SimCity Societies
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát annak persze aki szereti a jrpgt. Speciel én hányok tõle.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
Csak közlekedésszervezés, minimális grafika.
Bõvebb infók:
http://trains.kksite.com
http://hu.wikipedia.org/wiki/BAHN
Üdv:Zsolt
A
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Diablo, SC, WC3...ezek miatt szeretjük a Blizzardot
A LucasArts játékai régebben (DOS-os idõk) voltak nagyok (Monkey Island 1-2, Sam & Max, Tie Fighter, stb) Aztán Win alatt már õk is megváltoztak.
Egy nagy baj van: hiába fejezzük ki mindenhol a nemtetszésünket, a kiadók sosem fogják meghallgatni, mert mindig is mi leszünk a kisebbség… Amíg nem változik meg a világ. Erre talán van egy halvány reménysugár: ahogyan a zenekiadásnál is egyre inkább megkérdõjelezõdik a kiadók szükségessége, talán idõvel a játékipar is modernizálódik, kihagyva a hagyományos cd/dvd gyártást, a programok közvetlenül elérhetõek lesznek online, olcsóbban. Jó példa erre a Valve Steam-je (bár az olcsóság nem minden esetben érhetõ utol). Ennek az lesz a nagy elõnye, hogy gyakorlatilag bárki tud így "kiadni" játékot, nem lesz óriási tõkére szükség, így sok olyan játék is meg tud jelenni amelyekrõl a mostani kiadók hallani sem akarnak.
Persze a letöltésnek meg lesz az a hátránya, hogy nem kapunk dobozos verziót, pedig egy igényes eredeti játék doboza elég jól mutat a polcon ;-) Bár talán az is megoldható lesz, hogy aki kéri annak elküldik "hagyományos" formában is pár dollárért.
de amugy igaz, amit többen is írtatok: amit az EA ad ki, az egy darabszar; ezt még tagadni se lehet. viszont nagyon sikeresek és dõl a pénz. és az õ szemszögükbõl ha van elég idióta akik buknak a nevekre, akkor miért lenne értelme váltani az "agyonhypeolt szar" stratégián...
De ma már csak az a lényeg ,hogy milyen az eladási mutató mennyi pénz jön be a fejlesztõk a kiadók árnyékában dolgoznak akik megszabják mit és hogyan csináljanak és ezért jelenik meg annyi szar játék. De nem csak a kiadókat kell ezért hibáztatni hanem azokat is akik megveszik ezeket a tucat játékokat és végtére õk sem hibásak a hibát inkább a médiában kell keresni ami egyre inkább társadalmi problémává fajul.
A TV ami szintén pénzorientált sajnos nagyon befolyásolja az embereket fõleg a gyerekeket mivel manapság a legtöbb szülõ nem tud foglalkozni velük mert dolgozik (és esetleg tanul) ,hogy megteremtse a megélhetõséghez szükséges egyre nehezebben elérhetõ pénzt ezért a gyerek bizonyos társadalmi normákat a TV-bõl sajátít el és nem alakul ki benne egyedi ízlés hanem vakon követi azt ami "menõ" így nem csoda ,hogy tetszeni fog neki egy olyan autós játék amiben csilivili kocsik meg rap zene és csajok vannak vagy éppen cukormázas házak vagy kialakíthatja saját álomvilágát és az lehet aki sose lesz így elmenekülve a való élet elõl. Nem cél az emberek gondolkodásra való ösztönzése hiszen ha a 14 éves vérpisti logikusan használná az eszét nem venné meg az NFS újabb részét ami csak annyiban különbözik az elõzõtõl ,hogy van benne néhány új alkatrész meg minden tiszta blur és lehet driftelni mint a Tokyo Driftben ami egy nagyon menõ film. A nehéz játékok nem jók mert a fentebb említett vérpistik nem viselik el a vereséget és türelem számukra nem létezik szóval olyan játék kell amiben biztos nyer.
Nah kicsit elkalandoztam...
Azt értem, hogy a lebutításnak az az oka, hogy minél több ember legyen a célközönség, lehetõség szerint 0-99 éves korig, nyílván egy ilyen játék jobban jövedelmez mint egy-egy rétegjáték. Azonban ha a nagy, pénzes kiadók nem mernek új ötletekkel, egyedi játékokkal kísértelezni, akkor ki merjen? Szerintem simán ki tudnának adni néha egy-egy olyan játékot is amiben esetleg benne van az anyagi bukás lehetõsége is, de legalább látnánk, hogy próbálkoznak, nem csak egy újabb bõrt húznak le. Õk e helyett megerõszakolják a nagy öreg neveket. A SimCity esete hasonlít a Bard's Tale-re picit. (Nem tudtam elõször, hogy ez is EA, de közben utánanéztem és valahogy nem lepett meg...) Aki ismerte a klasszikus Bard's Tale-t ami gyakorlatilag a számítógépes RPG egyik õsapja (a Wizardry mellett) és látta az új Bard's Tale-t tudja mire gondolok. Ha más névvel jelent volna meg, egy régi motoros sem érezte volna magát rosszul.
A lebutításra jó példa a Hangyaboy is, amitól sokkot kaptam... Ugrálós, platform játéknak néz ki. Valamiért a készítõk úgy gondolták, hogy jobban fognak szórakozni a játékosok ha a karakter magától ugrik a szakadékok szélén... Ez kb olyan mintha az FPS-ek maguktól lõnének...
Egyébként kérek rendes SimsCity 5 öt.. nem ilyen valamit... poénnak jó, de játszani... Egy szimulátor legyen komoly :)
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Szeretném leszögezni,hogy ez a játék nem a sim city folytatása,hanem nevezzük egy nagyobb közönség szmára elérhetõ játéknak. Ti itt kiakadtok a csokimázas, cukormázas házakon. Ha értelmezitek a cikket akkor oda van írva hogy: LEHETÕSÉG van építeni akár cukormázas házat is. Ok? Nem kötelezõ, csak lehet. Egyébként a képek alapján én is fosnak tartom, hogy a 350 házmodelrõl nem is beszélve.(bár variálhtó lásd csokimáz).Na mindegy én erre nem hiszem,hogy benevezek, inkább megvárom a 2008-at,hiszen arra igérik a sim city 5 részét,addig marad a negyedik rész, simtropolisról folyamatosan frissítve.
na az EA-nál ismét rókáznak. én is azt teszem.
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
sim city 5tõl ezeket vártam VOLNA:
- gyalogosutak
- körforgalom
- több sávos utak, aminek a sávjait én alakíthatom ki
- mégszebb grafika
- forgalmi dugók, baesetek - a rendõrséget jobban ki használhassuk
de ezek csak az utakra vonatkoznak amit én írtam...
Nagyon szeretem a sim city 4-et, de sajnos nem elég jó hozzá a gépem és amikor már nagy városom van akadozik :S