104
  • Rundstedt17
    #104
    gyengus persze ha komolytalan kalandra vágyunk egy kis mesére egyszer nézhető
  • DJ Boss
    #103
    Sorry. Erre ment volna az előző komment.
  • DJ Boss
    #102
    Szrinted? Okoskám, talán elszakadhatnál az 50éves történelem-tanárnénid egyetlen számocskájától, amit neked a középkor végére mondott.
    Még a magyar wikipedián is 3-4 pontot írnak a történelemben, nézőpont/egyén kérdése, és részemről messze nem Amerika (újra)felfedezése a középkor vége. De ezen ne vitázzunk. Semmi újkori nincs abban, ahogy Európa nekiment Amerikának. Szerintem igencsak középkori volt még...
  • zakika00
    #101
    Szerintem az egyész trilógia jo volt csak egy hiányzott. egy rendes befejezés. nekem úgy hatott, mintha nem is lenne befejezve + megy még tovább a sztori. az igaz hogy volt üresjárat is, de melyikben nem? A maga nemében nagyon jo film volt csak nem látjuk a befejezést, és nem is válaszolt minden kérdésre. Sztem.
  • AZTA
    #100
    ja
  • petruszvaldesz
    #99
    jah a vége talán jóvolt! De én majdnem elaludtam rajta... ha itthon nézem akkor ez be is következik... mindent összevéve a trilógiából a 2-es volt a legjobb
  • rmate1988hun
    #98
    Véleményem szerint túl hosszú lett, túl sok benne az "üresjárat". Ráadásul aki nem mostanában látta a 2-t az fél óráig képbe se kerül. :D A vége(?) pedig korrekt, nem kell mindennek "happy end"-ként végződnie.
  • Soundmaker
    #97
    Azért mondtam hogy mindenki eldöntheti mennyire pozitív karakter Jack... végül csak önző... az pedig hogy mindig úgy alakutak a dolgok hogy egybeessen a főhőeink törekvésével az a kiválló történet miatt van.. Emiatt nem lehet utálni :D
  • cateran
    #96
    Meg azért szavaz a harcra is,hogy megölhesse Jonest és átvehesse a helyét. Szvsz:)
  • cateran
    #95
    Hmm,azért gondolom,hogy pozitivan döntött,mert ha jól tudom utána elindul megkeresni az ifjúság forrását,hogy halhatatlanná tegye magát azzal...azaz nem mondott le a halhatatlanságról:)
  • Real13
    #94
    A következő 3 rész csak terv,remélem nem lesz belőle semmi,nekem ez a triológia tökéletes,köszönöm szépen,nem kell rókabőr.
  • Soundmaker
    #93
    Ezen vitatkozhatnánk... amikor a Jack a cellában saját magával társalgott megint (többedmagával akkor lehet érzékelni hogy habozik, nem tudja mi jobb halhatatlanként élni és valami torz formában létezni és szolgálni egy tengeri istent, vagy teljes szabadságban leélni az életét Davey Jones fenyegetése nélkül.? A Döntést megkönnyítette az hogy Will szívét átszúrták. Nos vagy csak egyszerűen megfutamodott - mint azt a filmeben Barbossa meg is mondta neki - vagy tényleg pozitív irányba lépett egyet előre.. ezt mindenki magának dönti el... A szál elvarrás alatt azt értem hogy az első két filmben lévő szálakat varták el... Persze maradt rengeteg nyitott kérdés ami a következő 3 részre tolódik...
  • cateran
    #92
    Nyilván nem ugyanazt a filmet láttuk:) Milyen szálakat varrtak el,ha egyszer tudni lehet,hogy lesz folytatás? Jack még mindig nem halhatatlan és nem happy end Will és Elizabeth szerelme sem (csak hogy 2 szálat említsek...)
    Romantikus pozitív hősök? Te minek neveznéd Jacket,aki ott áll a film végén, kezében a szív, 1 cm-re a vágyott halhatatlanságtól és mégis inkább Willnek adja?
  • Soundmaker
    #91
    Nos tegnap nekem is volt szerencsém megnézni!

    Egyetlen baj az volt a filmmel, hogy kevés volt a 2 és fél óra rá. Ez abban látszik, hogy rengeteg párbeszédet próbáltak belezsúfolni a film közepébe, hogy elvarrják a szálakat. így tényleg hosszú volt az akció nélküli rész, de az én véleményem szerint ez nem ront a film élvezhetőségén. Az egész 3 részes szériára igaz az hogy ez a mindenki átver mindenkit séma a film sajátja. Negatív vélemények azért hangzanak el a filmről (szar meg egyebek), mert mindenki ultrapozitív karaktereket várt az előző részek alapján (az első két filmben még talán úgy is volt, (Will Turner, Elizabeth, még Jack is pozitív volt mert hőseinket segítette) de a második rész végén Elizabeth tettével elindult egy folyamat a karakterjellemekben amely olyan hősökhöz vezetett akik saját céljaik eléréséhez minden eszközt felhasználnak. Szerintem ez jó irány váltás volt, ugyanis szvsz a kalóz társadalmat (ha létezett ilyen) anno ugyanilyen önös érdekek vezérelték. Nem voltak romantikus hősök mint a filmben.

