96
  • Sanyix
    Itt is ezt a "hülyeséget" írják fanboykám :) (klikk windows browsers, show graph)

"Ok, ok. Firefox and Mozilla are clearly optimised for Linux, and Opera is clearly optimised for Windows. These optimisations are mostly obvious with the loading times, although there is also a little difference in the cache handling on the different operating systems. However, Opera seems to perform admirably well on most tasks, on any platform."

"So overall, Opera seems to be the fastest browser for Windows. Firefox is not faster than Internet Explorer, except for scripting, but for standards support, security and features, it is a better choice. However, it is still not as fast as Opera, and Opera also offers a high level of standards support, security and features."

Itt is
    meg itt

Ennyi tesztet gugliztam, remélem elég hogy eloszlassa a tévhitedet.

• Yv@n
    "Ne azt nezd, hogy egy magyarorszagi viszontelado mennyiert adja a regi Mac-et, hanem hogy az USA-ban mennyiert veheted meg a legujabb modellt. Az senkinek nem ujdonsag, hogy otthon az elavult, akar tobb eves Mac gepet akarjak dupla aron radsozni."

Ez jó, viszont javarészt azt aki itthon kíván valamit vásárolni nem jellemző hogy vígasztalná az, hogy kint usákiában mi mennyivel olcsóbb. :)

Ez kicsit olyan mint amikor valami terméknél a netto árat mondod, mint ár.
    Miért? Az eladó felé a brutto-t kell kicsengetni.
  • zzebi
    Senki nem mondta, hogy a Mac a jovo. Mindossze azt, hogy egy valodi alternativa a Windows mellett. Es megegyszer: a Mac hardver nem draga. A hozzaszolasomnak ez volt az egyik lenyege. Otthon csak az importorok erdekes ertekesitesi taktikaja miatt draga, a fo piacon, az USA-ban nem az. Egyaltalan nem dragabb, mint mas markas gyarto, sot...

Az mar persze mas kerdes, hogy egy Mac fenntartasa dragabb, mint egy Windows PC fenntartasa, mert egy csomo mindent nem lehet freeware valtozatban letolteni a netrol, igy meg kell venni nehany szoftvert. Persze ha valaki a feltort programokat hasznal, akkor ez sem gond, mert azokat ugyanugy le lehet szedni a netrol, mint a Windows-os valtozatokat.

En veled ellentetben nem latok abban semmi furcsasagot, hogy atalltak Intel processzorra. Mivel az Apple is csak veszi a processzorokat, termeszetes, hogy ok is a legjobb processzorokat akarjak a gepeikbe tenni. Ez jelenleg a Core 2 Duo szeria. Ami inkabb meglepo lehet, hogy nekik nem okozott problemat a valtas. A regi alkalmazasok tovabbra is siman futnak az uj processzorokon. A felhasznalo eszre sem veszi, amikor lecsereli a regi gepet ujra, hogy abban mar teljesen mas fajta processzor dolgozik, legfeljebb abbol, hogy gyorsabban futnak a szoftverek. Valahogy igy kell egy platformvaltast megvalositani. Le a kalappal.
  • Athlon64
    Na akkor nem fogunk dűlőre jutni.
    Mert én itt élek, tehát valamennyi plussz költséggel mindenképp kellene számolnom.

Amúgy meg ha az Apple a jövő akkor miért csak inmáron 4,9% a részesedése az USA számítógép piacból?

És ez a növekedés is csak annak köszönhető, hogy x86-ra váltottak. Így ha valami gond lenne a tökéletesnek mondott OSx-el akkor indulhat az XP.
  • zzebi
    Ne azt nezd, hogy egy magyarorszagi viszontelado mennyiert adja a regi Mac-et, hanem hogy az USA-ban mennyiert veheted meg a legujabb modellt. Az senkinek nem ujdonsag, hogy otthon az elavult, akar tobb eves Mac gepet akarjak dupla aron radsozni.

