59
-
dez #59 Én azért általában találok olyan filmet, amit érdemes megnézni... -
cateran #58 Nyilván nem láttad a mozik müsorát az elmúlt néhány év(tized)ben...:P Általában nem érdemes még letölteni sem... -
dez #57 És most azért nem jó a példa, vagy inkább hasonlat, mert "Moziban kapsz távirányítót a csatornaváltáshoz, illetve akkor nézel mást (adott időpontban), amikor akarsz?"? Éppen erről van szó, hogy a moziban nem nézhetsz akármit, de amit nézel, azt általában érdemes megnézni.
Az arányokról még elvitatkozhatnánk egy sort, de minek? Rengeteg játék van konzolon, amit nem adnak ki PC-re, mert nem tömegtermék, de attól még nagyon is jópofa kis játékok.
CivIV? Arányokról volt szó, nem arról, hogy konzolon minden van, PC-n meg semmi. -
Morden23 #56 "Hát persze, hogy azt mondta. Én meg arra írtam egy hasonlatot. Próbáld a kettőt összeadni."
Összeadtam, ezért írtam, hogy nem volt jó a példád :)
"PC-n igenis más az arány."
Nem vagyok róla meggyőződve. Esetleg lebonthatnánk genre-kre a játékpiacot, és akkor valószínűleg lenne, amit a konzol visz, és lenne, amit a PC visz, de az arányok nagyáltalánosságban nagyjából megegyezhetnek.
Konzolon is jön állandóan az 'Érdektelen, klisés játék Episode 123', szóval ennyit erről. Egyébként is, ami olyan kurvanagy durranás, azt az esetek túlnyomó többségében úgyis oda-vissza konvertálgatják.
Konzolon mikor CivIV-ezhetek? (persze tudom, ha ilyen igényem van, akkor b*sszam meg)
-
#55 A pc úgy szar ahogy van, nem is értem miért adnak el olyan sokat xD -
dez #54 Hát persze, hogy azt mondta. Én meg arra írtam egy hasonlatot. Próbáld a kettőt összeadni.
Tucatszemét alatt a tévéműsor nagy részét kitevő tartalmat értettem.
PC-n igenis más az arány. -
Morden23 #53 Mintha hypno is azt mondta volna, hogy konzolon nem tolhatsz akármilyen programot.
B és C kategóriás tucatszemét? Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a PS3-on még a tucattal is gond van játékok terén:)
PS2-re, X-re tucatnyi értékelhetetlen szemét jön/jött ki. Még abban is kételkedem, hogy a PC-s játékokhoz képest az értékes/értéktelen alkotások >aránya< más lenne - egyszerűen konzolra több minden jön ki, és nagyobb energiát fordítanak a reklámozására is (ez persze érthető).
Gondolom, a "tucatszemét" kifejezés alatt az egyediség/kreativitás/játékélmény dolgokat értetted, nem a technikai megvalósítást, mert bugos szemét konzolon is van (Oblivion, például). -
dez #52 A példa arra vonatkozott, hogy a konzolon nem tolhatsz akármilyen programot (bár PS3-mal ez már megváltozott, csak kevés a memória, és persze csak a Linuxos, PowerPC-re fordítható programok közül lehet válogatni). De a játékok többsége nem B és C kategóriás tucatszemét. -
Morden23 #51 Rossz a példa.
Moziban kapsz távirányítót a csatornaváltáshoz, illetve akkor nézel mást (adott időpontban), amikor akarsz? -
dez #50 A tévében mindenféle filmet meg lehet nézni. A moziban csak azt, amire jegyet veszel. Hogy a francba lehet ezeket összehasonlítani... -
hypno #49 Hogy miken nem tudtok vitatkozni. Besz@r@s.
Egy PC-t arra csináltak, hogy mindenféle feladatot végre lehessen hajtani rajta mindenféle szoftver segítségével.
Egy konzolt meg arra, hogy játszani lehessen vele és passz.
Hogy a francban lehet ezeket összehasonlítani. -
cateran #48 Álmodban....nem egy bugos,hibás játékot láttam ps2-re......Az mondjuk tény, hogy nagyságrendekkel kevesebbet szívtam konzolos gammákkal, mint szaros, mindennel akadó pc-s játékokkal! Persze, tudom én vagyok a láma,de ezt az egy dolgot nem lehet elvitatni a konzoloktól mint elöny: Berakom a lemezt és játszom! (már ha nem hddről megy...) Nincs baszakodás vid kártya driverrel,ezzel-azzal,telepítés, anyám kínja...Ja, és nincs olyan,hogy a régi játék már nem fut az új op. rendszeres gépemen....(vagy emulálva...)