    Nekem mindezen változások élvezhetőbbé tették a filmet. Mondjuk az tény hogy a néző fricskát kapott az orrára a Turner szál végső fordulatával. Biztos hogy sokan keserédes szájízzel távoztak a moziból (én is sajnáltam Will sorsának alakulását), de mivel jön még 3 rész nem félek túlságosan... a Bolygó Hollandi pedig a folytatásokban új lehetőségeket ad majd.

    Jack apja nagyon bejött.. remélem őt is viszont látjuk még.

    Nekem teljesen bejött a film!
  • cateran
    #90
    Középkor? mit csináltál te történelem órán?
  • joola
    #89
    Szerintem nagyon jó film volt..ennyi
  • DJ Boss
    #88
    Nem láttátok a filmet, vagy mi?
    Az a jelenet az elején nemes egyszerűséggel valós kép a középkori módiról, fricska az önkényuralomra, konkrét bemutatása annak, hogyan irtották ki a kalóz-réteget.
    Miheztartás végett került a film elejére (és végére), amolyan keret, hogy az egész film ennek árnyékában is lehetne, ha később játszódna. De már túlkomplikáltam én is, egyszerű történelmi öntet...
  • mogyi925
    #87
    Szvsz számít. Ha van köze a sztorihoz, hogy ugyanaz a gyerek, akkor a happy endből egy pillanat alatt csinál szomorú befejezést.
  • Real13
    #86
    Nem mind volt kalóz,de kalózoknak segítettek,és én úgy vettem le,ha elhangzik a dal,kötelező összehívni a tanácsot.Összegylnek,és próbálnak kitalálni valamit,hogy meg tudják védeni az embereket..ez most sikerült azzal,hogy legyőzték az ellenséget.
  • cateran
    #85
    Sosem mondtam,hogy az 1. rész jó volt...:P
    Amúgy értem amit mondasz meg eddig világos is volt,de mi értelme? Ok ,akasztgatják az embereket,rendben...de mi köze ennek a kalózok tanácsának? (vagyis hogy kapcsolódik össze a 2? ha jól emlékszem az akasztandók ugyanis nem kalózok voltak...)) És ha össze is gyülnek,mi van akkor? (Barbossának okés a dolog,neki más miatt kellett a tanács)
  • Real13
    #84
    Egy Disney családi moziba minek élőhalott kalózlegénység,akikből csontvázak lesznek a holdfénybe???Ennyi erővel már az első rész is szar xD

    Egyébként ott hangzott el a kalózok hívószava(a dal,amit ugye Barbossa is mutatott az érmével Sao Fengnek),azaz,hogy össze kell jönnie a Kalóz tanácsnak,illetve bemutatta a Kelet Indiai Társaság kegyetlenségét.Másfelől a dal szerintem egyszerre volt gyönyörű és hátborzongató is...Amúgy semmit nem mutattak a kivégzésből,csak egy-egy pár lábat...
  • cateran
    #83
    Engem azért beavathatnál mi a jelentösége 1 Disney "családi" moziban a tömeges akasztásoknak.....és hogy mi értelme volt?
  • Real13
    #82
    A film története egyszerű,de nagyszerű,mindenkrők lehet tudni ki kit miért ver át,legalábbis másodszori nézésre simánSimán jobb a film másodjára,pedig nekem elsőre is nagyon tetszett...a stáblista utáni jelenet csak egy plusz,gondolom azért is nincs a filmben,csak után,egyébként meg jó kis jelenet,hogy a gyerek ugyanaz az nem számít semmit.A tömeges kivégzéses jelenetnek meg nagy jelentősége van,és aki még egy ilyen történetet sem tud felfogni,annak egy komolyabb filmmel mi a helyzet???
  • gabeone
    #81
    A stáb és egyéb kista levetítése legalább 5 perc. Ráerőltetik az embert, hogy nézze meg, mert van még hátra 5 perc a filmből.. Hát kapják be! Az ilyen tettek önmagukban is irritálóak.
  • mogyi925
    #80
    Mindenki write-only módban van? A kissrác, akit az elején kivégeznek, azonos azzal a kissráccal, aki a végén Will Turner fia. Ebből két dologra lehet gondolni, de mind a kettő ellentmondásos.
  • winnie
    #79
    " itt is van a film végén 1 kis jelenet, so"

