1 ms-es Samsung monitorok jönnek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Akinek tellik 30"os LCDre, annak tellik HDforrásra is.

A 2ms-os késést is meglátja mindenki, attól függ hogyan interferál a gyors periódusos mozgás az fps-sel ami megintcsak interferálhat a monitor frekijével, ami a megjelenítésnél furcsa dolgokat produkálhat ha periódusosan változik a válaszidõhöz képest..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Balumann
Nekem 17 colos CRT monitorom van, már 4 éve használom. És én is úgy vagyok vele, hogy egyáltalán nem gyõznek meg az LCD monitorok, és az biztos, hogy amíg nem veszek nagyobb monitort, nem veszek LCD/TFT monitort.
Egyébként én se látok 8 ms -es és 3 ms-es monitor között különbséget... (12 ms-es és 1 ms-es monitort még nem figyeltem).

cloud.strife
LOL cég, LOL cég, LOL cég.....

Aki meg ökör az el is hiszi a csodákat..... LOL

www.digimomentsvideography.com

Vannak monitorok - pl. néhány Eizo modell - amelyek a natív felbontásnál kisebb felbontás esetén két lehetõséget kínálnak a megjelenítésre. Az egyik az interpolálás, ami - ahogy írtad - kissé homályos lesz, a másik a natív megjelenítés, amikor persze nincs kihasználva a teljes TFT panel, viszont a képminõség megegyezik a teljes natív felbontás képminõségével. Azután ki-ki eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikus. Teljes méret homályosan, vagy a kisebb tûélesen.
Tobacco
Még felesleges eröltetni azt az 1 ms-et, mert nekem egy 2 ms-es samsung monitorom van és amikor jobban belemélyedtem a garancia szerzödésbe ott volt kis apro betükel, hogy a pixel garancia csak 4 ms-es monitorokra érvényes. Amig nem tudnak olyan terméket gyártani amire garit is tudnak válani felesleges eröltetni, föleg hogy a valos érték biztos több mint 1 ms

-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?

Sliders
Na igen minél nagyobb egy moncsi annál jobb minõségû filmet szabad csak ráengedni. Divx 30"-en lófütty de még dvd is. Bár én nem vagyok az a szúrós szívû. Viszont a nagyfelbontásû 9mbites filmek már nagyon szépek. Ez a jövõ.
Amúgy CRT sok minõségbeli hibát "eltüntetett" ami lcd-nél elõjön. Ez sajna szokatlan azoknak akik megszokták.

Gerygrey
Én is dolgozni akarok vele, és mióta itthon a 19'' wide TFT-t használom kép/videoszerkesztésre, a munkahelyi 17'' nem széles monitorra rossz ránézni. A széles formátum a monitorok terén az elmúlt évek nagy durranása szerintem.
az az 1 ms bizonyos színeknél lehet van 4 ms is
nekem 12 ms és néha elõjön egy alig észrevehõ csíkozás elmosódás
Aramir
Divixnél 4:3-as filnél kétoldalt lesz fekete csík (de pl BSPlayerrel bezoomolhatsz, hogy eltünjenek), játékoknál ha pl 1024*768-ra állítod a játékban a felbontást, akkor széthúzza (meg persze enyhén homályos lesz, mert nem natív felbontás), de szerintem a mai játékok jórésze már támogatja a WS monitorokat.

Nézzetek egy dzsungel felett repkedõ helikopteres jelenetet. Tiszta zizi, felismerhetetlen nekem az egész (persze tudom, hogy mi az a dolog, de az már tanult). Mikor fáradtabb vagyok könyebben elõjönnek az ilyen gigszerek. Lehet az agy nem korrigál ilyenkor már megfelelõen. Másik véglet, mikor koncentrálok és keresem a hibát, hát akkor is találni szépen, csak figyelni kell. Persze, ha az ember kikapcsol, és csak szorakozni akar, talán az se gond ha nagyfelbontású lcd-n, néz sima TV adást, jól fog szorakozni 4-8 ms-el is.
Sliders
Még annyit hogy a Samsungnak is van egy 30"-os moncsija, ami nem HDCP-s ha jól tudom, szóval ez valahol elég necces.
Meg még annyit, hogy a 4:3 képarány nem annyira vészes, engem nem zavar hogy kétoldalt csík van, szerencsére a nagy képátló miatt olyan mintha egy 21"-os 4:3-as elött ülnék kb. Viszont szerintem a 16:10 arány 20"-os moncsikban zavaróan kicsinek tûnik nekem, ilyen szempontból ott jobb a 4:3

Hát pedig nem lenne szép, ha kiszorítanák a 17-19-es modelleket. Ennél nagyobbnál már bazi erõs gép kell, hogy bírja a nagy felbontást az új játékokban. Mondjuk ez még a 17-eseknél is fejtörést okoz a kispénzû játékosoknál (1280x1024, na azért ehhez is kell kakaó, pláne, ha nem minimumon akarod nyomni AA nélkül).

