93
-
#53 Különböző fajta szűrők más-más célt szolgálnak (itt találhatsz összehasonlító képeket, hogy mit is várhatsz adott típusú szűrőtől). A szűrőket az optikára kell felcsavarni. -
Aspyrin #52 Szűrőkről felvilágosítana valaki engem? Hallottam már polárszűrőről, cirkulár-polár szűrőről, uv stb. szűrőkről. Azt már tudom, hogy 55mm-es kell, de hogy mi célt szolgálnak és hogyan rögzíthetőek azt nem.
-
Unreal1942 #51 Nos nálam eljött az ideje, hogy megváljak a géptől!
Nem mintha bármi gondom bajom lenne vele, de nem használom. Csak van és hasztalan.
A gép fél éves. Problémamentes teljesen újszerű állapotban van! Doboza,garlevele még 1,5 év garanciával,Magyar leírása,16mb os xD kártyája megvan.
Ezen felül adok hozzá egy táskát amit külön vásároltam hozzá.
Egy 512 mb os Olympus high speedes xD kártyát. És két teljes garnitúra tölthettő akkut! Az ára mindössze 40 ezres! Tekintettel arra, hogy újonan igaz a felsorolt + tartozékok nélkül is 42 ezerért megvásárolható!
Aki viszont nem tud vagy nem akar + ban költeni a szükséges kiegészítőkre annak ez ideális vétel lehet! Bővebben priviben beszélhetünk róla! -
#50 Tudom. ^^ -
#49 Nekem is ilyen masinériám van, tavaly júliusban vettem, akkor még 60-ért (+ xD, táska, mAh aksik még 15)..
Az árak szépen esnek. :)
Mondhatnám, ha már minden mobilnak, meg vganak van külön topicja, akkor elfér ez is... Igazából kevesebb látogatottságot generálhat, mivel kevés hardverspecifikus téma/kérdés jöhet ide, de sztem így is elfér... -
#48 annyi.
nekem tavaly februárja óta van ilyen kütyüm és imádom (: -
Aspyrin #47 Nagy kár :| A szűrőkről nem sokat tudok, ha lesz időm utána nézek. -
#46 Főleg, hogy az S5600-on ha jól tévedek f8 a legszűkebb rekesz, amivel átlagos körülmények között soha nem fogsz nappal longexpózni. -
#45 Az még nem fordult meg a fejedben, hogy nappal sok a fény, tudod, nappal világos van, éjjel sötét. A fehéregyensúlynak ehhez semmi köze, olvass utána. A problémád az, h legszűkebb blende esetén is sok a fény. Megoldás az ND szűrő, vagy két polár elforgatva. Persze legalacsonyabb érzékenységen és a lehető legjobban lerekeszelve. -
#44 November óta vagyok tulajdonosa egy ilyen gépnek. Tetszik, bár van néhány hülyesége, például az eltúlzott zajszűrés... Emiatt néha kénytelen vagyok RAW-ba fotózni, viszont akkor elég lassan ment, és sajnos a sorozatfelvételnek is lőttek:( -
#43 "...Memóriabővítés jellege: xD Picture Card..." -
Unreal1942 #42 Jó hát ingyen lenne a legjobb természetesen :) -
Aspyrin #41 Egy ideig ni-mh aksit használtam (4 db), de egyre gyengébben muzsikáltak. Találtam egy viszonylag olcsó alkáli ceruzaelem típust, azóta azokkal használom. -
#40 jah 4 db kell bele... -
#39 jó kis gép melóhelyen mindig azzal játszok :)
gondolkodtam hogy bekénbe ruházni eggybe de ugye + kártya + aksik + tok....
úgy már azért nem 45.... -
blackgamer #38 áramellátás hogyan van megoldva? AA akkumulátor? -
Aspyrin #37 "mert értelmetlen lenne vitatkozni veled"
Itt a vége -
#36 Ha egy moderátor bezárja, akkor meg elfogadván behúzott füllel-farokkal elandalogsz? lol
Az első felindulásból beírt részét már ki is töröltem, mert értelmetlen lenne vitatkozni veled.
1. Segíteni szándékoztam!!!
2. Mivel technikai vonatkozású volt az alcím, ezért írtam, hogy hogyan találsz OLYAN dolgokat amik tovább mutatnak a te általad, első hozzászólásban bekopipésztelt alig-valamit-érő marketinges kineknagyobbakukija-paramétereken.
3. A szövegértelmezési gondjaiddal bátran fordulj egy magyar nyelv tanárhoz.
4. Ezzel: " a továbbiakban kerüljük az okoskodást" egyetértek, most még mindig segítő szándékkal vagyok jelen. Ezért is írtam, hogy alapvető fotográfiai ismereteket kéne elsajátítanotok. ÉS MIELŐTT MEGINT BEÍRSZ VALAMI BORZASZTÓ OKOSAT, (MINT AZ SG LÉTE KÉRDÉS), HOZZÁTESZEM:
EZ IS SEGÍTSÉG AKAR LENNI!!! NEM FLÉM! OK?
u.i.: a 3. természetesen flém... -
Aspyrin #35 Talán koszos a lencse, esetleg a fókuszálásban van a hiba, vagy bemozdulhatott a kezed, satöbbiek :D -
#34 Hát énis igy vagyok vele, majd nyáron (11 nap:D:D:D) és vége a sulinak, akkor kicsit jobban tanulmányozom majd a gépet.. Addig maradok az AUTO modnál, elég jó képeket csináltam eddig..1-2 kép lett kicsit homályos, az miért lehet? -
Aspyrin #33 Arra még nem gondoltál esetleg, hogy megkérdőjelezd az Sg mibenlétét? Hiszen a gugliban MINDENRE találhatsz választ, akkor meg minek a fórum? Ez egy olyan interaktív szövegdoboz, tudod, ahol az emberek megoszthatják egymással a SAJÁT tapasztalataik.