    gondolom elolvastad a kritikát. vagy a kommentekert és ezért írtad be:)
  • Hoz_Hun
    #78
    Ez az első Walt Disney produkció, ami kivégzéssel kezdődik. Tömeges kivégzéssel köztük nők és legalább egy gyerek. Ráadásul totál felesleges is.
    Amugy csalódtam a filmben. Nem mondom, hogy rossz volt, de a története egy katyvasz, ide oda csaponganak. A vége meg pfff.
  • osszaki
    #77
    Sziasztok! Láttam a filmet és hatalmas csalódás volt. Ott pattant el a cérna nálam, mikor beiktattak 10 perc !!!! szünetet a film közben, mert hosszú, fáradjon ki mindenki pisilni, meg vegyen 1 újabb kör popcornt és colat. A nép fele ki is ment. Ahelyett, hogy ült volna a popóján és visszaskandálta volna, hogy folytassátok. Ezután már nem volt kedvem a filmhez. De a totális idegi leépülés csak ezután jött. Látszik már nagyon ment az erőlködés. Néha lehet nevetni, de közel se olyan jókat, és sokat mint pl. az első rész alatt. És a végén mikor a csata közben feleségül kéri... már a végét vártam leginkább. Mind1 lehet most majd csesztetni, és elnézést kérek minden karib-fantól, de nekem hatalmas csalódás volt, remélem nem lesz 4. rész. Amúgy tényleg szép díszletek, és effektek voltak, de ezek mind édes kevesek voltak számomra. Jahh és igen: itt is van a film végén 1 kis jelenet, so ne rohanjatok ki, mint ahogy azt a többség teszi. :)
  • mogyi925
    #76
    Szerintem a kissrácból a fogszabályzó számít legkevésbé. A "mit keres a film elején és a végén" kérdés boncolgatása sokkal érdekesebb. Persze csak azon kevesek számára, akik tudják, mi volt a stáblista után.
  • IStexI
    #75
    Na igen... 1 fataziba átcsapó kalamdfilmmel kapcsolatban beszéjjünk a fogszabályzóról....
  • nattydread
    #74
    winnie fenn akadtál volna azon, hogyha Frodóékért sasok helyett vadászgépek mennek? pedig a gyűrűk urában vannak orkok, sárkányok meg emeletes elefántok... amik a való életben nincsenek
  • SirLord
    #73
    te kurvára unatkozok, vagy tényleg ilyen ostoba vagy?
  • cateran
    #72
    Egy dolog a mese rész és egy dolog az anakronizmus......
  • winnie
    #71
    "Nem lehet hogy az ominózus fogszabályozó az adott kor szájhigiénéjéből következő valósághű ábrázolása volt a kisfiú szájszerkezetének?"

    fura, hogy valaki fennakad egy fogszabályzón egy olyan filmsorozatban, ahol a krakenen, a világ végéről lefolyó vizen vagy a csontvázkalózokon meg senkinek nincs semmi baja...
  • Dorka76
    #70
    Nem lehet hogy az ominózus fogszabályozó az adott kor szájhigiénéjéből következő valósághű ábrázolása volt a kisfiú szájszerkezetének? Nekem is feltűnt, de simán az ugrott be, hogy ha már mindenkinek ocsmány a foga a filmben (pl dzsekszperónak is milyen pótfogai vannak már), legyen a kisfiúé is az. Sajnos legszélén ültem, így a naplementében elhajózó ifjabb Will Turner látvanyokor kiáramló nép kitúrt a stáblista vége előtt, így a legifjabb Will Turner időutazásáról nem tudok nyilatkozni. Viszont úgy gondolom, hogy ennél a filmnél nagyon adtak a látványra, ami kizárja a fogszabályozó megjelenését is, és nyilvánvaló hogy további dollár és forint és egyebek beáramoltatása a kasszába címen várható folytatásban meg fogják magyarázni, ha tényleg legifjabb Will Turner volt az akasztott fiúcska. Sajnálom, hogy nem láttam a végét... :S
  • IStexI
    #69
    nah közben elolvastam a fórumot... Összeségében nekem sem jött be. A látvány megvolt és itt nemcsak a cg-re gondlok hanem a kosztümökre, díszletekre az utolsó részletig mindnen a helyén volt.

