1 ms-es Samsung monitorok jönnek

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
😊)))))

Persze, hogy nem baj..... 😊)))

www.digimomentsvideography.com

Tetsuo
én spec minden reklámot utálok.
a #64est kettõnk nevében írtam 😉 ha nem gond.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

cloud.strife
😊))))))

cloud.strife
....... 😊

Csak az ilyen parasztvakító reklámokat utálom..... 😞
Mert ugye a hozzánemértõ vásárló csak a számokat tudja összehasonlítani, ezek a szemét koreai xarok meg egyfolytában számháborút, meg hamis marketinget ûznek.....

Bocsánat, ha nem vagyok hülye és nem eszem meg a hazugságaikat......😞

"Ha több hely lenne az íróasztalomon és gyártanának szélesvásznú, legalább 22"-es látható átmérõjû CRT-t, akkor rögtön vennék egyet."

Iszonyat sok helyet foglal. Nincs akkora íróasztal, amin kényelmesen elfér.
ÉS iszonyat nehéz. Persze ez nem gond, ha nem neked kell cipelni. Nekem volt 20-as CRT-m, és nem sírom visza a súlyát. A 21-es TFT-met fél kézzel könnyedén megemelem.

Lehet hogy a CRT-knek vannak elõnyei, de én már rájuk se bírok nézni pár év LCD használat után. Samsung 214T-t és 910T-t használok. Eleinte picit zavart az utánhúzás, de már megszoktam, és fel se tûnik. Sokkal jobb, mint a CRT-k villogása.

"én crt-rõl mikor váltottam lcd-re kicsit furcsáltam, hogy minden sz*r kis tömörítési hibát észreveszek a filmeken"

Igen, ezt én is észrevettem. Volt olyan jelenet ami CRT-n fel se tûnt hogy olyan túlzottan tömörítve lett volna, aztán TFT-n nagyjából felismerhetetlen volt az egész.

Nem tudom hogy csak ez a TFT élessége (pontosabban a CRT homályossága) miatt van, vagy valami más ok is közrejátszik.

(Egyébként a digitális fényképezõgépem alapzaját is baromi könnyen észre lehet ezen a monitoron venni.)

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Dzson
Na a sony gyûlölõ igzes is mexólalt... Neked minden hírben sony ellenesség van? Beteg-e vagy?

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dell 2007FP; 20", 1600x1200, S-IPS panel, 6 ms g2g, 16 ms b2w (vagy b2b, tudja a halál)

CS, AVP2, Arx Fatalis és Arcanum remekül megy rajta
Q3-at még nem próbáltam, de az is tuti menni fog rendesen, szépen, mindenféle utánhúzástól mentesen

Egyesek meg képesek venni ilyen 1 ms-es TN panellal felszerelt szutykokat, oszt örülnek hogy hú nem látni rajta az utánhúzást. Hát júj.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Meg vannak mégidiotábbak is akiknek ez baj <#pardon1>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Meg vannak idióták is, akiknél a 'LOL' mondatvégi írásjel...

Tetsuo
Vannak emberek, akik semmilyen reklámnak sem örülnek.

Sanyix
Jobban örülnél a sony reklámnak ugye? LOL

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nyilván nem nyújtja mivel a felbontásod megfelelõen van beállítva. De pl egy játéknál ami nem támogat 16:9-es felbontást nyújtani fogja, és ott eléggé zavaró lehet egyeseknek (nekem nem)

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Sadist
Nekem meg egy régi 20 ms-es Samsungom van, mégis hatalmas istencsászár vagyok, és ezrével szórom a kapáslövéses fejeseket 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Annyira nem hülyeség ez az 1 ms. Próbáljatok húzni egy ablakot windows alatt, és megfigyelni a szöveget, ami elmosódik. CRT esetén ilyenkor is kristály-tiszta marad a kép. Ez a jelenség a jelenlegi legjobb TFT-knél is fenáll. Nem a frissítés a lényeg, hanem hogy a mozgó cuccok ne húzzanak csíkot.

Nos meg a 2 ms nem 2 ms, az csak a legjobb esetben annyi. A legrosszabban jóval több. Szóval az alacsonyabb ms esetén a legrosszabb érték is javul, ennyi értelme lehet a jobb milisec-nek.

