291
A két \"faj\" állandó háborúja
  • Sadist
    Jajó, én arra gondoltam hogy a szétszórt mocist kell felkaparniuk az úttestről.
    Autóban azért nem szakadnak darabokra. Gondolom jópáran látták már azt a képet, hogy mire képes egy hülye motoros és egy villanyoszlop találkozása.
  • DummyBoy
    Jóreggelt ... sok faj ez a 2 faj :)

Én főképp kocsit vezetek, bicózom (Ez a 3-ik faj ...) és majd tervezem a nagymotors jogsi letételét lassan, mert rohadtul hiányzik már, szakközepes koromig az othoni Simsonba sokszáz km-t beletettem ...

Minden ilyen faj háborúzik ... rengeteg balfasz van, mindegy mit vezetnek ... tapasztalatim szerint a legveszélyesebbek a biciklisták ... de azok közül sem azok akik komolyabban tekernek ... gyerekek, nagymamák ... én is sokat tekerek, odafigyelek az autósokra, sokan közülök odafigyelnek rám, de néha kocsiban ülve azt kivánom, miért nincs terepjáróm, vadráccsal, mert akkor tuti átmegyek a majmokon ... Rengeteg balfasz biciklista van ...

Aztán jönnek a motorosok: ott inkább a kismajmok a robogókon a veszélyesek ... bevágnak a kocsik közé, életveszély amit művelnek ... Nagymotorosok itt a környéken ahogy néztem, kifejezettem kultúráltak, bár errefelé az autósok is hozzá vannak szokva a jelenlétükhöz ... azok meg akik egykerekezve menőgyerekek a lakott területen ... Erre szokam mondani, nekem csak gumikalapács ... ha látom hogy valahol motorosok többen mennek, szépen, én is lehúzódom, elengedem őket, hagy haladjanak együtt tovább az általuk választott tempóval, ez valszeg úgysem 200 ...

És a végére az autósok ... itt is sok a barom ... a büszketáliás meg a sok suzuki és társaik ... Üveghangon bömböl apu 1,1-es esetleg 1,4-es verdája, tücctücc azért még kihallatszik, sokkishülyegyerek meg nyomja neki mint az állat ...

Tehát mindenhol vannak állattok ... nagy számok törvénye alapján a legtöbb a biciklisták között és a szuzuki-tália vonalon mozog ...

Akik komolyabban gondolják mind az autózást - motorozást - kerékpározást, azokra ez már nem jellemző, ők vigyáznak a járművükre, magukra és másokra is ...

Persze újgazdag apuka kicsi fia BMW-vel meg Hayabusával nem tartozik ezek közé ...

Szóval felesleges egy ilyen melyiketutájjam topik. Mindenhol vannak hülyék ... Sajnos itthon a közlekedési kultúra nem tart ott hogy érdemii fejlődés legyen várható. DE ... ha eljutnánk oda, hogy a közösségek kitaszitsák valahogyan maguk közül a balfaszokat ... akkor talán sokkal kevesebbet kellene ilyesmiről beszélni ... De ez még messze van ...

Bocs, ha untattam valakit :)
  • cenobite
    Én autót is vezetek és motorozom is. Igaz, hogy a motorom "csak" egy Vespa, nem valami nagy vas, de sajnos sok autós úgy kezel, mintha nem is lennék az úton. Körfogalomban rendszeresen bejönnek elém, stb... Sok a gyökér.
    Ugyanúgy ha autóval vagyok, látok nagyon cifra motoros manővereket, amikor centiken múlik, hogy ne legyen kocc, vagy csatt.