-
dez #47 Mármint széltében/hosszában 2x-re, azaz 4x-re. Kvp figyelmébe: supersampling FSAA-nál egy nagy képet kicsinyítenek a negyedére, legegyszerűbb esetben 2x2 pixelenkénti átlagolással, vagy valamilyen fejlettebb, súlyozásos számítással. -
dez #46 Tegyük azt is hozzá, hogy PC-n bevallottan minimális ma már az optimizálás, mert "nincs rá idő", meg ugye akkor miért venne a kedves user évente új videokártyát, stb.
Konzolon meg adott a HW, és abból kell kihozni, amit csak lehet, és ezt fokozatosan egyre jobban megtanulják. (Lásd első PS2-es játékok, és a mostaniak. De ha valaki emlékszik/van mire emlékeznie, az első C64-es játékokat össze sem lehetett hasonlítani azzal, amit mondjuk 5 évvel később csináltak. Ma már sokan el sem hinnék pár akkori játékról, hogy összehozható volt egy 1 MHz-es procival, stb.) -
dez #45 Megfordult a fejemben, hogy valami ilyesmire gondol, csak ugye mitől lenne 2x FSAA-s egy kép attól, hogy a 2x-re nagyítjuk? :) -
Morden23 #44 "Mi köze a játékok minőségéhez ahhoz, hogy az új OS alapból megeszik vagy 2GB RAM-ot, meg a számítási teljesítmény jelentős részét felzabálja, mert pl be vannak kapcsola olyan az átlagemberkének nagyon fontos szolgáltatások, mint hálózati nyomtatás stb. Hát ezért kell a min 2X akkora teljesítményű HW!"
Azért az a 2GB jó lesz 6-700MBnek is.
Másrészt meg az a hülye, aki hómjúzerkedéshez lewarezolja/megveszi az Ultimate-et, csak azért, mert Ultimate (ebben igazad van, tele van olyan marhaságokkal, amiket egyszeri user életében nem fog még csak megnézni sem, nemhogy használni).
-
#43 "Szerintem a pc technika tul gyorsan huzott el a konzolok mellett. Ha sikerul a microsoft-nak a vista-t keresztulnyomni, akkor szinte minden kozepes pc hozni fogja a mai konzolok teljesitmenyet. (ami a microsoft-nak is erdeke, mert a pc-ket es az xbox360-at egy szintre akarja hozni es kozos jatekokat kiadni ra)"
Mi köze a játékok minőségéhez ahhoz, hogy az új OS alapból megeszik vagy 2GB RAM-ot, meg a számítási teljesítmény jelentős részét felzabálja, mert pl be vannak kapcsola olyan az átlagemberkének nagyon fontos szolgáltatások, mint hálózati nyomtatás stb. Hát ezért kell a min 2X akkora teljesítményű HW!
Amúgy annyira még nem húzott el a PC, egyelőre a többségnek, még nincs az X360 vagy a PS3 CPU-jával összemérhetű teljesítményű proci a gépében, és még évekig nem is lesz. Lehet hogy a te gépedbe már minden fullos dolog benne van, de te is max azokkal a progikkal jáccol, mint jancsika a Tecsó gazdaságos PC-jén. És lehet, hogy a te gépeden is ugyan ott fog beszaggatni, mert szar a kód. PC-n kiadják így, konzolon nem! -
Morden23 #42 "Mi az az FAA?"
Gondolom FSAA.
-
Zenty #41 a hd readys lcd mind tudják 480p is. Inkáb ez game függő ,hogy valamelyik gáz valamelyik jobban néz ki rajta. -
Zenty #40 írtam is hogy elolvastam... -
dez #39 Mi az az FAA?
A "852x480-as sima lcd tv"-k egyátalán nem jók, sőt a lehető legrosszabbak. A leggagyibb LCD panel van bennük, a fekete szürke, no kontraszt, vacak színek, bizsergő kép.
PC-n egyre látványosabbak a játékok, de hol a hangulat? És az értelmes árszintű konfigon miért kisfelbontásban, lebutíva kell játszani, hogy nem képregény legyen? -
kvp #38 "ez nem teljesen igaz a 480p miatt jó a képen wiin is ( elég megnézni a legtöbb bemutató muvit mind lcd tv van."