Amúgy az OLED-ek esetén 0.01-es milisec-rõl írnak 😊
cloud.strife
Kedves moderátor Úr!

Egy olyan hozzászólásomat, amiben azt írtam hogy:

"LOL Samsung, kiváncsi lennék mennyit fizettek ezért a PR cikkért..... LOL"

miért kell kimoderálni???????????? LOL

Dojcsák Dániel Úr, csak nem egy LCD tv-t kapott érte?????? LOL

cloud.strife
Egyetértek.... az is azért nem jó monitor, mert Samsung panel van benne..... 😞

"OFF: a 16:9es arányú monitorok hogy rakják ki a 4:3as képet? lúzer kérdés tudom.. de kiváncsiság ból és tudatlanságból kérdem.. torzít? /nagyon gáz/, kihagyja a széleket? /méginkább/, vagy a kép szélein fekete csíkok vannak.. /a legjobb/"

Tobb valtozat van:
-szethuzza teljes kepernyore
-nagyitja, de aranyosan jeleniti meg (oldalt fekete csik)
-nativ felbontasban jeleniti meg
-nativ felbontasban, de 2-szeres zoom-al jeleniti meg (pl. 320x200 helyett 640x400)
-kivagja (ezt csak az lcd tv-k tudjak es csak opcionalisan, mivel igy mindig lemaradna a start menu ami windows alatt hasznalhatatlanna es igy eladhatatlanna tenne)

Az analog bemenetesek tobbnyire csak szethuzzak a kepet, mig a digitalisok kozzul a jobbaknal lehet valasztani.

Az en kedvenc lcd-m idaig egy regi ibm thinkpad-ban volt. 1024x768, A4-es meret, 16 msec-es frissites (60Hz), valthato stretch, nativ, zoom. Hatranya a 15 fokos (!!!) betekintesi szog volt es a 18 bites szinmelyseg. (annak idejen ez volt a kompromisszum) Egy laptopnal mondjuk nem jott rosszul, hogy egy vonaton a mellettem ulo mar nem latta a kepernyot.
Tetsuo
mutass 1 olyat..

Nem tudom hogy a szemem rossz, vagy csak mázlim volt, de egy SONY CRT moncsival használtam dualwiev-ben, és nem láttam húzást ott sem aztán néztem meg egy 8ms- ACER moncsival.
Tetsuo
tökigazad van. az ilyen embereket le kell szarni. neked alapból elõnyöd van velük szemben, erre gondolj ha találkozol velük. 😊
(ez nem irónia, én is így érzek 😉

A 16ms-os monitor valójában 35-40ms-os átlagos késleltetéssel rendelkezik.
Már a kurzornál is lehet látni a szellemet.

Neked hozzászokott a szemed és azért nem érzékeled, de ott van.
5ms-os monitorokon a test még elég rossz eredményeket hozott.

Pedig szabad szemmel ott már nehezen lehet meglátni az utánhúzást.

Nekem a régi monitorom egy BenW FP71+ volt (8ms hivatalosan), most egy Samsung 225bw (5ms hiv.) van.
A különbség ég és föld, a Samsung-on minden paraméter jobb.
2 év fejlõdése nagyon látszik. Szerintem 2 év múlva már a TFT monitorok minõsége összehasonlítható lesz a CRT-kel.

Egy jó minõségû CRT után viszont szar dolog átülni egy mai csúcs TFT elé. A váltáskor a legtöbb embert fejbecsapja a minõségbeli csúszás, én pl. egy ideig nem néztem filmet a TFT-n, mert annyira szar volt a CRT-hez képest. Most már megszoktam...

Ha több hely lenne az íróasztalomon és gyártanának szélesvásznú, legalább 22"-es látható átmérõjû CRT-t, akkor rögtön vennék egyet. <#wink>
mikloss
Mennyit fogyaszt egy 19" 22" 30" colos TFT/LCD monitor nagyátlagba? nekem 17"-os samsung 740N-em van de ez is megzabál vagy 30-50W-ot sztem <#confused>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

GyuriX2572
Nem olvastam a cikket, de remélem ez már nem ilyen fos override-os, mert azok semmire nem jók 😞

"A válaszidõ az egyik hátrány, aztán a kisebb színmélység, a betekintési szög, a kontraszt."

