5047
23001954630.jpg\"

Az nVidia G90-sorozat
  • tugyiti
    Ja és meg lehetne tanulni egyszer és mindenkorra hogy csak az anandtech tesztjei mérvadóak -.-
  • madass
    na erröl van szo majd akkor vitázzunk ha kijön mind a 2 ő akkor majd lehet hozni a gyakorlati fps méréseket nem pedig ien toms hardwer akik a még nem is létezö vidkarinak megméri a crysisben az fps-ét hhehehe
  • Solten
    Érdekes év elé nézünk :)
  • madass
    messze az év vége-nem csak játékok folynak még le a dunán hanem phenom, több q 9 serie éshát még valszeg jön még ati is....
  • Solten
    Optimista vagyok, lesz 10-es játék, messze az év vége.. :)
  • Inquisitor
    Nem fog, amíg ennyit fizetnek az ... ööö ... optimalizálásért a fejlesztőknek. ;)
    Mondjuk én a Crysis-en meglepődtem, hogy szinte semmi Dx10 nem volt benne.
  • madass
    lécci felyezzétek mán abba.
  • Solten
    Most már jöhetne egy igazán DX10 game, de lehet hogy a kardjába dőlne a sok nvidia tulaj :)
  • Solten
    Na igen, a versenyből a végfelhasználó profitál, ezek a tetű cégek így nem tudnak legombolni még több zsét az emberről. Méirt a 9600GT nem 9 series?
  • madass
    de most komolyan kit érdekel hogy elméletben mi van. az a lényeg hogys verseny van és ez jo! jelenleg a nvidia áll nyersére hát még ha kijön a téma cimében jelölt modell sorozat. a topic a 9 es szériárol szol nem az nvidia vs ati rol ha ezt akarjátok megvitatni akkor menjetek a melyik videokártya a jobb toőpicba.
  • Abu85
    Én egészen másképp tudom a történetet. A Techland az nV-vel volt szerződésben (a COJ eredetileg erősen TWIMTBP cím volt), de a zöldeknek nem tetszet, hogy Particle GS-t akarnak a motorba írni, hogy így használják a DX10 legnagyobb újítását. Egyszerűen összeveszet a két fél, mert nem egyezett az álláspont, nyilván az nV kerüli a valós DX10-es eljárásokat, mert arra nem túl jó az Architektúrája. Mivel a COJ csapata támogató nélkül maradt, így kénytelen volt az AMD-hez fordulni, mivel nehéz hardver nélkül fejleszteni, és a szegényebb fejlesztők többsége rá van kényszerülve, hogy a gyártók ellássák őket a top hardverekkel. Az nV-t természetesen nem zárták ki a fejlesztésből, de erősen becsapva érezték magukat. Miután megjelent a DX10 patch az nV folyamatosan lejárató kampányt szervezett, a játék hitelességének megkérdőjelezése érdekében, ezt persze a Techland folyamatosan cáfolta. Jelenleg béke van mindkét félnél, a Techland mostanra elérte, hogy az 1.3-as patchel az nV nem bírálja felül a meghajtóban a COJ beállításait, az nV pedig szintén elégedet, mert elérte, hogy egy valóban DX10-es játék eredménye ne számítson, mivel sok volt a a felek közötti ellentét, így a legtöbb tesztlap kivette a COJ-t a tesztekből.
  • Solten
    Valami ilyesfélét akartam idekörmölni a world in conflict és a krájzisszal kapcsolatban:

"Nvidiás játékok.. Egyesek szerint a Crysisben egy Dx10 kód sincs... Van benne valami, az nvidia kártyák 5 fps-el vánszorognának."
  • Inquisitor
    "Ez így van. Most épp az ATI a szar."
    Pont úgy érvelsz, mint akikkel vitázol ... ugyan áruld már el mitől sz*r? A HD2600 és GF8600 is sz*r volt, de tényleg, ott is egy csomó link nekiállt valamelyiket védeni. A GF FX is sz*r volt, és a sokak szerint jó vétel Radeon 9600 is az volt, még is még sokan ma is védik.
    Nekem a HW nem vallás, hanem meló. Nem engedhetem meg magamnak, hogy "higyjek" egy vasban, tudnom kell mit tud és pont. De ez nem érv.
    A Hardwireden pl. ha valaki annyit ír indoknak egy játékról vagy filmről, az megkapja a magáét. Ez ugyan is nem indok, nem tény, hanem sima flame.
  • Abu85
    A Crysis azért ilyen lassú, mert erőforráspazarló DX9-es eljárásokat használtak, DX10-ben minden egyes eljárásra gyorsabb megoldás is van, csak használni kell. A Cryengine 2-őn a DX10-es layer csak a részecske szimulációkért felel pl. robbanásszimuláció, vízfelverődésnél részecskeszimuláció. Amikor ezt kell renderelni akkor a hasonló kategóriás GF8 belassul a Radeon alá, próbáld ki meg fogsz lepődni.
    Az UT3-ban a DX10 layer csak az object overhead-ért felel, semmi extra nincs a DX9-hez képpest.
    Ha mondani kellene még egy DX0 játékot akkor a Company Of Heroest említeném, de ott is kevés a DX10 eljárás, mondjuk a semminál ez is erősen több.