Ha valakinek van egy 960p-s lcd-je, akkor a 480p-s kepet tokeletesen fogja latni, meghozza ketszeres FAA-val. De a 852x480-as sima lcd tv-k is jok es azok meg olcsoak is (hd adas meg ugy sincs). Nem hdtv-hez valo a kis gep, de a mai eladott lcd tv-k jo resze meg csak hd ready, azaz legfeljebb csak 720p-t tud.
Szerintem a pc technika tul gyorsan huzott el a konzolok mellett. Ha sikerul a microsoft-nak a vista-t keresztulnyomni, akkor szinte minden kozepes pc hozni fogja a mai konzolok teljesitmenyet. (ami a microsoft-nak is erdeke, mert a pc-ket es az xbox360-at egy szintre akarja hozni es kozos jatekokat kiadni ra) -
#37 "Project hammer, No more heroes,Metroid Prime 3,Sadness ezek mióta lennének portok?" Ne haragudj de félre értettél, pont az írtam le hogy ezek NEM PORTOK, hanem Wii exkluzív címek, nem GC-s vagy más platformról áthajított gammák. -
Zenty #36 ez nem teljesen igaz a 480p miatt jó a képen wiin is ( elég megnézni a legtöbb bemutató muvit mind lcd tv van. -
xuldar #35 Persze! Csak nem írta oda, hogy szövegszerkesztésre gondolt! :D -
Fre576 #34 Hát ezt te se gondoltad komolyan. :) A pc lemossa a konzolokat??? Ez kemény... -
Fre576 #33 Wii normál tévére van méretezve! max felbontása 480p! nem kell hozzá lcd, sőt még rosszabb képet ad mint normál tv-n! -
#32 Na jó nálam a wikipedia osztályozása az irányadó. 1.generáció: pong stb, 2.: atari2600 intelii-colektovision stb, 3.:nes, sms. 4. Snes, megadrive stb, 5. N64, ps1, saturn, 6. Ngc, ps2, x, dc 7. Wii,x360, ps3. -
Morden23 #31 "az ő berendezése fogja megnyerni a termékfajta harmadik generációs változatainak háborúját"
Nem is tudtam, hogy a Sony, Nintendo és a Microsoft éppen az Atarikkal, NES-ekkel és ezer éves Segákkal vívnak háborút. Harmadik generáció, mi?!
Attól, hogy 3 típus van PS-ből, még nem azt jelenti, hogy a PS-el kezdődött a konzol-gyártás. Jó, hogy nem úgy írja már, hogy "pléjsztésön után 13-ban". -
xuldar #30 Ülj le fiam, egyes :D Nagyon nem azt mondtam, hogy nincs rá komoly játék. Azt mondtam, komoly játék kb annyi van, mint a több konzolra, a maradék pedig a 20perces kategória. Másképp fogalmazva abszolútértékben nagyjából ugyanannyi, arányaiban viszont sokkal kevesebb, mert ugye PS2-re vana legtöbb játék.
És a "nem értetted, mit kell csinálni"-ra annyit, hogy sosem játszom verekedős és autóversenyzős játékokkal, sokkal inkább stratégiai, kaland- és szerepjátékokkal. Ennyit az elméletedről :P -
gforce9 #29 Csak nehogy belökje a nintendo 1 év műlva, hogy: "jön a wii 2 és akinek akkorra lesz wii-je az 50%-al olcsóbban kapja meg", 2 év múlva meg meg is játssza ezt :DD -
#28 Nincs komoly játék PS2-re? Akkor mire van? Vagyis előbb - mi NEKED a komoly játék? Szerintem azért dobtad 20 perc után a legtöbb játékot, mert nem értetted, hogy mit kell benne csinálni. -
xuldar #27 Mekkora faszság, hogy ezek a harmadik generációs konzolok. Ezexerint a PS2 volt a második, a PSX meg az első? És akkor a SNES, Megadrive, sőt még korábban a NES, MAster System, és azok elődei mik voltak? Mosógépek, kávéfőzők?
