57
  • zola2000
    #57
    Ja akkor ez amerikára vonatkozik.
  • AranyKéz
    #56
    Az FBI.
  • s2rk2ny
    #55
    "Soha nem volt olyan alacsonyan a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma, mint az elmúlt pár évben."

    Ki mondja? A budapesti rendőrség?
  • Kagemusha
    #54
    Szevasz földim!!!
  • zola2000
    #53
    Ez jó Dzsungel vs város. Egy kis magyar faluban lakom ahol mindenki ismer mindenkit, van orvos, gyógyszertár, csendes hely, mindenfelé erdő, zalaegerszegtől 10km (város van minden más is) szerintem ez a kettő közötti aranyközépút.
  • AljasGetto
    #52
    Telefeonok??? LOOOOL!!!
    A hányás kerülget a minenféle öszvér telefon csodáktól, amik mindenben messze-messze alulmaradnak a "szimpla" testvéreikkel szemben (GPS, PDA, telefon, MP3, vagy akármilyen csoda...). Parasztvakítás...
  • Gerygrey
    #51
    A kávéfőzős dolgokat haszontalannak tartom, ez az RFID locator viszont sokszor jól jött volna. Konkrétan a telót megcsörgetem egy másik készülékről ha nem találom, ruhákat nem szoktam elveszíteni, viszont a kocsi/lakáskulcs néha hajlamos bosszantóan eltűnni, olyankor jól jönne ez a cucc. Szóval én támogatom a hasznos újításokat, de minden szart nem eszek meg én sem.
  • Theodora
    #50
    Hogy miért kell a kávéfőzőnek IP cím?
    Hogy
    - hálózaton keresztül szóljon, hogy elkészült a kávé
    - le tud ellenőrizni, hogy mennyi adag van benne (tudsz-e inni)
    - be tud állítani a hőfokot
    - ha on-demand kávéfőző, akkor készítsen egyet úgy ahogy te szereted
    - tudjon e-mailt küldeni a "karbantartóknak", hogy vízkőteleníteni kell
    - hogy jelleze, hamarossan kifogy a kávé / víz.
    - tudjál "lefoglalni" adagot magadnak (ne igyák meg előled)
    Csak megfelelő igényt kell hozzá generálni.

    Hogy miért kell a ruhába meg mindenbe RFID?
    Ti még nem voltatok úgy, hogy valamit eltettetek a biztos helyre? Csak az nem jutott eszetekbe, hogy hol is van az a biztos hely?
    Mit szólnál, ha lenne egy RFID kereső (locator) a mobilodban? és mint egy tri-coder(? jól írtam Enterprise űrhajó) keresnéd a lakásban? vagy kiválasztod, hogy mi kell, és az "intelligens" ház válaszolna, "A hálószobában a könyvespolc melleti 2. fiókban.".

    Bár én sem hiszem, hogy az élet abból állna, hogy a felnőttek csak egész nap játszanak. Látott már valaki olyan "future life style"-t, hogy egy ügyintéző a parkban (Mo.-n már itt bukik a dolog) a notebookon keresztül pár perc alatt elintéz egy ügyet? aztán meg chattel tovább a barátnőivel, meg recepteket olvas? Nem! Mivel ezek a jövőképek hamisak! A való világ a termelékenységről és a költséghatékonyságról szólnak.
  • kvp
    #49
    Engem csak az erdekel, hogy mi lesz akkor ha a rendszer elromlik? Mar ma sem tudnank elni aram es folyoviz nelkul az eddigi szinten, de mi lesz ha mar halozat nelkul sem? (pl. senki nem fog tudni fozni, vagy tuzet gyujtani) Megszoktuk, hogy gepek dolgozzanak helyettunk, de ha az emberek azt is megszokjak, hogy gepek gondolkozzanak helyettuk, akkor sokkal nagyobb baj lesz.

    Arrol nem is beszelve, milyen hatalma lesz ekkor annak a keves embernek aki meg gondolkodik es kepes meghackelni a rendszert...
  • Gerygrey
    #48
    Általában véve pozitív dolognak tartom a technika gyors fejlődését és többnyire vevő is vagyok az újdonságokra, de azt nem tudom felfogni hogy a kávéfőzőnek miért kell IP cím...

