17
  • Norsz
    #17
    hello
    csináltam egy jo kis tomb raider-es oldalt ha akarjátok megnézhetitek
    itt: www.tombraider2007.extra.hu
  • Help17
    #16
    Akkor micimackó logikáját követve a karib2 is bukás volt hiszen 54%os csökkenést mutatott az első hétvégéről a másodikra....
  • TM
    #15
    Ön nyert. Én tévedtem. A Tomb Raider nem volt sikerfilm.
  • akyyy
    #14
    nekem a 2,. rész jobban tetszett, vhogy jobban illet a játékhoz.
  • osszaki
    #13
    Nekem nagyon tetszett/tetszik még mindig az első rész, a második azonban valóban elég vérszegény lett. Valami azonban nem teljesen tetszett: "A népszerű számítógépes játékból készült film, mely az Indiana Jones és a Múmia kincskeresős kalandfilmjeinek sikerét akarta meglovagolni..." - nos lehet ezeket a filmeket akarta meglovagolni, de azt azért mégse felejtsük el, hogy a Tomb Raider I 1996-ban jelent meg PC-re. A filmet a játékos társadalom miatt is készítették el. Akárhogy is nézzük a Tomb Raider I elég nagy mérföldkő volt. So, itt nem csak csupán koppintásról van szó.
  • winnie
    #12
    "A Pókember 3 61,5%-ot esett, akkor az is bukás?"

    gondolom költői a kérdés, de így van, én is erre akartam célozni. természetesen az. az 1. rész 37, a 2. 48%-ot zuhant.

    sőt, nem elég, hogy a nézők szemében hasalt, de a stúdiónak is nagy csalódás. hiába kezd rekordszámokkal, ha sokkal többe került, mint az előző részek és az elvártnál sokkal nagyobb mértékben süllyed, s ezzel súlyos, betervezett tízmilliókat buk a stúdió. (a hétfői bevétel már most 2 millióval az előző két rész 11. napi bevétele alatt van. elég durva.)

    ettől mág persze az év 3-4. legnézettebb filmje lesz, de jövedelmezőségben már nem lesz top10 és ami a lényeg, hogy a stúdió elvárásaihoz képest alulteljesít.
  • winnie
    #11
    "Höhö. Azért valamicskét talán igen. A konzolfejűek meg marketing nélkül is tömegesen vonultak"

    ez tévedés. vesd össze a TR kezdését más népszerű és népszerűbb játékok kezdésével-. a konzolfejűek apró szegmenst képeznek a filmpiacon. a TR sikere az volt, hogy nem sulykolta az emberekbe azt, hogy szgépes adaptáció.

    "Szerintem sikeresnek volt mondható a Lara Croft: Tomb Raider a maga 47,7 milliós nyitányával."

    viszont a nyitány fényében a 13x millióval már nem. és ez előrevetítette a 2. rész bukását.
  • bertino
    #9
    :DDDDDD ennyi
  • Vittorio Boots
    #8
    Na még ezt akartam hozzátenni: a nyitányok után nagy valószínűséggel csökken a látogatottság. Viszont nem mindegy, hogy mennyivel. A Tomb Raider 1. az jó nyitánnyal kezdett, de ez a kiváncsiságnak, no meg a jó gammának (és népes táborának) szólt.
    Szvsz pont itt szokták elszúrni a dolgot. A nagyközönségnek akarják teríteni a filmet és ezért figyelmen kívűl hagynak pár fontos dolgot, ami a képregényben/játékban megvolt.
  • TM
    #7
    "egy nyitány semmit nem ér"

    Höhö. Azért valamicskét talán igen. A konzolfejűek meg marketing nélkül is tömegesen vonultak (volna) rá, persze nem 130 millió dolláros értékben, de azért bőven. A -58% meg húderitka a 40+ nyitásoknál...

    A 2. rész bukása meg valóban az első részre mondott ítélet volt, de az 1. rész anyagi sikerén ez semmit nem változtat - én csak arról írtam.

    Bár én híve vagyon a pontosításoknak, kiigazításoknak és a fikázások fikázásának (eh), amiknek te elkötelezett híve vagy, azért don't cross the line. ;)

    "egy nyitány semmit nem ér" - pedig csak arra figyeltek május első hétvégéjén.

    Szerintem sikeresnek volt mondható a Lara Croft: Tomb Raider a maga 47,7 milliós nyitányával.
  • Vittorio Boots
    #6
    A Pók 3-nál nem a bukást, hanem a film iránti ill. a történet iránti csalódottságot mutatja! Azaz, ha ezt akarják folytatni HASONLÓ gondolatmenetben, akkor az a nézőknek nem fog tetszenI (hát még a rajongóknak).
  • kandeláber
    #5
    A Pókember 3 61,5%-ot esett, akkor az is bukás?
  • Hesztia
    #4
    "Angelina Jolie-t minden húzódozása ellenére is szerződés kötelezi a 3. részre is"

    Ez szerintem baromság.
  • winnie
    #3
    "zerintem kiemelkedően sikeresnek volt mondható a Lara Croft: Tomb Raider a maga 47,7 milliós nyitányával"

    egy nyitány semmit nem ér, az puszta marketing - utána azonnal 58% csökkenés volt. a bukást a 2. rész iránti érdektelenség is mutatja.
  • TM
    #2
    Amúgy meg elegendő 60 millió dollár, Paul Haggis és Christopher Nolan egy 3. Tomb Raiderhez, szerintem (no és Angeeelina). Simon veszt, Jan meg bont, úgyhogy őket ne. :)
  • TM
    #1
    Azért azt nem mondanám, hogy nem késztette mosolygásra a Paramountot az első rész. Szerintem kiemelkedően sikeresnek volt mondható a Lara Croft: Tomb Raider a maga 47,7 milliós nyitányával, nem mellesleg nálunk is nagyon sokan megnézték. Mindmáig a legeredményesebb játékadaptáció, nem is valószínű, hogy bármi elmozdítja ebből a pozícióból. Minőségéhez képest pedig különösen figyelemreméltő az a többszázmillió dolláros bevétel. Annak ellenére, hogy nem tartom jó filmnek egyik részét sem, én megnéznék egy harmadikat, mert mondotta: ember küzdj, és bízva bízzál.

    "lenyilatkozta"
    Ez meg milyen szó?