Ma már ez sem hátrány egy jó TFT monitornál.

Ha kicsit utánnanézel akor a 16 ms moncsin sem fogsz utánhúzást látni. Nekem BENQ FP931 van most(16ms), de egy ACER (8ms) moncsi kétmonitoros üzemmódban videótnézve, játszva, semmi különbséget sem látsz köztük. Aki nem hiszi próbálgasson több TFT moncsit egymás melett. Counter Strike Source, WOW, NFS, TEST DRIVE, mindegyikkel játszottam és semmi különbség. mindkettõ 75 hercen frissít, és ott nem látok utánhúzást.
Na még egy parasztvakítás amit sokan be fognak szopni. A 8ms monitor, és a 16 ms monitor is 75képet frissít másodbercenként. Max ha új szabvány lessz talán elfogatdom hogy gyorsulnak, de egy 4 ms monitornak is tudnia kéne ennél sokkal többet, de még az is csak 75 képet rak ki másodpercenként.

Aki azt mondja hogy egy CRT felveszi a versenyt egy TFT moncsival, akkor nagyon szar TFT-ket látott eddig. És ki lehet próbálni hogy 1 hétig TFT-n dolgozol, majd áttérsz CRT-re, és észrevehetõ lessz számára hogy valamiért szinte fáj a szeme a CRT-n való munkánál. Nekem így volt, de persze game alatt nem 1 óra gépezésnél jön elõ.
Én csak azt sajnálom, hogy mondhatjuk a hozzá nem értõ embereknek ezt a képminõséges dolgot, akkor sem fogják (akarni) érteni. Pl.: amikor vettük a gépet olyan 3 éve, akkor crt-t választottunk pénzügyi okok miatt. Jött hozzánk egy bõbb zsebû rokon, aki a kis íróasztalomon megpillantotta a crt-t, és elkezdett röhögni. Amikor meg én elmentem hozzá, az lcd-jének a képe jó nagy sz*r volt az enyémhez képest. De õ ezt úgysem hitte el.
A stílus és az ár nem mindig felel meg a jobb minõségnek
ott a pont!
az otthoni crt-m egy kalap sz*r. melléraktam múltkor az lcd-t és azt hittem elsírom magam, annyira homályos. azt hiszem kifogtam egy kicsit rosszabb minõségût abból a szériából, bár lehet hogy eleve olyan gány minõsége volt, mert másik ugyanolyan (samu 765mb) moncsi is kifejezetten homályos volt.

\"The voices are back... Excellent.\"

NEXUS6
Vannak elõnyei meg hátrányai is az LCD-nek. A válaszidõ az egyik hátrány, aztán a kisebb színmélység, a betekintési szög, a kontraszt. Ezekben simán veri a CRT technológia az LCD-t még mindíg.

Mondhatja valaki, hogy nem látja a klönbséget. Nem a f@szt! Egymás mellé kell rakni egy crt-t meg egy LCD-t, és még a vak is látja!!!

Persze vannak oylan területek, ahol az LCD verhetetlen elõnyt jelent, hosszútávú irodai munka, netezés, meg ilyenek. Ahol a kisebb színmélység, kisebb kontraszt, esetleges utánhúzás nem számít, a villogásmendtesség, nagyságrenddel jobb élesség viszont hatalmas elõny.

Aztán OK vitatkozhatunk azon is, hogy nagyobb felbontás sem kell. De igen! Kell!!!
Nem véletlenül van ennyi szemüveges ember a világon. Az alacsny felbontású, homályos CRT miatt rengetegen széthunyorogták már a szemüket.
És amíg egy egszerû papírlap felbontását nem éri el a megjelenítõk felbontása, addig még rengetegen áldozatot szednek a monitorok.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Tekints meg valahol egy Apple Cinema Display-t. Le fogsz döbbenni."

A munkahelyemen ilyen monitor van, de nem gyõzött meg. Még mindig a CRT-re esküszök, elsõsorban a színhûsége miatt.