    Az angol vécénél is gödörbe szarsz,csak közbeiktatódott egy peremes ülőke
    Akkor a te fürdőszobádban miért nem csak egy gödör van, mi akadályoz meg benne hogy pottyantós retyót építs a lakásodba? De tulajdonképpen gödör sem kell, nyugodtan lehet a padlólapra is szarni, meg a szoba közepére is, és leszarni a civilizációt.

  • BiroAndras
    #47
    "Szerintem 6 milliárd ember már nem tud visszamászni a fára"

    Tegyük hozzá, hogy modern technika nélkül 6 milliárd embert nem lenne képes eltartani a Föld. Legfeljebb néhány százmilliót. És persze átlagosan kb. háromszor rövidebb ideig élnénk (sőt, a többség még kisgyerekként meghalna).
  • Dj Faustus #46
    "mi az, hogy nem 3Ds/holografikus megjelenítést látok?"
    Mivel a szimpla olvasás, irodai munkavégzés nem feltétlenül igényel 3D-t.
    Egy 2D-s felületen munkavégzés szempontjából könnyebb eligazodni, mint egy 3D-s felületen (kevesebb információ gyorsabb feldolgozása).
    A 2D-t nem nőttük ki, bármennyire is nagy körülötte a felhajtás.

    "na meg mi az a filctollnak állcázott kőkorszaki íróezköz?!"
    A NEC által tervezett P-ISM.
    Mobiltelefon kézírásos adatbevitellel, virtuális billentyűzet, kis méretű projektor, kamera/szkenner, és személyi ID kulcs fizetés nélküli funkcióval (szóval bemész a boltba ezzel a tollal, leveszed a terméket a polcról, és kimenetelkor a toll azonosít téged).
    A toll (az írás) egyébként is több ezer éves egyszerű technológia (íróeszköz kell meg felület amire írsz). Egyhamar nem fog kiveszni.

    "Legalább 15-20 éve nem használnak a beszédfelismerésen és a billentyûzeten kívül más beviteli ezközt az ilyesmire. :"
    Kézírás felismerés PDA-kban bevált beviteli eszköz. Egeret még mindig használsz.
  • psishock
    #45
    köhöm.... mi az, hogy nem 3Ds/holografikus megjelenítést látok? Ezt a 2D-s ósdi megvalósítást már rég kinőttük :)
    na meg mi az a filctollnak állcázott kőkorszaki íróezköz?! Legalább 15-20 éve nem használnak a beszédfelismerésen és a billentyûzeten kívül más beviteli ezközt az ilyesmire. :) ... hogy-hogy nincs numpad :(?!
    :)
  • haxoror
    #44
    Ki írt itt felsőbbrendűségről?

    Elfogadom hogy az emberi léthez hozzátartozik a civilizáció és a hozzá tartozó technológiák és szokások, örülök hogy nem egy dzsungelben kell élnem, számomra a természet max egy kirándulás erejéig hívogató és semmiképpen sem költöznék a dzsungelbe.

    A városon kívül lehet budit találni pl benzinkutaknál, orvost a városban találok mivel ott élek és ha olyan kaját eszek amit evőeszközzel szoktak enni akkor igen, mindig használok evőeszközt.

    Orvos és sámán között azért "picit" nagyobb a különbség, egy sámán nem tudja kivenni a gyulladt vakbelet vagy pl nem tud visszavarni egy leszakadt végtagot, erre csak a modern orvostudomány képes és a kettő közül az utóbbi az ami idővel válasz lehet egy csomó olyan betegség/sérülés kezelésére amivel ma még nem tudunk mit kezdeni.

