20
  • Hoz_Hun
    Amúgy tetszik a producerek hozzállása. Legyen kerek egy történet.
    Persze sajnálom is hogy vége, de legelább (ha jól zárják le) jó sorozatként marad meg bennem.
  • Hoz_Hun
    Waterman:"egyik szemem sem sír, mindkettő nevet"

Akkor az egyik szemed így remeg? Szar lehet ...

Amúgy jó szigorú félig nevető, félig remegő, szemmel vetted górcső alá a sorozatot, de hát mit van mit tenni, kb erről szól. Én nagyon szeretem. :)
  • snorbi
    Ha a szervód bedöglik, akkor bizony jól jöhet az a "nagy kar", mert valszeg nagy erőt kell kifejteni a modulok manuális lekapcsolásához.
    Gondolom én, még sosem ültem ilyen hajóban :)
  • feamatar
    ehhh... 2x... sorry
  • feamatar
    hangtalan űrt!! igen!!!! múltkor véletlenül bekapcsolom TVt és olyan filmet láttam ahol hallattszott hogy az űrben kalapálnak; onnan tudtam hogy meg kell néznem ekkora hülyeséget nem lehetett kihagyni.
    Pedig már a 2001:Űrodüsszeiában is ez volt a legnagyobb flash: a csend
  • feamatar
    hangtalan űrt!! igen!!!! múltkor véletlenül bekapcsolom TVt és olyan filmet láttam ahol hallattszott hogy az űrben kalapálnak; onnan tudtam hogy meg kell néznem ekkora hülyeséget nem lehetett kihagyni.
    Pedig már a 2001:Űrodüsszeiában is ez volt a legnagyobb flash: a csend
  • nyikolaj
    Nekem is pont az tetszett, hogy technológiailag mai korhoz áll nagyon közel, így könnyen beleélhetjük magunkat.

Különösen tetszett elejétől fogva, hogy végre egy sorozat ahol megideológizálják miért olyan a hajó amilyen, s nem egy hiperszuper hajó van, amin minden koser, de a sorozatból nem derül ki hogy miért...azt mondják csak.

Másrészt a BSG inkább a történet "emberi" oldalára ment rá -> rengeteg konfliktus volt/lesz (záró évad) a sorozatban. Mindemellett nyomon követthettük egy maréknyi túlélő hányadtatásait, s ez is eltért a legtöbb sorozattól.
  • EagleeyE
    Szerintem teljesen logikus volt minden benne...Aki rendesen nézte, az megérti, hogy miért van "kurblis telefon"...Az egyetlen amit a 4. évadra kijavíthatnának, az a hangtalan űr kellene, hogy legyen, mint a Firefly-ban, akkor azt mondanám, hogy teljesen korrekt.
  • Wittgen
    Nos, ha megfigyelted a sorozatot (nem hiszem h. mind a 3 évad összes részét láttad...), akkor észreveheted, h. van számítógép a hajón, meg kommunikáció, meg minden, de mind el van szeparálva egymástól+amit csak lehet, azt manuálisra tervezték pont a sztoriban is szereplő 1. cylon támadás következményeiből okulva. Mint manapság is, ha rajt lóg a géped a neten, meg tudják hekkelni,d e ha a hálózati csatit kihúzod akkor már nem...

Szreintem meg tök logikusan van felépítve az egész történet, valamint minden egyes rész, mind technikailag, mind egyéb szempontból.

