Fuji FinePix S5600

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

ivjoe
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1032624484
Frigetrus
Hy! van itt valaki aki gyakran használja a raw formátumot? Szeretnék többet tudni a raw-ról, hogy hogy célszerû használni, és mit állítgassak a kész (ill.félkész) raw képen utólag. szóval a rawról bõvebben plíz!! thx

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Nem tudja valaki, lehet csinálni fix állvány nélkül HDR képet, vagy ez majdnem lehetetlen?

Desmond20

\"De egy Atombomba elronthatja a napod\"

Desmond20
Hello.Ha már itt tartumk az én Fujim is eladó:):):).Sürgössen nagyon.Többi privátba

\"De egy Atombomba elronthatja a napod\"

ffxi
Ja az ára 59000 Ft teszvesz.hu/item241642596_fujifinepix_s5600_8_honapos_garis_karcmentes.html vagy vadaszcsiga kukac gmail pont com
Gépváltás miatt eladó:

Fuji finepix s5600
Magyarországon vásárolt,8 hónapos, még több mint 1 éves garanciával, dobozával, kábelekkel, 3486 expós, megkímélt, karcmentes
Adok hozzá: Cirkuláris Polár szûrõ, Gumi napellenzõ, 256Mb Xd kártya
89
Használd max. zoom-mal a makró módot és úgy rá tud fókuszálni a témára rendesen.

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

asysoft
Nekem is ilyen van. Nem egy csúcsminõségû eszköz (szeret becsillanni), viszont egyszer-kétszer már nagyon jól jött, s mégiscsak megfizethetõbb, mint egy Hoya:)

/*WTF?!*/

Fejes021
Megrendeltem a géphez ezt a polár szûrõt. Majd ha megjön beszámolok.

http://www.panoramio.com/user/518310

Tegnap kísérleteztem egy kicsit, hát mint mondjak, nem vagyok elragadtatva. Remélem "éles" helyzetben mûködni fog.

Lehet bizony, de ha használod a zoomot is makrózás közben, akkor a minimum határ is kitolódik ahonnan az autófókusz mûködik.
Frigetrus
<#nevetes1> nosza hajrá, próbáld ki!!

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Bevallom még sosem próbáltam a manuális fókuszt, sõt, el sem olvastam a használatijában de most már érzem a szükségét :)

Frigetrus
öhhm, nálam akkor nem szokott sikerülni, ha rajta van a zoom makrónál... pedig elvileg lehet akkor is makrózni... nah mind1 lényeg az hogy én manuálisan szoktam fókuszálni olyankor ha nem sikerül neki

Na igen. De azért elváránám a masinától, hogy egy szitakötõt eltaláljon 15-20 cm-rõl legalább 20-ból egyszer! A régi kompaktom fele ennyi tudással simén elkapta volna, annyira sajnálom, hogy nem jött össze.

Frigetrus
Akkor használd a manuális fókuszálást. én mindig azt használom, ha nem sikerül neki fókuszálni...

Nem tudom ti hogy álltok makrózás terén de én egyszerûen képtelen vagyok normálisan fényképezni közelre, hiába a makró beállítás, nem találja meg a z autofókusz az ideális pontot :/

Sajna nem, bizonyos okok miatt most még várnom kell vele :|

Fejes021
Megvetted a szûrõt?

Ha igen lécci számolj be nekünk hogy pontosan milyet, hol, mennyiért vettél és hogy meg vagy-e vele elégedve.

http://www.panoramio.com/user/518310

Errõl a konverterrõl mesélhetnél picit bõveben :)

Ersiman és Asysoft: köszönöm, ma délután beszerzek egyet :)

ivjoe
2. Mondtam, én, hogy nem, vagy hogy ez baj?
ivjoe
D1?
gnar killer
értem, te D1 mániás (o:
de van akinek csak erre telik, vagy beéri ennyivel is, ahoy én is. úgysem fogok jobban érteni ehhez, így tökéletes az 50k-s koNpakt is...

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

ivjoe
Nem érted az iróniát. :C
gnar killer
ennyire hülye nem lehetsz, pont te nem... ><

nekem raynox dcr-250-es makró konverterem van hozzá, nagyon jókat lehet vele csinálni!

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

asysoft
Én lineár polár szûrõt vettem, s semmi gond nincs vele ilyen téren (más kérdés, hogy nagyon tükrözõdik, de így jár, aki hamát vesz<#idiota>).
#54: szerintem az inkább elõtétlencse lehet, mintsem szûrõ.