    Szerintem 6 milliárd ember már nem tud visszamászni a fára szal nem tiszta hogy miért romantikáznak egy csomóan a menjünk vissza a természetbe szöveggel, lehet hogy egy dzsungellakó kurva boldog az életével de csak azért az mert nem tud róla hogy vannak a világon már jobb helyek is.
  • jefferson83
    #43
    Én úgy fogalmaznék, hogy a háziorvos és a sámán között... (tisztelet a nagyon kevés kivételnek).
  • schrank
    #42
    eddig se kevertem össze volt a büdös meg a nagyon büdös
  • AranyKéz
    #41
    "az orvos és a sámán közt megint csak nincs akkora eltérés mint ahogy hiszed."

    ...
  • cateran
    #40
    Hmm ezektől érzed magad felsöbbrendűnek? Az angol vécénél is gödörbe szarsz,csak közbeiktatódott egy peremes ülőke, az evőeszközök pusztán esztétikai célt szolgálnak (kivéve a kést,de azt már jópár ezer éve használjuk evéshez....),az orvos és a sámán közt megint csak nincs akkora eltérés mint ahogy hiszed...egyik sem jó:D(pl. a megfázást nem gyógyítja egyik sem,de nagyjából úgyanazt mondaná mindkettő: pihenés,c vitamin,stb....csak a megfogalmazás lenne más)
    Amúgy kiváncsi lennék,hogy városon kivül hogy használsz w.c.-t,hol találsz orvost és hogy minden étkezésnél használnál-e evőeszközt? ezek megléte nagyban függ környezetedtől (egy dzsungel közepén idióta aki elvárja ezeket a dolgokat,városban már természetesebb)
  • haxoror
    #39
    Hát jah, vannak ilyen perverz ígényeim hogy nem egy gödörbe szarok hanem angol vécébe, nem kézzel eszek hanem evőeszközzel és ha megfázom akkor orvoshoz megyek és nem a sámánhoz, ez persze nem természetes de hát ez van, elfogadtam hogy egy rohadt vírus vagyok aki élősködi a Szent Gaia testén...

    De előtted még ott a lehetőség!
    Menj és könyörögd be magad valamelyik busman törzshöz és "élvezd" a természetes életet, takarózz avarral és rágcsálj fakérget amikor majd tüdőgyulladást kapsz, az lesz aztán a kurva harmonikus és kiegyensúlyozott (és rövid) élet...
  • ssdb
    #38
    van benne valami bár sztem az 5 év "kicsit" rövidnek tűnik...
  • synus
    #37
    2001: A Space Odyssey
    legalábbis nekem főként ez jutott eszembe..
  • Mice
    #36
    "A természetben legfeljebb egy állat érezheti teljesnek az életét, az ember ennél azért már több..."

    lol, na erre mondom én, hogy szegénységi bizonyítvány. elég szar lehet akkor neked..
  • Mice
    #35
    legyártott chip, rfid jelfeldolgozó, kiválogató...
    biztos olcsó... egy idő után...

    ma meg kapsz 10ft-ért egy zokni-csipeszt
    wow de nagy előrelépés

    ez a szép a technikában, hagyjuk hadd gondolkodjanak a gépek helyettünk..
  • Mice
    #34
    "Öt év múlva nem fogunk ráismerni a mobiltelefonokra, a második énünkké válnak, a személyes életmenedzserünkké" LOL LOL és MEGALOL

    aszem ezt már hallottuk 2000 körül is:) azért maradjunk annyiban, hogy a mai telefonoktól még azért mindig elég kevés technogeek-et kerülget az orgazmust ha ránéz a csúcskészülékekre a jelenlegi palettákon...

    kapitalizmus és rókabőrlenyúzás.. lesznek itt okos készülékek egy fenét. még legalább uennyi évig kísérteni fog szerintem a jamba és társai meg az előlaposdi és ki is fog ennyiben merülni..

    mert megéri nekik nem fejleszteni:(
  • KERI 15
    #33
    Ha valaki szereti az onlyne stratégiai játékokat akkor regisztráljon itt:
    http://www.travian.hu/?uc=hu1_16506
  • haxoror
    #32
    Inkább kinek kellett volna párszáz éve egy tüdő-röntgen és megfelelő orvosi ellátás, mondjuk az összes akkori tüdőrákosnak, TBC-snek, tüdőgyulladásosnak stb stb pont mint ma...
  • lee56
    #31
    Mondjuk pár-száz éve kinek kellett tüdő-röntgen? :)
  • maestro85
    #30
    AranyKéz: Tényleg nem tűnt fel, hogy az idézet és a rá adott válaszod, meg sem közelíti egymást? Az alkoholizálás nem függ össze automatikusan a bűnözössel.

