11
  • ssdb
    #11
    eszméletlen mikre nem képes a technika
  • Kmarha
    #10
    ja, és csak egyszer szakadjon meg az összeköttetés, a páciens már .......ja is az egészet
  • Kobaljov
    #9
    Számolj utána az amerikai, kanadai specialista orvosok fizetésének állandó alkalmazás esetén, és tedd mellé "kihasználtságukat" is a kisebb helyeken.

    Az intézmények értelemszerűen csak akkor ruháznának be ilyen eszközökbe ha megéri nekük.

    Előbb te is gondolkodhatnál..
  • csorfab
    #8
    Te nem tudsz gondolkodni? Ha be tudnak vinni oda egy kurva mobiltávkórházat, vagy fenn tudják tartani (gondolom nem 10e forintért vágnak hozzád egy ilyet a kínaipiacon), akkor már nem lenne olcsóbb és egyszerűbb ott tartani egy... ORVOST?
  • Kobaljov
    #7
    Ja mint az otthoni lézeres szemműtét szett :-)
  • HJPOWER
    #6
    Két év múlva operáció az interneten keresztül: Youtube-ra felteszi a doki, hogy hogy kellene lefolynia a műtétnek, a kedves páciens figyel, okul, aztán gyorsan elvégzi saját magán. és hogy biztosan minden rendben menjen előtte fel kell dugnia magának egy kamerát lehetőleg valami "kicsi" VHS -t, vagy inkább egy komplett híradóskocsit. Ha ez mind így történik, biztos nem lesznek kompliációk. :D Minek ide robot, stb..?? ;)
  • Kobaljov
    #5
    Attól függ meddig lesz elzárva, a beteg szállítható-e, stb.

    Ha mondjuk a cikkben említett Kanadából indulunk ki, akkor pl. jön egy nagy havazás egy kisvárosra, és 1-2 napig járhatatlanok az utak. A helyiek nem esnek tőle különösebben kétségbe, és nem kell kitelepíteni sem őket, viszont van egy műtétre váró beteg aki nem szállítható, és a specialista sebészorvos sem tud fizikailag odamenni hozzá a másik városból (mondjuk helikopterrel sem, mert erős havazás, vihar van). Ilyenkor nagyon hasznos lehet egy ilyen eszköz ha elérhető a helyi kórházban (máskor is, mert sok utazási időt megspórol a orvosnak).

    Ajándékozásról nem beszélt senki. Ha nem volna értelme és igény rá, akkor nem fizették volna az ehez kapcsolódó kutatásokat.

    Extrémebb példaként volt itt az sg-n korábban írás az űrhajósok távgyógyítási kísérleteiről, gyakorlásáról amit egy speciális tengeralattjáróban végeztek.
  • Tetsuo
    #4
    Ha elzáródik 1 település, onnan kimentenek, nem ajándékba' ott hagynak millirdnyi cuccost..
  • Kobaljov
    #3
    Nem kell sok ész kitalálni a megoldást: úgy, hogy már ott volna, mire elzárt lenne a település.. Vagy azért mert eleve fixen ki van építve, vagy azért mert mondjuk mobil kórházként odavitték (lásd mondjuk az amerikai hadsereg mobil kórházait) mielőtt megszűnt volna a közlekedési kapcsolat.

    Azért a hálózati mendzsmentjére kíváncsi lennék, ha teljesen a nyílt netet használja itt rosszabb esetben azért már szó szerint élet-halál kérdése lehet egy csomagvesztés, késés..
  • WinG
    #2
    dc-n átküldik
  • Tetsuo
    #1
    "A telesebészettel eldugott helyeken lévő pacienseket is meg lehet műteni, legyenek akár elzárt településeken, vagy hadiövezetekben" Ekkora ökörséget! LOL
    Az elzárt településre hogyan juttatunk be min 100millió dolláros csírátlan teleműtőt??