Mindkét táborban vannak köz-, és önveszélyes barmok. Ezek 90%-a ott végzi valamelyik fára felcsavarodva. Ez a jobbik eset, mert sokszor olyan balesetet okoznak, ahol a vétlen résztvevő hal meg.
    Közlekedési morál=zéró. :(
  • Cat #48
    Feszítő vágóval előbb ki kell szedni a roncsok közül a darabokat. Azt nem az orvos kezeli.
  • Sadist
    Az nem a mentősök dolga?
  • Davidus
    amúgy poén a vétlen motoros duma. ugyanúgy száguldozott a beláthatatlan hegyiúton-.-
  • Davidus
    nem lennék mentős vagy tűzoltó... havi százért kaparják fel a hullákat. volt osztálytársam tűzoltó. mesélt dolgokat
  • Dodo55
    Amúgy azt vettem észre, hogy egy bizonyos határig minél nagyobb egy jármű, annál normálisabban vezetik.
    Persze vannak ebben kívételek, de minél nagyobb egy jármű, annál kevésbé érzi azt a vezetője, hogy ő kicsi, és meg kell mutatnia a többieknek, hogy csak a járműve kicsi ő nem.
    Én pl a kisautókat sem bírom, azt hiszik a vezetőik, hogy mindenhova beférnek, és úgy mennek, mintha nekik külön elsőbbségük lenne mindenhol.
    És van egy márka, amire ez nagyon igaz, azt hiszem mindenki kitalálja melyik ez, persze vannak kívételek itt is bőven, de a többség ilyen.
    Szerintem autók terén amerikában a legjobb a helyzet, ott teljesen elfogadja mindenki az autókat, és az itteni középméretnél kisebb autók nemigen vannak ott.

Amúgy nekem nincs még autóm, de jelenleg úgy áll a helyzet, hogy egy Honda Civicem lesz majd valamikor(abból is inkább sedant szeretnék), és megmondtam, hogy nekem annál kisebb nem kell, ha nem lesz meg rá a pénz, akkor inkább megleszek autó nélkül egy ideig, minthogy valami kis sz*rral.
    Amúgy azért Honda, mert habár nem a legolcsóbb, egy bizonyos dolog miatt nagy előnyben lennék vele, legalábbis egy ideig.
    És nem azért nem akarok kis autót, mert "nekem nagy kell", hanem mert:
    -A kis autók mindenre hasonlítanak, csak autó formájuk nincs
    -Ragadtunk már villamossínen(más hibájából), és a motor ereje mentett meg a villamostól
    -Kicsit több a túlélési esélyem egy olyan autóban, ahol nem fél méter, hanem másfél van előttem
    -Kényelmesen elférni sem árt egy autóban
  • Davidus
    vicces hogy ezt pont ma nyitod mikor benne volt a majom a híradóban-.-
  • pleco
    Én valahogy nem ismerem azt a többséget....
    Hiába van a haverok alatt is 100 ló feletti motor, ritka amikor 120 fölött megyünk. És nem vágunk be senki elé. Sok autós megelőz bennünket, és mutogat, hogy csak ennyi? Persze nem foglalkozunk velük.
  • PíszLávJuniti
    Totalcaron volt hasonlóról cikk, csak ott éppen ugyan ezt autókra vetítve.
    Magyarul, egy sima jogsival ne lehessen egyből 400-500 lóerős kocsikba ülni, hanem fokozatokra bontva, 150 lóerőig első kat, aztán egy év után jöhet a 300, stb..
    Persze egy 150 lóerős kocsival nehezebb meghalni mint egy 150 lovas motorral.
  • Dodo55
    Vannak normális motorosok, de a hülyékből többet sokkal többet látni.
    Olyan, hogy sáv nem létezik náluk, össze vissza kerülgetik az autókat a piros lámpánál, városban 200-al száguldanak, képesek többszáz méteren át a szembesávba menni az országúton ha az üres, stoptáblára szarnak, ez tegnap volt, mentünk a 7-es úton(főútvonal!), egy motoros meg simán bevágott elénk egy jobbról nyíló útról, stoptábla volt kirakva neki.

Mondom, vannak normális motorosok, de a többség ezt csinálja.
  • pleco
    Elféren egy két autósnál is az a kamera...
    Nem kellene álltalánosítgatni...
  • pleco
    Uff!

Én mindkét oldalon vagyok, sőt tűzoltó is vagyok. Felesleges példálózni itt, és máshol is hogy ki milyen...
    A hölye embernek mindegy mit vezet.:((
    Nem lesz itt igazság sosem! Mindenki tsak fújja a magáét!
  • Sland
    50>125> itt álalában már rögtön jön a 600-as 1000-es, de szerintem előtte még 250 vagy 400> és csak aztán a 600+
    Mondjuk költséges, de a sajátélete az embernek szerintem megér minden pénzt. Már akinek persze...

