208
Pannon Egyetem - régi nevén: Veszprémi Egyetem - előtte pedig: Veszprémi Vegyipari Egyetem
  • Kmarha
    megnyugtatlak: szemét tanárt sehol nem fogod meguszni, bárhova mész. A szívatás az a felsőoktatás egyik fő jellemzője :) Nem csak a PE-en.
  • autoszimulator
    LEitold Adri NEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeee

első ZH-ra részegen mentem be, és csak egy szivecskét rajzoltam rá, benne az LA monogram... majd hogy valamit irjak, lemásoltam a mellettem ülőről a másik csoport megoldásait :D 0 pontos lett..Aztán UV meglett, vizsgaidőszakban csak egy vizsgára volt időm elmenni, ott öt perc után felálltam, hogy írja be az egyest.. Szerinted beírta? Mondta mennyek vissza, mikor a többiek.. mondtam hogy akkor már nem leszek itt... "Ez már az ön baja"... kb ez jellemzi a tanárok jó részét itt :D
    És akkor például Heckl úr kidolgozott felsőtestét és az ugyancsak kidolgozott prog 1-es tematikát, melynél egy hiba -1 pont a tesztben, és 50% kell :D
    Vagy akkor a volt rektor úr menedzsment órája, ami egyenlő a nagy darab szarral, mert ennyire komolyan venni, főleg egy info szakon, hogy bemegy 160 ember, abból 6 tud csak beugrani... hát joovan
  • Trisztin
    azzal nincs gond... azért megyek... ;)
  • shad0w
    csak egy ismerősöm van arról a szakról, de ő nem panaszkodott annyira mint mi :)
  • davos80
    Ha tanulsz,nem érhet meglepetés.
  • Trisztin
    okok... én ezt értem... remélem is hogy csak a mérnők infós tanárok a köcsögök :) nagyon remélem
  • davos80
    A villamosmérnök képzés milyen?Feltételezem,hogy puha..
  • davos80
    Ráadásul az új rektor a KM tanszékveztője,nagyon rendes ember.
  • shad0w
    te környezet-mérnöknek mész, mi meg a mérnök-infós köcsög tanárokról beszéltünk :)
  • davos80
    Én "szemét" tanárral nem találkoztam még. Ráadásul az MŰINFÓ,nem KM.
  • Trisztin
    hát azért rám ijesztettek ezekkel a szemét tanárok dologgal :)
  • davos80
    Viszont a kémia ellen szól a fizkém 1,2,a szerves kémia,áltkén,szervetlen kém 2,gyakok,stb...
    Tehát nagyon vigyázni kell vele,nehogy még csússzak éveket..
  • davos80
    Most leszek másodéves.
    Van egy évem eldönteni mire szakosodok(kötnyezettan.)Rengetek lehetőség van,jól meg kell gondolni.
    Viszont valóban a papír a lényeg. Megyek nyáron dolgozni gyógyszergyárba,Veszprémből jött sok vezető. Tulajdonképpen tökmind1,hogy vegyész,vegyészmérnök,környezetmérnök..
  • Kmarha
    Környezetiből tényleg majd gondolt meg az átjelentkezést Vegyészre. Ugyanaz a tanmenet majdnem, de elvégezhetőbb formában. Hogy a diplomába meg milyen végzetség van beleírva, az meg majdnem hogy mindegy lesz. De majd ugyis kitapasztalod első évbe.

Egy amit bátran tudok ajánlani: ha már kicsit is úgy érzed első vagy második félévben, hogy talán nem lenne rossz váltani, tedd meg. Mert késöbb csak halmozodni fog, addig amig már késő lesz. Nekem is hamarabb kellett volna váltanom, de reménykedtem, hogy normalizálodni fog a dolog. És még sok barátom járt így. Ha valami annyira esélytelennek látszik, nem biztos hogy veled van a baj (de persze elöször ott, nálad kell orvosolni a bajt, ha lehet)
  • davos80
    Akkor jöttök gólyatáborba Egerbe,ott leszek,je.
  • davos80
    Van olyan,aki természettudományis,vagy annak jön?Netán biomérnök,környezettan?
  • davos80
    A tárgyfelvételnél én nem szotkam izgulni.Az előadások úgy is fix időpontosak, a gyakoknál meg arra járok amelyikre akarok,csak le kell zsírozni az oktatóval.Meg kell indokolni persze,hogy szeretnél nála járni,mert jól magyaráz,stb..
  • shad0w
    a legtöbb oktatót én csak hallomásból ismerem, mert ha nem volt muszáj akkor én nem jártam be... ez egy jelentős előny mondjuk itt veszprémben, h alig van olyan óra ahol lenne katalógus, senkit nem érdekel h bemész-e órára vagy sem, van ahol még a zh megírása sem aláírás feltétel... én is próbálok elmenni innen vmi értelmesebb helyre, szal túl sokat én sem fogok megismerni közülük, hálisten...
  • Kmarha
    Nem rossz.

