29
  • winnie
    #29
    "A mozis és tv-s reklám közé azért nem tennék egyenlőséget. "

    én sem, de éppen ezért dönti el mindenki, hogy látatlanban kifizet egy filmre 1000 forint és megnéz előtte 10 perc reklámot VAGY kvázi ingyen megnéz egy filmet, amit 2-3-szor félbeszakítanak.
  • Iwant2Belive
    #28
    Szerintem értelmes ember ki tudja szelektálni 30-40 tv csatorna közül mi az ami őt érdekli, ízlésének, értelmi színvonalának megfelel.

    -"Moziban legalább nincs telefosva a film reklámmal. Ez már egy pozitívum."

    -"ott előtte van, de legalább kötelező megnézni, ellenben a tévével. "

    A mozis és tv-s reklám közé azért nem tennék egyenlőséget. Nagyon nem ugyan az, mikor a film előtt lenyomnak 1-2 reklámot, mint mikor a filmet -rendszerint a legizgalmasabb jeleneteknél- 2szer, 3szor megszakít 5-10 percre.
    A szinkron és a reklámok nálam amúgy is levonnak kb. 40%-ot az élvezeti szintből, ezért nem nézek filmet már évek óta tv-ben, (hbo-n néha, de az nem TV:) de nem sírok emiatt. :/
  • kow83
    #27
    Emberek... a TV haldoklik, legalább is a netezők világában, ami nem elhanyagolható.
    Tesség megnézni a http://joost.com/-ot ha ez elterjed két év múlva minden TV erre fog migrálni, elég ha kiindulok a SecondLife példájából. Már egyre több világcég nyit ott képviseletet.
  • dronkZero
    #26
    "az más kérdés, hogy te a tévét szidtad, nem a reklámokat. kezdted volna azzal. ennek viszont ellntmond, hogy az általad dicsért spektrum, discovery SOKKAL több reklámszünetet nyom, mint egy rtl klub"

    Nem dícsérem, nem szeretem(pont a reklámok miatt), de ha leülök kajálni, akkor az az egyetlen, amit közben képes vagyok nézni. Nagy különbség. És azért szidom az egész tévét úgy zusammen, mert látod, még ahol olyan van, ami érdekelne, azt is képtelenség élvezni.
    Máshol viszont a műsor is szar.

    "passz. szerintem nem. nem nézem egyiket sem, de az alma és lencsefőzelék összehasonlítása."

    Úgy rémlik, hogy ezt a mozi-dolgot te hoztad fel először... Csak arra reagáltam, hogy ami legszarabbat ott látsz, az még mindig magasan veri az átlag tévéműsor színvonalát. Téma, film-/hangtechnika, hitelesség, átgondoltság, hibák. Tudom, költségvetés. (Bocs, már kicsit fáraszt, nem fejtek ki mindent 100%.)

    "ha az elmúlt 60 év tévés termésében nem találsz magadnak megfelelőt, akkor meg is érdemled."
    Jah. Találni épp találhatok, _de azt pont nem a tévében_!(Inkább neten, letöltve.) Egy mozifilm 50 év múlva is film, de egy tévéműsort leadnak, aztán csókolom. És csak azt tudom nézni, amit éppen adnak, nem azt amit én szeretnék. Lehet, hogy kíváncsi lennék a 60'as évek amcsi és szovjet tévéhíradóira, de hol tudom ezt megnézni? Hát, nem a tévében, az tuti.

    "de. ez még mindig jobb, mintha sétálni mennél a városba, ahol másodperckenként több reklámimpulzus ér."

    Nem, nem jobb. Ha sétálni megyek a városba, akkor sétálni megyek, és cseppet sem zavar, hogy érnek a reklámimpulzusok. Ha meg meg akarok nézni egy tévéműsort, akkor azt akarom nézni, nem a reklámokat, amit viszont nem tudok kikerülni, ráadásul kizökkent, nem is kicsit.

    "én még annyit sem nézem, mint te"

    Azt szerintem nehéz elérni... :) Az más kérdés, hogy a környezetemben pl most is nézik, és hallom, akár akarom, akár nem.