Ja, meg senki sem mondta, hogy a jövőben játszódik...csak más naprendszerben/galaxisban, nem a Földében. Attól még lehet a mi idősíkunk. Azért mert sci-fi, a sztori szerint még nem biztos, h. a mi jövőnkhöz van igazítva...
  • acill
    waterman: van egy olyan érzésem, hogy csak néhány részt láttál a soriból
  • waterman
    tudom mit szerettem volna még: a kőkorszaki telefon elment volna, ha logarléccel számolták volna a hajó röppályákat is, de valahogy mégiscsak volt valami ami irányított.. tehát a fedélzeti számítógép és a telefon mibenléte közt hatalmas logikai bukfenceket érzek. ha megmagyarázza nekem valaki, hogy pontos és kiterjedt számítások nélkül képesek számológéppel számolt koordináták alapján térugrásra, akkor oké. egy számnyi különbség a kis szám végén és rögtön beleugranak egy napba. tehát ez következetlenség. de máshol is vannak ilyenek:
    pitch black - 22 évente sötétség -> a csaj az űrhajó darabjait akkora karokkal választja le, mintha még nem találták volna fel a szervót. egy dunai hajós megirigyelné azokat az erőkarokat..
    red planet (carrie anne moss-os) mentsük meg a mukikámat a marson film -> leáll az űrhajó két ellentétesen forgó gyűrűje, ami "gravitációt" csinálna nekik. tudom hogy egy jelentéktelen apróság, de ha csak ilyenekkel lett volna tarkítva a battlestar galaktika, akkor jó film lett volna. szóval, mikor újra beindultak a gyűrűk, a gyűrűben lebegő aluminium pohár egyszerűen lehuppant a földre. nem pedig mint ahogy valóban történt volna, a fal nekiment volna, majd a centrifugális erő hatására a fal mentén krosszogva a földre csúszott volna. tudom, hogy egy olyan apróság, ami kb 10ből 1 embernek tűnik fel, de ha már digitális effekt, akkor már igazán mindegy..
  • waterman
    a kolóniás dolgon lehet átsiklottam, nekem teljesen az jött le, hogy ismernek 12 lakható bolygót, mivel a részek közt a későbbiekben találtak egy korábban láthatóan emberi módon belakott bolygót, ami nem az övéké. innen kombináltam.
    a star wars-os furcsán mennek a hajók között olyanokra gondolsz, hogy leszálltak egy anyahajóval, amin nincsenek szárnyak és nem égtek szénné a légkörbe visszatéréskor? igen, azok furcsák:) de egy beszélő ló után már azon is vigyorogtam csak..:)
  • kicsizoz
    Igazad van, tele van hülye dolgokkal a sorozat.
    De, nem figyeltél eléggé:
    - Nem a földről származnak! 12 törzs külön - külön telepedett le a 12 kolónián, (főbojgón), de a legenda szerint (valási történetek szerint) volt egy 13. törzs is, akik a föld nevű bolygón találtak otthont. Mondhatni leléptek.
    És igazából nem ezt akarták megkeresni, mert nem hittek benne, hanem az embereknek akartak reményt adni, ezért találták ezt a célt.
    - Kommunikáció szándékosan volt "kőkorszaki" a hajón, mert az első cylon háboruban a robotok távolról betörtek a hálózatokba, ezért így védekeznek....