De majd mi lesz, ha a Papucs is megjelenik? Vagy már volt? Valami infós tárgyat tanított, és télen-nyáron papucsban járkált, néha nadrágban, néha törülközőben :) Nála mi is néztünk nagyokat :) Meg a részeges filozófia tanár, a sügér, Törpikék mentőkérdéses neubiósz tanár, a zombi kémia tanár, a Látthatatlan Ember (Leitold az is) hálózatokból.. Érdekes tanári gárda van ott, nem kétséges :) És még csak másfél évig voltam ott, mit látthattam még volna?! :D
  • shad0w
    én is arra építettem a tárgyfelvételi stratégiámat eleinte h felvettem mindent amit láttam és tudtam, aztán max ledobtak róla :) mostmár persze ezt sem lehet, mert ha valami tárgyat másodszorra veszel fel azért fizetni kell, meg a második iv-ért is fizetni kell, meg ha nem jelensz meg vizsgán akkor is fizetni kell, meg ha...
  • shad0w
    mikor beiratkoztunk volt egy rövidke előadás az egyetem érdekességeiről, és meg lett említve h előfordult h egy bolond nő egyszer bement az a1 előadóba és elkezdett órát tartani. állítólag pont valami olyen órára sikerült betalálnia ahol tulképp bármiről beszélhetett volna az is elment volna az óra anyagának (ez amúgy jellemző jópár órára...) és csak 20 perc után jöttek rá h ez biztos csak bolond... na mi az első leitoldos órán sokáig gondolkodtunk rajta h talán szólni kéne valakinek h lehet nem is ő az oktató, de sajnos ő volt.

ott is van ismerősöm, ő is kb ezt mondta el róla amit te, bár van egy ok ami miatt egészen biztosan nem fogok oda járni, az pedig nem más mint h fehérváron van :)
  • Kmarha
    HEhe, régi rendszerre még emlékszem. Az enterre rátettünk valami nehezet, és fél óra mulva néha még sikerült is belépnie így a gépnek, csak hogy fél perc múlva már le is dobjon :D A miénk itt már tavaly webes volt, egész jól müködik, roham alatt kell csak egy kicsit szenvedni vele. A baj ott van, hogy nálunk a képzéseket, tárgykodókat keverik, cserélik, és most lassan nem hogy azt sem tudjuk mit lehet és kéne felvennünk, de már azt sem hogy kredites vagy bsc-snek néznek e minket, a szűrüikkel és szigorlataikkal :D
  • Kmarha
    IGGEEEN! Na az a tanár... ehh, szó nincsen rá. Annyira jó volt a végén megmondani:

"Tanárnő, tudja mi a véleményem? Maga egy kurva. Egy ostoba, büdös kurva. Viszont látásra!"

Jól esett.. sajnos csak ennyi jött a számra, pedig órákig tudnám ecsetelni, mi is ő :D De ott már teljes ideg voltam, hogy vége a felsőbb oktatási tevékenységemnek, jön a munkanélküliség vagy álláskeresés :D

Amúgy a BMF Székesfehérvári telephelyére. Neumann János Informatika Karra. Rengetek hibája van ennek is, jól tudom, de őszintén, nem tudom megbánni, hogy átjöttem ide :) Pedig egy butitott Leitold itt is van. Sőt még egy Kopterünk is akadt, meg is bukott nála majd mindenki. De ő már távozott körünkből.
  • shad0w
    Leitold... Leitold Adrien... teljes katasztrófa...

