A Karib-tenger kalózai - A világ végén
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még a magyar wikipedián is 3-4 pontot írnak a történelemben, nézõpont/egyén kérdése, és részemrõl messze nem Amerika (újra)felfedezése a középkor vége. De ezen ne vitázzunk. Semmi újkori nincs abban, ahogy Európa nekiment Amerikának. Szerintem igencsak középkori volt még...
A kormány évértékelõje sms-ben: \"Kedves Állampolgár! A kormány munkája továbbra is szar. Üdvözlettel: Gy.F.\"
http://videodrome.freeblog.hu/
Romantikus pozitív hõsök? Te minek neveznéd Jacket,aki ott áll a film végén, kezében a szív, 1 cm-re a vágyott halhatatlanságtól és mégis inkább Willnek adja?
Egyetlen baj az volt a filmmel, hogy kevés volt a 2 és fél óra rá. Ez abban látszik, hogy rengeteg párbeszédet próbáltak belezsúfolni a film közepébe, hogy elvarrják a szálakat. így tényleg hosszú volt az akció nélküli rész, de az én véleményem szerint ez nem ront a film élvezhetõségén. Az egész 3 részes szériára igaz az hogy ez a mindenki átver mindenkit séma a film sajátja. Negatív vélemények azért hangzanak el a filmrõl (szar meg egyebek), mert mindenki ultrapozitív karaktereket várt az elõzõ részek alapján (az elsõ két filmben még talán úgy is volt, (Will Turner, Elizabeth, még Jack is pozitív volt mert hõseinket segítette) de a második rész végén Elizabeth tettével elindult egy folyamat a karakterjellemekben amely olyan hõsökhöz vezetett akik saját céljaik eléréséhez minden eszközt felhasználnak. Szerintem ez jó irány váltás volt, ugyanis szvsz a kalóz társadalmat (ha létezett ilyen) anno ugyanilyen önös érdekek vezérelték. Nem voltak romantikus hõsök mint a filmben.
Nekem mindezen változások élvezhetõbbé tették a filmet. Mondjuk az tény hogy a nézõ fricskát kapott az orrára a Turner szál végsõ fordulatával. Biztos hogy sokan keserédes szájízzel távoztak a moziból (én is sajnáltam Will sorsának alakulását), de mivel jön még 3 rész nem félek túlságosan... a Bolygó Hollandi pedig a folytatásokban új lehetõségeket ad majd.
Jack apja nagyon bejött.. remélem õt is viszont látjuk még.
Nekem teljesen bejött a film!
Az a jelenet az elején nemes egyszerûséggel valós kép a középkori módiról, fricska az önkényuralomra, konkrét bemutatása annak, hogyan irtották ki a kalóz-réteget.
Miheztartás végett került a film elejére (és végére), amolyan keret, hogy az egész film ennek árnyékában is lehetne, ha késõbb játszódna. De már túlkomplikáltam én is, egyszerû történelmi öntet...
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehûti a lábamat.
Amúgy értem amit mondasz meg eddig világos is volt,de mi értelme? Ok ,akasztgatják az embereket,rendben...de mi köze ennek a kalózok tanácsának? (vagyis hogy kapcsolódik össze a 2? ha jól emlékszem az akasztandók ugyanis nem kalózok voltak...)) És ha össze is gyülnek,mi van akkor? (Barbossának okés a dolog,neki más miatt kellett a tanács)
Egyébként ott hangzott el a kalózok hívószava(a dal,amit ugye Barbossa is mutatott az érmével Sao Fengnek),azaz,hogy össze kell jönnie a Kalóz tanácsnak,illetve bemutatta a Kelet Indiai Társaság kegyetlenségét.Másfelõl a dal szerintem egyszerre volt gyönyörû és hátborzongató is...Amúgy semmit nem mutattak a kivégzésbõl,csak egy-egy pár lábat...
gondolom elolvastad a kritikát. vagy a kommentekert és ezért írtad be😊
Amugy csalódtam a filmben. Nem mondom, hogy rossz volt, de a története egy katyvasz, ide oda csaponganak. A vége meg pfff.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
fura, hogy valaki fennakad egy fogszabályzón egy olyan filmsorozatban, ahol a krakenen, a világ végérõl lefolyó vizen vagy a csontvázkalózokon meg senkinek nincs semmi baja...
Még 1 dolgot emelnék ki (és ez nem orlando hibája😊): az elsõ részben amikor meghozza a kardot az eljén várakozás közben megpiszkál valamit a falon és letörik... Na az vicces volt😊 a 3. részben valami hasonló történik amikor jones-szal meg bekett-el van 1 szobában és amíg dumálnak megpiszkál valamit a földgömbön és az majnem letörik... Amíg "érdektelen" duma zajlik a háttérben (itt már megintcsak mesterségesen) esetlen hõsünk valami vicceset mûvel. Tejjesen nem oda való volt, senki nem röhögött a moziban, 1ébként néhányszor még felfigyeltem erre: azt éreztem, hogy az a 50-100 ember aki a moziban volt, 1öntetûen inkább néhány másodperces megdöbbenõ csenddel vette tudomásul az újabb hatásvadász semmit sem érõ poént... Sajnos nekem sem kelett visszafolytanom a röhögést...
