5047
23001954630.jpg\"

Az nVidia G90-sorozat
  • kifli

9800gt egy átkeresztelt 8800gt
    ha lecserélted a 3870-et és még fizettél is rá akk epic fail
  • mflex #4726
    Nagy valószínűséggel a táp volt a gond, mert most rendesen megy, (vettem egy 550 wattosat) de még mindig nem értem, hogy az everest miért nem jelzi a hőfokát, és hogy miért világosabb a kép mint kellene, vagy az nvidia vezérlőpanelen állítsam be, ahogy nekem lenne jó, tegnap még egy ati hd 3870-es volt benne, igaz, hogy közel sem volt ennyire gyors mint ez a kártya, de ott alpból a FEAR2-nél szép volt a kép, legalábbis szebbnek tünt, sőtétebb volt és kontasztosabb, nem tudom úgy leírni, mertmint írtam nem vagyok gamer, csak nem értem, hogy a kártyák ennyire különböznének, mindenesetre eszméletlen erő van benne az biztos.

Előre is köszi
  • ABandee
    Tv beállításoknál (NVdriverbe)meg kell nézni ,hogy NTSC vagy pal módban indul e el a kari ,ha pal -ban és úgy nem működik akkor magával a karival van valami gebasz.
  • josi
    Mondjuk tényleg elég neki a 400W-os, de csak ha minőségű.
  • josi
    Miér baj az ha az ember jót akar neki?
  • cumfu
    áá már megint a táp... Nekem 420-as Lc power van és elég ilyen karinak, Lehet hogy a táp lesz a ludas, de akkor is 500w-os minőségi kicsit túlzás!
  • josi
    Elég gagyi tápod van, a helyedben lecserélném mert tönkre vághatja a gépet teljesen.
    Nem ártana ahhoz a kártyához egy márkásabb 500W-os táp.
  • mflex #4720
    Sziasztok!

Vettem egy Gigabyte 9800GT Oc kártyát, és letöltöttem a FEAR2 demóját kipróbálni, kicsit világos a kép, de kb 4-5 perc után simán lekapcsol a gép (csak játéknál). Mekkora táp kellene ennek, jelenleg egy colorsit 450-es van benne(gondolom nem a legjobb típus)... a másik, hogy az everest nem jelzi ki a GPU hőmérésletét a tálcán, viszont a program meg mindent ki ír róla...Diretx támogatás nincs (ez is furcsa nekem), ja még annyit, hogy amikor bekapcsolom a gépet, nem kellene lennie egy nvidia bejelentkező szövegnek, mert a 8600 GT-nél volt ilyen.
    nem vagyok game guru egy kissrácnak állítottam össze a gépet, ezért kérdezem hátha ti tudtok segíteni..
    Előre is köszi
  • cumfu
    Bocs EZ a pontos link
  • cumfu
    :O Ezt találtam a hivatalos oldalon EZT. Stream Processor: 64. Nem 112-nek kéne lenni mindegyiknek?
  • zamballa82
    Zotac a nyerö, de drágább is.
  • josi
    VGA bios frissítés kell, nekem is ilyen kártyám van és ez megoldotta a problémámat.De lehet az alaplapnak a biosát is frissíteni kell.
  • kifli
    egy kis help kéne osztársamnak mertha felteszi drivert akk vinnél nincs kép fekete az egész :S
    a cd-n lévő drivert nem tudja feltenni 1gb-s 9800gtx+-a van winreinstall is volt már 64bites vistát használ
  • cumfu
    Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy melyik 9800GT-nek a legjobb a hűtése? Zotac, Gainward, XFX, vagy EVGA jöhet szóba. Zotac-ról találtam elég jó adatokat. PL Load 64 fölé nem megy. Zotac mennyire jó márka?
  • kifli
    ígyis felfogható
    értelmét nemlátom és szerintem csak összekavarják az embert.
    remélem lesz majd aki a 8800gt-jét lecseréli egy gts240-re és meglepődik hogy semmivelnemjobb :D
    nem rendszeresítenek ez csak púder csupán újra el akarják adni az eladhatatlanná vált kártyájukat...
  • solo
    Nagy ügy...Nem basszák át az embert, csak rendszeresÍtik a neveket.
  • kifli
    sry 8800gt

"Amennyiben a GTS 240-es modell esetében sem lesznek változások a specifikációkban, akkor ez lesz a második alkalom, hogy ezt a terméket átnevezi a vállalat. Először az 55 nm-es GPU-val szerelt 8800 GT-ből lett GeForce 9800 GT, majd most ebből a termékből jön létre a következő "újdonság", a GTS 240-es modell. A gyakorlat érdekes, a vásárlói reakciók pedig eléggé vegyesek."

volt már 8800gt 9800gt és most gts240 :S
  • solo
    Miért is 3. neve?