mod.: és most hova jársz, amúgy?
  • shad0w
    a neptunt meg mindig is nagy divat volt szídni, de én valahogy nem tudok azonosulni ezzel, talán azért mert engem még soha nem szivatott meg :)
    a régi neptunnál a maximum 5 perc volt amíg várnom kellett h bejussak, ugye egy kis aprópénz a enterre, aztán bent is voltam. pedig a legnagyobb roham érte a neptunt akkor, mégis simán bejutottam, megcsináltam 5 perc alatt amit akartam aztán már adtam is át a helyet valaki másnak.
    msot az új neptunba a tárgyfelvétel első napján, alig reggel 8 után elsőre be tudtam lépni, és mivel előtte nem ismerkedtem az új neptunnal belekerült kb 5 percembe h átnézzem h mi hol van, és további kb 10be mire felvettem és elrendezgettem az óráimat, majd kiléptem. az új neptunba mikor működött midnig elsőre be tudtam lépn, eddig egyszer botlottam service unavailable feliratba, de akkor meg nekem nem votl sürgős szal ezért nem idegesített.
    tehát úgylátszik engem szeret az új skynetünk :)
  • Kmarha
    Nem kell megkövezni, csak magánvélemény:

Másfél évet húztam le a VE-en, aztán lelkiismeret furdalás nélkül hagytam is ott a fenébe. Igaz, ebbe a döntésemben erősen besegitett tisztelt Kopter úr és a már nem emlékszem, de L-betüs nőszemély a matek tanszékről (lineáris algebra tárggyal borzolta idegeinket), és átpártoltam egy főiskolára.

A külöbség eszméletlen.

Az a hely sajátosságából adódik, hogy mivel kihelyezett képzésen vagyok, az évfolyam létszáma nem haladja meg a 60 főt. Ebből az első félévben 30man ki is buktak, vagy váltottak, de ők nem is felsőoktatásra való alanyok voltak. Akik maradtunk, mi a tanárok szemében emberek voltunk. X Y, akiknél lehet tudni, mire képes, mit, hogyan hozzhat ki belőle a tanár, melyek azok a területek amikre lehet építeni, amiket lehet fejleszteni. Ha kellet segitettek, ha kellett szívatták az embert. De az embert, és nem a VE, illetve már PE-n található adatokat, mert ott a tanárok nagyrészének mi csak valami érdektelen adatok voltunk, a statisztikájukban.

A képzés ami nyújt, lehet hogy kevesebb. No igen, nem tanulok kémiát, meg neuró biológiát, meg filozófiát, de őszintén, mikor az embernek van 11 fontos tárgya, még ezekkel is szopjon? Nem zseniket fognak képezni, hanem 1 vizsgára mindent bemagoló, következő napra mindent elfelejtő idegbetegeket. Szerintem.

Itt is nagyon húzós tárgyak vannak, és vizsgaidőszakok, és nem mondom hogy könnyű, de emberileg teljesíthető, és még értelme is van. Félév alatt többet tanultam itt, mint amit a VE-n másfél év alatt belémvertek.
    A matekokat, a szigorlat kivételével elsőre megcsináltam. Mert azt az analizist, azt lehet érthetőbben is előadni. Csak ámultam, hogy amig az egyetemen egy jelenséget 8 jellel és kritériummal vázoltunk fel, azt itt meglehetett 3 jellel, és némi kritériummal is csinálni, és igy legalább a diák is érti, hogy mi a fenéről van szó.

A tanmenet is emberibb, nem az van, hogy ráhajtanak arra hogy minnél több diák megbukjon mondjuk matekból, és akkor az összes tantárgynak azt az előfeltételt adják. Az előfeltétel itt konkrétan az a tárgy, aminek a tudására szükség lesz. Nem úgy, hogy az Europai müvészettörténelemnek előfeltételéhez a matek 4-et irják be.

A városról meg annyit hogy nem volt jó, és nem volt azért annyira olcsó, szerencsére drága sem. De nincs már Cimbora, szar a padlás, zárnak és változnak át a régi jó helyek (pl Hétvezér). De aki jól akarja érezni magát, az ott is megoldja.

Nekem minden tekintetben jobban bejött az, hogy otthagytam a helyet :)

De akik ragaszkodnak a PE-hez, azoknak csak sok sikert kivánhatok, és kitartást!

Én ha tehetem, probálok mindenkit lebeszélni róla, főleg a Mérnők infós szakról. Mert ott látszik igazán, mennyire nem képes a suli semmit sem kezdeni ezzel a szakkal. Még csak egy szabad bejárású gépterme sem volt annó ennek a szaknak, most nem tudom hogyan van. Nem tudják mi kell az infóba, igy belepakolnak mindent, melynek akár csak messziről is köze lehet.

