524
Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
-
#83 Az érzelmet az agyad hozza létre, azért, hogy fenttarstd a fajodat. Mindig a számodra legszimpatikusabb ember tetszik neked(tudat alatt utódaid világrahozásának alkalmasra tartod[mint az állatoknál az ösztön], vagy a könnyű emberi befolyásolhatóság miatt tetszik[pl TV-ben éppen aktuális tini szupersztár stb.]). Vagy valami ilyesmi miatt. Ez egyáltalán nem megmagyarázhatatlan kérdés. -
#82 csakhogy ez nem ad magyarázatot a "alap"anyagodra
az érzelem csak hátráltatná, semmi haszna nincs -
Locutos #81 Ja...és jut eszembe...ezek irányítanak minket mint egy robotot :) az érzelmek léte nem mentesít a szabályszerűség alól, hanem hozzátartozik
(Mátrix filozófia, "Nem azért vagyunk itt mert szabadok vagyunk, hanem mert nem vagyunk szabadok") -
_Vegeta_ #80 Ugy dolgozunk mint egy gep. Az erzelmek es az ertelem pedig az eletunket konnyiti meg. ;)
Locutos:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Olvasd mar azt a kiba**ott #5-s kommentet! -
#79 ezt úgy tudom, jól tudod
bár lehet, hogy a hit nem pontos kifejezés, inkább tudta, hogy van -
Locutos #78 Mikike olvass neuropszichológia könyvet ha nagyon bele akarsz merülni, de elmondom neked egymondatba mik az érzelmek: az idegsejtek közötti ingerületátvivő anyagok
:) -
#77 1. Elmélet: Istentől
2. Elmélet: Az Ősrobbanásból.
3. Elmélet: A seggem köpte. -
Locutos #76 Egy pillanat... Einsteinről úgytudtam hitt Istenbe, nem? -
#75 amúgy még egy dolgot nem tudna megmagyarázni az elemi részecske:
érzelmek
ezek miért vannak? ha össze is állnak ezek az "atomok" egy kupacba, miért nem csak dolgozunk mint egy gép?
minek nekünk érzelem, ami annyi problémát okoz? -
#74 én ülök a széken
-
_Vegeta_ #73 Hidd el kiba**ott nagy a valoszinusege hogy a vilagegyetemben ertelmes elet alakuljon ki. Tudod van erre egy egyenlet is. :PP
#66: Nem epp erre akarunk rajonni hogy hogy keletkezett? Minek foglakozni olyan dologgal amirol tudjuk? -
#72 mér most mihez csatlakozik a világegyetem? egy faágon lóg? szerintem most is lebeg a semmibe :D:D
engem egész kis korom óta az foglalkoztat hogy mi van ott ahová még nem tágult ki az univerzum :) milyen a hőmérséklet stb stb... -
homeless #71 "Einstein �vallása", ahogy ő gyakran kifejtette, inkább kozmikus tisztelet, csodálat és a buzgó alázatosság a természet harmóniája előtt, mint hinni egy személyes Istenben, aki képes az egyének életét irányítani." -
Locutos #70 Ellenvetések?? :)
(- arra hogy nem létezhet abszolut részecske) -
#69 mi lenne?:
szerintem: széthullana a világegyetem
lebegne a nagy semmibe
elvégre semmi nem kényszerítené arra, hogy csoportosuljon
ellenne magában -
_Vegeta_ #68 ->#5
#62: :DDD -
Locutos #67 Szabolcs is jóhelyen szimatol...
Eddig úgy néz ki hogy affelé hajlunk hogy nem lehet abszolút részecske :) -
#66 csakhogy az "anyag"-ról NEM TUDJUK hogy keletkezett
a mobiltelefonról igen
nem tudom hallottál-e már analógiás gondolkodásról...
-
#65 ebben van valami. bár, mennyi a valószínűsége, hogy létrejön élet a közel végtelen bolygók egyikén? elég nagy. Annak már valóban kisebb hogy egy olyan faj jön létre ami uralja a bolygóját minden tekintetben. annak pedig hogy most ott ültök a monitor elött... na ebbe ne menjünk bele. -
_Vegeta_ #64 Erdekes hogy akkor nem is tehettek mast, ki is csinaltak volna oket ha nem isteneznek. :P
#57: A magnesnek mi koze van a masik magneshez amit magahoz vonz? -
Locutos #63 Mármint az 57-es kérdés a bingo -
#62 Ha az észlelt dolgok okból jönnek létre, akkor értelemszerűen nincs végső ok, mert annak is kéne lennie okának.
Ha viszont a végső okot nem hozta létre semmi, akkor miért kéne feltételezni, hogy az észlelt dolgokat bármi is létrehozta? -
#61 Te tanulsz fizikát vagy kémiát? -
Locutos #60 Bingo a kérdés Mikike!
Szóval most épp az a házi feladat gyerekek, hogy mi lenne a világ, és az anyag definiciója, ha létezne abszolut elemi részecske, ami minden más tulajdonságot meghatároz, de ő nem határozható meg,(nincsenek tulajdonságai, csak ő határoz meg tulajdonságokat), mivel ő az elemi. Egyáltalán logikus-e egy ilyen? Lehetséges-e egyáltalán ilyen? -
_Vegeta_ #59 De az anyagrol megy a diskurzus es nem a mobiltelefonrol az asztalodon.
Amugy ertem en mit mondassz hogy az anyag amibol a mobiltelefonodat megcsinaltak mibol lett. -
#58 hát igen, ez érdekes
lehet, hogy okosabbak voltak nálnuk? -
#57 még mindig nem értem
ha van egy "alap" alkotó elem, akkor az miért is lenne kölcsönhatásban bármivel?
mi köze lenne a másikhoz? -
Merridious #56 Érdekes hogy Einstein, Planc Newton mind úgy vélték ezek ne mlehetnek a véletlen művei-Istenhez kötötték a dolgokat -
#55 erre akarok ramutatni hogy a mai állapotok alapjan minden arra utal, hogy mindigis volt valami. sőt minden anyag ami ma van az mindig volt. -
_Vegeta_ #54 Azt ertsd meg hogy ha van is "vilag vege" mararul az univerzum hatara vagy hogy mondjam akkor annyi ideit tartana odaig az ut hogy tenyleg eljonne a vilagvege mire odaersz csak nem terben erted el a vilagveget hanem idoben. :))
#36: Szerintem most inkabb elmeleti szinten folyik a tarsalgas. ;)
#38: Nemjol gondolkodsz. Az elemeket nem teremtettek hanem kialakultak kulonbozo hatasok miatt. Az elemek miert "csomosodtak" ossze? Hat kulonbozo hatasok miatt. :) -
#53 Az alap alkotóelemi igen. Az már meg már az adott személytől függ, hogy istenhez, vagy egyéb elméletekhez köti ezeknek a kialakulását. -
#52 mert arról speciel tudom, hogy jött létre
goto #45 -
homeless #51 Miért hasonlítod egy TV-hez az univerzumot? -
#50 miféle kölcsönhatásban?
miért kellene kölcsönhatásban lenniük? mi okuk lenne rá? -
#49 van valami TVfa, ahol ezek teremnek? -
#48 azé' mer' ennek a sok anyagnak a tulajdonságai kölcsönhatásban vannak egymással. -
#47 tvk mindig is léteztek? -
#46 es előtte mi volt?:D -
#45 ba*meg nem azt kérdeztem, hogy mi az, amiröl lövésed sincs, hogyan jött létre, hanem amiről TUDOD, hogy hogyan és MAGÁTÓL
vili?
-
homeless #44 Nem magától jött létre, mert mindig is létezett.