    "de el kéne döntened, hogy a tévéműsorokat szidod vagy a reklámokat,"

    Nem érted. A médiát, úgy en bloc utálom. Tévéműsorostul, brazilsorozatostul, reklámostul _az egészet_. A lineárisságát, a negatívban mérhető interaktivitását, a színvonalát, a módszereit, a témáit, a szerkesztését, az egészet.

    ", de ha nem lennének reklámok akkor tévé sem lenne és bla és bla)."
    "(valahol fura ez a gondolkodásmód. ki hallott már olyat, hogy ingyen tévé?:) valamiből meg is kell élnie a sok embert foglalkoztató végeknek."

    Whááhh... Felőlem éhen is dögölhetnek. Sok változást nem okozna az életemben.

    (Nem központi kérdés ez nálam, csak a vita és a saját szórakoztatásom kedvéért töltöm ezzel az időmet, mielőtt belémkötsz, hogy ha ennyire nem érdekel, akkor minek foglalkozok vele. Nem is célom meggyőzni senkit, csak időnként jó belemondani a világba a gondolataimat.)
  • dronkZero
    #25
    Na, látod ez tény. De az legalább tudománnyal foglalkozik, nem bulvár. A téma miatt tartom értelmesnek, nem a minőség miatt.

    Ne félts te engem, kirándulok, amikor tehetem. De pl atomerőműbe, űrbe, részecskegyorsítóhoz, bazinagy szerkezetek építéséhez nem tudok kirándulni. (A kőröshegyi völgyhidat mondjuk épp láttam, többször is, építés közben.)
  • winnie
    #24
    "saját produktum, azt meg élvezhetetlenné szabdalják a negyedórás, szintén hányingerkeltő reklámokkal."

    ja, ofkoz. csak a pontosság kedvéért. dettó a tematikus csatornákon több is a reklám, míg a nagy tévéken meg van határozva, hogy óránként hány szünet és perc reklám lehet.

    de. ez még mindig jobb, mintha sétálni mennél a városba, ahol másodperckenként több reklámimpulzus ér.

    nem védi akarom a tévét, én még annyit sem nézem, mint te, de el kéne döntened, hogy a tévéműsorokat szidod vagy a reklámokat, mert ha az előbbit, akkor annak kritizálásában nincs benne a reklámoké. (mint ahogy egyébként nagyon színvonalas reklámok is vannak, de ha nem lennének reklámok akkor tévé sem lenne és bla és bla).

    (valahol fura ez a gondolkodásmód. ki hallott már olyat, hogy ingyen tévé?:) valamiből meg is kell élnie a sok embert foglalkoztató végeknek.
  • winnie
    #23
    dronkzero:

    "Moziban legalább nincs telefosva a film reklámmal. Ez már egy pozitívum."

    ott előtte van, de legalább kötelező megnézni, ellenben a tévével. az más kérdés, hogy te a tévét szidtad, nem a reklámokat. kezdted volna azzal. ennek viszont ellntmond, hogy az általad dicsért spektrum, discovery SOKKAL több reklámszünetet nyom, mint egy rtl klub

    "Viszont a legszarabb Uwe Boll(például) film is nagyságrendekkel színvonalasabb egy Mónikashow-nál, vagy bulvárszar Aktívnál."

    passz. szerintem nem. nem nézem egyiket sem, de az alma és lencsefőzelék összehasonlítása.

    "A könyv témát meg belekeverni ide, elég béna. Ha az elmúlt 2000 év irodalmi termésében nem találsz magadnak megfelelőt, akkor meg is érdemled."