    505thZajcev[PT]: Kötelező könyvvel sosem lehet megfogni a gyereket. A gyereknek még el is kell magyarázni, nem csak olvasni rólla. Szerintem inkább a tanároknak kellene jó példával lenni a gyerekek előtt, élettapasztalait megosztani velük.

    bardocz: Tiszta terminátor sorozat.... :) DE ha jól vettem ki az előzetesből, akkor a Die Hard 4 is valami ilyesmi lesz, hogy a viláhálózatot szálja meg egy fazon.
  • nedudu
    #29
    Lapulevél? ;-) Nem százmillió éve van papír ne felejtsd el...
  • ProClub
    #28
    Ja és Mátrix rulez...
  • ProClub
    #27
    "Ebben a világban szintén a PC irányít mindent."

    Ez hülyeség. A PC architektúrájából kifolyólag nagyon nehezen vagy egyáltalán nem képes irányítani ilyen dolgokat. Ezek beágyazott rendszerek és egy PC-től függetlenül is tudnak működni. Az, hogy PC-vel konfiguráljuk fel, az más tészta, mert az egy felület, de az nem irányít semmit.

    A cikk írójának ajánlom figyelmébe a Beágyazott Információs Rendszerek c. előadást a BME-n. Nagyon hasznos és nyilvános is.
  • j0nNyKa
    #26
    amerikában is véletlenül mészárolt le a balfasz nemtom hány x 10 diákot ? :|
  • AranyKéz
    #25
    "csodálkozunk, hogy agresszívak már a 12 évesek is, meg részegen fekszenek a saját hányásukban?"

    Soha nem volt olyan alacsonyan a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma, mint az elmúlt pár évben.
  • feamatar
    #24
    nem tom minek kell félni a jövőtől... jó lesz a... cyberpunk rulz foreva...
  • AranyKéz
    #23
    "a természetben minden fellelhető, ami normális, harmonikus és kiegyensúlyozott élethez kellhet"

    vécépapír ?
  • L3zl13
    #22
    Ki akadályoz, hogy elmenj remetének? :D
  • L3zl13
    #21
    Első dolgom lenne megmikrózni a ruhákat. Utánna keresse meg a köcsög ház, hogy melyik hol van. :D
  • haxoror
    #20
    Csinálj egy tüdő-röntgent a természetben :P

    A természetben legfeljebb egy állat érezheti teljesnek az életét, az ember ennél azért már több...

  • bardocz
    #19
    jó szar lesz a jövő...esteleg valami gép ami kitörli a seggemet?meg tanul helyettem?ezek nélkül nincsen jövő...és milyen jó lesz hogy két ruhadarabot nem fogok öszekeverni sose,főleg akkor ha más szinüek...gyerekeknek meg bónusz percek interneten!fantasztikus!ezt isa gép dönti majd el hogy menyit gépezhet az ember!csodálatos lesz...majd végül pedig minden ember fejébe chippeket építenek hogy ne keverjék ösze egymást,és ezek fognak minket irányítani,milyen jó lesz ha egy okos ember megarad embernek és jól megpakolja vírusokkal a már isten gépeket és akor lesz ám világvége:D::D:D
  • 505thZajcev[PT]
    #18
    Ez inkabb a tulzott szabadsag miatt van. A vilagon mindenhol ezt hallhatjuk, hogy "legy onmagad" meg hasonlok, es sajnos a fiatalok nem a jo peldakat ragadjak magukhoz, hanem bizony a rosszakat.
    Ha rajtam mulna kotelezove tennek ennek a konyvnek az olvasasat altalanosban!!!
    Dr. Sille: Illem,etikett, protokol