72
  • lee56
    #72
    Én azért nem nevezném bolondnak azt, akinek nincs mindig a legujabb / leggyorsabb cuccokra pénze... (amugymeg ugyvan ahogy dez mondja 1el lejebb)
  • dez
    #71
    Miért lenne bolond? Ha a minnél magasabb teljesítmény a cél, akkor talán. Ha az, hogy olcsón viszonylag jó géped legyen, akkor nem.
  • dez
    #70
    Majd csak akkor bánkódj, ha ilyen S1 foglalatos lapot is találsz, laptopokon és ilyen embedded cuccokon (aminek csinálhatsz saját házat) kívül.
  • dez
    #69
    Ez még akkor volt tervben így, amikor méég nem volt képben az AM2+, és együtt akarták meglépni az AM3-mal a HT3.0-ás, a split power planest, és a DDR3-at. De rájöttek, hogy a DDR3 még túl korai, így született meg az AM2+. Az AM3 (ami majd 2008 2. felében jön) esetleg az AM2+-szal lesz kompatibilis, az AM2-vel nem.
  • dez
    #68
    Ha az idén kijövő új procikra gondolsz, valami más okot kell keresned. :P
    AM2+ tokozásúak lesznek, ami fizikailag megegyezik az AM2-vel, és elektronikailag is kompatibilis. Azaz, az új procik működnek majd az AM2-es lapokban is.
  • AgentKis
    #67
    B@sszus én meg nemrég vettem a vaterán 20 rugóért 35W-os S754-es turion-t (ML-37), hogy passzívhűtős gépet tudjak csinálni... Ezt a szopást...
  • huuu
    #66
    Érdekes viták alakulnak ki.:)
    Semmi bajom az AMD-vel, rossz lenne, ha nem lenne a piacon.
    Viszont a core2-es intel oly jó lett, hogy egyszerüen bolond aki nem azt vesz
    manapság.
    Irodai gépekbe sztem. is bőven jók a sempronok, oda kiválló a teljesítményük.
    A wattok és a willanyóra is fontos. A spórolásnak nem ez az egy módja van. + 40-50 wattot egy régi frigó is fogyaszt no és más haszontalan kütyü is biztosan megy a lakásban.
  • szivar
    #65
    Öööö. Ez érdekes egy leírása a hűtés kivitelezésének... Átolvastam vagy nyolcszor, és kvp kolegával értek egyet, kellene róla egy kép v. legalább egy sematikus rajz. Mert ebből egy kukkot nem értek.
  • lapaleves
    #64
    mostanában elég sok ilyet méregettem. pl. 350mhz pii irodai gép 35-45w terheléstől függően. egy athlon 3200+ konfig pár vinyóval meg relatíve erős vga-val max. 200w csontra terhelve, a korábban is említett irodai d820 kétmagosok 80-120w-ot esznek. egy 17" crt 60-85w volt képtől függően, egy 17" lcd 26w.

    és egy 3200+ procit félgőzön hajtva (1000 @ 1,2v) 30-40w-tal kevesebbet eszik alapjáraton :-)

    szóval szerintem 300w fölé már nehéz menni egy átlagos géppel, persze mindent meg lehet oldani, csak megfelelő mennyiségű vga kérdése.
  • dez
    #63
    Hogy érted, hogy teljesen mindegy, hogy a tápban vagy a processzorban alakul hővé? Amennyit nem fogyaszt el a hw a 400 wattból, az hővé alakul a tápban?
  • Caro
    #62
    Ezt így nem lehet számolni.
    Mivel a transzformátor induktív módon működik, ezért fáziseltolást hoz létre a feszültség és az áram között, ettől viszont az elektromos fogyasztása nem lesz nagy!
    Ha egy ideális kondenzátort bedugnánk a konnektorba, akkor ott igen nagy áramok futkorásznának, és valószínűleg le is vágná a biztosítékot, de a villanyóra nem pörögne tőle, mert egy másik fázisban visszaadná az akkumulált energiát.
    Ez a helyzet a számítógépeknél is. Nagyobb áramot vesznek fel, mint amennyit elfogyasztanak, az induktív terhelés miatt, ez az áram nem alakul hővé, ez nem valódi fogyasztás, ez csak meddő teljesítmény, nem veszteség.
    A biztosítékot levághatja, de fűteni azt nem fog, és a villanyóra sem pörög jobban tőle.
  • Caro
    #61
    Lesz AM3, a DDR3 miatt, de az AM3-as processzor bele fog menni az AM2-es alaplapba.
  • kvp
    #60
    "ne haragudj hogy megkérdezem, de hanyas számrendszerben jönnek ki ezek az értékek? csak remélni merem, hogy nem a táp oldalára írt számot veszed alapul. 200w monitor? milyen irodában jártál, ahol 24" crt-vel kattintgatnak gizikéék? 6kw mellett nem kéne télen fűtés se, legalább fejben számolj utána mielőtt okosítod a népet az álszámokkal."

