31
  • orangez
    #31
    Szóval mi lesz azokkal akik veszteségmentesen tömöritett anyagot szeretnének legálisan letölteni? Marad a torrent...
  • Kurosora
    #30
    "Milyen hülye tesz fel wavban zenét a netre, ha lehet tömöríteni?"

    Azok a hülyék tesznek fel, akik fontosnak tartják a hangminőséget is, mert nekik még a 320-as MP3 sem igazán lehetőség. FLAC és társai? Szép és jó dolgok, de melyik hordozható lejátszó tudja kezelni őket? Marad a WAV, mert azt egy részük képes lejátszani.

    Persze a WAV-o(ka)t be lehet tömöríteni zip-be, rar-ba és társaiba, így máris kisebb a letöltendő mennyiség...
  • Sanyix
    #29
    Na meg ilyen hozzáállás miatt van a hoppá kicsit bedugult a net, hoppá kicsit le van terhelve a szerver, hoppá egy újabb 10gbites port van csúcsra járatva.
  • Sanyix
    #28
    Engem, meg minden normális embert. Miért kéne 2x annyit letölteni a feleannyit is lehet? Ráadásul hol tárolod? Hú de olcsók a vinyók, de minden betelt vinyónál veszel újat? Merthogy a dvd egy megbízhatatlan szar, mint minden optikai lemez, mióta mindent kispórolnak belőlük.
  • sh4d0w808
    #27
    "...az ogg egy mp3 előtt megjelent..."

    Ne beszélj zöldeket. Az ogg vorbist pontosan az mp3 leváltására találták ki, ilyen-olyan szerzői jogos csűrés-csavarás miatt akkoriban, amikor a Fraunhofer kitalálta, hogy akkor mindenki fizessen az mp3 codec használatáért. Nem kell egyébként, hogy elhidd, nézz utána wiki-n.
  • Denniske
    #26
    Ez egyértelmű! :) Csak én is lovagoltam még egy kicsit a poénon ;)
  • Gerygrey
    #25
    Kit érdekel a tömörítés (pláne ha veszteséges) a 10 megabites nethozzáférések korában? Én már filmből sem töltök le divx-et, a zenét is csak azért töltöm MP3-ban mert az van fent torrenten.
  • urbanfl
    #24
    Ez ugye nem jelenti azt, hogy letérnek az album formáról? Ugyan nem veszek cd-ket, de szerintem szörnyű lenne ha számonként jelennének meg az előadóktól, nagyon hamar megunnám.
    Szeretek várni az anyagra és ha jól sikerül 1 albumon 4-5 remekbe szabott szám van havonta meghallgatom sose unom meg.
  • Vamp17
    #23
    uhh kis ellentmondas :) a "fillerekert kapnanak mindent ingyen"-t ugy ertettem hogy a havidij utann korlatlan letoltes ("ingyenesen" ugymond :) )
  • Vamp17
    #22
    de hogy sajat magamra valaszoljak ezzel csak egy gond van: a zeneszek/zenekarok/szineszek/jatekfejlesztok jol jarnanak mert ugy dolne a le mint meg soha, a felhasznalok jol jarnanank mert fillerekert kapnanak mindent ingyen, viszont a kiadok oltari nagyot buknanak. uh. el is felejthetjuk hogy ez valaha megvalosul :)
  • Vamp17
    #21
    "Nagyon meglepő, de ha az USA-ban mondjuk minden háztartásban lenne szélessávú elérés és minden háztartás a számlával együtt fizetne havonta 5 dollárt, ami ugye 60 dollár évente (11 000 Ft), az a 100 millió háztartással számolva 6 milliárd dollárt jelentene, ami majdnem annyi, mint a teljes amerikai zenepiac együttvéve."

    ezt mashol is igazan bevezethetnek :) pl lyet tok elkepzelni:
    eves jatekcsomag,eves filmcsomag stb... tuti hogy rengetegen elofizetnenek ra es sokkal gennyesebbre kershetnek magukat :) mondjuk azert ehez technikai hatter is kell :)
  • Sanyix
    #20
    Milyen hülye tesz fel wavban zenét a netre, ha lehet tömöríteni?
  • Yv@n
    #19
    Szerintem Ő úgy értette, hogy ha a hölgyet "testközelbe" hoznák. Mondjuk hanyatt fektetve, hogy ne kelljen sokat bajlódni vele...
  • Denniske
    #18
    ott a pont!!! remélem a kiadók is úgy gondolják, hogy ez a jövő! :)
  • aDannyBoy
    #17
    meséld el nekünk hogy hol :) amennyiben tényleg vásárolod, kiv. vagyok rá tényleg
  • who am I 7
    #16
    vagy letöltöd szimplán wavba LOL.100 megás zene már nem halálos a mai 5-10mbites netekkel.Én is szoktam vásárolni wavba cumót.és azért érezni, h veszteség mentes...

  • Reyes
    #15
    "Ha mondjuk azt látjuk, hogy Magyarországról sokan nézik meg a Gwen Stefani klipeket, akkor oda fogjuk adni a magyar fogyasztóknak őt más formában is."


