12
  • AMD64
    #12
    Pioneer plazmákat láttál e már?
  • cloud.strife
    #11
    ááááá, hidd el, hogy egy éven belül sokkal több Pana LCD lesz, mint plazma..... még kifacsarják belőle az utolsó pénzeket, hogy ne legyen veszteséges s fejlesztés, utána beállnak a sorba..... :)
  • Tetsuo
    #10
    LOL egy panasonic.hu-n nem fogják leírni sohasem h az LCD jobb! :)
    Csak majd ha a pana is LCDt gyárt. ;)
    Persze valszeg OLED v vmi más lesz..
  • cloud.strife
    #9
    "Sony 40S2000 Vs Panasonic 42PV60 volt amit a múltkoriban így nézegettünk."

    Ezt inkább a 40V25.. szériával kellett volna összehasonlítani, fordított eredmény született volna... :)

    "A Philips panelja nagyon jó, bár nem veszi fel a versenyt a Panasonic panelokkal. Ami miatt érdemes foglalkozni vele az az elektronikája. Abban a létező legjobb. A Pixel Plus iszonyat mit képes művelni egy mezei TV vagy DVD jellel. A Digital Natural Motion a másodpercenkénti 25 képből 50 képet csinál, teljesen más hatása lesz egy filmnek, semmi akadozás gyors kameramozgásnál sem, olyan hatást kelt mintha tényleg ott lennél. "

    Sajna vitatkoznom kell veled, nem a Philips a legjobb, legalábbi ilyen egyértelműen nem lehet kijelenteni... pl a Philips az antenna, SD jelekkel feleannyira sem dolgozik jól, mint a Sony elektronikái, tapasztalatból mondom. A pixelplus pedíg egy nagyon jó PV (paraszvakítás), csak épp a mozifilmeknél használt 24p filmsebességből adodó moziélményt teszi tönkre, olyan lesz egy film, mintha homevideo lenne........ :(
  • Stranger
    #8
    Nem foglalkozunk noname vagy gagyi típusokkal. Nem éri meg, túl sok a szívás velük. A leggagyibb amit nálunk lehet kapni az Daewoo vagy Grundig. Bár ezeket se nagyon ajánlom senkinek.
    Sony 40S2000 Vs Panasonic 42PV60 volt amit a múltkoriban így nézegettünk. Fényerőben természetesen az LCD jobb volt, a fekete színt is elég jól visszaadja ez a típus, de a plazmán élethűbb színek és részletgazdagabb kép volt.
    Írtátok hogy az LCD-k olcsóbbak mint a plazmák. Tény, hogy sokat csökkent most az áruk, viszont nézz meg egy ugyanabban az árkategóriában lévő LCD-t (bármilyen típus lehet) és plazmát (Panasonicra gondolok). A Panasonic plazma lesz a jobb. Léteznek nagyon jó LCD-k is, viszont amik tényleg jók azok még bőven 400 ezer felett vannak árban.
    Még valami. Sokan favorizálják a Samsung LCD-ket, merthogy azoknak milyen jó kontrasztarányuk van. Hát nem. A Samsung a dinamikus kontrasztarányt adja meg, míg a többi gyártó általában a ténylegeset. A kettőt másképp mérik, azonos mérések között a Samsungok semmivel se jobbak mint a többi.
    Amiket én javaslok plazmából: Panasonic PV70 vagy az feletti sorozat, Philips Pixel Plus*, néhány felsőbb kategóriás LG esetleg, a többi felejthető.
    LCD-ből: Sony S vagy az feletti széria, Samsung R8* vagy az feletti széria, a Panasonic csak 82 cm-ig gyárt LCD-t, azok közül az LX sorozattal érdemes foglalkozni.
    Plazmáknál a legjobb panelt a Panasonic gyártja, a többieknek csak a legfelső kategóriája közelíti meg azt, bár nem találkoztam még olyannal ami megelőzte volna.
    A Philips panelja nagyon jó, bár nem veszi fel a versenyt a Panasonic panelokkal. Ami miatt érdemes foglalkozni vele az az elektronikája. Abban a létező legjobb. A Pixel Plus iszonyat mit képes művelni egy mezei TV vagy DVD jellel. A Digital Natural Motion a másodpercenkénti 25 képből 50 képet csinál, teljesen más hatása lesz egy filmnek, semmi akadozás gyors kameramozgásnál sem, olyan hatást kelt mintha tényleg ott lennél. Viszont ezek a plusz dolgok nagyfelbontású HD jelnél sajnos eltűnnek. Ott a Panasonic megveri. Kérdés hogy mikor fogod kihasználni a HD-t... A blue raynél esetleg, bár annak kell még 2-3 év mire elterjed.
  • AtisH
    #7
    Az általad írt felbontás (pontosabban a 852x480) inkább az olcsóbb távolkeleti szabványnak felel meg és valszeg ezért is olcsóbbak, valamint a képminősége rosszabb többekközött az európai szabványnak megfelelő átkonvertálás miatt. Ja és az előbb említett felbontás nem a plazmákra jellemző, hanem a szabványnak megfelelő (van ui. plazma és lcd is). És ha tájékozottabb lennél, akkor tudnád, hogy 1024x768-as vagy pl. a HD-s 1366x768-as felbontású EU-s kijelzők drágábbak is.
    Azonkívűl meg kell nézni két uo. felbontású nagyjából egyforma beárazású LCD-t és plazmát egymás mellett, akkor azért a plazma a nyerő. Persze a mérleg másik oldalán más szempontok is vannak (pl. üzemidő, fogyasztás).
  • cloud.strife
    #6
    Milyen LCD tipusokkal próbáltad? Volt közte normális is, vagycsak a multik által favorizált kóreai fosok?
  • Stranger
    #5
    Mielőtt baromságokat írnál legalább néznél utána a témának. Azért mert te LCD-t vettél attól még nem biztos, hogy az a jobb. Tessék egy kis összefoglaló:

