5
  • sgbo
    #5
    Ahogy Hofi is mondta : első szabad válastások után létrehoztuk az első szabgadonválasztott cenzúrát. Demokrácia cenzúra nélkül?? ááááá .....

    Szóval cenzúra volt és lesz is mindíg. Igazábol a foka a kérdéses. És mi azért nagyon jól állunk...
  • braeburn
    #4
    Túl sokra nem mennek a cenzúrázott országokban az emberi jogaikkal egyébként sem, a gazdasági növekedésük pedig nagyon nem függ attól, hogy párezer ilyen-olyan okból kiszűrt oldalt nem érhetnek el a neten. Te jó ég, mintha mi magyarok nem ismernénk a cenzúra kijátszásásnak módszereit! Mások sem ostobábbak, ha valami nem található ezen az úton, pillanatok alatt megtalálják a megoldást. A media ma amúgy sem szól másról, mint a reklámról. Rég elvesztette már a klasszikus értékeit és befolyását. Amit ma látunk és tapasztalunk, nem más, mint szánalmas vergődés. Az új generációkra alig van hatásuk, ami pedig még megmaradt ebből, annak már teljesen mindegy, hogy cenzúrázzák-e, avagy sem.
  • irkab1rka
    #3
    Azt hiszem nem vagy tisztában egy szerkesztőség munkájával illetve azzal, hogy kit mikor miért, hogyan vesznek fel egy napilaphoz.
    Addig örülj, amig a médiában a pénz diktál és egyik politikai oldal sem tudja felvásárolni. Lásd a Fideszt, miután elvesztette a kontrolt a köztévé felett, kénytelen volt indítani egy sajátot. Hogy elkerülje a párt-tévé látszatot, mindent megtesz, de a szájíze messze van a korrekt, párttatlan tájékoztatástól. Nyilván a hírtévé szerkesztője és főszerkesztője pontosan tudja, hogy mit akar, és mit nem akar átangedni a belső cenzúrán. Nem a kormány cenzúráz, hanem egy ellenzéki párt által delegált ember. Ha ez neked nem cenzúra, akkor magyarországon nyugodtan kijelenthetjük, hogy a te fogalmaid szerint nincs cenzúra :) Ha szerinted ez cenzúra, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hgoy nagyjából a nyugateurópai polgári normák szerint működik a médiánk, cenzúra nélkül.
  • Cat #2
    itthon csak a nyugati demokráciákban megszokott módszerek vannak: politikai nincs, csak gazdasági, pl. ha rosszat ír egy lap egy cégről, akkor nem kap hirdetést, pl. Totalcar nem kapott tesztautót Suzukitól. Politikairól így hirtelen a stop.hu kisgazdás homoki ügye jut eszembe, a hirszerzo.hu környékén vannak pletykák letelefonálásokról, tévé terén pedig mai hir, hogy Széles Gábor kirugott egy vezető arcot, mert túl keményen kérdezett az ellenzéki politikusoktól.
  • peterx
    #1
    Vajon itt Magyarországon mi a helyzet?