112
  • Cat #112
    http://www.sg.hu/cikkek/44490/olympus_evolt_e_330_ismerteto
  • nachtwey
    #111
    van mikor a 45 fókuszpont is téved motorversenyen a kanyarban bedölő versenyzőnél...

    semmi sem felesleges, csak használni kell tudni:)
  • babajaga
    #110
    A gépek nem uralkodnak hanem van olyan opció hogy több AF pontból a gép választ.Miért ezt kell bekapcsolni? Van olyan hogy egy AF pontra állít élesre, miért nem ezt használod? Egy képen egy főtéma van nem azt az egyet kell élesre álltani?
  • Berber
    #109
    Köszönöm a tanácsot, komolyan megfontolom.
  • Berber
    #108
    A sorozat expozícióval max annyit érek el mint egy géppuskával belelőni a tömegbe. Az hogy abból az eldurrantott 10-20 képből 1 jó fotó lessz, 1%-al sem növeli az esélyeimet. Viszont tudnék filmes gépből olyan fotót mutatni, amiből az az 1 db elég volt.
  • nachtwey
    #107
    fotózni mindennel lehet, csak elkell dönteni mire an szükséged:
    minőség és használhatóság együtt drága, ha tudsz kompromisszumokat kötni, akkor minden megoldható, de 10 megapixeles, zajmentes, 15× átfogású, hibátlan objektívvel szerelt, stabilizátoros kompakt nem létezik...

    dslr alapvetően egy minőségi lépcső, mivel a nagyobb érzékelő, fejlettebb feldogozó algoritmusok és processzorok miatt egy belépő szintű váz is többet tud, mint a high-end kompakt (aminek az ára jelentős részét az objektív teszi ki) - de a tükörreflexesekre kell még objektív is...
    ez miatt lesz igazán drága mulattság...

    ha valaki az 550UZ átfogását szeretné, annak csak magában egy Sigma 50-500-as telezoomra lenne szüksége, amely alapvetően jó minőségű objektív, de az ára csak a fent említett kompakténak a duplája...
    (és még nincs rajta váz, illetve illene egy nagylátó - Sigma 18-50/2.8 talán a legolcsóbb, ami még elfogadható minőségű - objektív)

    pillanatok alatt eltapsolhatod az az Oly550 árának 4szeresét:)

    én aztmondom Neked, hogyha a 300X bigkit árát kifizetted volna, akkor nézd meg az Olympus E-330 bigkit árát is, nem csúcsminőség, de a kompaktoknál jobb, a kitobjektívek jobbak, mint a Canonnál, és ezzel megkedvelheted a dslr-rel való fotózást...
    link - ha találsz vállalkozó ismerőst, aki elintézi az ÁFAt, akkor 160e-ből van egy jó felszerelésed:)
  • Berber
    #106
    A békás képnek volt egy elrontott elődje, (sőt több is) amikor a gép nem a békát akarta élesre állítani, hanem a levelet. Majd a guta ütött meg, amíg küzdöttem az önfejű AF-el, a békám meg "türelmesen" várta, hogy végre lefotózzam. Nem lett tökéletes sajnos, mert arra már végképp nem figyeltem, hogy a felbontást magasra állítsam, (mivel előtte netre fotóztam 640-en volt) ezért ez egy "elrontott" fotó lett. A béka meg megunta.

    Rossz érzés ha a gépek eluralkodnak felettünk....
  • Berber
    #105
    Bocs mostmár ritkábban olvasom ezt a fórumot.
    1.Konkluzió: Ami jó az 300 eFt és felette +ob. Ami olcsóbb =, ne akarjak vele fotózni.

    2. Az AF jó, az tudja mit csinál halgassak rá, a szemem ugyis kacat, hogy mit akarok, az ugyse érdekeli a gépet.

    3. A Canon eos 300 szépen bedugva a digitális gépek közé, azt fejtsd meg, vagy légy szakértője a típusnak. Én is rájöttem, hogy a bótos így akar eladni filmes gépet, hogy nem gyüjti külön a gépeket.

  • Cat #104
    Nézd meg az elődje tesztjét, ugyse módosítgatnak rajta sokat a gyártók.

    http://www.sg.hu/cikkek/46853/sony_dsc_h5_ismerteto
  • vax
    #103
    Erről mi a vélemény: Sony Dsc-h9
  • vax
    #102
    Köszi.
  • BiG G
    #101
    Te annyira hülye vagy barátom hogy azt már tanítani kéne. Ajánlanám hogy olvass el néhány könyvet a témában, vagy informálódj, mert olyan mértékű baromságokat osztasz hogy az hihetetlen.