A Call Of Juarez azért szokták komolyabb DX10-nek emlegetni, mert állandó Particle GS terhelés van benne. Kompletten szimulálják a környezeti hatásokat (falevél hullás, interakciót objektumok közt, részecske szimuláció vízfelverődésnél, stb.)
  • Inquisitor
    "Inquistor lecseréljem szted a G80 GTS 640 et 96GT re?"
    Nem tudom komolyan kérded e, de soha nem éri meg lecserélni a kártyát, áraktól függetlenül, ha nem gyorsabb legalább 50%-al. Én meg sose cserélnék olyanra, ami minimum nem 2x gyorsabb. Szóval NEM.
    Élsimításnál és nagyobb felbontásoknál jobb az az "öreg" GTS.
  • davidka003
    Jobb, de drágább is.
    Ati meg sokkal olcsóbban tudja adni a kártyáit az 55 nm miatt. Plusz most csökkentette az árakat az Ati.
  • madass
    2-ik graf- ha felbontás kell csak 9 fps ugye.....nem pedig 30
  • davidka003

"Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
  • zoolee
    Mivel az az ATi kérésére lett dx10 esítva, és az nem is igai dx 10 cak egy patch..A COH az dx10 es.
  • milk41
    remélem nyárra kijön a 9800gx2:)(vagy ha már kijött akkor valaki tudna adni egy linket esetleg?)
  • shrike7973
    Fejezzétek már be.
    Az nVidia jobb és kész. Ennyi.
  • virs lee
    Neked biztos. ^^
  • Dave0092
    bocsi elnéztem, 2 fps huuuuuuu :)
    egyébként eszméletlen, hogy CF-be 1 fps alatti teljesitméyn növekedés van :) és kb 200 rugo a cucc
  • virs lee
    Még egy kis DX10:

Persze persze, itt jön majd az hogy "de az ATI másmilyen DX10-ben jó, blablabla"...

• Solten
    Jófejségből túloztam, a 20 sok lenne.
  • tugyiti
    sírás lesz -.-
  • virs lee
    Hát még az ATI a 0 iq-s fanjaira. ^^
  • madass
    figyelembe véve am igazad van :D ha gx2 zünk akk revans: 3870gx2 vs nv gef 9800 gx2
  • Solten
    Egy biztos: az nvidia büszke lehet a 20 iq-s rajongóira...
  • Dave0092
    1 alatti fps-t ver rá az 1 éves kártyára. erre büszke lehettek
  • madass
    azannyát ezt nem gondoltam volna mert amit én néztem pl microsoft flioght simulator x amihez erö kell ott meg igencsak allul maradt
  • davidka003
    Tessék dx10:

• Solten
    Egyedül az bosszant hogy ritkán látok értelmes kártyatesztet... Emlékeztetlek hogy a PH első 8800GT tesztjén a kártya bealázta a GTX-et. aztán kiderült hogy azért nem így van... Így a 9600GT-től sem kell lelájulni, olyan "3850 performance". Ettől eltekintve klassz kis vas. Jó áron üthet.
  • virs lee
    Fejezd már be a fejezdmábet!

Aki csúcskártyát vesz, azt nem a pasziánszban elért eredmények érdeklik.
  • madass
    ragassz össze kettö bfgtech gf 8800 gst oc-t ha már itt tartunk jahh hogy az egyedül is odaver neki oupsz ezt nem néztem háháháhá
    jahh és miért nem dx 10 ben méritek?
  • virs lee
    Ja, menüben. Ahol az Nvidia meg 500-at.
  • davidka003
    Na akkor mégis kiderül, hogy hasonló a sebessége a HD 3870 X2-nek az Ultrához.

• madass
    lol
  • Solten
    Dehogy idegelem, reggel óta motoszkál bennem valami belső feszültség... :)
  • virs lee
    Akkor meg baszhatod az ATIt is hozzávaló game nélkül. ^^