\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"

grebber
Én jobban örülnék ha az OLED kijelzõk terjednének el!

Next PC upgrade: 2022

A gond az 1ms-al az, hogy az a minimális érték és nem az átlagos.
A leggyorsabb TFT monitorok átlagos késése 16-20ms. Amit már bõven lehet látni.

Tényleg elég lenne a 8-10ms, de olyan TFT monitort még nem gyártottak...

A CRT egyébként minõségben egyértelmûen egy nagyságrenddel jobb, mint a TFT, csak drágább elõállítani, szállítani és több helyet foglal az íróasztalon...
Molnibalage
Kérdem én mi a túrónak kellenek ilyen fejlesztések? Az is vicces, hogy a mai 17 colos mointoroknak akkora a képátmérõje, mint az én régi 15 colosomé, mert az enyimén még a TÉNYLEGESEN látható képátmérõt jelölték, a mostani 17 colos meg a TELJES képernyõ nagysága, de a torzítás miatti részek is benne vannak amik ki vanank takarva. Lemértem és a 17 colosnak titulált monitor képátló mérete mm-re egyezik az enyimével. Vicc. Nekem egy Compaq 151 FS monitorom van és még most is tökéletesen megfelel. Nézegettem én minden féle monitort, de még mindig a CRT a bajnok szerintem.

Amúgy már teljesn el vagyok vesze a kifejezések között. Van itt plazma, LCD, TFT, síkképcsõ. Most akkor mi micsoda??? Összegezve, "lapos" megjelenítõt jó képpel, elfogadható áron még nem láttam. Ezalatt azt értem, hogy 17 colos LÁTHATÓ képernyõméret melett ne mosodjón el semmi és kijöjjön a cucc 35-40 ezerbõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Videodriverben be lehet állítani, mit csináljon ha nem natív felbontású képet kap. A nyújtás az alapértelmezett, de én ehelyett a rögzített oldalarányokat használom, illetve a natív felbontáshoz igazítást is lehetne választani.

Rögzített oldalarány esetén minden kép olyan arányban jelenik meg a monitoron, amilyen a jel aránya. Tehát egy 1024*768-as kép egy 5:4-es klasszikus tft-n úgy fog kinézni, hogy a kép aránya 4:3 alul és fölül pedig lesz egy pici fekete csík.

A másik lehetõség pedig az lenne, hogy középen jelenik meg egy kis kockában a kép pontosan a képernyõ 1024*768 képpontján.
samsung notbook?:S

Inkább az overdrive miatti overshotot csökkentenék, mert engem krv-ra zavar. Tudom Tn panel, de akor is nekem van egy Smasung 940Bf monitorom, ami 2ms-os (g to g), de iszonyat mennyire látom az utánhúzást.
Az MVA, stb jóbb panelekkel szerelt monitorok válaszidejét csökkenthetnék még kicsit, ár a jobbaknál már elfogadható és az ráuk is mehetne lejjebb.
A cikk nem ír az 1ms-os példány pontos típusáról, de a Hyundai S90D-t megtaláltam a neten, bár nemtom mikori de már van, szóval nem értem minek írta a cikk írója.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

nagyon kevés lcd-t láttam, ami szép képet adott volna mikor éppen nyújtotta a képet. általában vagy levágtak a képbõl, vagy amig nem nativ felbontáson hajtottuk õket, addig kirakott egy frenetikus "nem megfelelõ felbontás" feliratot osd-ként az arcom elé. az a nyújtás jóformán csak arra való, hogy addig is láss képet, míg be nem állítod a megfelelõ nativ felbontást.

Uj fejezet kezdödhet a speedrun-osan kijátszott játékoknál lefaraghatnak még pár másodpercet. Néztem egy videot az ember 36 perc alatt játszotta ki a halflife 1-et. 2frame alatt 180 fokot fordult meg ilyenek.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Gerygrey
Ez egy marhaság, a szélesvásznú moncsi a keskenyvásznú képet nem nyújtja (vagy ha igen, akkor rosszul van beállítva a felbontás) de például egy 1440*900 felbontású 19'' wide TFT az 1024*768-as simához képest két-két oldalon hozzátesz még 200-200 pixelt.

