Vakond kiírtása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
Nemnézem, mit csinált?

VRSDM
ajánlom a gyõzike módszerét ;]

u dont have to listen anybody else but me

Rash87
<#vigyor>
Ez nagy:D Apám is ezt csinálta régen,kint a kertben este akciózott kapával a kezében :DDD Hatásos,ez tény.

Glory, Glory Man. United!

Pistike 007

LOL<#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Pistike 007
Én a kapa használatánál nem a "mostúgybelevágomhogykettészakad" módszert használom, hanem a szépen kiemelõset. Védett-nemvédett, nagyon huncut egy állat. <#ticking>

QuippeR
látom egyeseknél nem jut el az agyig, hogy védett állat

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Pistike 007
Mostanában errefelé a kapa a divat vakondeltávoltíásnál... Hatásos.<#hehe>

ruffirant
nekem a kutyám ki lett arra képezve hogy ami a földböl kijön azt kapja el.(fogalmam sincsen holt tanulta.1,5 évesen került hozzánk)Egyszer láttam ahogy csinálja.Kidugta a vakond a fejét,odament kihuzta még élt én lefeküdt.ha el akart menni a vakond rácsapott eggyet a mancsával.ezzel olyan másfél oráig elvolt utána a vakond már nem mozdult.

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

wow!:Ohááát ezz naggyoonn jóó:D szegény kis vakond... még olyan kicsi volt:D

Laox
A vakond a legmocskosabb állat, a nyaralónkban (nem túl nagy, közepes méretû kert) eddig a rekord 42(!!!) vakondtúrás volt (1,5 hét alatt). Általában mindig van kb. 10, ezért a szép fûnek annyi, másrészt meg ahogy szétterítem a földet a fûnyírás miatt, ott is csúnya lesz. Bárcsak lenne valami amivel kinyírhatnám az összeset...

http://www.bulihely.com

plas
Legegyszerûbb módja:
megvenni a gyilkos Mitch-et :D

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

nem,nem én gondolkodok így,hanem az emberek:D

Pistike 007
Idáig el kéne jutni...:D

Dj Faustus
"1-2 óra?! hát itt a baj! szerinted,ilyen világban,kinek van ideje,a sok tehendõ mellett,kert javításra?"
Így gondolkodtak azok is, akik a DDT-t elterjesztették. Meg is lett az eredménye.
Vagy a vietnami háborúban bevetett Orange. Remekül pusztította a növényzetet (hogy könnyebben lehessen lerohanni az ellenséget), de a vegyszer a késõbb születõ gyermekekre is hatással volt (nem éppen jó hatással).

Pistike 007
Tudom, ezzel is próbálkozok... Dehát...

1-2 óra?! hát itt a baj! szerinted,ilyen világban,kinek van ideje,a sok tehendõ mellett,kert javításra?

Képzeljétek el a Vakondot, mint a légyirtot, kifujod a méreganyaagot, és meghalnak a legyek! a Vakond meg jön magátol a kertedbe, és irtja a férgeket!
Légyirtó: 5-600 Ft
Vakond: 0 Ft + 1-2 óra rendbetevés, amit szétszedt

tobias88
Ha kíírtod a vakondokot, a gyöyõrû kertedbõl nem marad semmi. Volt Vakondokunk, de elment és utána a kertben kezdtek elhalni a növények, csak a szívósak maradtak meg<#zavart2>
képzelt el én ténykeg képzeltem...és szerinted,én tényleg megcsinálta amit mondtam? ilyenkor olyan mérges leszek,hogy ilyen kaki vagy!

Dj Faustus
vicceltem heee már megint...

Dj Faustus
Szerinted a benzintõl/Molotov-koktéltól mi lesz az (idézem) "egy gyönyörû kertünk"-bõl, a "friss harmatos gyep"-bõl, a "fák"-ból "bokrok"-ból?
Ráadásul a vakond nem is közvetlenül okoz kárt, csak közvetve; sõt hasznos jószág (azokat a férgeket zabálja föl, amik egyébként az elõbb említett növényeket zabálnák meg). Ha nem lenne féreg a földben, nem lenne vakond se (ok-okozat).

bocs az én voltam:D

Brolly28
odaadtom a kutyám a múltkor galambot fogott
nem tom h h de a fele ott volt a teraszon

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

most arról volt szó,hogy a vakondot elûzze,a növénykerõl nem volt szó:O

szadista :D

tigeroo
emlékszem pár éve esett az esõ nagyanyáméknál, nézegettem a földet, jé egy vakond..pont kukucskált kifele.. hoztam a kapát és belevágtam
Vaxi
de aranyos :D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

R0sc0
:D

jaj szegényeket ne báncsátok!
oyan aranyosak :D
gondold el a világot nélkülük, miyen rossz lenne...

eZo
sziasztok !
nálunk is hasonló a probléma volt...
gyönyörû kert, tökéletes gyep, és jött a vakond:(
1évig próbálkoztunk mindennel, de tényleg mindennel, zéró eredménnyel :(
a vége felé, már kezdtünk megbarátkozni az ötlettel, miszerint ha van kutya nincs vakond..., de hihetetlen dolog történt tavasszal nem jött elõ a kis haramia, sõt azóta sem, pedig már jun. van !
ahogy nézem a szomszédoknál sincs túrás, szóval elköltözött:)

A kutyás módszer állítólag hatékony, mert nem bírja elviselni a kutya folytonos szaladgálását a feje felett...mondjuk a többi módszerre is mindenki esküdözött, de nekünk egyik se vált be... szóval kitartás, majd elmegy magától :)

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

Dj Faustus
A szomszédhoz való áthelyezés (pláne, ha pár telekkel arrébb van, vagy az utca túlsó felén) sem elvetendõ. Megvan a jövõ heti szórakoztató program: "A szomszéd és a vakond" címmel. Jobb mint a Mónika show, vagy Gyõzike.