GTS eddÍg 3 külön maggal volt készÍtve...
  • kifli
    1. dobozos karikat nem érinti
    2. nincs megerősítve.

Nemtom az azért gázabb hogy 8800gts-nek ez a 3. neve.
  • SzocsA
    válasz
    Átnevezett grafikus kártyák az AMD-től
  • kifli
    lol
  • ABandee
    A videókártyádat tévé módban ,hogy indítottad ?
    Mert nem mindegy ,hogy ntsc v. Pal-ba indítod álatalában pal szabványt támogatják a itthon kapható tévék abból is a pal-B mód az igazi asszem (már rég használtam sd-tv-t de emlékszem ezekre).
  • miniszterke
    értem köszi olyan kéne amivel ellehetek 1-2 évig:D
  • kifli
    42e de 39-ért már kapsz hd4850-et
  • miniszterke
    és van rolla teszt vagy valami?
  • miniszterke
    és az mennyi pénz kb-ra?
  • kifli
    szerintem a #4696-ban linketet vegyed :D
    am 9800gtx+
  • miniszterke
    melyik kártya a jobb???
    8800gtx vs 9800gtx+ ???
  • kifli
    és ráadásul ddr2

xfx remélem egyhamar nem kezd el atikat gyártani...
  • kifli
    jó példa hogy az értelmetlenség határtalan (de gta miatt meg fogják venni mert annak pont ennyi memó kell, nem az értelmes usereknek szánt kari)
  • rumkola
    kábel/gerjedés valamítől?
  • davidka003
    XFX: GeForce 9600 GSO 1,5 GB memóriával
  • Japep
    Köszi!
    De nem a kártya, hanem a TV "zavaros"...meg eddig még semmi gond nem mutatkozott a gépen, hogy rossz lenne a kártya.
  • snowkid16
    Lehet hogy 9800GTX+val gond, volt már olyan, akinek a kártya elkezdett recsegni ha csak az oldalakat is pörgette :S. Vidd vissza ha garis
  • Japep
    Hello!
    Nemrég vettem egy GeForce EN9800GTX+ videókártyát.
    TV-kimenetes (S-video), de mikor összekötöm a TV-vel, és a TV-t AV2-re váltom, az elkezd "sisteregni"...van a közepén egy vékonyabb homályos fehér csík is.
    Az NVidia Control Panel felismeri a TV-t, de mikor átteszem a képet, semmi sem történik - azaz a gép jelzi, hogy áttettem, de a TV-n semmi változás csak bevibrál egy kicsit...

Ez mitől lehet?
    A TV-m nem a legújabb, de ezelőtt nem volt baj az ilyen átvitellel (GeForce 8600GTS-sel)...a kábelem is régebbi, de pár napja még jó volt a másik kártyával.
    181.20-as driver van fent.

Előre is kössz!
  • snowkid16
    Jó de már negyedjére írok ide, és csak Driver-t megoldás volt, mondtam, hogy fent van a legfrissebb, de mindig csak ezt hajtogatják, legyetek szívesek mást mondani.
  • bigadam
    értem, köszi a tippet, kipróbálom.
  • solo
    1. Procid nemhajtja ki fullon a videokarit
    2. tegyél fel 64 bites vistát, mert Így rohadt fölösleges a 4 giga ram.
  • bigadam
    Sziasztok, nemtom jó helyre írok-e, ha nem, akkor igazítsatok útba. Van nekem egy XFX 9800GTX+ videókártyám, (mellé 4 giga ram, mad phenom 4magos 2,5Ghz proci, vista ultimate 32bit) de nem vagyok megelégedve a teljesítménnyel. Érdekelne, hogy ez most mitől lehet.
    Amit tapasztalok: -Far cry 2 a benchmarkot dx10ben 2x élsimítással, minden ultra highon kb 30 fps átlagot ad. utánanéztem, pár helyen másoknak is ennyi, ez rendben. De ha elkezdek játszani, simán van úgy hogy (csak érzésem szerint, mert nem tudom számszerűleg mérni) csak 5-6 fps-t kapok, és nagyon késik a mozgás, lagol. Ez legtöbbször akkor van ha a fák felé nézek, de akkor mindíg.
    Aztán ott van a Lost planet, Colonies edition, az is csak aránylag érezhetően belassul ha több ellenség van előttem. Meg itt van ez a mirrors edge, ami iszonyúan belassul ha a physx be van kapcsolva.
    Minden játékot patcheltem, 181.20 -as WHQL driver van fent, directx-et is december végén frissítettem.
    Mi lehet a baj?
  • DeerHunter01
    csak segiteni akart.....