    éppen annyira béna mint kollektíven a tévére hányni. ha az elmúlt 60 év tévés termésében nem találsz magadnak megfelelőt, akkor meg is érdemled. én csak azt írtam, hogy könyv sokkal több van, mint tévéműsor - és sokkal több a fércmű is. (ez a te tévés általánosításod alapján jö9tt.)
  • winnie
    #22
    "Egyedül a National Geographic-ot, a Spektrumot, és a Discovery Channel-t érzem a létezésre jogosultnak."

    dettó, mint a sport, ahelyett, hogy kirándulnál:)

    viccet félretéve, sosem értettem, hogy piedesztálra helyezik a tematikus csatornákat, hiszen egy spektrumon is van szemét - ugyanúgy van rém gyenge dokumentumfilm, mint az rtl-en rém gyenge film.
  • pauly
    #21
    "Nézni, ahogy _más_ sportol.Csodás." Na jó,te is egy értelmes ember lehetsz...
  • dronkZero
    #20
    Ja, még annyit, mielőtt felhozzátok, hogy igen, értelmesebb elfoglaltságnak tartom azt, hogy itt vitatkozom veletek, mint azt, hogy azon nyammogjak, amit a számba adnak.
  • dronkZero
    #19
    Minden második mondatomban benne van az, hogy "szerintem". Én nem tartom azt az embert normálisnak, aki várja a Barátok Közt következő részét. Azt sem, aki önszántából Mónikashow-t néz. Azt sem, akit érdekel, hogy Győzike, Kiszel Tünde, Norbi, vagy bármelyik "sztár" milyen állagút fosott. És a tévéműsor igen nagy százaléka erről szól.

    Ja, persze, tudom, ott van a híradó. Kár, hogy mire híradó jön, addigra már minden egyes riportjáról tudok, semmi újdonságot nem mond.

    Egyedül a National Geographic-ot, a Spektrumot, és a Discovery Channel-t érzem a létezésre jogosultnak.

    Kimaradtak a sportcsatornák. Az is egy szép téma. Nézni, ahogy _más_ sportol. Csodás.

    Na, részemről ennyit a tévéről. Én inkább élek.
  • dronkZero
    #18
    "a filmes helyzet még pocsékabb (mozi kilőve), a könyvek még annál is gázabbak (olvasás kilőve), a számítógépes játékok színvonala no komment (vagyis kilőve)"

    Moziban legalább nincs telefosva a film reklámmal. Ez már egy pozitívum.
    Viszont a legszarabb Uwe Boll(például) film is nagyságrendekkel színvonalasabb egy Mónikashow-nál, vagy bulvárszar Aktívnál. Vagy bárminél, ami az adott tévécsatorna saját termése. Ami meg nem saját produktum, azt meg élvezhetetlenné szabdalják a negyedórás, szintén hányingerkeltő reklámokkal.

    Számítógépes játék: Lehet, hogy szar, de legalább interaktív. A tévénél az interaktivitás maximuma, hogy el/kikapcsolom. Ja, nem, bocs, küldhetek emeltdíjas SMS-t is. Hülyének is megéri.
    Másrészt újabban egy számítógépes játék eláshjatja magát (de ha nem is, akkor max egy hétig tart), ha nincs benne multiplayer. Szerintem magasabb szintű közösségi tevékenység szétrúgni egymás seggét kvékben(CSében, BFben, ami tetszik), mint megbeszélni, hogy a Miklós már megint mekkora szemét volt a BK-ben. Ha másért nem, legalább a _saját_ dolgaidat beszéled ki, nem egy fiktív szar szereplő dolgait.

    A könyv témát meg belekeverni ide, elég béna. Ha az elmúlt 2000 év irodalmi termésében nem találsz magadnak megfelelőt, akkor meg is érdemled.

    De miért is kellene _új_ dolgokkal szórakoztatni magad? Lehet, hogy a mai mozi, a mai játékok, a mai könyvek szarok, de visszakereshető. Na, a TVműsor nem. Ott épp csak az aktuális szart tolják az arcodba. Ha valamiről lemaradtál, akkor le vagy róla maradva. (OK, neten esetleg már visszanézheted. De az meg nem a tévé, hanem a net érdeme.)

    Mindezt összevetve alakult ki az a véleményem, hogy a tévé egy elavult médium, színvonala a béka segge alatt, és épeszű ember nem nézi.