    Persze mindenki más a hülye rajtad kívül, hiszen már mindenki elmondta neked hogy idióta vagy, de csak nem jut el abba a csökött agyadba, blokkolja tán valami? Fogd fel hogy nincs igazad.
  • nachtwey
    #100
    kb. volt 200 idióta, használhatatlan, ostoba tanácsod és kommented és most ez az első, ami értelmes:
    "Az AF végzi a maga feladatát, bírálni viszont nem tud mert nem krtikus."

    grat!
  • babajaga
    #99
    "ha az AF működése TŐLEM függne, és nem akarna FELLÜLBÍRÁLNI"

    Az AF végzi a maga feladatát, bírálni viszont nem tud mert nem krtikus.
  • babajaga
    #98
    Egyszerű veszel egy manuális tolózoomot és meg van oldva minden problémád. Én a Pentaxomhoz csak használt optikát vettem a Vaterán, többek között egy legendás Tamron makrót ami tekerőzoom és mégis könnyen lehet élességet is állítani mert olyan jól van megcsinálva, a rajza meg...
  • DoctorJohnson
    #97
    "imádnám ha az AF működése TŐLEM függne, és nem akarna FELLÜLBÍRÁLNI! Nekem nem kell az AF! (Legfeljebb ritkán)"

    majd rájössz, hogy pl. teleobjektívvel készített fotóknál az AF pontosabban "lát" mint a szemed. kompakt gépnél meg ne is reménykedj benne, hogy távoli témára pontosan tudnál élességet állítani az lcd kijelzővel.

    sztem az a Te bajod, hogy életedben nem volt még dslr a kezedben, nem ismered egy dslr gép AF sebességét, a tükrös kereső előnyeit, etc
  • DoctorJohnson
    #96
    "Ja és ne mondja senki, hogy 1000 ms-ot előre lát, letud fotózni egy akadályfutót (ami egyszerü ugye) a gát felett, vagy egy ugró állatot (ami már ugye nehezebb hiszen nem szól hogy MOST) mondjuk a legszebb pozícióban. "

    Erre való a sorozatfelvételi mód, ami a jobb gépeknél már igen komoly sebességet jelent. Nem kell azon szenvedni, hogy vajon a LEGJOBB pillanatban exponálsz-e, elég sorozatot lőni és később (akár a helyszínen) kiválasztod a legjobbakat.

    Ez pedig egy filmes gép, ha dogotálisat szeretnél, akkor nem a legjobb választás :)

  • DoctorJohnson
    #95
    nekem nem
  • nachtwey
    #94
    de igen, én használtam is - igaz ezek az objektívek elég gyengék, de 10×15-ös papírképig jók:)

    Berber, a gép hátulján van egy LCD - ettől még nem digitális, csak az expoziciós adatokat, a fókuszpontot és a filmen hátralévő expoziciók számát jelzi...:)

    Ha analóg EOS vázat keresel, akkor használtan inkább EOS 33/30V vagy EOS 5, nem érdemes újat venni.
  • Hobot
    #93
    Az nem filmes gép?
  • Berber
    #92
    Bocs 1-el több nullát írtam. Helyesen 120 000,- Ft a kit.
  • Berber
    #91
    Találtam valamit ami lehet akár a legjobb választás is Canon EOS 300 X +2db objektív 28-300 mm ig.
    És az egész max.: 1200000,- Ft!
    Na erröl mi a vélemény?
  • Gabo
    #90
    vax:
    Ha átnézed néhány bolt kínálatát az általad megadott paraméterek szerint, akkor alig egy-két gép marad fenn a rostán. Ezek közül szerintem a két legjobb gép a Panasonic FZ50 és a Fujifilm S9600. Az egyik ebben, a másik abban jobb egy kicsit. Mérlegelni kell, hogy milyen körülmények között szeretnél fényképezni és hogy ezen körülményeknek melyik felel meg leginkább. Kicsit lejjebb is akadnak még jó gépek, ezekre is ez vonatkozik...
  • Berber
    #89