A robbanó hatású gázokkal meg óvatosan. Ismeritek azt a sztorit, amikor a böllérjelölt a kés, a pisztoly, az elektromos sokkoló helyett a gázcsövet választotta a malac életének kioltására... Pörzsöléskor a disznó és a böllér alkatrészei Föld körüli pályára álltak. ;)
De hasonló volt a helyzet amikor az illetõ a sikeres légyirtás után, szellõztetés nélkül, zárt térben rágyújtott...

Itt valaki emlegette a karbidot, mint az acetilén gázzal való vakondjárat-robbantást. Nos karbidot tényleg használnak kártevõriasztásra, de nem ilyen drasztikus módon.
Karbidágyú néven létezik egy szerkezet, melynek lényege, hogy a karbidra vizet csepegtetve a keletkezõ acetilén gáz+levegõ keveréket egy idõzítõ szerkezet segítségével idõként szikrával meggyújtják, ami durranó hanghatást eredményez. Kiskertben nem annyira kellemes (már csak a háziállatok/szomszédok miatt se), de szabadföldi növénytermesztésben hatásos.

Ha nincs karbid, lehet próbálkozni vízbontással (hidrogéngáz+levegõ keveréke hasonló hatásra képes) is, csak óvatosan (lásd az elõzõ példákat).

A macskáról/kutyáról jut eszembe az eset, mikor a környékünkön elszaporodott egérhadat a keverék kutyánk, és a szomszéd macska közös erõvel, kooperálva pusztította (macska-kutya ellentétek itt nem játszottak szerepet). Ráadásul mindkét fél büszke volt a teljesítményére: az elkapott és kinyúvasztott egyedeket frekventált helyen sorakoztatták fel.

OrioN the S
:D!!

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Sephi
Vagy kolcsonadom Jozsikat a kutyankat. Par napp allat garantalt verengzest bisztosit. Imadja a friss vakondod , egyem a szivit.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Lacc
Anno valamikor hozzánk is benézett a vakond. De nem számolt nagyfaterral, ha jól emlékszem kiöntötte slaggal :D
Bandee1987
azóta nem anyáz téged a kukoricás tulajdonosa? :))))))))))))))

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

CattiBrie
És mi lesz a növényeiddel? :)
Tudod ilyen fa meg virág meg ilyenek is vannak a kertben. :)

[/spam]&#8482;

Seth
miért bántjátok szegényt :)

PSN ID.: Beegabor

B0B0
Tudom, hogy kurva idegesítõ tud lenni egy vakond, de a leghelyesebb módszer, ha csapdába ejted és elviszed valahova messzire. Mi már vagy 4-5 vakonddal csináltuk ezt kb. 15 év alatt

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

havercsotány
szerintem a legjobb módszer hogy tárgyalsz velük ...(valami diplomatikus juttatásban részesisd öket)

félnek a tûztõl? mert akkor molotov koktél a lyukakba!vagy beleöntünk egy kevés benzint,majd egy gyufa segítségével bumm! vagy természetesen egy lágszóró:)

CattiBrie
Én úgy tudom, hogy nem szabad bántani õket. Ellenben valóban dühítõ lehet, ha felássa a kerted, persze ültetés után. :) Inkább elzavarni kéne õket, mint bántani.

[/spam]&#8482;

I.C.ram
Mit bántjátok szerencsétleneket? :D Én megtürök minden állatot a kertemben, na persze a kutyám máshogy gondolja, de azt õ elintézi magának :)
Rash87
4 <#idiota>

Glory, Glory Man. United!

Frosty01
ez 3 mondat volt <#idiota>

practitioner of the forbidden arts of death

Fasz hozzáálás, ez csak egy állat,ketten is megférénétek.

phalanx
igen ezzel a két mondattal szépen le is írtad magad, gratulálok

Dj Faustus
13/2001. (V. 9.) KöM rendelet
a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok körérõl, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentõs növény- és állatfajok közzétételérõl

Truck Driver001
Én nem szarakodnék semmi ilyesmivel..Meglátnám,taposnám!:D
Kiskoromba úgyis olyan jól ment a toporzékolás.Kapnának a szájukba kecaj!:C

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Fido4life
Ne öljétek, állatot nem bántunk ! Nálunk még 9 évvel ezelött vidéken turkált egy pofa, és mivel nagyon szerettem volna látni, elárasztottuk vizzel a lyukat hogy ki dugja a fejét xD Hát ki nem jött onnan többé... (azért muris, mikre vissza nem emlékszik az ember)