Elõkerültek Chadwick professzor titkai
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A reaktor nem egyenlõ erõmûvel. A cikkben is csak reaktor szerepelt.
Akkor valahogy mást olvastunk 😄
"On June 27, 1954, the world's first nuclear power plant to generate electricity for a power grid started operations at Obninsk, USSR. The reactor produced 5 megawatts (electrical), enough to power 2,000 homes"
Na de biztos elörébb is lesz még valami, a 42-es szám nekem is feltünt valahol 😛
42 lehetett amerika, 52 meg orosz?
"On June 27, 1954, the world's first nuclear power plant to generate electricity for a power grid started operations at Obninsk, USSR. The reactor produced 5 megawatts (electrical), enough to power 2,000 homes"
Na de biztos elörébb is lesz még valami, a 42-es szám nekem is feltünt valahol 😛
42 lehetett amerika, 52 meg orosz?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
"Különösen figyelemre méltó, hogy ezek a tudósok csupán 8 évvel a neutron puszta létének felfedezése után már azon dolgoztak, hogyan használják fel azokat a maghasadáshoz és energia elõállítására"
Szerintem a legalább ilyen figyelemre méltó, hogy a levél alig egy évvel az elsõ sikeres maghasadási kisérlet után készült. (Otto Hahn 1939)
Valamint közben utánna néztem. Az elsõ reaktornak nevezhetõ valami a Chicago pile 1942, december 2.-án készült el.
Szerintem a legalább ilyen figyelemre méltó, hogy a levél alig egy évvel az elsõ sikeres maghasadási kisérlet után készült. (Otto Hahn 1939)
Valamint közben utánna néztem. Az elsõ reaktornak nevezhetõ valami a Chicago pile 1942, december 2.-án készült el.
Emélkeim szerint az elsõ mûködõ reaktor 1942-ben készült a Chicago-ban. Ez csak egy kísérleti berendezés volt, az elsõ plutóniumot is termelõ reaktor (valójában áramteremlésre használják, a melléktermék a Pu) az Henforban épült meg 43-ban. 600 MW-os volt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha jól olvastam 1954 junius 27.én indult be az elsõ, korai változat. 5 megawattot termelt, mely akkor 2 ezer lakást tudott elláttni egy évig árammal. Azóta kicsit tovább fejlödött a technológia 😊
56-ban már kész is volt az elsõ, az árramellátásban is ténylegesen résztvevõ erõmû, 50 megawattal a tarsolyában.
(forrást a wikirõl)
56-ban már kész is volt az elsõ, az árramellátásban is ténylegesen résztvevõ erõmû, 50 megawattal a tarsolyában.
(forrást a wikirõl)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Elképesztõ? Az lehet. De kb. így viszonyul 1-1 igazán tehetséges tudós a többihez.
Nem tudja valaki, az amcsik mikor építették az elsõ atomerõmûvet?
← ElőzőOldal 2 / 2