    Novi uj kép makróban. Nekem teccik...
  • Berber
    #88
    Azt szeretném mondani, hogy imádnám ha az AF működése TŐLEM függne, és nem akarna FELLÜLBÍRÁLNI! Nekem nem kell az AF! (Legfeljebb ritkán) És örülnék ha a zoomot nem bonyolizálnák egy karocska-motorocska közbeiktatásával, hanem én húzhatnám egy gyűrűvel amivel az élességet is állítom. Ja és ne mondja senki, hogy 1000 ms-ot előre lát, letud fotózni egy akadályfutót (ami egyszerü ugye) a gát felett, vagy egy ugró állatot (ami már ugye nehezebb hiszen nem szól hogy MOST) mondjuk a legszebb pozícióban.

    Tegnap agyon fogdoztam pár gépet. Hááát nem fogok 300 eFt,-ért venni olyat ami jó, de a csúcs az FZ50 volt. Elnézést mindenkitől, nekem ennek az ergonómiálya jött be azonnal. Az ár meg 140 körüli. Még a fenti Olympus is drágább.....

    AKKOR MOST MIRÖL BESZÉLÜNK?????
  • vax
    #87
    Na akkor most ha itt ilyen sok hozzáértő összejött felteszem a kérdésem:

    Kompakt (mint ez is), kb.: 12-18 zoom (ami azért még a végeken is ér valamit), 6-8mp (itt nem muszály a maximum), ár: 100-130eFt (itt inkább a kisebb felé tendáljon :( ), ceruza elemmel használható legyen, memória kártya tipus mindegy, melyik tipus lenne a véleményetek szerint a legjobb vétel ha a képminőséget veszem előtérbe normál nem extra körülmények között.
  • GregSB
    #86
  • szacsi
    #82
    nem.
  • nachtwey
    #80
    macskafotós, nem sikerült még rájönnöd, hogy csak szórakoztatsz?:)))

    annyira távol vagy a fotográfiától, mint Makó Jeruzsálemtől...:)))
    folyamatosan ellentmondásokba keveredsz, azt sem tudod hogy néz ki egy pentaprizma, mi a bemozdíásos életlenség vagy hogyan mentenek képeket a gépek sorozatnál...
  • babajaga
    #79
    Azon röhöghetsz hogy elemi fogalmaid nincsenek a gépek működési egységeiről, és azt se veszed észre amikor példát mondok hogy mitől függ az AF működése.
  • nachtwey
    #78
    nem érted?
    UGYANAZ!

    ennyire fafejű vagy?
    a Sony odaadta a technológiát a HP-nek, Canon-nak, stb-nek, így most mindenben ugyanaz az AF rendszer van és csak az objektív miatt változik, amit babajaga még cserélget is, holott eddig kompaktokról volt szó...

    [MEGFULLADOK A RÖHÖGÉSTŐL]
  • babajaga
    #77
    Az eszedbe se jut hogy az AF működését más is befolyásolja? Felteszek a gépre egy optikát és gyorsabb lesz az AF. Másik optikával nem működik az AF.
  • szacsi
    #76
    pontosan ugyanaz? aha.

    gondolom az is csak véletlen (az enyémben valami szériahibás érzékelő lehet ...), hogy gyorsabb és pontosabb.
  • babajaga
    #75
    Látod most olyat mondtál amiből kiderül hogy nem tudod milyen AF van a kompaktokban.Vagyok olyan jó hogy elmondom hogy a Sonyban ugyanaz a KONTRASZTÉRZÉKELŐ AF van mint a másikakban.A hologram vetítés gyenge fénynél segíti az AF-t. Más gépeknél ezt egy kis lámpával oldják meg.
  • szacsi
    #74
    ...nézz bele a többi digicamos cikkbe is... (;
  • szacsi
    #73
    ((:
  • DoctorJohnson
    #72
    lol, ez már tuti vmi komédia lesz, ez nem lehet komoly :)
  • sharpshooter #71
    ne zavard meg!

    Ő most okos - minden kompaktban ugyanaz van:))))
  • szacsi
    #70
    dehogynem, ott van pl a Sony HoloAF rendszere...
  • babajaga
    #69
    "Amitől lassabb lesz a kompakt az a totálszar AF-rendszerük"

    Tudod csak egy baj van ezzel a megállapítással, hogy nem lehet kompaktokba más AF-t beépíteni. Olyat mondasz rossznak ami helyett nincs jobb.