    "hogy egy filmet néz a lakosság 15%-a (ami jó eredmény), semmi nem terjeszt ki rád."
    Ja, csak ehhez hozzájön, hogy egy másikat néz 13%, egy megint másikat 11%, stb, és ez végül kiadja, hogy mindenki tévét néz. Ami meg nem igaz. És a nagy globál statisztikában elvileg én is benne vagyok, mikor nem is.
  • pauly
    #17
    "épeszű ember nem néz TV-t"
    Épeszű ember ilyet nem mond...
  • pauly
    #16
    "Ha már sorozatok: rengeteg nagyon jó japán anime van, amit egy-egy született feleségek színvonalú műsor helyett kéne leadni.
    Inuyasha, DragonBall, stb... ezeket még a felnőttek is szívesen megnézik, ha van megfelelő piárja!"
    Hát igen a japán animek aztán nagyon jók...pfff Szerencsére 1 embert se ismerek aki ilyen hülyeségeket néz...
  • winnie
    #15
    "Azért ez az ellenérzés, mert gyakorlatilag _rám_ is kiterjesztik"

    ezt most meg sem merem válaszolni. szerintem az, hogy egy filmet néz a lakosság 15%-a (ami jó eredmény), semmi nem terjeszt ki rád. max annyit, hogy a többség nem nézi, ami igaz is rád nézve, tehát baromi jó a minta:)
  • winnie
    #14
    "igen, szerintem az egész úgy szar, ahogy van, és épeszű ember nem néz TV-t."

    és akkor mit csinál helyette? csak a kíváncsiság, ugyebár. mert (vegyünk 3 random pótléktevékenységet), ha belegondolok: ha a tévéhelyzet ilyen, akkor a filmes helyzet még pocsékabb (mozi kilőve), a könyvek még annál is gázabbak (olvasás kilőve), a számítógépes játékok színvonala no komment (vagyis kilőve)
  • dronkZero
    #13
    Itt a többes szám harmadik személyt az egész tévés iparra értem, nem konkrét csatornára. Igen, szerintem az egész úgy szar, ahogy van, és épeszű ember nem néz TV-t. Egyébként öngerjestő a folyamat, minél szarabb a műsor, annál butábbak nézik, és mivel így a szar lesz nézett, ezért még több szemetet gyártanak. Számomra már rég túl primitív az egész, és nem merek belegondolni, hogy milyen, jelenleg elképzelhetetlen mélységekbe süllyedhet még a színvonal.
  • dronkZero
    #12
    Azért ez az ellenérzés, mert gyakorlatilag _rám_ is kiterjesztik a kis "reprezentatív" csoportjaikból számított nézettségi adatokat, holott egyáltalán nem nézek tévét. Ők úgy gondolják (nyilván, mert ezzel foglalkoznak), hogy körülöttük forog a világ, és az egész ország nézi a szart, amit próbálnak letuszkolni a torkunkon. Nekik háztartás=2-4 tévénéző. Ez egyáltalán nem így van. Ezért nem ér az egész semmit. Szerintem.
  • AzUs
    #11
    ezzel egyet kell h értsek :D
  • winnie
    #10
    ez így van, de még arrébb van.

    (zárójelben, érteném a nézettségi adatokkal szembeni ellenérzést, ha extrém baromságokat mutatnának, no de annyira papírformaszerűen fájdalmasak a számok, hogy sosem értettem az ellenérzést velük szemben:)
  • dronkZero
    #9
    Na, majd ha tömegesen elterjed a digiTV, akkor majd kiderül, hogy _valójában_ mi mennyire nézett. Amíg légből kapott adatokkal machinálnak, addig szart sem ér az egész.

    Egyébként meg aki tévét néz, az meg is érdemli.
  • winnie
    #8
    "Például: ki néz ma ,,Napló - mérlegen a valóság(show)''-t?"

    a tv2 legnézettebb műsoráról van szó.

    "Aktív: régebben atomkirály volt, de aztán lesüllyedt a bulvár szintjére, azóta senki sem nézi!"

    a bulvármagazin mindig is bulvármagazin volt.

