Fuji FinePix S5600

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Super Saiyan
"...Memóriabõvítés jellege: xD Picture Card..."

>:C

Jó hát ingyen lenne a legjobb természetesen 😊

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Egy ideig ni-mh aksit használtam (4 db), de egyre gyengébben muzsikáltak. Találtam egy viszonylag olcsó alkáli ceruzaelem típust, azóta azokkal használom.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Guer
jah 4 db kell bele...

Guer
jó kis gép melóhelyen mindig azzal játszok 😊
gondolkodtam hogy bekénbe ruházni eggybe de ugye + kártya + aksik + tok....

úgy már azért nem 45....

áramellátás hogyan van megoldva? AA akkumulátor?

"mert értelmetlen lenne vitatkozni veled"
Itt a vége <#mf2><#taps>

Z
Ha egy moderátor bezárja, akkor meg elfogadván behúzott füllel-farokkal elandalogsz? lol

Az elsõ felindulásból beírt részét már ki is töröltem, mert értelmetlen lenne vitatkozni veled.

1. Segíteni szándékoztam!!!

2. Mivel technikai vonatkozású volt az alcím, ezért írtam, hogy hogyan találsz OLYAN dolgokat amik tovább mutatnak a te általad, elsõ hozzászólásban bekopipésztelt alig-valamit-érõ marketinges kineknagyobbakukija-paramétereken.

3. A szövegértelmezési gondjaiddal bátran fordulj egy magyar nyelv tanárhoz.

4. Ezzel: " a továbbiakban kerüljük az okoskodást" egyetértek, most még mindig segítõ szándékkal vagyok jelen. Ezért is írtam, hogy alapvetõ fotográfiai ismereteket kéne elsajátítanotok. ÉS MIELÕTT MEGINT BEÍRSZ VALAMI BORZASZTÓ OKOSAT, (MINT AZ SG LÉTE KÉRDÉS), HOZZÁTESZEM:
EZ IS SEGÍTSÉG AKAR LENNI!!! NEM FLÉM! OK? <#eljen>

u.i.: a 3. természetesen flém...<#mf2>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Talán koszos a lencse, esetleg a fókuszálásban van a hiba, vagy bemozdulhatott a kezed, satöbbiek 😄

AlieN911
Hát énis igy vagyok vele, majd nyáron (11 nap😄😄😄) és vége a sulinak, akkor kicsit jobban tanulmányozom majd a gépet.. Addig maradok az AUTO modnál, elég jó képeket csináltam eddig..1-2 kép lett kicsit homályos, az miért lehet?

Honda - The Power of Dreams

Arra még nem gondoltál esetleg, hogy megkérdõjelezd az Sg mibenlétét? Hiszen a gugliban MINDENRE találhatsz választ, akkor meg minek a fórum? Ez egy olyan interaktív szövegdoboz, tudod, ahol az emberek megoszthatják egymással a SAJÁT tapasztalataik.
Remélem most már tisztáztam mindent, a továbbiakban kerüljük az okoskodást, htx!

Z
Ajjaj gyerekek...nem bántásból írom, de szerintem is felesleges ennek topikot nyitni. Sok jó leírás van a neten errõl a géprõl (is). Próbafotókkal, torzítással, CA hibával, stb. Gúgliba írt: s5600review, vagy s5600 teszt sokat segít.

De úgy veszem észre, hogy itt inkább általános fotózási ismeretekre van szükség. Erre is segítség a gúgli: photography basics.

De hogy a segítõ szándékot is lássátok:

"Sík nem értek hozzá, de fényérzékenység nem variál a záridõvel?" --- nagyobb érzékenységi értéket beállítva kisebb záridõ szükséges egy ugyanolyan expozícióhoz. Ha gyors mozgást akarsz fotózni, akkor értelemszerûen válassz nagyobb ISO számot.Viszont az ISO érték növelésével nõ a kép zajossága is. (otromba szemcsék jelennek meg a felvételen). Ezen túl, sötét helységben nagyobb ISO értékkel jobban látszik a témán kívül a háttér is, ami kis ISO-nál csak sötét folt maradna.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Köszönöm, utána fogok nézni edigitalban.