    Plazma Vs. LCD

    Műszaki boltban dolgozok, a legtöbb típus megtalálható nálunk is, Blue Ray lejátszón és HD generátorokon is összehasonlítottunk már jónéhány típust. Olyan nincs hogy az LCD jobb vagy a plazma. Kinek mi a fontos, ki hol használja.
    Én jelenleg plazmát vennék, de abból viszont csak Panasonic, esetleg Philips (csak Pixel Plust), vagy ha minden kötél szakad LG jöhet szóba. Ahogy én látom: a plazmáknak sokkal természetesebb képe van, az LCD színei kissé mesterkéltek. LCD-n a fekete nem teljesen fekete (esetleg ha a háttérfényt drasztikusan csökkentjük, bár az meg a kontraszt kárára mehet). Normál TV adásoknál a plazmákon jobb és élesebb a kép, az LCD-n kikockásodik. Amit a legjobban furcsálltam, hogy azonos HD generátorra kötve egy hasonló kategóriás LCD-t és plazmát, a plazmán sokkal több apró részletet ki lehetett venni, ami az LCD-n egyszerűen nem volt látható, pedig az LCD nagyobb felbontást tudott mint a plazma.
  • AljasGetto
    #4
    Azzal talán vitatkoznék, hogy az LCD szebb, viszont tényleg messze olcsóbb, és egész jó kontrasztja van az LCD-knek is, én igazándiból pont azzal küzdök, hogy túl kontraztos a kép sokszor.... :)
  • peterx
    #3
    Köszi ez tényleg meggyőző válasz volt :)
  • Andris
    #2
    Az LCD szebb, olcsóbb, nem ég be, nem fűt annyira és kevesebbet is fogyaszt mint a plazma. A plazmának ráadásul kisebb a maximális felbontása... HD plazmát nem nagyon látni, általában az a 848x akármi felbontásuk van. Egy előnye van a plazmának, nincsenek rajta hibás pixelek... de én most vettem LCD TV-t, és ezen sincsenek. :)
  • peterx
    #1
    ok melyik ad szebb képet plazma v. LCD? tervezek a közeljövőben venni ilyen TV-t :P