    A biztositekra irt ertekek alapjan mondom, sajnos kisebb teljesitmeny eseten levagjak a gepek. (kulon-kulon kapcsolva be oket) Futes az tenyleg nem kell, viszont a legkondi meg telen is megy. De ha csak 70%-os a valos fogyasztas akkor sem allunk jobban. Egyebkent teljesen mindegy, hogy a tapban vagy a processzorban alakul hove az energia, igy is ugy is fut. A 24-es crt-ben egyebkent igazad van, a peldaban szereplo hardverek nem titkarnoi gepek. (viszont cserebe szep a kepuk) A titkarnoi valtozatok 300W-ot esznek a 21-es _monitorral_egyutt_, ami csak 3Kw. Mondjuk az sem keves, sot azok a gepek meg zajosabbak is, mivel egy tervezo 5 centis cpu hutot tett a slim hazakba... Futes oda sem nagyon kell, de legalabb telen a legkondi sem.

    "ezt már prohardver fórumon kifejtettem, de nem vagyok hanyattdobódva a hőcsövektől. ráapplikáltam egy hőcsőre a egy 10 centis rézcsövet és így felveszi a vízhűtés a hőcső melegét."

    Van egy fotod az osszeallitasrol? Erdekelne a megoldas...
  • Sanyix
    #59
    Csinálj majd videót :)
  • waterman
    #58
    ezt már prohardver fórumon kifejtettem, de nem vagyok hanyattdobódva a hőcsövektől. ráapplikáltam egy hőcsőre a egy 10 centis rézcsövet és így felveszi a vízhűtés a hőcső melegét. namármost, azért kellett a hőcsövet megtartani, mert különben sok lett volna a műanyagcső az alaplap felett. egyik oldalon a chipset másik oldalon a fetek a proci körül. a fetek nem melegednek, a chipset felől viszont azt tapasztaltam, hogy a hőcső nem tudja elég gyorsan elvonni a keletkező hőt. asus m2n-e az alaplap. a középső egyenes részen van a vízhűtés. a chipsettől 5 centire van a rézcső vége ott langyos csak üzem közben. a chipsetnél a hőcső töve pedig forrong. ezért aztán én kicsit elvesztettem a hitem a hőcsövekben, mivel csak 5 centit kéne áthidalnia, de nem teszi elég nagy hatásfokkal. különben a hűtés a maga módján bevált, mostmár kinn adja le a meleget.
  • n0k0m
    #57
    Ha lecserelik az uj prociknal az AM2 foglalatot vmi ujra, akkor sikitozva fogok rohangalni korbe korbe.
  • gforce9
    #56
    Igazából ilyen esetben nem zavar, hogy saját foglalata lesz a processzornak. Ha már külön lap kell neki, csak odafigyelnek arra is, hogy a többi alkatrész a lapon is a lehető legkisebb fogyasztással üzemeljen :) Mondjuk egy átalakító jól jönne hozzá esetleg, normál foglalatú lapokhoz, ha esetleg csak processzort akarna cserélni a paraszt :)
  • arty
    #55
    bocs, de kifelejtetted, h fagynak az AMD-k, melegednek, lángralobbantják az egész házadat, inkompatibilisek, lassuak és ráadásul fagynak is!

    Dodo55 hozzászolásait kár kommentálni, az az ember, aki az ismert hátrányok ellenére Prescottot vett anno, meggyőzhetetlen. Ezek alapján ugyanis látható, h az Intel nem képes olyan szart gyártani, amit Ő ne venne meg :D

    Passziv sempront meg várjuk, rengeteg helyre NAGYON kellene egy ilyen proc... csak persze valami olcso, asztali foglalatba! Már megint ez az S1 :(
  • gforce9
    #54
    Ez a 2100-es sempron remélem mihamarabb kijön.. a boltba jó lesz számlázásra stb, egész nap mehet, nem fogyaszt semmit, a teljesítménye meg bőven elég arra amire használni akarom.
  • lee56
    #53
    Amugy nem sértésnek szántam a hegyibeszédet :), de nyilván néhány dologgal nem vagy tisztában, illetve téves információid vannak. Ami még önmagában nem túl nagy probléma, ha nem egy nyilvános fórumon hangoztatot, és ráadásul már nem is elsőször.
  • lapaleves
    #52
    ne haragudj hogy megkérdezem, de hanyas számrendszerben jönnek ki ezek az értékek? csak remélni merem, hogy nem a táp oldalára írt számot veszed alapul. 200w monitor? milyen irodában jártál, ahol 24" crt-vel kattintgatnak gizikéék? 6kw mellett nem kéne télen fűtés se, legalább fejben számolj utána mielőtt okosítod a népet az álszámokkal.

    egyébként teljesen jogos szidni az intelt, a rohadás d820 kétmagos csodaszar pl. egyátalán nem támogat semmilyen energiamenedzsmentet, se eist se speedstep se semmi. és azok az (irodai) gépek tényleg fogyasztanak 100+ wattot.
  • lee56
    #51
    Örülök hogy tetszett tesó! :)
  • maestro85
    #50
    no comment
  • maestro85
    #49
    Jó a szó tesó! :)
    A legrosszab dolog a fórumban, hogy sokszor hiretelen kitörésből, nagyzó dolgokat mondanak össze-vissza az emberek, csak hogy elhiggyék magukról, hogy most jól megmondták a "frankót"!
  • Dodo55
    #48
    "mert kicsi aranyos, tetszetős."