Ami viszon nekem nagyon tetszett: A hajók nem úgy repülnek mint a repülők, végre valakinek eszébejutott, hogy nem a SW-os hülyeséget utánozza, bár hangja még mindig van nekik.. :)
  • waterman
    persze, annak is van feelingje amit mondasz, de a battlestar galactica valahogy abszolút kilóg a sorból számomra. tehát ha az az alaptörténet, hogy eljöttünk a földről, mert feléltük, akkor hogyan nem tudunk visszajutni oda?
    végignéztem az egész star trek: voyagert, a legtöbb kirk kapitányos meg picardos star treket, az új részeket is az enterprise I-el. mind mind beleillik abba a világképbe, ahová a star treket pozicionálták. a stargate-ben is minden apró részre figyeltek, hogy tényleg a jelenünkbe illjen, vagy akár a közeljövőbe. de ha a cylonok olyan valamiket tudnak csinálni, mint maguk az emberek, akkor nehogymár az űrhajót egy valami kis pöszméte izé irányítsa drótok rángatásával. a gemini projekt is magasabb technikai színvonalon volt, mint a battlestar galactica, pedig utólag azért érdekes dolgok derülnek ki, hogy mennyire erőltetett tempóban zajlott le. nekem semmi bajom nem lenne a történettel, ha következetesen épülne fel és nem pedig a sok apró kirívó részlet, bugyutaság vágná tönkre az egészet. különben amiről beszéltél, hogy a régi filmeken sok apró kis lámpa villódzik és számol a szobányi méretű komputer, az tényleg jópofa:) nem tudom nézted-e a star treket, de más scifi filmekben is mindig előkerül: egy kb 1*2 méteres fehér asztalka, valami vörös átlátszó, villódzó csövekkel a tetején párhuzamosan az asztal hossztengelyével. ha scifiről van szó, és a filmben éppen valami fejlesztőlaboros jelenet van, akkor az a szerkenytű mindig előkerül. én azon szoktam mosolyogni:)
  • assdf
    Valójában pont ezért jó a sorozat. Mert úgy ábrázolja azt a technikát és jövőt, mintha ma lenne csak az ürbe áthelyezve egy anyahajó például. És igazából épp ettől hihető. Bele tudod élni magad. Egy csatában hullanak az egységek, egy atomtámadáskor sérül az anyahajó, nem úgy mint más filmekben ahol felsorakozik 500 anyahajó, aminek pajzsa van, végül valaki képes átlöni a pajzsot és akkor egy kis picsa hajó szétszedi az 500 nagyot... Meg persze ma divatos mindenféle lézerpuskával lődözni meg energiapajzsokkal védeni a hajókat a scifi filmekben, de az az igazság hogy könybe lábad a szemem amikor megnézek 20-30 éves scifi filmeket, és a szerintük jövő technikája mindenféle sok villodzó gombos szobányi méretü számitógép, meg lézerpisztoly, meg teleportáció, meg hasonló ötletes találmányok...
  • mrzed001
    És mindez kinek a hibája ??
    A producer és az író.
  • waterman
    egyik szemem sem sír, mindkettő nevet.
    a jövőben vagy általános a hülyeség, vagy csak szimplán a leggagyibb sorozat volt amit valaha láttam. alig 30ezer főnyi emberiséggel letelepedni egy alig lakható bolygón és egy év után is olyan körülmények közt élni, mint egy albán menekült telepen.. scifi rulz. "kurblis" telefon egy űrjárművön.. hiányoltam a szócsövet a gépház és a kapitányi híd közt.. zakkant dokinak kell egy atombomba? "persze tessék csak! a piros gombhoz ne tessék érni, nem volt időnk leszedni a detonátort.." a fejlett űrlény nem usb dugón át irányítja az űreszközt, hanem drótokat huzigál az űrrepülőn. gratu. még a 20 éves űrsiklókon is manipulátorok vannak. te jó ég: az ismeretlenből érkezik egy 4 napja elfoglalt hajónk és még az űrben is mérhető mennyiségű sugárzást bocsát ki magából. vajon támadni akar? nincs ám rajta senki. biztos barátságos szándékkal jön. hoppá felrobbant. mégsem barátságosak a szándékai. ja a legjobb: "12 bolygónkat lerohanták. hova menjünk? nem tudjuk. mítoszok szólnak egy13.ról. elméletileg onnan származunk(föld..) nosza keressük meg!" merre lehet? mikor letelepedtünk az új 12 bolygón, minden adatiunkat valószínűleg töröltünk. vagy lehet érkezéskor tönkrement a kislemez, amin a földről minden lényeges információt tároltunk. igen. egy több milliárdos lélekszámú emberiség valószínűleg marhára elfelejtené, hogy merre van az ősbolygója. tehát ha már eleve bolygókat gyarmatosítottunk, akkor már biztos nem kurblis telefonnal megyünk neki az útnak. ha már arra is volt időnk, hogy elfelejtsük, hol az ősbolygónk, akkor már biztos hogy a kurblis telefon az csak tervezési hiba miatt került a hajóra. egyáltalán, ha elfelejtjük, hogy hol az ősbolygónk, akkor hogy lehet még kurblis telefonunk az űrhajón?? egyáéltalán pár ezer év múlva hogy lehet, olyan technikánk az űrben ami már egy nimitz tipusú anyahajón is szégyen??
    az egész battlestar galactica sorozat és az egész általuk teremtett tér és fogalomkör több sebből vérzik. szvsz.
  • winnie
    ezt is azért zárják le, mert már nem hoz elég pénzt a konyhára. drága és ahhoz képest sajnos nagyon visszaesett a nézettsége a 3. évadban.
  • nickb
    Hányszor mondták már ezt...aztán mégis meggondolták magukat. Részemről szintén jobban szertem ha egy sorozatot lezárnak ha eljön az ideje, nem mikor az 1000. évad már nme hoz elég pénzt a konyhára.
  • feamatar
    yeah; mégha nem is lesz film; jobban is teszik; persze a rajongók meg mindenki szeretné; de az igazán jó dolog ha egy univerzumot le tudnak zárni azelőtt mielőtt bepunnyada(lásd az ezredik Star Trek rész), inkább törjék a fejüket valami hasonló minőségű franchiseon ;)