Alacsony fogyasztású chipek az AMD-től
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AM2+ tokozásúak lesznek, ami fizikailag megegyezik az AM2-vel, és elektronikailag is kompatibilis. Azaz, az új procik mûködnek majd az AM2-es lapokban is.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Semmi bajom az AMD-vel, rossz lenne, ha nem lenne a piacon.
Viszont a core2-es intel oly jó lett, hogy egyszerüen bolond aki nem azt vesz
manapság.
Irodai gépekbe sztem. is bõven jók a sempronok, oda kiválló a teljesítményük.
A wattok és a willanyóra is fontos. A spórolásnak nem ez az egy módja van. + 40-50 wattot egy régi frigó is fogyaszt no és más haszontalan kütyü is biztosan megy a lakásban.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
és egy 3200+ procit félgõzön hajtva (1000 @ 1,2v) 30-40w-tal kevesebbet eszik alapjáraton :-)
szóval szerintem 300w fölé már nehéz menni egy átlagos géppel, persze mindent meg lehet oldani, csak megfelelõ mennyiségû vga kérdése.
Mivel a transzformátor induktív módon mûködik, ezért fáziseltolást hoz létre a feszültség és az áram között, ettõl viszont az elektromos fogyasztása nem lesz nagy!
Ha egy ideális kondenzátort bedugnánk a konnektorba, akkor ott igen nagy áramok futkorásznának, és valószínûleg le is vágná a biztosítékot, de a villanyóra nem pörögne tõle, mert egy másik fázisban visszaadná az akkumulált energiát.
Ez a helyzet a számítógépeknél is. Nagyobb áramot vesznek fel, mint amennyit elfogyasztanak, az induktív terhelés miatt, ez az áram nem alakul hõvé, ez nem valódi fogyasztás, ez csak meddõ teljesítmény, nem veszteség.
A biztosítékot levághatja, de fûteni azt nem fog, és a villanyóra sem pörög jobban tõle.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A biztositekra irt ertekek alapjan mondom, sajnos kisebb teljesitmeny eseten levagjak a gepek. (kulon-kulon kapcsolva be oket) Futes az tenyleg nem kell, viszont a legkondi meg telen is megy. De ha csak 70%-os a valos fogyasztas akkor sem allunk jobban. Egyebkent teljesen mindegy, hogy a tapban vagy a processzorban alakul hove az energia, igy is ugy is fut. A 24-es crt-ben egyebkent igazad van, a peldaban szereplo hardverek nem titkarnoi gepek. (viszont cserebe szep a kepuk) A titkarnoi valtozatok 300W-ot esznek a 21-es _monitorral_egyutt_, ami csak 3Kw. Mondjuk az sem keves, sot azok a gepek meg zajosabbak is, mivel egy tervezo 5 centis cpu hutot tett a slim hazakba... Futes oda sem nagyon kell, de legalabb telen a legkondi sem.
"ezt már prohardver fórumon kifejtettem, de nem vagyok hanyattdobódva a hõcsövektõl. ráapplikáltam egy hõcsõre a egy 10 centis rézcsövet és így felveszi a vízhûtés a hõcsõ melegét."
Van egy fotod az osszeallitasrol? Erdekelne a megoldas...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"The voices are back... Excellent.\"
Dodo55 hozzászolásait kár kommentálni, az az ember, aki az ismert hátrányok ellenére Prescottot vett anno, meggyõzhetetlen. Ezek alapján ugyanis látható, h az Intel nem képes olyan szart gyártani, amit Õ ne venne meg 😄
Passziv sempront meg várjuk, rengeteg helyre NAGYON kellene egy ilyen proc... csak persze valami olcso, asztali foglalatba! Már megint ez az S1 😞
Forza.
egyébként teljesen jogos szidni az intelt, a rohadás d820 kétmagos csodaszar pl. egyátalán nem támogat semmilyen energiamenedzsmentet, se eist se speedstep se semmi. és azok az (irodai) gépek tényleg fogyasztanak 100+ wattot.
A legrosszab dolog a fórumban, hogy sokszor hiretelen kitörésbõl, nagyzó dolgokat mondanak össze-vissza az emberek, csak hogy elhiggyék magukról, hogy most jól megmondták a "frankót"!
Hát nekem pont a nagy, brutális dolgok a tetszetõsek 😄
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
5Gh-Hz-en se ...
AMD Athlon X2 AM2
A P4 celeronok homerseklete pedig sokban alaplap es haz fuggo. Egy 2.4-es sajat es egy 2.8-as ceges P4-es celeront is hasznalok. Mindketto asus alaplapban es rendes atx-es hazban van. A sajat gepen 38-45 fokos a proci, megfelelo hazhutes mellett, a ceges gepben terhelve 60 fokig is felmegy, ami mar rendesen fut. Az elteres a kis sebessegkulonbsegen kivul az alaplap geometriai kialakitasaban es a haz hutesenek megoldasaban van. (hangsulyozottan ugyanannak a gyartonak ket kulobozo termekerol van szo es mindket proci prescott magos)
Egyébként megkérdeztek errõl egy autógyárost, és azt mondta, az AMD összesen nem gyárt annyi procit, mint amennyi nekik egy típushoz kellene. De valószínû az Intel sem bírná szuflával. De persze lehet, hogy ez majd változik, és beüzemelnek még egy pár gyárat.
Meg a többi autóban lévõ számítógépek se PC platformúak, az AMD meg tudtommal x86-64 alapú procikat gyárt.
AMD Athlon X2 AM2
lehet kevesebbet kellene beszélgetni a "képzeletbeli barátaiddal" mert még megárt, na figyi én néhány hónapja egy szorzómentes athlon xp-rõl váltottam Athlon 64 X2-re, a régim 40-50fok között ment, az új 20-30 közt! jahh hagy tegyem hozzá mind2-n 2000forint alatti hûtõ volt/van! és mind2 alaplapomnál 60 fokra volt belõve a vészleállítás! edig még 1ik se állt le!!!
AMD Athlon X2 AM2
Csak azt nem mondták, hogy a bánatba jönne le a hüttõ, ha nincs basztatva, és amúgy is néha két emberes meló volt felrakni<#taps>#taps>