Mivel a Fujitsu-Siemens nem arul notebook-ot az USA-ban, ezert nehez osszehasonlitani, de mindenesetre a MacBook Pro 17" 475.000 Ft-ert, lenyegesen jobb hardverrel ott hazaviheto:

* 2.4GHz Intel Core 2 Duo
    * 17" 1680 x 1050 pixels
    * 2GB memory
    * 160GB hard drive
    * 8x double-layer SuperDrive
    * NVIDIA GeForce 8600M GT graphics with 256MB SDRAM
    * Bluetooth
    * iSight camera

Persze plusz a szokasos premium business feature-ok, raadasul ez 1 kiloval konnyebb, mint az Amilo!
  • asysoft
    "arról meg nem hallottam, hogy XP-t vagy Vistát csak úgy felpakolsz rá az OSX mellé egy másik partícióra."
    BootCamp erre való.
  • asysoft
    Szerintem ez pont nem a legjobb példa volt, mivel az üzemidőt feláldozza a teljesítmény oltárán (17" kijelző? 2 HDD? RX1800?). Nomeg FuSi gépekről sok rosszat hallani, de nem tudom ebből mennyi igaz erre az árkategóriára is...
  • Penge4
    "srác te nagyon nem érted a dolgot... játékra PC-t kell venni, igaz, telepíthetsz mac-re is windowst."

És mikor írtam egy szóval is, hogy játszani akarok rajta? Nagyot tévedtél, mert a legkomolyabb játékom, amivel az elmúlt 3 évben játszottam az a Passziánsz volt.
    De valahogy ódzkodom ilyen összeget adni egy ismeretlen valamire...főleg ha hallom, hogy Windowst is sokmindenhez használni kell, mert szoftverellátottságban sem olyan, amilyennek lefestik és élből utálom az emulálós megoldásokat, arról meg nem hallottam, hogy XP-t vagy Vistát csak úgy felpakolsz rá az OSX mellé egy másik partícióra.
  • Athlon64
    Ja!
    Az adatok a www.laptop.hu -ról vannak
  • Athlon64
    És ezek közűl melyiket választanád?

Fujitsu Siemens Amilo Xi1546
    Core2 Duo T7200 (2000), 2048 MB, 2x120 GB, 17" TFT WXGA+ Crystal View, DVDRW +/- DL, Bluetooth, 256 MB ATI Radeon X1800 GDDR3, WinXP Home Hun

503880HuF

-------------------------------------------------------------------------------

MacBook Pro 15" ZODP000HG

Core2 Duo T7400 (2160/FSB667), 1024 MB, 120 GB, 15,4" WXGA, DVDRW+/- Superdrive, Bluetooth, 128 Mb ATI Radeon X1600, Mac OS X v10.4 Tiger

529440HuF

• zzebi
    Ja, most latom csak, hogy a VGA RAM-ra gondoltal. Valoban, az dupla annyi az Asus-ban. Ennek ellenere valoszinuleg nem lassabb sokkal a 3D grafika a Mac-en.

$2100-ert az eggyel nagyobb MacBook Pro mar ugyananyi RAM-mal jon es ugyanakkora winchesterrel, viszont gyorsabb processzorral. Ez 100 dollarral dragabb ugyan, mint az Asus, de a 3DMark06 szerint 22.5%-al gyorsabb is nala.
  • zzebi
    Nem veletlenul irtam, hogy a ket gep specifikacioi szinte tokeletesen megegyeznek! Ugyanis ha veszed a faradsagot es elolvasod a teszteket, akkor kiderul, hogy ugyanannyi a gepekben a RAM es az Asus kijelzoje csupan annyiban jobb, hogy kicsit nagyobb felbontasu, viszont minden egyeb szempontbol sokkal rosszabb:
    A MacBook Pro kijelzoje talan a legmodernebb a piacon: LED hattervilagitas, alacsony fogyasztas, joval nagyobb fenyesseg es kontraszt, tokeletesen uniform vilagossag, szeles latoszog.
    Az a kis felbontaskulonbseg nem teszi jobba az Asus kijelzojet. Valojaban a Mac kijelzoje merfoldekkel veri a masikat.