Remélem most már tisztáztam mindent, a továbbiakban kerüljük az okoskodást, htx!
-
#32 Ajjaj gyerekek...nem bántásból írom, de szerintem is felesleges ennek topikot nyitni. Sok jó leírás van a neten erről a gépről (is). Próbafotókkal, torzítással, CA hibával, stb. Gúgliba írt: s5600review, vagy s5600 teszt sokat segít.
De úgy veszem észre, hogy itt inkább általános fotózási ismeretekre van szükség. Erre is segítség a gúgli: photography basics.
De hogy a segítő szándékot is lássátok:
"Sík nem értek hozzá, de fényérzékenység nem variál a záridővel?" --- nagyobb érzékenységi értéket beállítva kisebb záridő szükséges egy ugyanolyan expozícióhoz. Ha gyors mozgást akarsz fotózni, akkor értelemszerűen válassz nagyobb ISO számot.Viszont az ISO érték növelésével nő a kép zajossága is. (otromba szemcsék jelennek meg a felvételen). Ezen túl, sötét helységben nagyobb ISO értékkel jobban látszik a témán kívül a háttér is, ami kis ISO-nál csak sötét folt maradna. -
Aspyrin #31 Köszönöm, utána fogok nézni edigitalban. -
#30 Nekem majdnem ilyenem lett, aztán rájöttem, hogy túl nagy helyet foglal az optikája, ezért döntöttem egy HP PH 945-ös mellett, de az egyértelmű, hogy ennyi pénzért (én is 42k-ért láttam) mégcsak hasonló tudású és minőségű gép sincs!
(Amúgy PH 945-ben is Fuji lencse van :))
#20 - Venned kéne egy sötétítő szűrőt, addig nem fog sikerülni. -
#29 Nah nekem S5500 van.
Lassan 2 éve nyüstölöm de teljesen meg vagyok vele elégedve!
Fuji respect :) -
#28 :D -
#27 Tegyél elé napszemüveget, vagy vmilyen szűrőt. :-) -
#26 Azért az nagyban más :) A fotók folyamatosan "alkotódnak", így az a topik szépen halad (fav egyébként). Mindegy, én nem állok senki útjába, csak megemlítettem. -
Aspyrin #25 Kb. ugyanannyit értek hozzá mint te, de ha jól emlékszem azt külön tudom beállítani :) -
Aspyrin #24 Igen tapasztaltam, hogy 1-2 mp még határeset, de az én elképzelésemhez kellene a 15 mp :P -
Inquisitor #23 Sík nem értek hozzá, de fényérzékenység nem variál a záridővel? -
#22 Nappal ezell a géppel sztem nem is fogsz tudni nagyon nagy záridőt kcsikarni. ISO 64-re, blende F8-ra,ehhez választasz olyan záridőt, hogy még ne égjen be. Mást az én gyér fotós tudásom alapján nem igazán lehet csinálni, ezzel a géppel kiegészítők nélkül. -
Aspyrin #21 Fotóinknál is ugyanez volt a hozzáállás, volt pár kulturálatlan emberke akik kételkedtek a topik értelmében, de láds, már így is több ezer hozzászólás keletkezett. Szóval értem a problémát, de nem tartom fontosnak, hogy tovább részletezd :) -
Aspyrin #20 Nos, hamár így belelendültünk feltenném az első kérdésem:
"M" pozícióban akármit is teszek képtelen vagyok nappal hosszú záridejű fotót készíteni. Bárhogy igazítom a blendenyílást az eredmény mindig egy nagy fehér folt lesz. Esetleg a fehéregyensúllyal kellene babrálnom? -
#19 azt is hibának tartom, hamar le fog halni a topik. Max 2-300 hsz-ért meg fölösleges topikot nyitni, de hát szólásszabadság van :)
@papirzacsi: igaz, elnézést.
@ivjoe: mégpedig? :|
-
#18 Ezt ő is tudja, nem ezzel van a gond... :C -
#17 Az 5000 az 5500 elődje. Amiről te beszélsz, az 5100 volt. Az volt az 5500 angolszász megfelelője. -
Aspyrin #16 Nem így látom, én ebben a topikban sokszor olvastam a géppel kapcsolatos kérdéseket. Szerintem megér egy misét, mint ahogy bármely más hardver/mobil stb. is rendelkezik saját témával. -
#15 ami igazából S5500, csak angolszász területeken S5000-ként árusították. -
#14 btw, elfért volna bármelyik fotós topikban, így is van már egy tucat+1.