291
A két \"faj\" állandó háborúja
  • desigo
    Miért mi történt ma?
  • Istencsászár
    Gondolom a mai ügy kapcsán jött fel ez a téma...

Igen a motorosok, mint mindenki 2 táborba oszthatók, a kreszt betartóak és a nem betartóak... Sajnos az utoakon az utóbbiból látni a többet, persze nem a robogósokról van szó, hanem a sport motorokon ülőkről... Nem értem hogy mi jogon előzgetnek záró vonalnál, mi jogon tolakodnak előre persze az estek 80%ban totál szabálytalanul... és ebből van a baleset... én figyelkek a hülye autósokra a figyelmetlen gyalogosokra de még az öngyilokos motorosokra is... nomeg a sebesség, mennyivel is mennek? hát ritka azt látni hogy betartják az 50es táblát... szvsz aki motorra ül közlekedjen normálisan, a többivel ugyse lehet mitcsinálni, mert ameddig nem okoz balesetet, vagy nem töri össze magát ugyse fogja magát visszagofni... és azt mondom igen a sport motrokon ülők többsége egy hülye vadbarom.
  • SimaSuna #9
    kedves "kollegád" 100al ütközött 1 másik motorossal de eőtte 300al száguldozott..mert vagánykodott..akivel ütközött az meghalt..ő maga életveszéles állapotban fexik a korházban..
    motorozásnak is megvannak a határai, mint az kocsikázásnak..
    na mind1.
    a csatát megnyeri valaki..de a háborút 1ik sem..
  • desigo
    10 éve vezetek kizárólag autót.Amikor tehetem félrehúzodok amit a motorosok meg is köszönnek intéssel,bólintással stb...

Sokszor viszont esély sincs rá,hogy észre vegyem a motorost mert szlalomozik az autók között és észre sem veszem és máris mellettem van.

Ami nagyon gáz az az,hogy a motorosoknak természetes,hogy a szaggatott vonalon közlekednek.Be nem sorolnának az autók mögé...
  • Kaszi46
    Én mindkettőt vezetek, és úgy gondolom mindkét táborban megvannak az idióták.
    Természetesen amikor autót vezetek, akkor mindig elengedem a motorosokat, persze volt már olyan is, hogy nem vettem észre, talán még úgy is tűnhetett neki hogy ráhuzom, mert kicsit felé közeledtem.

Az általad említett direkt ráhuzom, nem engedem el kategóriáju autóssal, hál istennek nem találkoztam még. Ami rendszeresen elő szokott fordulni, az a kifordulás elém.(mármint amikor mocival megyek).
    Ezek egy részében én vagyok a hibás, mert nem a megengedett sebességgel megyek, és gondolom nem tudják megfelelően felmérni a sebességemet.

Amúgy én mindig amikor hátulról közeledek egy autóshoz akkor egy kis hangorkánnal jelzem hogy jövök, így mindig segítőkészek az előzésemben.
    Mondjuk a raptor kipufogónak köszönhetően erre sokszor nincs is szükségem.
    Természetesen kihasználom a dugókban, a lámpáknál a motor adta előnyöket, de nm úgy mint sok állat hogy 100-al zúz el az autók között.

• zoolee
    *Mercivel...
  • zoolee
    Nehidd....
    Mutkor engem a JÁRDÁN csapott el majdnem egy szkinhed az SL marcivel...:=/
  • zoolee
    krhm...
    Én 14 vok..de mind a 2 tábort elítálem és meg is értem, xal nem pártolok senikt..
    És , hogy miért???
    autósok:Szemétláda kötchögök, figyelembe sem veszik a motorost, mert ugye"a motor könnyű, csak megáll"faxt!!!
    Motorosok:van olyan aki 220 at vagy még többet hú a várobas..-.-...

Az nem felborulás volt budaörsön, ls nem tök mind1, mivel az egy aléggé fontos ember volt..:,(

• Rise Against
    KÖzlekedjünk inkább gyalog, az a biztonságos -.-
  • szabzol
    Gyalogosok

Őket mindenki utálja
  • Arsenal Man
    Nos én a motorosok táborába tartozom, autót nem vezetek. Motorról nézve rengeteg a szemét autós aki direkt rámhúz, direkt nem enged el.
    Van persze sok kivétel is de sajnos egyre kevesebb.

Egyre többet látni, hallani hogy hopp meghalt egy motoros, hopp megint meghalt egy. Ez ugyebár azért van mert évről évre több a motoros és emiatt ugye a balesetek száma is nő.

Neten szinte minden mocis balesetről lehet olvasni, mivel a motoros egy ritkább "faj" mint az autós és feltűnő illetve érdekes, ha baleset van. Ugyebár autósok is össszetörik járművüket meg karambol meg blabla, de azzel nem foglalkozik a média, mert minek. Hisz annyi autós van, hát nem tök mindegy hogy most felborult egy Audi Budaörsön?

Motoros balesetekkel meg tele van minden, és ugye a laikus el is ítéli a motorosokat merthogy a köcsög szemetek már megint balesetet okoztak.

Ez csak egy példa a sok-sok közül ami megnehezíti egy normális motoros kultúra kialakulását magyarországon.

De persze ott a moci vs moci lásd a tegnapi baleset. de erről órákon át lehet írni, a többit meghagyom nektek, persze ha nem törik a témát, bár mért törölnék? :):):):):)