    "Talán a legnormálisabb műsor a Híradó, de már az is kezd bulvárosodni."

    dettó mindig is bulvár volt, hiszen egy kereskedelmi csatornának mondhatni kötelessége bulvárhíradót adnia.

    "a harmadikkal(24) biztos befutó lenne a TV2 is, eddig úgyis csak 2 széria ment le itthon."

    dettó rtl vitte el, csak nem merték adni. és sansztalan, hogy befutó lenne, mert a logika nem azt diktálja, hogy az a sorozat, amely amerikában sem volt nagy siker (S1-S2), itthon már ment más tévében, s dvd-n is megjelent, siker lehetne.

    "Ha már sorozatok: rengeteg nagyon jó japán anime van, amit egy-egy született feleségek színvonalú műsor helyett kéne leadni."

    jó nagy baromság, hogy a MAGYAR ember inkább anime-t nézne, mint sem mondjuk a világ egyik legnépszerűbb sorozatát.
  • szombi
    #7
    Ha talán a saját készítésű műsorok színvonalasabbak lennének, még előnyük is lehetne!

    Például: ki néz ma ,,Napló - mérlegen a valóság(show)''-t?
    Ócska, mert 2 perc míg egy-egy szavazásnál elmondják a nyereményeket és a támogatókat, ráadásul ezt legalább 5-ször is megteszik a műsor alatt.
    Sok a fölös duma, rémes az intro, 3 perc értelmes műsor után vagy újra a nyeremények, vagy reklám jön...

    Aktív: régebben atomkirály volt, de aztán lesüllyedt a bulvár szintjére, azóta senki sem nézi!
    Ha nem a kelemen-anna félékkel foglalkoznának benne, hanem az eredeti témákkal,
    akkor talán élvezhető is lenne, és felvenné a versenyt a fókusszal!

    Talán a legnormálisabb műsor a Híradó, de már az is kezd bulvárosodni.

    Szerintem a kiutat az jelentené, ha valóban élvezhető műsorokat sorozatokat adnának, persze megfelelő korhatárjelölésekkel.

    A három legkirályabb sorozat közül kettőt az rtl-klub vitt el(Lost, Prison Break),
    a harmadikkal(24) biztos befutó lenne a TV2 is, eddig úgyis csak 2 széria ment le itthon.

    Ha már sorozatok: rengeteg nagyon jó japán anime van, amit egy-egy született feleségek színvonalú műsor helyett kéne leadni.
    Inuyasha, DragonBall, stb... ezeket még a felnőttek is szívesen megnézik, ha van megfelelő piárja!

    Az elmúlt fél évben az átlagember is elkezdett érdeklődni a politika iránt,
    elsősorban az őt érintő közvetlen hatások mögött húzódó döntések sorozatára, azok miértjére kíváncsi.
    Ezáltal jónéhány műsor tarolt: ESTE(MTV1), Szólás Szabadsága(MTV1), TV ügyvédje(MTV1), Házon kívül(RTLklub), stb...
    Jó volna, ha a TV2 is indítana valami élvezhető politikai műsort,
    szerintem a Házon Kívül stílus nagyon bejön az embereknek, csak sajnos késő este(23:00 után) van.
  • winters123
    #6
    Ajánlom figyelmetekbe a fejlécet.

    Főoldal Tv/Sorozat hírek
  • RoliSoft
    #5
    "Nem is olyan régen írtunk arról is, hogy a sorozatos őszi bukásoknak is köszönhetően távozott a csatorna kreatív WC-pucolója és higénia-menedzsere."
  • Tompika007
    #4
    "de nem érne senkit meglepetésként a hír, ha H. Gizella idővel az RTL vigyázó szárnyai alatt folytatná pályafutását."
  • kow83
    #3
    Ez semmi, tegnap lecserélték H. Gizella takarítónőt is. Gyalázat. Már neki is keresik az utódot.
  • pauly
    #2
    na ja
  • dronkZero
    #1
    És ez ki a f*szomat érdekel? Egyáltalán mit keres itt, az SG-n?