Nekem nagy kedvencem az elsõ rész és Joni deep a második is jó volt a harmadiknál annak ellenére, hogy nem vártam elmaradt a nagy durranás... Tejjesen 1etértek a cíkkíróval: A játékidõ nagy része a szereplõk motiválatlannak ható, és ennek folytán egy pont után követhetetlen pálfordulásaival telik.
Engem kapásból összezavart a film elején szakító félben lévõ pár... A film nem abbana sec-ben folytatódott ahol abbamaradt közben nem volt idejük megbeszélni azt a kis félreértést. Utána meg ment egész végig a durci mintha mesterségesen akaták volna fent tartani az újra kialakuló szerelem/bizalom feszültségét, nehogy má a nézõ leglább szerelm fronton megnyugdjon😊 Izgalom persze nem volt csak értetlenkedés az elbagatelizált részletek miatt amit a végén 1 tejjesen klisé "tök laza, hogy csata közben veszlek feleségül" jelenttel oldottak meg. Elvette a csata lényegét és kissé szénalmasnak hatott a 2 mondat közben leszúrok valakit beszólások... Nem tecett az sem, hogy felemás volt a happyend... Persze fúj fúj happyend de 1 ilyen filmhez igenis dukál. Jack felõl rendben van az nagyon bejött, de a pár szempontjából abszolut ellentomdásos volt... Szerintem az õ szempontjukbõl a lehetõ legrosszabb történt mégis úgy állították be mintha egész jó lenne😊
Végezetül ez az orlando gyerek nekem még mindig kevés... Joni 1xerûen mindenkit elnyomott a vásznon. 1 ütõs szinész aki legalább akkora személyiség lett volna (nem tudnám megmondani kit láttam volna szívesen a helyén) hatalmasat dobott volna az egészen.
Sparrow figurája ismét ütött, a film egyszerre volt humoros és itt-ott vérfagyasztó. A fogszabályzó kicsit nekem is elhúzta a számat, de melyik film hibátlan?
9/10
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Ha már stáblista: feltûnt valakinek a 2 baki a filmben?
1. Az elején a kissrác, akit felakasztanak, fogszabályzós.
2. (Spoiler)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kb 200-an voltunk a teremben, a végére 4-en maradtunk. Én nagyon úgy éreztem, hogy a stáblistáig happy-end, a stáblista után meg nagyobb a pofon, mint a Hatodik érzékben.
Egyvalamire (na jó, sokmindenre) rájöttem azután a párszáz film után, amit eddigi életemben (21 földi év) moziban néztem. Mégpedig arra, hogy egy film megítélése, élvezete stb. nagyban függ az aktuális lelkiállapotomtól, attól, mit ettem aznap, vizsgáztam (szopattak)-e elõtte, drága volt-e a jegy, és fõként, hogy egyedül nézem-e...
Az nem kétséges (és nincs hasznom a jegyekbõl), hogy bizonyos filmeket nagyvásznon kell nézni. Ezzel vki csak akkor tud vitázni, ha még nem volt (jó) moziban. Nézem a nagyobb hazai torrenteket, és a sok ész szedi a TS-t a filmbõl, nézi meg monitoron (mindezzel eddig nem lenne baj), de aztán ontja róla a sok okosságot, holott a filmet nem is látta... Na mindegy.
Vegyük pl a Karib2-t meg a 3at. Mindkettõt a lehetõ leghamarabb néztem, nyilván nem (szerintem) agyalágyult hülyék által preferált pre-rilizt, és a 2. rész úgy sodort el, mint egy tankhajó, ez a 3., ami meg érezhetõen jobb lett nála, épp, h elért (pedig utóbbit sikerült elõször felirattal néznem). Ezek után merjem megmondani a saját véleményem? Mármint honnan tudjam, h tényleg úgy gondolom? 😊 Ráadásul mikor vélemény egy vélemény? Változott már meg véleményem egy filmrõl azért, mert láttam, hogy/miért készült. Aztán millió oknál fogva nálam lesz egy vetülete a filmnek, ami sokkal inkább engem jellemez, mint a filmet.
Aztán tolhatnám elétek, de kinõttem abból a korból, h mindent/mindenkit be akarok hódoltatni, és az én véleményemet osztatni...
Mik nem tetszettek a filmbõl : unalmas volt, a története egyszerûen nem volt hiteles, nem volt rendesen megkomponálva... de a legroszabb Sparrrow õrültsége. Azért egy ekkora szereplõt nem kellet volna lejáratni ennyire. Õt sajnáltam a legjobban. Sztem ha lesz 4 én nem fogom megnézni 😛
Ha a valóság elõl álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.
Csak winnienek😄 : Természetesen ez pusztán magánvélemény😉
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bár ne tettem volna. Látványban gyönyörû. történetben nagyon vacak. A 2 és fél órás filmet simán meg lehetett volna oldani 1 és fél órában. Nem lett volna tele unalmas részekkel. És a vége??? Azt inkább hagyjuk olyan szarul oldották meg.
Jack Sparrow (ha jól írom) egy idióta. Ebben a részben fõleg. Õ nálam nem a vicces figura, hanem a hülye!