1024*768-as felbontás standard 4:3 monitoron:

Wide monitor natív felbontásban
Aha megnéztem az árakat, csak kicsit lepõdtem meg. Dizájnos, jó monitor gondolom iszonyat képel, de míg USA-ban 110.000 kb (változó USD) miatt, itthon a 20"-é 216 eHUF-ot, 23"-é 305 eHUF, JA BOCS! Azért ez itt különbség......
papabear
Elnyomtam, ez Vax üzenetének szólt.
papabear
Tekints meg valahol egy Apple Cinema Display-t.
Le fogsz döbbenni.
Ja, és másfél éve 19''-es LCD-m van, 16ms-os késleltetéssel, és semmilyen lassúságot, elmosódást nem érzékelek.
Aktívan COD2-zöm, és elég jó vagyok benne a lassú monitorom ellenére is...
Valaki kérdezte, hogy hogyan rakja ki a szélesvásznú monitor a keskenyvásznú képet. Megmondom: nyújtással.
1 pixel legalább egy tucat vezérelhetõ blokkból áll össze. A monitor elektronikája
jobb esetben automatikusan érzékeli ezt, és a saját órajeleit úgy módosítja, hogy
a szoftveres kép széle valóban a monitor legszélsõ blokkjaira jusson el.

CRT-nél ez még viszonylag pofonegyszerû volt, hiszen analóg mennyiségeket kellett változtatni,
a pixelblokkok sûrûsége meg a képcsõ elõállításától függött.
Az LCD/TFT-nél már más a lányzó fekvése. Az analóg jel nem analóg triggerelt elektronsugarat vezérel,
hanem digitális mennyiségként léptetõregisztereknek adódik át.
A jobb alsó sortól indul, majd sorváltáskor az egész felugrik.
És ez így meg tovább, amíg képváltás nem történik.
Nos akkor történik meg a valódi képváltás, tehát innen a késleltetés.
A CRT monitor ugyanis folyamatosan frissít, de az LCD/TFT minden ütemben egyszer, de akkor mindent frissít.

A CRT monitornál a nyújtás az eltérítõ jel erõsítésével/gyengítésével érhetõ el,
és ilyenkor párhuzamosan a fényerõt is változtatja az elektronika.
Az LCD/TFT-nél a vízszintes nyújtás a bemeneti léptetõregiszter órajelétõl függ. Nyújt nagyobb, összenyom kisebb órajelnél.
A függõleges nyújtásnál a sorváltások utáni pixelblokk-léptetések számát módosítják.
Nagyobb értéknél nyújt, kisebbnél pedig összenyom...
Ha "gyorsan változó" mozgó, videó anyagot akartok szerkeszteni és nézni ne adj isten esetleg nem a normál hanem hd felbontásban egyre nagyobb szinmélységgel (és megkockáztatom szinhûséggel) hát eléggi ratyi sõt nem is lehet, még a leggyorsabb, legdrágább LCD monitorokon is. Erre még mindig a CRT az igazi bár ott is vannak némi kompromisszumok.

frissítés már elég jó, inkább azzal csináljanak valamit hogy a pva-n késik a kép

én crt-rõl mikor váltottam lcd-re kicsit furcsáltam, hogy minden sz*r kis tömörítési hibát észreveszek a filmeken, de ezen kívül nem találtam hibáját az lcd-nek. ha sokáig kellett éjszaka dolgoznom a régi crt elõtt, másnap reggel véres és bedagadt szemekkel keltem mindig. mióta lcd-m van azóta simán könnyezés és minimális erõltetés árán simán kibírok 10-14 órát is a monitor elõtt. csak egy régi 713n-es samsung, de nekem nagyon bejött. ha öszejön némi budget rá, akkor meg áttérek egy 20"-os wide-ra, mert akkor végre két ablak is elfér egymás mellett majd..😊

barret
Nekem 4 ms-os a monitorom... Most vegyek ujat?
Nem veszek... Eleg a 4 ms 😄
Nemsoka jon a 0,5 ms-os monitor?
Minek,ugyis a videokartya hatarozza meg a frissitesi frekvenciat.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Oldal 1 / 2Következő →