62
  • games4ever
    jajjj hagyjad már ezt az alanyi jogon kijáró szöveges baromságot, ne forgasd ki a szavaimat, mert egyáltalán nem azt mondtam, hanem hogy nem ártana több munkahely rendes fizetéssel, amiből meg is lehet élni és akkor talán nem menne ki annyi fiatal külföldre dolgozni.
  • GulaSoft
    Nekem mint 3 gyerekes apukának nem ez lenne az érdekem, de mégis azt kell hogy mondjam, hogy aki kimegy dolgozni, miután itt elvitte a tanulási lehetőségeket mástól, igenis költött rá az állam (még ha rajtam keresztül is) milliókat (merthogy az egyetemig is el kell ám jutni), az fizesse szépen vissza a belefeccölt lét! (amit állambácsi tételesen visszajuttat nekem)
    Ennek több értelme is lenne, rögtön látnám tételesen mennyiz is költött az állam a pénzemből a gyerekemre, ráadásul meg lenne oldva a nyugdíjas életem is.
    Persze hogy Én is azt szeretném, ha a gyerekeim kint találnának jól kereső munkahelyet, és ezért most meg is teszek minden tőlem telhetőt (és ez kp.-ben mérhető), de fogja fel az a gyerek is, hogy minek köszönheti, hogy kint egy jó állása van, és nem kell a fogához verni a garast. Rögtön nem vigyorogna ez a tejfelesszájú kis majom sem, ha vissza kéne fizetni csak a 10. osztályig a ráfeccölt milliókat.
  • opeca
    Rozi, ez demagógia!

Amenniy bőrt lenyúz az állam a dolgozó emberről, abből 5 diploma is fedezve van.
  • kukacos
    Gratulálok. Ahogy valaki mondta egyszer, a botrány az Magyarországon, hogy a felső tízezer állami pénzen újratermeli magát. Te meg csak bólogatsz buzgón hozzá. Ugyan mit profitálsz abból a pénzből, amit kifizettél annak a fiatalnak, aki utána külföldön dolgozik? Nem az a megoldás, hogy lezárjuk a határokat, hanem hogy aki profitál belőle, az fizesse is ki a saját oktatását, magyarán tandíj. Pont. Persze ösztöndíjakkal kiegészítve a tehetséges szegényeknek.
  • Sadist
    Igen, meg állambácsi garantálja azt is, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon hetes bömbi, meg 30 milliós lakás, meg üdülési jog hawai-on, kis popódat ne törölje ki kakilás után? :)
  • opeca
    Ez inkább individualitás, mint ész kérdése.
    Vannak unatkozó milliárdosok, akik szerteszét szívják az agyukat, mert már semmi céljuk nincs, és vannak életművészek, akiknek egy vödör felemelése is nehezükre esik, mégis jól elvannak.
  • Sir Quno Jedi
    Akinek esze van, az nem dolgozni akar, de még csak pénzt keresni sem nagyon. A pénzt találni kell, nem keresni... :D
  • opeca
    "Nagyon fontos, hogy az ember NE a munkahelyén valósítsa meg önmagát. Ha a melón kívül már nincs életed, az betegség"

Ez egy nagy felismerés, az ember a munkahelyére dolgozni járjon be, ne csocsózni. Persze kinek kell egy vadállat főnök? egy rabszolga-hajcsár? De valóban, ne keverjük a szórakozást a munkahellyel...

Ui.: nem irigység, mert mondjuk nekem ma lazásabb napom volt feltehetőleg, mint a Google-ban a leglazább nap.
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem kollegám fia is kint dolgozik az IBM-nek és a Google-nak is. Nem is jön többet haza az életben... :D
  • opeca
    Ez egy egyértelmű propaganda, biztos, hogy a Google-nak is megvannak a maga hátrányai úgy, mint bármelyik más cégnek.

"Arról mi a véleményed, hogy a magyar állam évekig sok millió forintot invesztál egy szakember képzésére, aki diploma szerzés után fogja magát és lelép egy másik országba kamatoztatni a tudását?"

A riporternek ez egy igen buta kérdése volt, hiszen semmiféle, több milliós tételről nem beszélhetünk, azonfelül, hogy az állam, amennyit invesztál egy hallgatóba, azt többszörösen meg is kapta a szülőktől... - nagy átlagban.

• Sir Quno Jedi
    Azt én nem mondtam. EZ amúgy is az ilyen ifjú titánoknak való, akik szeretnek divatbútorokon trendihenteregni! :D

Ennél sokkal 1xűbb igényeim vannak, amiket ha kielégítenek, esetleg befogom a pofámat. Igaz idehaza már azok is nagy kérésnek bizonyulhatnak...