A vitátokhoz annyit fűznék hozzá, hogy igaz, én is Nintendo-párti vagyok, de csak a Zelda meg a Metroid miatt. Lehet, sőt biztos, hogy a PS3-ra sokkal több játék lesz, de azok nagy többsége olyan is lesz. 20 perc szórakozás, utána kuka. Ezzel szemben az általatok felsorolt játékok többsége 20+ meg 30+ játékidőt ígér, és ezt úgy adják meg, mintha tudnánk, hol mit kell tenni. Én inkább választom a kevés _tartalmas_ játékokat, mint a sok hulladékot, amit az emberre próbálnak sózni. Mindig is ez volt a bajom a PS2-vel néhány japán stílusú RPG-n meg korábbi franchise-on kívül gyakorlatilag nincs egy komoly játék rá. És akkor visszaérkeztünk oda, hogy kb ugyanannyi jó játék van mindegyik konzolra. -
hypno #26 Hát, ha belegondolok, akkor egy egy egyszerű 5-ös foci, vagy egy 7-es kosárlabda "grafikája" alíg fejlődött amióta bele tudok rúgni, vagy pattogtatni tudom, de azért egy kispályás derbi, vagy egy streetball parti még mindíg jobb buli, mint a PC-PS-XBOX együttvéve.
A vii-nél legalább valóban benne lehetsz a játékban. Az meg pusztán elhatározás kérdése, hogy mikor tesznek bele pár számmal nagyobb/gyorsabb/stb vasat. És miért ne tennének bele olyat pár éven belül? -
Zenty #25 nah kicsit el olvastam... a gyülölködés fokozat vissza :D ,de a port dolog még áll, és van olyan amelyik téleg ugy sikerült ami a legjobb lehet össz közül.
A másik én nem ítélkeznék egy gamen amig még ki nem jött.
És harmadik befejezésként :D lehet szar lesz minden lehet nem , a wii egyébként is ilyen mindet vagy semmi alapon müködik szal ezen kár görcsölni.
-
Zenty #24 ebből hszből ítélve te vagy inkáb ilyen gyülölködő fanboy szerüség :(
Project hammer, No more heroes,Metroid Prime 3,Sadness ezek mióta lennének portok?
És ez a wii féle anti portozás szöveg is szánalmasmár elnézést, de akkor az összes xbox 360 meg ps3 gamet kukába lehet dobni ,mert azt is az elöző generácion kezték el a fejlesztést ,és csak az új gépen kapott egy ránc felvarást... Szal kicsit higadtan ,és némileg reálisan gondolkodni. Ne sülyedjünk le gamer 365 szintre annál nincs szánalmasabb oldal ilyen téről :(
-
Zenty #23 pff milyen elfogult fanboykodás mondtam? Egyébként a fanboy definiciója az ,hogy szidja állandoan az ő nem favorizált gépét ( én nem emléxem mikor csináltam e ilyet?), és én csak azt írtam le, akkor kicsit részletesebben, szebben tálalva ,hogy a wiiből még szart semm hoztak ki. :)
"Szal nem kell nagy kreatív, elég logikus gondolkodás ,hogy kb ugyan ez lesz az arányok esetleg valamelyik picivel jobban fog állni, és ennyi."
Ez meg azt jelenti ,hogy a konzolok közt az arányok nem lexnek eladásba, ebben a generációban nagy különbségek, ahogy a hírbe is benne van.
Wii grafikája annyira tragikus lenne már most el bukott volna.
-
#22 Manhunt2 Ps2-es port, valami egyedi cím ami nem csak egy előző generációs port??? Project hammer, No more heroes,Metroid Prime 3,Sadness amik ténylegesen nem előző generációs portok, hanem only for Wii fejlesztések, ezek maitt vennék gépet csak ez így kevés és a jövőt elnézve inkább az agyatlan játékokat és játékosokat célozza meg a Nintendo+ocska portok. Resident evil-ről meg annyit Shinji Mikami nélkül a jáétk egy nagy nulla. A Resi4 is miatta lett olyan amilyen, az meg hogy már 4X adja el a CAPCOM a különbőzö Resi részeket más formában szánalmas. -
#21 bocs hogy így ide "pofátlankodok" de nekem fontos
épp egy 2. világháborús oldalnézetes (kis) játékon dolgozok egyik brátommal
de kéne olyan ember aki segíteni tudna nekünk
a lényeg hogy tudjon rajzolni(pl [kicsi] tankot, házat stb)
MSN címem: [email protected] -
#20 A resident evil umbrella chroniclesnek jobb a grafikája mint a gamecubes resi4nek (ami már alapból jobb mint a ps2 resi4) hardcore kell ott a project hammer, sadness, forever blue, dragon quest sword, super mario galaxy, manhunt2 stb.