B0B0
Nekem majdnem ilyenem lett, aztán rájöttem, hogy túl nagy helyet foglal az optikája, ezért döntöttem egy HP PH 945-ös mellett, de az egyértelmû, hogy ennyi pénzért (én is 42k-ért láttam) mégcsak hasonló tudású és minõségû gép sincs!

(Amúgy PH 945-ben is Fuji lencse van 😊)

#20 - Venned kéne egy sötétítõ szûrõt, addig nem fog sikerülni.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

desigo
Nah nekem S5500 van.
Lassan 2 éve nyüstölöm de teljesen meg vagyok vele elégedve!
Fuji respect 😊
ColdFire
😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Papirzacsi
Tegyél elé napszemüveget, vagy vmilyen szûrõt. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

BiG G
Azért az nagyban más 😊 A fotók folyamatosan "alkotódnak", így az a topik szépen halad (fav egyébként). Mindegy, én nem állok senki útjába, csak megemlítettem.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Kb. ugyanannyit értek hozzá mint te, de ha jól emlékszem azt külön tudom beállítani 😊

Igen tapasztaltam, hogy 1-2 mp még határeset, de az én elképzelésemhez kellene a 15 mp 😛

Sík nem értek hozzá, de fényérzékenység nem variál a záridõvel?

Papirzacsi
Nappal ezell a géppel sztem nem is fogsz tudni nagyon nagy záridõt kcsikarni. ISO 64-re, blende F8-ra,ehhez választasz olyan záridõt, hogy még ne égjen be. Mást az én gyér fotós tudásom alapján nem igazán lehet csinálni, ezzel a géppel kiegészítõk nélkül.

Fotóinknál is ugyanez volt a hozzáállás, volt pár kulturálatlan emberke akik kételkedtek a topik értelmében, de láds, már így is több ezer hozzászólás keletkezett. Szóval értem a problémát, de nem tartom fontosnak, hogy tovább részletezd 😊

Nos, hamár így belelendültünk feltenném az elsõ kérdésem:
"M" pozícióban akármit is teszek képtelen vagyok nappal hosszú záridejû fotót készíteni. Bárhogy igazítom a blendenyílást az eredmény mindig egy nagy fehér folt lesz. Esetleg a fehéregyensúllyal kellene babrálnom?

BiG G
azt is hibának tartom, hamar le fog halni a topik. Max 2-300 hsz-ért meg fölösleges topikot nyitni, de hát szólásszabadság van 😊

@papirzacsi: igaz, elnézést.

@ivjoe: mégpedig? :|

ivjoe
Ezt õ is tudja, nem ezzel van a gond... :C
Papirzacsi
Az 5000 az 5500 elõdje. Amirõl te beszélsz, az 5100 volt. Az volt az 5500 angolszász megfelelõje.

Nem így látom, én ebben a topikban sokszor olvastam a géppel kapcsolatos kérdéseket. Szerintem megér egy misét, mint ahogy bármely más hardver/mobil stb. is rendelkezik saját témával.

BiG G
ami igazából S5500, csak angolszász területeken S5000-ként árusították.

BiG G
btw, elfért volna bármelyik fotós topikban, így is van már egy tucat+1.

Én valamikor 2006 novemberben vettem meg. Még 56 ezresért. Már azt is jó árnak találtam.
azóta is nagy megelégedésre használom. Igaz nagyon ritkán. Tulajdonképpen semmi idõt nem szenteltem még arra, hogy jobban megismerjem 😊
Most meg 42 ért lehet venni. Messze az egyik legjobb vétel!

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

JohnnySmith
Nekem még a jó öreg S5000-em van 😊 De imádom rajta a 10x optikai zoomot.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Jaja, 42-45K között vesztegetik sok helyen.

Jaja, bruttó 42. Nagyon megéri az árát.