Nagyon fontos, hogy az ember NE a munkahelyén valósítsa meg önmagát. Ha a melón kívül már nincs életed, az betegség, amit manapság igyekszenek is gyógyítani (kevés sikerrel, nekem talán sikerült kilábalnom belőle hosszú évek kemény munkájával). Lehetsz kreatív és alkotó szellemű, attól még nem kell játszótérnek használni a munkahelyed és gyerekes külsőségek mögé bújni. Csak árú vagy a munkaerőpiacon, semmi több. Kifizetnek, hazamész ÉS CSAK AKKOR kezdődik a valódi életed aznapra.

Az idióta csapatépítgetősditől meg egyenesen teli van a hócipőm. Nyilván 1xűbb/olcsóbb ilyen f@szságokra költeni, mint valóban javítani a dolgozó körülményein. Persze több is megy így zsebbe a megfelelő embereknek. EZ még mindig MO., nem jó ha bilibe lóg a kezünk.
  • GulaSoft
    A lehetőségek közül nem mindent használok ki, de ha nagyon elnyúlik a délelőtt, akkor egy csocsópartit mindenképp lezavarunk lazításként, majd ebéd után elmegyünk ping-pongozni. Persze délután is jöhet a csocsó vagy esetleg egy videójáték parti. Ezeket semmi más nem zavarhatja meg, mint a kíváló ingyenétkezések: több menü közül lehet választani. Hiába a világ minden tájáról érkezett csapat, mindenki talál kedvére valót. Igaz emellett sokat kell dolgozni is, de azt a részt nem hiszem, hogy be kell mutatni bárkinek is.

Apám mi lenne ha mindent kihasználna??????
    Hogy a fenébe tud hosszúra nyúlni egy délelőtt????
    Ha jól értem a munka:
    kaja
    2 óra meló
    csocso vagy ping-pong
    igyenebéd
    videójáték vagy valami hasonló game
    4 óra munka
    Tök jó lehet ilyen helyen dolgozni és mindezt milyen képzettségel érte el.
    Tök szerencsés volt a csávó, hogy kivitték az osztrákokhoz, különben itt robotolna ha egyáltalán a semmire nem jó közgáz diplomájával lenne állása!
    Most fényképezzem be a papírból nyomtatott monitordoboz oldalára ragasztott darts táblánkat a 200 forintos dartsunkkal és mondjam hogy bebebebebeeeeee. Hát nem mondom :-)
  • Gyúrógép
    Igazad van.Magyarisztán a frankó hülyék ezek az Írek pffúúj...
  • games4ever
    nem értem ezt a hozzáállást:( gondolom nem íratnak alá veled egy "akkor mostantól életed végéig itt kell dolgoznod" szerződést, szóval ha megunnád, akkor ot lehet hagyni és keresni másik munkahelyet, egyébként meg ez minden munkahelyről elmondható, melyik nem laposodik el egy idő után és kezd unalmassá válni...ezzel az erővel...(én szívesen kipróbálnám azért:)
  • peba
    Jah, még valami.
    Nem érdekel, hogy elpakolják-e az adataimat, vagy sem - nekem attól se jobb, se rosszabb nem lesz az életem.
    Egyszerűen imádom, amit ezek művelnek. Félelmetes, mennyire profik.
  • Sir Quno Jedi
    Előbb utóbb a legjobb játék is ellaposodik és a meló is idegörlővé válik. EZ van mindig és ha utána még jópofizni is kell a sok heppihippóval, kész idegbaj!

Engem csocsoval, meg ingyenebéddel nem lehet lekenyerezni...
  • peba
    Akkor egy kis érdekesség:
    A Google kulisszatitkai
    Az biztos, hogy én is szívesen eldolgozgatnék náluk. Teljesíteni kell, de ide játszani mész, nem dolgozni. Ez a nem mindegy.
  • assdf
    Teljesen egyetértek. Arról nem beszélve, hogy mi az hogy a magyar állam sokmillió forintot? Egy nagy lóf@szt. A magyar államnak nincs egy fityingje sem, az adófizetők pénzéből fizeti. És én mint adófizető azt mondom, hogy inkább fizetem a fiatalok oktatását, akkor is ha kimegy utánna külföldre dolgozni, mert arról nem ő tehet hogy itthon 50 évig kell spórolni egy lakásra... Viszont még mindig jobban megéri, mint amikor azt látom hogy az én adómból nyaral hawain a politikai vezetés, meg épit kastélyokat magának meg lop el milliárdokat.
  • games4ever
    jaja, tényleg jó hely lehet ez a Google egyébként:)
  • bertino
    ja
    amugymeg szerencsés srác
  • games4ever
    "Arról mi a véleményed, hogy a magyar állam évekig sok millió forintot invesztál egy szakember képzésére, aki diploma szerzés után fogja magát és lelép egy másik országba kamatoztatni a tudását?"
    hát ezt a f.szom kérdést...akkor a magyar állam garantálhatná azt is hogy diplomaszerzés után az embernek ad munkát és a fizetéséből eltud tartani egy családot esetleg...ennyit a magyar állam sok milliójáról...pff, de kiakadtam ezen a kérdésen, de ez csak egy vélemény:P