*a számok a köbcentit jelölnék :)
  • prezi
    sztem kell egy kis motoros mult hogy tudj bánni a lóerőkkel :)

szépen lehet idővel, kicsitől a legngyobbig... szoval tapasztalt motorosokat az utra pls :|
  • Sland
    Vagy az autós...
  • Sadist
    Sry, mindig keverem, rohadt integrálásnál is van valami Simson, vagy Simpson, ottvannak a sárga emberkék, meg a motor is Néha a Thomsont meg a Thompsont is keverem, bár már egész ritkán.
  • Sland
    Általában szerintem az nem nézi le a motorosokat az autósok közül, akik motoroznak vagy családtagjuk, gyerekük, stb. motorozik.
  • Sadist
    Hm, ez egész jó ötlet, minden állatnak a motorjára kéne rakni egy-egy kamerát. Utána a bírósági tárgyalás talán nem húzódna olyan sokáig, hanem csak megnéznék a felvételt és az ipse egyből mehet a fegyházba 25 évre.
  • csoola
    hát én azt veszem észre h az autosok nem figyelnek a motoroskra nagy átlagban, nálam is elöfrodul h csak azt hallom az autokbol h a "hülye motoros nézzed"... egyszerüen nem érdekli öekt h nekik ott a kocsi, megvédi öket a motorostol, a motorost mi fogja meg? nem azt mondom, sok motoros is hülye, nem erröl van szo, de miért van az h azt hiszi az autos h a segge alatt ott a BMW-je vagy a szirszar suzukija akkor már menö? vmelyik nap is menözik a gyerek nekem a roncs fostalicska 70-es golfjával, ott elözget, aztán meg megy 30-al, kb ugy h utána visszaelözök azt otthagyo ma 80-as DT-vel... nem értem miért jo az autosoknak az h lenézik a motorost, irigyek rá vagy mi? természetesen tisztelet a kivételnek
  • desigo
    Simson az te :))))

• Sadist
    Azért érdemes megfigyelni, hogy a motorosok IQ-ja fordított arányosságban van a seggük alatt lévő lóerők számával. Mondjuk a pizzafutár egy külön kategória, de azt is simán be lehet sorolni a bunkó motorosok közé.
    Olyanról én még nem láttam hírt, hogy egy Simpsonos szaggatta volna le a szalagkorlátot, vagy szállt bele a szembe jövőbe.
  • ColdFire
    ma énis hibáztam egyet motorral, megálltam kisebb kereszteződésbe, körülnéztem, senki, megvártam az egyik társam, elindultam, és mivel már nem néztem körül, mert elég elhagyatott volt a kereszteződés, elindultam...
    Nem nekem volt az elsőbségem, auto ki elém...
    nem tudom, de én még ha nekem van elsőbségem, akkor is körülnézek, kivéve most, persze hogy most jött az auto...
    egy dudálással, és az autós !rámgyorsításával! megusztam, de most bevallom, h én voltam a hibás...
    ...sok esetben ez nem igy van.
    Azért az autos is lehetett volna egy kicsit korultekintobb, amikor a kereszteződés olyan részén álltam, ahol jol latszodok.
  • Istencsászár
    Persze ellen példát lehet előhozni mindenhol bármikor... csak balesetek "ritkán" történnek, míg az autósok egy napon akár többször is találkoznak motorosokkal, mondjuk akik elhuznak mellettük szabálytalanul és azt hiszem a tapasztalatok alapján ebből van a több, fölényesen...
  • desigo
    gondatlanságból elkövetett emberölés
    20 év
    ennyi...
  • Sland
    Motor Vs. Motor - Tegnapi halálos baleset teljes hosszúságú

Egyébként én csak motorozok. Szombati, Vasárnapi hobbimotorosnak mondhatom magam. Én a sort kivárom, bár városban nem motorozok. Előzni is csak ott ahol lehet és ahol biztonságos. Haladok is persze, de ésszel.
    Amióta jogsim és motorom van egy balesetem sem volt. Egy sem...
    kopp-kopp
  • Axl Rose
    Autót vezetek, közel 10 éve.
    Egyetlen esetben találkoztam olyan motorossal akinek volt türelme kivárni azt, hogy szbaályosan megelőzzön.