A másik a környezet mérnők. Ezt csak öcsémnél láttom, aki most otthagyja, és átpártol a Vegyész mérnőkire, mert azok is ugyanazt tanulják, emberibb követelmény rendszerrel. A VM viszont nem lehet rossz, hiszen ez az egyetem, régen ezzel foglalkozott. Hogy utána minek neki vallás-tesi, meg hasonló értelmes szakok fentartása, azt nem tudom.
  • shad0w
    nem bántasz meg, tökéletesen tisztában vagyok vele h országos szinten az egyik legjobb képzést itt veszprémben adják mérnök infó szakon. ezt bár elég sokan nem ismerik el, de tényleg így van. (az egy másik kérdés h az itt szerzett diplomát közel nem ismerik el annyira mint pl a bme-st, pedig legalább olyan szintű oktatást kapott az is aki itt végzett) a baj pont az amit leírtál, meg amit már egyszer én is. totálisan kiforratlan az egész, köcsögök a tanárok, szivatnak ahol tudnak, és a programozást mondták h nagyon komolyan veszik, de már annyira, h túlzásba is sikerült vinniük, nem is kicsit, a mi csoportunkból alig volt valaki aki teljesíteni tudta. egyébként nekem is van pár ismerősöm bme-n, és ott ezerszer jobb a helyzet. tudják h mikorra mit kell tudni, ha azt tudja akkor sima ügy a zh, a vizsga, minden, és nem fogják csakazértis megszivatni. meg ott nem akarnak mindenáron csomó pénzt lehúzni az emberektől, mint ami itt veszprémben eléggé jellemző, lassan már mindenért fizetni kell. a bolognai rendszer előnyei és hátrányai meg nyilván mindenhol előfordulnak, nem is ez a lényeg most.

az egyetemi élet veszprémben meg tényleg nagyon jó, én is erre próbáltam célozni, csak én nem használtam ki :)
  • davos80
    Hát igen,az elbukott matek analízis...
  • Dave John
    az egy fos. múlthéten próbáltam felvenni tárgyakat, de annyira felbaszta az agyam h abbahagytam :D
  • autoszimulator
    na és ugye az új neptun

LEVELE
  • autoszimulator
    hátőőő énis mérnök infós vagyok, és nem akarlak megbántani, de a VE infó szakja a legjobbak között van.. az tény hogy van fejetlenség, köcsög tanárok, meg ugye a bolognai rendszer, pl elbukod anált, akkor 4 tárgy csusszan, stb stb, de ez így van BME-n is, tudom, mert jár oda ismerősöm...

az egyetemi élet meg sztem naon jó, mindig találni bulikat, letudod inni magadat, csajok is jók, ott az interfruct olcsópiával, mikell még? :DD
  • Nuki
    Én csak harmadiknak jelöltem :P de ne kövezzetek meg légyszi :)
    /vegyészmérnök/
  • davos80
    Ehh,jó szak,el lehet vele helyezkedni,csak vedd komolyan,mert nehéz.Főleg a kémia és társai.
  • Mirk
    én jelentkeztem környezetmérnökre is
    lehet majd csoporttársak leszünk
  • Trisztin
    Na szeptembertől én is elmondthatom,hogy ide járok :)Addig csak ide szeretnék járni :))

Környezetmérnők szakra jelentkeztem,ha esetleg van aki erre a szakra jár,vagy fog járni :) igazán irhata privát üzit :)
  • shad0w
    igen, tisztában vagyok vele h van jópár szak ami jó itt, de a mérnökinfó nem tartozik ezek közé, nagyon nem lett eltalálva a dolog.
    az lehet h te sokat ismersz, de én nem :) amikor tehettem itthon voltam fehérváron, nem igazán használtam ki az egyetemi élet igen nagy előnyeit veszprémben, maradtam a hazai megszokottnál :)
  • davos80
    Viszont tuti van egy csomó közös ismerősünk,sok műinfóst ismerek.
  • davos80
    Nem,csak írtam,h nyugi,mert úgy is lesznek biztos infók,csak "korán" írtál.
  • davos80
    Semmit,mert van sok olyan szak ami nem odavaló.De pl. vegyészetben első,vagy legalább is szerintem a BME-vel egy súlycsoport.
    Ezenk kívűl környezettudományi szakban is az elsők között van.
  • CattiBrie
    ideges voltam? :S