14
-
stremix #14 És ha újratelepítem a wint, akkor ott már nem is tudom megnézni a doksit soha többé? Ez csak úgy működhet ha tényleg a doksi tudja h ki nyúlhat hozzá és nem egy külön progi. -
Csaba42 #13 Inkább olyan intelligens doksikat kellene kifejleszteni, amelyek azon nyomban megírják magukat, ahogy kigondolom a témát, és egyéb paramétereket! -
wanek #12 Vajon erről az intelligens dokumentumról nekem miért az intelligens mosópor jut eszembe? :) -
RealPhoenixx #11 Hasznaljatok, egezsegetekre.
En inkabb a kulcsosztasos rendszert hasznalom.
Nekem nem fullik a fogam az ilyen abszolut treh megoldasokhoz, mar bocsi.
NB: merthogy a pdf sajnos semmivel sem jobb es tobb mint egy microsoftos word doksi, jah de valamiben azert tobb: ha bithibas lesz a doksi valahol, akkor a wordot legalabb valamilyen szinten vissza tudod allitani az Adobe szarjabol meg aztan semmit nem nyersz vissza, szval igazad van, hasznaljatok nyugodtan, csak ne sirjatok un. adatvesztes eseten, Hajra :) -
JTBM #10 Ilyen dokumentum eddig nem volt. Tehát jogos a pont az Adobe-nek.
A biztonságot remélem, jól megoldották, mert mi is alkalmazni fogjuk. ;-))) -
RealPhoenixx #9 Jah, csak nehany pelda:
Rohognetek e azon hogyha valaki a kovetkezoket jelentene ki:
- feltalaltam az intelligens kalapacsot
*Kerdes: mitol intelligens??
*Valasz: intelligensen a helyen tud maradni, nem koborol el
Vagy>
- feltalaltam az intelligens mosogatast
*Kerdes: mitol intelligens??
*Valasz: mert pontosan tudja, hogy melyik edenyt kell elmosni
*Kerdes: es mennyiben ujabb mint a ma hasznalt altalanos otthoni mosogato eszkozoktol, mint pl mosogatogeptol??
*Valasz: mert teljessen kornyezetbarat, hisz nem kell hozza villamos energia es mindenfele vegyszer
*Kerdes: es mi ez az uj dolog??
*Valasz: egy olyan csap, amely folyamatosan folyik, es csak annyit kell csinalni, hogy a frissen hasznalt edenyt aladobjuk, majd kivesszuk fel ora mulva
Jah es meg valami: ezeket a dolgokat vedjuk le, es mindenki fizet aki az otletem alapjan ilyesmi dolgokat hasznal, ha meg nem, akkor beperellek es a gatyadat is lehuzom (tipikus MS, Adobe es egyeb cegek hozzaallasa) -
ProClub #8 Ezt a parasztvakítást... legvégső soron ezt ugyanúgy meg lehet törni mint bármi mást, ha nincs kellően védve. Elég egy keylogger a gépre v hasonló dolog és máris az összes titok megvan...
Nyilván ezzel a dokumentumok illegális terjedését akarja megakadályozni az Adobe, de ezzel alaposan nevetségessé teszi magát, ha nem csinálja meg jól.
A dokumentum-védelem a céges infrastruktúra feladata, globálisan kell nézni a problémát hogy mi merre megy, nem ilyen apró elemeiben. -
RealPhoenixx #7 Lol, intelligens doksi.
Egy kicsit komomlyabb programozo pedig csinal egy olyan dolgot, hogy kozvetlenul a memoriabol szedjuk ki a doksit, ugyanis a nyomi Adobe is oda tarolja a dolgokat hogy megfeleloen gyors legyen a doksi olvasas.
Es nem hiszem hogy olyan formaban csinaljak ahogy azt kellene.
Szval magyarul: vagy 1 doksi, amit a membe kikodol az adobe, majd megnezi hogy van e jogosultsag hozza es az milyen, es szepen a jogosultsag jeloles rendszerenek segitsegevel megjeleniti, de csak addig, amig jon a mem kimento progi le nem gyurja.
NB:
1. amugy pedig sztem van ilyen progi, csak korbe kell nezni
2. Adobe nem tudott csinalni fain onallo termeket, csak lobbizgatni tudnak a ...... mellett, mert ennyit ernek (ennek koszonheto a pdf szabvanyositas is)
*ld: MS*
3. intelligens lenne az az a program, amely onalloan, felelossegteljessen es egyben esszeruen dontest tud hozni, illetve elbiralni. Az adobe nagykepusegere jellemzo, hogy egy nyomi kis kodrol kijelenti: intelligens -
Szemi90 #6 Ezektől a tulajdonságoktól még nem lesz intelligens egyetlen dokumentum sem, csak bonyolult. -
wanek #4 Szerintem nem a doksi intelligens, hanem az azt kezelő program fogja tudni ezeket a szolgáltatásokat. A doksiban maximum az lesz letárolva, hogy az azt kezelő program a doksi egyes részeit hogyan kezelje. De ebben így semmi újdonság nincs. Ilyet eddig is lehetett csinálni, igaz, nem adobe doksikkal, hanem pl. adatbázisokkal. -
T0nk #3 Egy ilyen intelligencs dokumentum csak fizikai hordozóval együtt ér valamit. Tehát kell neki egy "agy" amin fut. Abban a pillanatban ahogy kimásolták az agyból, csak egy halom adattá válik, amit semmi nem véd. -
#2 "Egy szállító például így betekinthet a számára fontos adatokba, de más információkhoz nem juthat hozzá"
Ja, gondolom ha bejön a takarítónéni a szobába mindenkinek elsötétül a monitora;))) -
turul16 #1 Hát ez így elggé keveset mondó IT szemszögből.