Sötét anyagra lelt a Hubble

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak tippelek, de gondolom a látható anyag (gyûrûn belül és kívül) viselkedésébõl tudtak következtetni a gyûrû tömegére. És ha ez nagyobb, mint a benne levõ látható anyag becsült tömege, akkor sötét anyagnak kell lennie.
norbre
nyilván láma vagyok a témához, de mekkora hülyeség már hogy ha egy adott helyen ritkább az anyag.. pl itt a gyûrûben akkor az már sötét anyag..
vagy én nem értek valamit?..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

az is sötét anyag ami esetleg takarásban van egy galaxis vagy egy csillag miatt ?
Történetesen ez pontosan így müxik...
Elméleti modelleket gyártanak, amelyek a jelenlegi elvek alapján megmagyarázzák a furcsaságokat. Utánna ezt megpróbálják kisérletileg bebizonyítani.
Kitalálták, de ellentétben az élj a fényben és egyéb szörnyen buta oldalakkal, be is bizonyították az elmélet helyességét. Ezek a dolgk nem olyanok, hogy hm, itt valami nem stimmel, találjunk már ki valami plusz kis dolgot.. Legyen monnyuk neutrino a neve! Ja, hiányzik 1 csomó tömeg az Univerzumból.. Hmm, hmm.. Lássuk csak: mivel nem látom, és mivel odafent minden olyan Qrva fekete, legyen...legyen..legyen mondjuk fekete anyag a neve! Nem így mûxik, ámbör..

Blackmail the Universe

"A sötét anyag nevébõl adódóan nem bocsát ki, vagy nyel el látható fényt"

Addig ok, hogy nevébõl adódóan nem bocsát ki fényt, de hogy adódik a nevébõl az, hogy nem is nyeli el?

De az tényleg nagyon érdekes, hogy a sötét anyag látszólag csak gravitációs kölcsönhatásban hajlandó részt venni a normál anyaggal.
Itt van egy kép a sötét anyagról még nagyobb felbontásban, hihetetlen: sötét anyag

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

ROFLMAO! Hallod ez komoly volt :D

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

tothzozo
Egy gyûrû mindenek felett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<#mf2>

Tedd rá a kezed a forró tûzhelyre egy percre és egy órának tûnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tûnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

Amit nem látunk az nem fltétlen csak sötét anyag, hanem minden olyan dolog amit nem vagyunk képesek érzékelni, felfogni. Ez amit látunk olyan 9% kb.

Ez a sötét anyag olyan neutrino feeling. Azt is azért találták ki, hogy egyben maradjon az atom. Pont a tömeg miatt, mint itt is.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

itten is ez van, amugy kb mennyi az univerzumban az ilyen anyag, mert én ugy hallottam hogy a látható anyag az univerzum 5%a?

Szeretem az ilyen cikkeket. 2,6 milla fényév nem egy köhajitásnyi távolság, a mi tejutunk ha jol tudom 100.000. v. 200.000. fényév nagyságú.

Dark metter, I see you ! :D

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

← ElőzőOldal 4 / 4