A többi az keresztülment záróvonalon, ment szembejövő sávban, vagy elment köztem és a teherautó között.

Sokszor volt olyan, hogy az utolsó pillanatban vettem észre és húztam el a kormányt, hogy ne kenjem fel a mellettem lévő teherautóra...

Ilynekor mindig megjegyzem magamban, hogy menjen csak, már biztosan nagyon várják a veséjét v. máját v. akármilyét.

Én ezeket nem tudom sajnálni...

Másik példa:

Gyalogosan mentem át egy zebrán egy autós megállt, átengedett. Jött a motoros, satu, megállt az autó mellett majd elkezdett kiabálni:
    Hülye, f*szfej, minek állsz meg, menj az anyádba, stb... stb...

Én döbbentem álltam és hallgattam a járdán...
  • Arsenal Man
    Jah igen, bocs, nem vettem észre :)
  • Arsenal Man
    Oszlopnak ütközött és meghalt egy motoros Győrben
    Ki volt a hibás? Az autós...

Megint az autós volt a hibás

Úgyszint

MInd2, de igazán megint az autós

Itt is az autó.

És az utolsók szinte mind ami a langlovagok.hu-n megtalálható
  • ColdFire
    nah most olvasom az első hszed, sry
  • ColdFire
    én motor vs. motor topikot akartam nyitni, a mostani hír hallatán :(((
  • Istencsászár
    Azért raktam idéző jelbe...
  • Arsenal Man
    A szabályosan közlekedő sem 70-nel ment...

Egyébként a média megint elferdítette a dolgot. Híradóban az volt hogy 200-as frontálisan ütközött. A másikban az hogy 299el vette a kanyart. Volt olyan hogy aszonták hogy illegális gyorsulási verseny volt.
    Ahhoz képest csak egy "nagyon menő vagyok mert van egy ezres gixerem" meg ilyen "wannabe ghostrider" gyerek volt, aki interneten akart nagyfiú lenni a videójával. Volt régebben is videója sportmotor.hu-n. Hát meglett az eredménye
  • desigo
    Hétfőn láttam durva balesetet Göd felé az M2-esen.
    Egy motor tetőn ! állt az árokban nem kevés törmelékkel :(
  • akyyy
    csávó ment motorom a másik sávba és nekiment egy szembejövő MOTOROSNk! ráadásul van róla felvétel:O vagánmykodott hogy ő tud 180al menni:)
  • ZsirosKenyer
    azért szerintem a motorosok is hibásak, megkockáztatom: az esetek több mint felénél..
    Nem egyszer "mentettem meg" motorost én is mert hülye mód előzgetett, illetve úgy gondolta hogy 2 autó közt is elfér..Ha fél másodperccel később fékezek begyűröm egy kamion alá.

idevágó videó (sajnos halálos balesettel - ráadásul a vétlen vesztette életét)
  • Lyan Kyj
  • Arsenal Man
    Ami nagyon gáz az az,hogy a motorosoknak természetes,hogy a szaggatott vonalon közlekednek.Be nem sorolnának az autók mögé...

Ez nem mindig igaz. Igen, kihasználják a motor adta lehetőségeket, de nem mindegyik ugyan olyan.

#9 Elítélem amit a vétkes motoros tett. Azt aki vétlen volt meg hihetetlenül sajnálom. Meg a családját is. És tudom hogy akár mikor megtörténhetne ugyan ez velem is...

#10 Igen, igazából emiatt jutott eszembe, de még nem találtam ilyen témát és hát a többi fórumon elég érdekes "beszélgetések" alakulnak ki ezzel a témával kapcsolatban
  • Istencsászár
    2 motor frontálisan ütközött kb 100 fölötti tempónál, mert az egyik 130al vette a kanyart hegyi uton, ugy hogy nem tudta bevenni... és ki halt meg? a "szabályosan" közlekedő...