40 ezer körül van? <#wow1> pár éve egy gagyit vettem 100-ért <#falbav>

ffxi
Szintén tulaj vok 😊

Fákjúal!

Ahogy láttam nincs külön fényképezõ kategória, talán az általánosba nyithattam volna még, de az már nagyon sántítana.

Viszont a fényképezõgép témája biztos itt a HW fórumon van jó helyen?

Egy hete vettünk ilyet az asszonynak. Elötte jól körülnéztünk és árban/tudásban semmi hasonló nem kapható. A PH-n olvastam a gép fórumát és az S5700-es fórumát is és meglepõdve láttam, hogy a sokkal drágább utód mennyivel kevesebbet tud. Még jó sokat kell tanulnunk hozzá, hogy ki tudjuk használni a lehetõségeit.

Papirzacsi
Nekem 5500-am van, így nem hiszem ,hogy bármikor is beruházok egy 5600-ra, de a 3:2-es képarányt, és az érzékenységet irígylem belõle. :-)

Én valamikor az én elején vásároltam. Megmondom õszintén nagyon lusta vagyok, ezért még egyáltalán nem ismertem ki a masinát..

AlieN911
Hali!
Ilyen gépet vettem 1 hónapja kb <#vigyor2>

Honda - The Power of Dreams

Sokat rágódtam rajta, hogy érdemes lenne-e egy adott típusú fényképezõgéprõl topikot nyitni. Az amatõr fotósok topikjában tapasztaltam, hogy a fórumozók nagy százalékának van vagy volt ilyen masinája. Az ott elhangzó technikai kérdések szerintem megérnek egy új témát, vagy ha nem, majd a moderátorok helyre tesznek. Elõször is jöjjön egy átfogó ismertetõ a géprõl:

EURÓPA LEGJOBB ZOOM KAMERÁJA 2006-2007

Az EISA logóval ellátott termékek megfontolt szakmai döntés alapján kapják a legjobb jelzõt, és vásárlásukkal a termékkinálat legjobb szinvonalú és leginnovatívabb berendezéséhez jut a vásárló!

Részletes termékleírás:
Felbontás: 5,1 MegaPixel
Érzékelõ lapka mérete: 1/2,5"
Érzékelõ típusa: SuperCCD 5 HR

Objektív:
Zoomtartomány: 38mm - 380mm (10×)
Blende f3,2 / f3,5 - f8 / f8 (nagylátószög/tele)

Jellemzõk:
Képarány 4:3, 3:2
Érzékenység: auto, 64, 100, 200, 400, 800, 1600
Kézi élességállítás
Élességállítás módja: kontraszt érzékelõ TTL
Közelpont normál élességállításnál: 90 cm
Közelpont makro módban: 10 cm
Fehéregyensúly állítás: kézi, automatikus, 6 elõre beállított
Záridõ: 15mp - 1/2000mp
Vaku hatótávolsága (v. kulcsszáma): 0,3-4,0m (nagyl.) 0,8-4,0m (tele) @ISO Auto
Vakumódok: vörösszem-hatás csökkentõ, lassú szinkron, derítés, Auto
Expozíció korrekció: ± 2 blendeérték 1/3 blendénként
Fénymérés: szpot, átlag, 256 szegmensû mátrix
Blende elõválasztás
Záridõ elõválasztás
Videó maximális felbontása 640 x 480
Automatikus expozíció-sorozat: 3 kép
Tömörítetlen formátum: RAW
Tömörített formátum: JPEG (EXIF)
1,8"-os LCD 115,000 pixel
AF segédfény

Funkciók:
Önkioldó: 2 vagy 10mp
Sorozatfelvétel: 2 vagy 0,9 kép/mp 3 vagy 40 képig
Videokimenet
USB csatlakozás
Hangfelvétel max. 30 másodperc

Egyéb:
Memóriabõvítés jellege: xD Picture Card
Méret (Szé x Ma x Mé mm): 113,5 x 83 x 112
Súly: 370g (akku és kártya nélkül)

← ElőzőOldal 2 / 2