Kampány az Ogg Vorbis mellett

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mai fiatalok jó része MP3-ból ír AudioCD-t, igénytelenség rulez, aztán azt se értik mi az, hogy "CD minõség" ...

Pintyõke, ez marhaság. Volt pár jó minõségû 160K-s (vagy jobb) OGM zeném, és agyonverte a 256K-s MP3-at hangzásban. (Persze nem ilyen "Pistike elindított egy gombos konvertáló progit alapbeállításokkal" készültek, hanem valaki megküzdõtt ezzel. Csak az a baj, hogy volt pár WMA is, amik még az OGG-nél is jobban szóltak.
(Mondjuk találtam olyan japán fazon által gyártott MP3-at is, ami 144K-s volt (???) és jobban szólt az "átlag" 256K MP3 zenéknél is. szóval állati sok függ a beállításoktól is.)

"A Rockbox nevû nyílt forráskódú firmwareprogram segítségével például bárki Ogg- és Flac-kompatibilissé teheti az iPodját."

Jobb lejátszók meg alapból támogatják. 😉

Darth Sith
már több éve ezt kéne nyomatni mindenhol, a gány mp3 helyett. Egy jobb lejátszóval meg egy zajszûrõs sennheiser fülessel, még az utcán is kijön a különbség egy 320kbps-es mp3 és egy tömörítetlen között a különbség. Arról nem is beszélve, ha itthon akarom gépezés közben hallgatni, förtelmesen eltér az eredeti tömörítetlen minõségtõl. Viszont egy hasonló bitrátás ogg-nál már közel nincs ekkora eltérés.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Sanyix
Ezt úgy mondják mintha az vorbis támogatásával megszûnne az mp3 támogatása...
Nem, elterjed, ogg-ba rippelnek majd, ettõl még a régi dolgokat le lehet játszani mp3-ban.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Alig jobb? Minden tesztben soxor jobb mint az mp3, arról nem is beszélve, hogy vorbisnál 16 khz fölötti tartomány is létezik(igen a legújabb lame enkóder is ugyanúgy levágja az mp3-ról a 16 khz fölötti tartományt, mint a többi).

Ez a teszt meg elég gáz, mert rohadtul észlelhetõ a vorbis elõnye, még füllel is, észleltem spektrumanalizátorral, és a hydrogenaudios, és többi független tesztben jobban bízom mint egy jól telereklámozott, online vásárlós oldalban.
Ráadásul itt az látszik hogy 16 khz felett az ogg is levág. Hát érdekes, de én ennek az ellenkezõjét tapasztaltam(wav és ogg, itt mintha ugyanott lenne az a kis kiemelkedés 19,5khz-nél ja és itt a lame mp3 ). Csak nem az mp3-mat kódolták vorbisba? 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Moritz "mo" Sauer író és a Phlow online magazin kiadója szerint gondot jelent az emberek kényelmessége, lustasága is, hiszen ki akar több száz vagy több ezer MP3-as fájlt Ogg Vorbis formátumra átkonvertálni?"

Ennek semmi köze a lustasághoz. Milyen idióta konvertálná át az mp3-ait OGG-ba?
Az egy dolog, ha valaki OGG-ba rippel, de mp3-ról átkonvizni?
Az OGG Vorbis egy saját fejlesztés, mennyiben segítene rajtuk, ha ezek után õk maguk is valaki más tömörítését vennék át, ami ráadásul tudtommal fizetõs.

Tehát fizetniük kellene valamiért amit utánna ingyen adhatnának tovább...
Szerintem ma már az mp3 teljesen felesleges, wav-ban v. loss-less-ben kell hallgatni a zenét...

Egy DVD-re wav-ban is ráfér kb. 70 szám, loss-less-ben 140.

Egy lejátszóra meg annyi, amekkora tár van benne.

A netes letöltés is olyan gyors ma már, hogy egy CD pár perc alatt lejön wav-ban is...
pedig sokkal jobb az ogg.. kipróbáltam. azonos minõségben sokkal kissebb lett a file.. így több szám férne fel a gépre.. csakhát az meg nem eszi meg..😛
Na, azert ezt nezzetek meg.

http://www.digit-life.com/articles/oggvslame/

...talan ez is az egyik oka, hogy nem terjedt annyira. Minek ha alig jobb v. epp ugyan azt a szintet hozza, mikor az mp3-ra mar van kiepult ipar?!

Erdemesebb lenne inkabb egy mp3PRO tomoritesu eljarasban gondolkozniuk, ugy talan lenne ra esely. Javitsatok ki, ha nem igy van.
Én is csak szurkolni tudok nekik.

Már rég esedékes lenne, hajrá.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Sanyix
Jaja

Remélem sikerrel járnak.
← ElőzőOldal 2 / 2