    Még 1 dolgot emelnék ki (és ez nem orlando hibája:)): az első részben amikor meghozza a kardot az eljén várakozás közben megpiszkál valamit a falon és letörik... Na az vicces volt:) a 3. részben valami hasonló történik amikor jones-szal meg bekett-el van 1 szobában és amíg dumálnak megpiszkál valamit a földgömbön és az majnem letörik... Amíg "érdektelen" duma zajlik a háttérben (itt már megintcsak mesterségesen) esetlen hősünk valami vicceset művel. Tejjesen nem oda való volt, senki nem röhögött a moziban, 1ébként néhányszor még felfigyeltem erre: azt éreztem, hogy az a 50-100 ember aki a moziban volt, 1öntetűen inkább néhány másodperces megdöbbenő csenddel vette tudomásul az újabb hatásvadász semmit sem érő poént... Sajnos nekem sem kelett visszafolytanom a röhögést...
  • IStexI
    #68
    A kritikával kezdeném mármint a cikkel... Szokás itt az sg-n lefikázni a kritikát, a kedvencem az amikor bejön valami fan aki jobban ismeri a filmet mint a rendező aztán beleköt minimális tárgyi tévedésekbe. A kritika első sorban nem nekik szól pl.: vannak emberek akik nem látták a star warzt sőt én még olyan fiatallal is találkoztam aki nem is nagyon tudta mi az... A filmet nem a fanoknak kell elmagyrázni hanem objektíven tálalni a többieknek.

    Nekem nagy kedvencem az első rész és Joni deep a második is jó volt a harmadiknál annak ellenére, hogy nem vártam elmaradt a nagy durranás... Tejjesen 1etértek a cíkkíróval: A játékidő nagy része a szereplők motiválatlannak ható, és ennek folytán egy pont után követhetetlen pálfordulásaival telik.

    Engem kapásból összezavart a film elején szakító félben lévő pár... A film nem abbana sec-ben folytatódott ahol abbamaradt közben nem volt idejük megbeszélni azt a kis félreértést. Utána meg ment egész végig a durci mintha mesterségesen akaták volna fent tartani az újra kialakuló szerelem/bizalom feszültségét, nehogy má a néző leglább szerelm fronton megnyugdjon:) Izgalom persze nem volt csak értetlenkedés az elbagatelizált részletek miatt amit a végén 1 tejjesen klisé "tök laza, hogy csata közben veszlek feleségül" jelenttel oldottak meg. Elvette a csata lényegét és kissé szénalmasnak hatott a 2 mondat közben leszúrok valakit beszólások... Nem tecett az sem, hogy felemás volt a happyend... Persze fúj fúj happyend de 1 ilyen filmhez igenis dukál. Jack felől rendben van az nagyon bejött, de a pár szempontjából abszolut ellentomdásos volt... Szerintem az ő szempontjukből a lehető legrosszabb történt mégis úgy állították be mintha egész jó lenne:)

    Végezetül ez az orlando gyerek nekem még mindig kevés... Joni 1xerűen mindenkit elnyomott a vásznon. 1 ütős szinész aki legalább akkora személyiség lett volna (nem tudnám megmondani kit láttam volna szívesen a helyén) hatalmasat dobott volna az egészen.
  • gabeone
    #67
    Fogalmazhatnánk úgy is, hogy akinek a második rész nem tetszett, az csak nagyon unalmas két és fél órájában nézze meg a harmadikat. Kicsit érdemes megnézni az első trilógia végét, de tényleg nagyon eltúlzott és fárasztó a film.
  • Griphons
    #66
    Nekem tetszett a film, és nem sajnáltam rá a pénzt. Sztem jobb volt a 2. nél (a Spidey3-nál meg biztosan), és bár az első rész szinvonalát nyilván nem érte el (főleg a zsúfoltsága miatt), de élvezhető volt.
    Sparrow figurája ismét ütött, a film egyszerre volt humoros és itt-ott vérfagyasztó. A fogszabályzó kicsit nekem is elhúzta a számat, de melyik film hibátlan?
    9/10
  • mogyi925
    #65
    Szerintem 9/10-es a film. És igazából 2 részes, csak a második rész 6 órás.

    Ha már stáblista: feltűnt valakinek a 2 baki a filmben?

    1. Az elején a kissrác, akit felakasztanak, fogszabályzós.
    2. (Spoiler)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kissrác, akit az elején felakasztanak, azonos Will Turner fiával, akit a film végén látunk, ugye 10 évvel később. De mivel a kissrác csak Becket (ha jól tévedek) halála után született meg, Becket bajosan hallhatta a film első jelenetében (ami így ugye 10 évvel a többi utánra kerül) a halálraitéltek énekét. Bár nem ő lenne az első karakter, aki feltámad a sorozatban, szóval a kérdés adott...


    Kb 200-an voltunk a teremben, a végére 4-en maradtunk. Én nagyon úgy éreztem, hogy a stáblistáig happy-end, a stáblista után meg nagyobb a pofon, mint a Hatodik érzékben.