    Hát nekem pont a nagy, brutális dolgok a tetszetősek :D
  • maestro85
    #47
    Ha túl egyszerűen akarjuk szemlélni a jövőt akkor igen. De az igényt a fogyasztó fogja befolyásolni, ha teremtenek rá igényt, a fogyasztónak tetszik, akkor úgy fog változni. Márpedig, ha lehet valami kisebb akkor az átlag user azt akarja megvenni, mert kicsi aranyos, tetszetős... Miért készül pl.. apple mi pc, vagy barbone. Sajnos ezeknek az ára, nem tükrözi az árát. Pedig hidd el, kicsit változtatnának a koncepción a gyártók, a lehető legkisebb pc-k kelnének el nagy arányba, ha hajlandóak lennénke normálisabb áron árulni. Egy ilyen gépbe úgyanúgy belenyomható egy nagy VGA, koncepció váltással, igazából csak az idális helykihasználáson múlik. De ezen nem fogok vitatkozni, nincs értelme.
  • szivar
    #46
    Ha a hp nem áll vízszintesen, és a rendesen el van vonva a hő a hűtendő feületről, akkor gond nélkül felveszi a versenyt a direkt vízhűtéssel. Persze a hp-k kialakításától is sokminden függ...
  • szivar
    #45
    Vagy csak úgy járt mint én. Szarul raktam fel a ventit meg a hűtőt, ezért ~55C° volt alapjáraton a proci (2500+ barton). Terhelés alatt egyszer-kétszer le is kapcsolt a védelem. Egyszer szétszedtem az egészet 'tisztítás' miatt, kapott új hővezetőpasztát a cucc, a ventit meg véletlenül jól szereltem vissza. Az eredmény alapjáraton 30-35C°, terhelve max 65C°. Ez utóbbi esetben viszont közel három órán keresztül pörgött a proci, 100% kihasználtság környékén.
  • Caro
    #44
    Nem hiszem, ha jó hűtés kell, akkor majd talán nanocső, mert ha jól tudom ebben (is) sokkal jobb a fémeknél, a réz hővezetési együtthatójának kb. 20 szorosa rémlik.
  • Sanyix
    #43
    Hát ja nen könnyű felrakni azokat a hűtőket, levenni meg még nehezebb. Az kizárt hogy ha valaki normálisan felrakta, akkor leesen...
  • waterman
    #42
    nem tud jobb lenni a hőcső. a procira rakott réz blokk és a benne keringő víz azonnal elviszi a keletkezett hőt, viszont egy hőcsőnél még tovább kell terjednie a hőnek a csőben is, így a vizes rendszerhez képest elég lassú a hőtovábbítás.
  • dez
    #41
    Figyelembe veendő, hogy az A64-ünk 90 v. 65nm-es-e... Bár a 90-esek sem fogyasztottak valami sokat.
  • dez
    #40
    Végülis a hőcsőben párolgás van, vagy nem? Lehetséges lenne, hogy ez még a vízhűtésnél is jobb lehet adott esetben, vagy azért mégsem?
  • waterman
    #39
    x2 3800+ om van és az egyik mag 31 a másik 40 fokos.. átlagos munkánál, netezésnél az egész gép 67-70 wattot vesz fel.. előző gépem egy 1400as thunderbird volt és alapból 146-150 wattot evett. azt hiszem megéri okosan váltani.
  • Caro
    #38
    Párologtatós hűtéssel lehet ;)
  • Inquisitor
    #37
    Új procik nem nagyon melegszenek, de még kikapcsolva se lehet hidegebb a szobahőmérsékletnél. ;)
  • Inquisitor
    #36
    "Nem mondom, hogy megéri celeront venni, de simán kihozható belőlük egy kis húzással egy azonos órajelű P4 teljesítménye, félárért."

    5Gh-Hz-en se ...
  • Caro
    #35
    Feltételezem ARM, de lehet tévedek.
  • LADA Kalina
    #34
    én úgytom, elég sok autóban van már évek óta intel proci, persze nem x86, és már néhány típusban amd is van, ezek nemtom milyen platfpormosak, persze nem azt akartam sugallni, hogy ennek a procinak az autógyártásban lenne nagy jelentősége, de ez is egy cél
  • Dodo55
    #33
    Nekem egy Cooler Master házam van, akkor lehet azért vannak ilyen jó alacsony hőmérsékleteim.