Sliders
Én szerencsémre egy 30"-es Dell-t használok. Nincs problémám vele. A szinei jók, a kép tûéles és nincs játékban filmben sem utánhúzás.
Egyik emberke írta hogy nem tud UT-zni LCD-vel. Hát nemtom, vagy nagyon finnyás a szeme, vagy olcsó low end moncsik elé ült. Mert én minden probléma nélkül tudok UT-zni. Mellesleg PS-hez is kiváló 3D-re is. Tudom ez már az extra large kategória. De mára egy 24"-es elég elfogadható áron van. Ennél kisebb max a 22"-es jó vétel, ennél kisebbek szerintem nem annyira kifizetõdõek. Legalábbis én úgy vagyok vele hogyha veszek valamit akkor inkább jót, és többet spórolok rá.

sztechnika
Elég sokan hazudnak a fórumozok,hogy nem mosódik el.......lehet,hogy vakok.

Sanyix
"A válaszidõre egyesek azt mondják, hogy a 4 és 2 ms-osok között nem látják már a különbséget. Van aki még igen." Aki igen az valószínûleg hangokat is hall a fejében, amit mások nem 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Mocsár József monitor termékmenedzsertõl megtudtuk, hogy a nyáron bevezetendõ portfolióban azért még bõven akadnak majd nem szélesvásznú modellek."

ennek kifejezetten örülök. lehet filmre jobb, de könyörgöm én dolgozni akarok vele és ilyenkor semmit nem nyerek vele:S

"az emberi szem számára már a 10 ms alatti értékek észrevehetetlenek." hát nem tom. lehet a 300 candela volt a kicsi v. a kontrasztarány, vagy nem tom, de haver 8ms-esén ugyancsak bénáztam ut2004-ben

leültem a gépe elé és egyszerûen nem láttam, hogy hol van. a saját crt-men bazimesszirõl szoktam kiszúrni a fák között és úgy szoktam raillel bezoomolni, de közel fél óra alatt talán ha 3-4x-er ha megláttam õt messzirõl amikor dueleztünk. olyan is volt, hogy az antaluson a középsõ shieldhez lefele jövet a lépcsõn nem láttam, hogy ott volt a shield mellett. 2 méterre volt tõlem és semmit nem láttam belõle, pedig elõtte azért mojoltam a gamma meg az összes többi beállítással is.

nekem egy samtron96p-m van és bár most már közel 3 éves még mindig gyönyörûek a színei és betüi. úgy sajnálom hogy vennék helyette másikat/nagyobbat de 100 körül vannak a nagyobb katódok már😞

és eddig bár sokhoz volt szerencsém de sajnos még nem tudtam olyan lcd mellé ülni amely meggyõzött volna, hogy jobb vétel lenne mint a mostanim😞

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Tényleg semmi értelme, nekem 14ms -es a monitorom és nem volt még semmi sem amin észrevettem volna hogy emiatt elmosódik vagy látszik hogy lassú a kép... úgyhogy tényleg felesleges

akkor ennyi a válaszidõ ha kevés színt használnak..pl durva sarkítással élve: 16bit színmélység 1ms, 32bit színmélység 4ms..

OFF: a 16:9es arányú monitorok hogy rakják ki a 4:3as képet? lúzer kérdés tudom.. de kiváncsiság ból és tudatlanságból kérdem.. torzít? /nagyon gáz/, kihagyja a széleket? /méginkább/, vagy a kép szélein fekete csíkok vannak.. /a legjobb/
HöfEE
így van de legalább a technikabu*i-k meg a milliomosok tudnak valamin csámcsogni.

Nekem 8ms-os van, de egyáltalán nem mosódik be semmilyen játéknál...

parasztvakítás az egész.

joebacsi
lehet bennem van a hiba, de én 8ms alatt még a játékokban se nagyon látok különbséget...minek ez az 1 milisec?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

A Samsung már lemaradt az elsõségrõl, a Hyundai körülbelül fél éve jött ki 1ms-es monitorjával. (S90D)

A válaszidõre egyesek azt mondják, hogy a 4 és 2 ms-osok között nem látják már a különbséget. Van aki még igen. 1 ms esetében minden bizonnyal kisebb az overdrive-ból adódó hiba, amit a 2ms-os monitorjaikon könnyen lehet látni.
← ElőzőOldal 2 / 2