Es ez csak az egyik dolog, amiben jobb a Mac. Emellett kozel dupla olyan sokaig birja az aksija, van beepitett nagyfelbontasu kameraja, sokkal vekonyabb es majdnem egy teljes kiloval konnyebb az Asus-nal. Raadasul a MacBook Pro alapbol hozza az uzleti standard feature-oket: magnesium alloy burkolat, gyorsulaserzekelok, hattervilagitasu billentyuzet, Li-polimer (robbanasbiztos) aksi, stb...

Ja, most latom csak, hogy az Asus-nak 40 gigaval nagyobb a winchestere. Na, emiatt tenyleg erdemesebb azt venni...
  • trz
    notebook szinten a macbook a legjobb sztem..
    pcs safarit még nem próbáltam, de a maces tényleg a legesleg átlagfelhasználásra.
    nameg quicktime se igazi pcn..
  • asysoft
    150 ezerért? Még használtan sem. Duplájáért már van, CD-író/DVD olvasó kombóval. Persze lehet, hogy kategóriájában jó, de valakinek nem elég a 12", s nem feltétlenül akar 400 ezret költeni a 15"-os MacBook Pro-ra, mert nincs szüksége annak a teljesítményére...
  • A1274815
    "az az igazság, hogy akár a mostani gépedre is feltelepíthetnéd;)"

Tudom csak 1. Nem az én gépem hardware-ére van kitaálával, azaz lenne sok G.B. rendessen, 2. ahhoz hogy feltegyem ahhoz fel kell törni, akkor meg ha már így is úgy is illegális minek vegyem meg?
  • Athlon64
    És az ubuntu liux mind verziója 0$
  • Athlon64
    Egy Apple gép olyan mint egy luxuskocsi, de ugye annak ára van.
    Egy FujitsuSiemens vagy egy Packarbell meg csinál átlag gépeket is és így az elérhető a kispénzű embereknek is és a összekuporgat egy kis lóvét akkor bővítheti a gépét.
    Az autó gyártóknál is vannak olyanok akik lefedik a teljes piacot és gyártanak minden kategóriába autót. Az alacsonyabb modelleket bizonyos mértékben ki lehet bővíteni autómata klímával, oldal légzsákkal...

Amúgy én a sajátkezű gép építésének a pártján állok.
  • Su0my
    srác te nagyon nem érted a dolgot... játékra PC-t kell venni, igaz, telepíthetsz mac-re is windowst.

szóval, a macek azok LUXUSkategóriájú gépek.. és a kategóriájukban az egyik legolcsóbbak.. minőségi összeszerelés, alkatrészek élettartama, apró kényelmi funkciók-és hogy ismételjem önmagam, magas minőségérzet mindenhol... nyilván kapsz 130000-ért is laptopot, vagy jobb videókaris asztali gépet, de ha ilyenek az igényeid (ami egyáltalán nem baj), akkor nem neked találták ki, ennyi. 150k-ért amúgy ha jól emléxem, már simán tudsz venni egy macbook-ot.... igaz, itthon nehéz kihasználni.

I <3 APPLE
  • crisztof
    Az ok, hogy fél milla környékén kezdődik a macpro, de azt nem is otthonra találták
    ki. Nálam el se indult a safari, ezért marad az ff
  • Su0my
    omg opera első helyen? ennél nagyobb hülyeséget régóta hallottam..
  • Su0my
    az az igazság, hogy akár a mostani gépedre is feltelepíthetnéd;)
  • RedStorm
    Ez a Mac. Valóban nem mindenkinek kell az egybesűrített konfig, de egyúttal megfizethetettlen az a fajta nyugalom amilyet egy ilyen gép nyújt. Hogy miért? Mert egyszerűen ott minden működik. Persze van ott is gebasz és fagyás de közel sem annyira bonyolult a dolog mint XP-n. Természetesen egy XP-s konfig is jó és valóban fel lehet normálisan settingelni de nem is tudom valahogyan más és kész. Ki kell próbálni. Nekem egy G4 es minim volt és imádtam annak ellenére ,hogy teljesítmény szempontjából harmatgyenge manapság. És hát bizonyos esetekben a Windows nélkülözhetetlen lett volna. El is adtam. Vettem egy PCt mondván majd a Vistával jó lesz. Hát ugye a Vista felejtős, szóval ár tervezem ,hogy ősszel egy iMac. Nekem bejön. Már nagyon várom. Higgyétek el egy más világ.
  • Penge4
    És ha nekem egy asztali gép kéne, akkor fizessek fél millát (ott kezdődik) egy MacPro-ért?

