Ötvös Tibor

Nem lesz Battlestar Galactica film

A rajongók alig emésztették meg a hírt, miszerint kedvenc sorozatuk végleg távozik a képernyőről, a producerek máris újabb rossz hírrel szolgáltak. Eszerint a Battlestar Galactica mozis változatát is törölték a naplójukból.

Nemrég mi is beszámoltunk a hírről, miszerint a készítők a negyedik évaddal véget vetnek a nagysikerű Battlestar Galactica című sci-fi sorozatnak. A széria költségvetése egyébként felért egy hollywoodi film büdzséjével is, köszönhetően a számtalan, egy ilyen témájú filmnél elmaradhatatlan speciális effektnek.



A sorozat egyik sztárja, Edward James Olmos úgy hiszi, a Battlestar Galactica megállná a helyét a mozikban is és ennek bizonyítására a napokban a Cinerama Domeban rendeztek egy vetítést, mely meggyőzte a jelenlévő nézőket is.

Elkezdődtek a találgatások, hogy a Star Trek mintájára ez a sorozat is számos mozis kalanddal egészülhet majd ki. Ám ennek hamar véget vetett a Battlestar Galactica producerpárosa, Ronald D. Moore és David Eick. A duó szinte rögtön bejelentette, hogy soha nem készül mozifilm a "gyermekükből".

"A negyedik szezon lesz az utolsó" - kezdte Moore. "Mindennek meg van a maga ideje. És egy határozott és végleges befejezéssel szolgálunk majd. A sztorinak van egy kezdete, közepe és vége is. És nem hiányzik egy mozifilm a sorból. A lezárással minden kérdést megválaszolunk és ezzel vége."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #20
    Amúgy tetszik a producerek hozzállása. Legyen kerek egy történet.
    Persze sajnálom is hogy vége, de legelább (ha jól zárják le) jó sorozatként marad meg bennem.
  • Hoz_Hun #19
    Waterman:"egyik szemem sem sír, mindkettő nevet"

    Akkor az egyik szemed így remeg? Szar lehet ...

    Amúgy jó szigorú félig nevető, félig remegő, szemmel vetted górcső alá a sorozatot, de hát mit van mit tenni, kb erről szól. Én nagyon szeretem. :)
  • snorbi #18
    Ha a szervód bedöglik, akkor bizony jól jöhet az a "nagy kar", mert valszeg nagy erőt kell kifejteni a modulok manuális lekapcsolásához.
    Gondolom én, még sosem ültem ilyen hajóban :)
  • feamatar #17
    ehhh... 2x... sorry
  • feamatar #16
    hangtalan űrt!! igen!!!! múltkor véletlenül bekapcsolom TVt és olyan filmet láttam ahol hallattszott hogy az űrben kalapálnak; onnan tudtam hogy meg kell néznem ekkora hülyeséget nem lehetett kihagyni.
    Pedig már a 2001:Űrodüsszeiában is ez volt a legnagyobb flash: a csend
  • feamatar #15
    hangtalan űrt!! igen!!!! múltkor véletlenül bekapcsolom TVt és olyan filmet láttam ahol hallattszott hogy az űrben kalapálnak; onnan tudtam hogy meg kell néznem ekkora hülyeséget nem lehetett kihagyni.
    Pedig már a 2001:Űrodüsszeiában is ez volt a legnagyobb flash: a csend
  • nyikolaj #14
    Nekem is pont az tetszett, hogy technológiailag mai korhoz áll nagyon közel, így könnyen beleélhetjük magunkat.

    Különösen tetszett elejétől fogva, hogy végre egy sorozat ahol megideológizálják miért olyan a hajó amilyen, s nem egy hiperszuper hajó van, amin minden koser, de a sorozatból nem derül ki hogy miért...azt mondják csak.

    Másrészt a BSG inkább a történet "emberi" oldalára ment rá -> rengeteg konfliktus volt/lesz (záró évad) a sorozatban. Mindemellett nyomon követthettük egy maréknyi túlélő hányadtatásait, s ez is eltért a legtöbb sorozattól.
  • EagleeyE #13
    Szerintem teljesen logikus volt minden benne...Aki rendesen nézte, az megérti, hogy miért van "kurblis telefon"...Az egyetlen amit a 4. évadra kijavíthatnának, az a hangtalan űr kellene, hogy legyen, mint a Firefly-ban, akkor azt mondanám, hogy teljesen korrekt.
  • Wittgen #12
    Nos, ha megfigyelted a sorozatot (nem hiszem h. mind a 3 évad összes részét láttad...), akkor észreveheted, h. van számítógép a hajón, meg kommunikáció, meg minden, de mind el van szeparálva egymástól+amit csak lehet, azt manuálisra tervezték pont a sztoriban is szereplő 1. cylon támadás következményeiből okulva. Mint manapság is, ha rajt lóg a géped a neten, meg tudják hekkelni,d e ha a hálózati csatit kihúzod akkor már nem...

    Szreintem meg tök logikusan van felépítve az egész történet, valamint minden egyes rész, mind technikailag, mind egyéb szempontból.

    Ja, meg senki sem mondta, hogy a jövőben játszódik...csak más naprendszerben/galaxisban, nem a Földében. Attól még lehet a mi idősíkunk. Azért mert sci-fi, a sztori szerint még nem biztos, h. a mi jövőnkhöz van igazítva...
  • acill #11
    waterman: van egy olyan érzésem, hogy csak néhány részt láttál a soriból