17
  • noss
    #17
    elég korrekt cégnek ismertem meg a google-t, amellett, h üzletileg is rendkívűl ügyesek.

    (mintha nem az a m$-féle kabzsi banda lenne...)
  • Mynet
    #16
    Umbrella Corps. 2 :D alias Google :p
  • Divergencia
    #15
    A magyarázat eléggé sántít, hogy ugyan miért előnyös..

    "tisztában vele, hogyan kell használni a webalapú "
    " bármilyen számítógépről vagy akár telefonról ... "

    egyetemi rendszer is elérhető webfelületről. Szóval ez miért is kiváltság?
  • assdf
    #14
    "Mert ügyes üzletpolitikát alkalmazva elérték, hogy a felhasználók saját kezűleg emeljék őket a magasba, most meg fáj néhányaknak, hogy nem akaródzik lejönni nekik. Sok, az MS ellen felhozott "vádpont" amúgy teljesen igaz."

    Itt a lényeg. A google most pont ezt teszi.
  • KoS
    #13
    Abszolut egyetertek. Azzal is amit a masik hozzaszolasodban irtal, azaz hogy megeshet hogy 10-20 ev mulva a Googlet fogjak ugy szidni mint most az MS-t ha tenyleg sikerul neki monopolhelyzetet elerni. Ennek en sem orulnek. Viszont akkor majd megint lesz egy kisebb ceg, aki elkezd feltorekedni ;)
  • Morden23
    #12
    "kár az ingyenes Linuxok"

    Nem kár, hanem akár.
  • Morden23
    #11
    "Miért tehet meg bármit az ms?"

    Mert ügyes üzletpolitikát alkalmazva elérték, hogy a felhasználók saját kezűleg emeljék őket a magasba, most meg fáj néhányaknak, hogy nem akaródzik lejönni nekik. Sok, az MS ellen felhozott "vádpont" amúgy teljesen igaz.

    "Nos azért mert csak az ő rendszere van (az övé a legelterjedtebb)"

    Szintén betudható a fenti képletnek, pedig azzal én is teljes mértékben egyetértek, hogy más oprendszerek (kár az ingyenes Linuxok) sok embernek tökéletesen megfelelnének, mégis inkább Windows-t warezolnak. A saját véleményem az, hogy mindenkinek azt KELLENE használnia, ami az ő igényeit teljes mértékben kielégíti. Ha valaki csak azért tevékenykedik (és mondjuk a hozzánemértése miatt szív) Linux alatt, mert nem szereti a Microsoft-ot, az hülye, és ugyanígy vice versa. A felhasználó szemszögéből az lenne a normális (hovatovább a hatékony), hogy féligazságok meg megjátszott sznobizmus helyett mindenki használja azt, ami az igényeit kielégíti, és itt pont.

    "csak abban lehet bizni hogy a google jószivü"

    Nincsen olyan, hogy "jószívű" cég. Maximum abban lehet bízni az általad vázolt szituban, hogy tovább alkalmaznak egy olyan üzleti modellt, ami számukra és a tényleges kuncsaftjaik számára éppen ugyanúgy jövedelmező, mint az egyszeri felhasználó számára.

    "(szubjektiv véleményem, de szerintem 10-20 év múlva, a google-t ugyanugy anyázni fogják mint most az ms-t a monopolhelyzete miatt). "

    Szubjektív véleményem szerint még a monopolhelyzet sem kell hozzá. Elég, ha 10-20 évig megmaradnak.

    Amúgy nagyrészt egyetértünk.
  • assdf
    #10
    Ez igy igaz.
    A második részére a kommented pont a 8as hozzászólásom a válasz, miszerint most még van lehetőség, de ha a google igy halad, akkor később már nem lesz mivel megöli a többi szolgáltatot.
    Szóval én nem bánnám ha maradna több nagyobb szolgáltató mert az még egészséges versenyhelyzetet teremtene, és nagyon nem szeretném ha az IT társadalom a googlevel megint úgy járna mint az MS-el (hisz ő sem volt mindig egyeduralkodó meg rosszfiu sem).
  • KoS
    #9
    "Viszont nem kérek flamet hogy ez indokolatlan pánikolás csak, mert alapvetően én nem tartom szerencsésnek ha csak abban bizok hogy a rendszer/vezetés eddig barátságos volt, ez bármikor megfordulhat."

    Nem, ez egyaltalan nem indokolatlan panikolas, es nem is kell ehhez flame. Teljesen igazad van, foleg ott hogy bizonyos esetben nem lenne valasztasod a megkerulesere, ami rossz mert vegulis mindenkinek maganak kellene eldonteni, hogy megbizik-e bennuk vagy sem.
    En egyelore megbizom bennuk, persze igyekszem nem mindent a kezukbe rakni. Egyelore eleg kemenyen epitenek arra, hogy jo fiuk, persze ez megvaltozhat, de igazabol csak ugy tudnad magad valamelyest kivonni ebbol a veszelybol ha a szolgaltatasokbol sajat magad uzemeltetned azokat amikre szukseged van, mert minden nagyobb szolgaltatonal fennall ez a veszely.
  • assdf
    #8
    Hopp ide és némi háttérinfo.

    "Mert valójában a "felhasználók" (azaz mi, akik mindenféle igazi ellenszolgáltatás nélkül használtuk a szolgáltatásokat) a Google munkásai. Nem cseszek ki a munkásaimmal, MIKÖZBEN benne vagyok egy projectben."

    Miért tehet meg bármit az ms? Nos azért mert csak az ő rendszere van (az övé a legelterjedtebb), nincs alternativa igazából az egyszerü halandók számára.
    Épp ezért kib@szhat a saját felhasználóival is hisz azok ugysem tudnak mit csinálni. Na ez nem szép tőle.