A minivel sok a gebasz, sokan írták, hogy zúg meg minden baja van, amit nem is csodálok, amikor minden abba a kis fosba van belesűrítve, nem is jósolok neki hosszú élettartamot, főleg nem állandó használatra.

iMac kell a facnak:
    1: Minek vegyek monitort is egybe? Jó az, ami van nekem.
    2: Megintcsak ősszesűrített egybekonfig.

Szóval imlyen Mac-et vehetnék? Használt G4-es PowerMac, vagy ilyesmi kizárva.

Olyan 150 rugó körül gondoltam, annyiból már egy elég fullos PC-t össze tudok hozni.
  • Senas
    Letöltöttem, telepitettem, kipróbáltam, töröltem! Látom sokaknál ez megy... Nekem is lefagy mikor meg akarom nyitni a bookmark-ot! Én a Netscape 8.1.3-at használom ff motorral és nem úgy vettem észre, hogy lényegesen gyorsabb lenne a Safari. Ez még igencsak béta!!!
  • Yv@n
    Az ASUS-t. Amellett hogy faszább a tft-je, kétszeannyi benne a vga ram. És ez a két alkatrész kb az amit nem nagyon lehet benne cserélni.
    Ráadásul a szoftvereimet sem kell lecserélni :)
  • I.C.ram
    Minden böngészó gyors, ha még üres a temp könyvtára.
  • zoliapu
    Fel is raktam, simán fut az apple oldalán letöltéskor írja hogy még nem kész változat, böngészőbe lekérdezem a verzió számot nem írja hogy beta. Az biztos gyorsabb és többet tud mint az IE, igaz nem mértem. Érdekeség az alapértelmezett keresőmotor a Google de választható Yahoo! is.
  • zzebi
    Te melyiket valasztanad? :-)

$1800 - [URL=http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3747]MacBook Pro 15" teszt[/URL]
    $2000 - Asus G1S-A1 teszt
  • zzebi
    A sajat tpasztalataim szerint nincs tokeletes bongeszo egyik platformra sem. Vannak bizonyos weboldalak, amik az egyikkel, masok a masikkal mukodnek a legjobban. Mac-en a Safari nem rossz, de en Firefox-ot hasznalok legtobb esetben. Bar a Java velemenyem szerint sokkal jobban mukodik Mac-en, mint Windows-on, a Mac-es Firefox-nak komoly problemai vannak vele, tehat pl a Java-s weboldalakat Safari-n kell hasznalnom.

Windows-on persze egeszen mas a helyzet. Ott az IE tragya a Firefox-hoz kepest. A Windows-os Safari meg talan megnagyobb tragya. Beta valtozat, de inkabb alfanak tunik. Ennyiszer meg nem fagyott nekem bongeszo, mint ez. Az viszont teny, hogy nagyon gyors, amikor mukodik.