/*WTF?!*/

A cirkuláris polár szûrõket fõleg a tükörreflexes gépekhez javasolják. Az S5600 nem az, jó hozzá a lineáris polár szûrõ is és még olcsóbb is valamivel.
Te nagyon hülye, a túrabakanccsal fogsz fényképezni? Állítsd le magad, privátban már elmondtam mindent.

ivjoe
Értem, ha S5600-am van és el szeretnék menni vele kirándulni a Tátrába, akkor itt érdeklõdjek, hogy milyen túrabakancsot kell hozzá vennem?
Nekem 5600-om van és szeretnék hozzá kiegészítõket venni, elég világos?

ivjoe
Amúgy nem értem, ezeknek mi köze az S5600-hoz?
ivjoe
dioptriát?
Más kérdés: makrokonverternél mit jelent az 1d, 2d stb. jelölés?

Idõközben megtaláltam, cirkulár szûrõ kell hozzá.

Ja és mégvalami ami nem tiszta:
Azokhoz a fényképezõgéphez amik féligáteresztõ tükröket vagy prizmákat használnak a belépõ fénysugarak szétosztására, az expozició és a tárgtávolság meghatározására, azokra a
Circuláris Polár szürõket javasoljuk az expozició vagy élességállítási hibák elkerülésére.

Namost akkor ez kell ehhez a masinához?

Nagyon köszönöm. Én egy egészen speciális fajtát keresek igazándiból, ami azt teszi, hogy a középponttól távolodva összehúzza a képet.

asysoft
Különbözõ fajta szûrõk más-más célt szolgálnak (itt találhatsz összehasonlító képeket, hogy mit is várhatsz adott típusú szûrõtõl). A szûrõket az optikára kell felcsavarni.

/*WTF?!*/

Szûrõkrõl felvilágosítana valaki engem? Hallottam már polárszûrõrõl, cirkulár-polár szûrõrõl, uv stb. szûrõkrõl. Azt már tudom, hogy 55mm-es kell, de hogy mi célt szolgálnak és hogyan rögzíthetõek azt nem.

Nos nálam eljött az ideje, hogy megváljak a géptõl!
Nem mintha bármi gondom bajom lenne vele, de nem használom. Csak van és hasztalan.
A gép fél éves. Problémamentes teljesen újszerû állapotban van! Doboza,garlevele még 1,5 év garanciával,Magyar leírása,16mb os xD kártyája megvan.
Ezen felül adok hozzá egy táskát amit külön vásároltam hozzá.
Egy 512 mb os Olympus high speedes xD kártyát. És két teljes garnitúra tölthettõ akkut! Az ára mindössze 40 ezres! Tekintettel arra, hogy újonan igaz a felsorolt + tartozékok nélkül is 42 ezerért megvásárolható!
Aki viszont nem tud vagy nem akar + ban költeni a szükséges kiegészítõkre annak ez ideális vétel lehet! Bõvebben priviben beszélhetünk róla!

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

ivjoe
Tudom. ^^
Malakai
Nekem is ilyen masinériám van, tavaly júliusban vettem, akkor még 60-ért (+ xD, táska, mAh aksik még 15)..
Az árak szépen esnek. :)

Mondhatnám, ha már minden mobilnak, meg vganak van külön topicja, akkor elfér ez is... Igazából kevesebb látogatottságot generálhat, mivel kevés hardverspecifikus téma/kérdés jöhet ide, de sztem így is elfér...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

gnar killer
annyi.

nekem tavaly februárja óta van ilyen kütyüm és imádom (:

Nagy kár :| A szûrõkrõl nem sokat tudok, ha lesz idõm utána nézek.

ivjoe
Fõleg, hogy az S5600-on ha jól tévedek f8 a legszûkebb rekesz, amivel átlagos körülmények között soha nem fogsz nappal longexpózni.
ivjoe
Az még nem fordult meg a fejedben, hogy nappal sok a fény, tudod, nappal világos van, éjjel sötét. A fehéregyensúlynak ehhez semmi köze, olvass utána. A problémád az, h legszûkebb blende esetén is sok a fény. Megoldás az ND szûrõ, vagy két polár elforgatva. Persze legalacsonyabb érzékenységen és a lehetõ legjobban lerekeszelve.
asysoft
November óta vagyok tulajdonosa egy ilyen gépnek. Tetszik, bár van néhány hülyesége, például az eltúlzott zajszûrés... Emiatt néha kénytelen vagyok RAW-ba fotózni, viszont akkor elég lassan ment, és sajnos a sorozatfelvételnek is lõttek:(

/*WTF?!*/

Oldal 1 / 2Következő →