    De a google ugyanezt csinálja amit annyira utálunk az ms-ben, hisz mi történik ha a világ 90%on a google cuccait használják? Mi történik ha gyakorlatilag csak 1 levelező rendszer lesz a google (mert a többi csödbe ment), ha csak 1 kereső lesz, ha csak 1 online office lesz? És mindez egy kézben?
    Ha ez megtörténik, már csak abban lehet bizni hogy a google jószivü, egyébként sz@rban a haza... ÉS a fennti dolgok úgy következnek be, hogy az emberek önként és dalolva dicsőitik ezt, miközben nem vezet máshoz, mint egy google monopoliumhoz. (szubjektiv véleményem, de szerintem 10-20 év múlva, a google-t ugyanugy anyázni fogják mint most az ms-t a monopolhelyzete miatt).
  • KoS
    #7
    En a "hazatelefonalo" szoftvereikre gondolok (amiket be is vallanak elobb utobb, pl. media player), a terjeszkedesi strategiajukra, ilyesmikre.
    Biztosan vannak egyebkent kepzelt problemak is, meg divatbol szidas, de en most ezekre a valos dolgokra gondoltam.
  • assdf
    #6
    Ez igaz, de mi van ha ez változik?
    Ugye az ilyen centralizált adattárolásnak pontosan az veszélye ami ami az előnye, éspedig hogy mindenkiről minden adat egy helyen van.
    Ha most az USA kormánya azt mondja, hogy kedves google barátom, kérem az összes felhasználód anyagát majd mi kiszelektáljuk belőle ami minket érdekel, akkort mit csinálsz? Mert jelenleg oké hogy ha nem tetszik ez a veszély akkor nem regisztrálsz oda, de ha a cégek stb ott tárolják az információikat, akkor neked sem lesz választásod. Mondok magyar példát. Ha pl a neptunt (a felsooktatási hallgatói rendszer) átpakolnának a googlere, akkor nekem nem lenne választásom hogy az adataimat a googlen keresztül küldöm-e vagy nem.

    ÉS ami szerintem a legveszélyesebb az az hogy a tudtod nélkül tudnak visszaélni az adataiddal. Úgy hogy akár észre sem veszed, hisz nem feltétlen verik nagydobra azt hogy ilyen olyan adatokat kiadtak/eladtak 3. félnek.

    Ez úgy jött képbe, hogy a sokat szidott msnél egy szimpla tüzfal is megfogja az ms ilyen irányú törekvéseit (már ha vannak), és egyből gyanús ha egy ms szoftver kifelé akar komunikálni látszólag ok nélkül. (egyébként ha ilyen van pont ezért hamar le is bukik).
    Itt azonban ilyen ellenörzésre nem lesz senkinek sem lehetősége.

    Viszont nem kérek flamet hogy ez indokolatlan pánikolás csak, mert alapvetően én nem tartom szerencsésnek ha csak abban bizok hogy a rendszer/vezetés eddig barátságos volt, ez bármikor megfordulhat.
  • Morden23
    #5
    "a Google _eddig_ nem elt vissza a hatalmaval"

    Teljesen más szolgáltatásokat kínáltak, az átlagember számára INGYEN. Teljesen más az üzleti modell, amit alkalmaznak. A kettőt összehasonlítani olyan, mint egy sokat reklámozó céget egy reklámozásra szakosodott céggel.

    "es mindig igyekszik megvedeni a felhasznaloi adatait"

    Mert valójában a "felhasználók" (azaz mi, akik mindenféle igazi ellenszolgáltatás nélkül használtuk a szolgáltatásokat) a Google munkásai. Nem cseszek ki a munkásaimmal, MIKÖZBEN benne vagyok egy projectben.

    "Az MS-nek pedig mar eleg fekete a keze, es sokat dolgozott (negativ ertelemben) azert hogy ugy iteljek meg, ahogy."

    Nagyon sok esetben ez egyszerűen annyiról szól, hogy az MS az egyik leghíresebb és legnagyobb publicitást kapó multinacionális vállalat, és az ellene irányuló negatív hullámnak gyakran nincsen köze valós életbeli tapasztalatokhoz, csak egy divatos cégellenességhez.

    Más kérdés, hogy aki a negatív értelemben vett megítésését képzelt problémákra alapozza személyes tapasztalat helyett, az ostoba. A Microsoft-nál meg pont az a helyzet, hogy sokan használják, valóban elégedettek is a termékükkel, de mivel mást nem ismernek, ezért olyan emberek véleményét hangoztatják, akik a saját tapasztalatukra alapozva szidnak egy X terméket/szolgáltatást.
  • Lazarus
    #4
    A Google -egyelőre- a felhasználók érdekeit is szemelőtt tartja, az MS csak a sajátjával törődik
  • KoS
    #3
    Abban igazad van hogy lassan jobban belefolyik az eletunkbe, mint az ms, viszont a Google _eddig_ nem elt vissza a hatalmaval, _eddig_ nem feketitette be a kezet, es mindig igyekszik megvedeni a felhasznaloi adatait. Ha egyszer megis ezzel ellenkezoen viselkedne, ugyanugy elfordulnanak tole.
    Az MS-nek pedig mar eleg fekete a keze, es sokat dolgozott (negativ ertelemben) azert hogy ugy iteljek meg, ahogy.
  • Cat #2
    jaja, csak ezt még sokan nem látják.
  • assdf
    #1
    Tulajdonképpen ebben csak az fura, hogy mig az mst lépten nyomon szidják a googlet szeretik, pedig nem kell már sok idő és jobban belefolyik az életünkbe mint az ms.