Ujra elojon a "draga a Mac" tema. Pedig nem draga. Egy masik markas geppel osszehasonlitva nem draga. A MacBook egy kategoriaba esik kb a Dell Latitude D6xx szeriaval (meret, tomeg, felszereltseg), megis olcsobb nala, sot meg egy kicsit tobbet is tud nala.
    Az Mac-eket nem a sufnituning gepekkel kell osszehasonlitani, mert az nem fair. Meg csak nem is az Asus vagy Acer gepekkel, mivel abszolut nem egy kategoria, bar megjegyzem, hogy azoknal sem sokkal dragabb, ha dragabb egyaltalan. Pl az Asus G1S-A1 laptop szinte millire ugyanazokkal a specifikaciokkal rendelkezik, mint az uj MacBook Pro 15", megis dragabb nala (a MacBook Pro $1800-ert megkaphato, az Asus $2000).
    Az teny, hogy nincs 600 dollaros Mac notebook, de ennek csak az az oka, hogy mar a leggyengebb MacBook is jol felszerelt.
  • Sanyix
    Pedig ez éri be a böngészőversenyben a legjobban az operát, bár nem vindózon. Opera elől, mögötte vagy a Safari, vagy a Konkueor, utóbbi kettő néha a cserélgeti a helyét. Sebesség, biztonság, szabványosság terén voltak így pár hónapja. Ezekben a tesztekben, az IE kullog leghátul, kicsivel előtte az FF.
  • TorrenteXY
    Tetszett így elsőre, az oldalak tényleg gyorsabbak, de amint bookmarkot próbálok hozzáadni kifagy. És anélkül én nem használok böngészőt az egyszer biztos! :D
    De ha kifejlesztik pöpecre, talán nem lesz uninstall, mert végülis gyors és nekem az a lényeg! :D
  • I.C.ram
    Nekem volt szerencsém macen a safaraihoz. Hát bátran kijelenthetem, hogy a legócskább böngésző. Lassú, nem ismeri fel a java scripteket, stb. Lendületből cseréltem mindkét macen FF-re.
  • asysoft
    "Ez Winampban is adott az Alt+L megnyomása után."
    Alkalomadtán megnézem.
    Ez a teszt tényleg jópofa. FF mióta indul gyorsabban, mint az IE7?
  • bakagaijin
    Ugyanezen konferencián egyébként bejelentette ezt is: Instead of getting tools to create stand-alone applications for the iPhone, developers would only be able to write web apps for the iPhone using the device's Safari browser. ([url=http://www.wired.com/software/coolapps/news/2007/06/wwdc_summary]forrás[/ulr]) És közvetlenül ezután a bejelentés után mondta azt, hogy és akkor megjelenik a Safari dózerre.
  • 1hengeresVmotor
    lol ez az iVILÁG mozgalom :S
  • Dodo55
    Na, sikerült mégis elindítanom, sokan írták az Apple oldalán ugyanezt a problémát, és sokan mondták, hogy másik user accountal megy.
    Úgyhogy átjelentkeztem a Rendszergazda accountba, és tényleg működik úgy.
    De a HTML-t azt valahogy úgy értelmezi, mint én a kínai írást...
    Hiányzó szövegek, összecsuklott TD-k, össze-vissza borderek, stb
    És form kitöltésekor pár karakter beírása után fagy, ezt is írták többen.
  • Penge4
    "Ahogy gépeled be a szöveget, úgy szűri a találatot"

Ez Winampban is adott az Alt+L megnyomása után.

Ez a Steve Jobs nagyobb patkány, mint Billy. Nézzétek meg itt, milyen csúsztatások vannak a böngésző tesztben...

Mellesleg egy fos az egész, de elvileg követi a w3c szabványt, tehát nem kell rá külön optimalizálni oldalakat, csak az IE ilyen kakukktojás...
  • lacol
    én miért nem tudom letölteni?:S
    a download-os rész nem jelenithető meg.. fck
  • Dodo55
    Safari.exe - Alkalmazáshiba
    A "0x6fc02917" címen található utasítás a "0x00000004" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezthető el a következő művelet: read".

A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
    A program hibakereséséhez kattintson a MÉGSE gombra.
  • pepe001
    Feltelepítettem, elindítottam, letöröltem.

Dolgozhatnak rajta még egy darabig, hogy utolérjék az Operát. :D
    Az IEnél mondjuk jobb, de legjobb böngészőnek kikiáltani elég durva túlzás.