    Támogatom az ötletet!!!
  • aDannyBoy
    #14
    nyilván a kiadóktól (akik a hangfelvétel tulajdonosai) meg lehet vásárolni a tömörítetlen anyagot a megfelelő licencek és a valószínűleg borsos árak mellett, de szerintem home user nem akar annyit fizetni egy hanganyagért :) ez körülbelül olyan, mintha te most hidrogén meghajtású autóval akarnál közlekedni. elméletileg lehetséges.

    wavban pedig igen is van legális forrás. Úgy hívják, hogy CD :)
  • orangez
    #13
    De mi van ha nem tömörített anyagot akarok hallgatni?
    Tudtommal flac, ape, wav-ban sehol nincs legális forrás...
  • Sanyix
    #12
    Lol samu-t venni mióta divatbuziság? Mikor volt divat az? A szoni vólkmen sokkal inkább divat, de az iAlmák-hoz képest az is semmi. De ha nem tetszik, vegyél noname lejátszót, szuper behalób flashmemóriával, és sokol rádiós hangminőséggel.
  • cadeyrn
    #11
    Jó, hogy tényleg elkezdett legalább valamelyik nagyobb hangú figyelni, de továbbra is komoly gond van a hozzállással.
    Az online jó dolog, de például a Balaton partjáról majd a 10 év múlva bevezetett Wimax-szal talán tudom fogni őket...addig mi van?

    Ráadásul a rohadt technológia korlátokból baromira elegem van: mindenki fejleszti a saját kis szabványait, holott tökéletes ezközök vannak már mindenre, céltól függően: ogg vorbis, és flac. Mindkettő nyílt, ingyenes és jobb, mint a többi próbálkozás. (az ogg egy mp3 előtt megjelent, szintés veszteséges tömörítés, de jobb algoritmussal, mint az mp3, a flac egy veszteségmentes tömörítés.)
    Szóval legalább a formátumok megegyezhetnének végre...
  • aDannyBoy
    #10
    ott a pont!!! köszönöm, hogy kiemelted a leglényegesebb pontokat külön egy hozzászólásba szedve. grat :)
  • gabeone
    #9
    Apropó,

    Dubait jó példának szerettem volna felhozni. Csak meghaladta a képességeimet. :/
  • strogg
    #8
    Mondasz valamit sajna.... :(
  • Cat #7
    "Kíváncsi leszek a ProArt-os figurák arcára, amikor közlik velük, hogy "nah gyerekek, innentől a pereskedés off. Mostantól reklám cég vagytok" :))"

    Eleve az, aki azt állítja hogy neki nincs semmilyen warez anyaga, és a kalózkodás lopás, annál gerinctelenebb embert nehéz találni. Ebből kiindulva rezzenéstelen tekintettel fogják megváltoztatni az álláspontjukat, és ülnek továbbra is a székeikben, pénzt keresve a semmiért.
  • Gerygrey
    #6
    Végre valaki, aki végre gondolkodni is tud, és nem az lebeg a szeme előtt hogy börtönbe zárjuk a kétgyerekes anyukát aki veszélyes terroristák által üzemeltetett, vírusoktól hemzsegő fájlcserélő hálózatokról gyermekdalokat tölt le a srácoknak, hanem megpróbál rájönni hogy miért kalózkodnak az emberek, és mik a hibái a mai modellnek. Nagyon helyes. Mondjuk ez az iPodról nem tudjuk átmásolni Samsung lejátszóra a zenét hozzáállás szerintem nem túl korrekt, az biztos hogy életemben nem fogok olyan lejátszót venni ami nem képes átküldeni másikra zenét, és olyan formátumú zenét sem fogok venni, amit nem tudok átküldeni másnak. Még akkor sem, ha nagyon olcsó.
  • gforce9
    #5
    Tökmind1 hogy lesz e rajta drm, ebben igaza van. Ha 5-10 év múlva már a kenyérpirítóban is benne lesz a wifi és általánydíjat fizetsz, akkor ténylegesen csak az fog számítani, hogy elérhető legyen az album. Nem tudod a gépről cd-re írni? Mind1 majd letöltöd az utórádiódra is, nem kerül semmivel többe. Sőt ha normálisan csinálják meg még egyszerűbb is lesz, hiszen a készülék képességeinek megfelelő formátumban töltődik le, nem neked kell vacakolni a konvertálással.
  • strogg
    #4
    Pontosan.
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Márminthogy kit zavar, hogy szaros ájpodról nem lehet tetves samura számokat tolni?!! Egyiket sem kell megvenni és használni... (divatbuzik hátrányban)
  • gabeone
    #2
    Ne felejtsd el, hogy ő (jelen esetben) utólag uitólag okos. Nem is ragozom tovább.

    Én mindenesetre örülök, hogy ezek már csak milliókat keresnek, nem milliárdokat.

    "innentől a pereskedés off" - Erről a mondatodról eszembe jutott a magyar reklám, ami valahogy így kezdődött:

    "Ugye nem lopnál autót?"
    "Ugye nem lopnál kazettát?"
    "Ha letöltesz egy albumot, az is lopás!"

    Ezen mindig jókat mosolyogtam. Ehez túl pénzéhes világban élünk.. Lássátok: Pl.: Dubai.
  • strogg
    #1
    Végre egy koma, aki a megfelelő pozícióban is van, tud gondolkodni, és előre tekint. Kíváncsi leszek a ProArt-os figurák arcára, amikor közlik velük, hogy "nah gyerekek, innentől a pereskedés off. Mostantól reklám cég vagytok" :)) Például Péter-Szabó Szilvi arcára, és nyilatkozataira is, amikor kiderül, hogy hiába verte a mellét a ProArt szellemi maszturbációkban, és bizony a neten fog versenyezni, ha tetszik neki, ha nem :) Mert könnyebb kalózokról fröcsögni, mint jó zenét csinálni....