1945
Futás
  • gameplusz
    Doktor Livin mágneses térdpánt vagy mi
  • hunbasser
    de a térdet azt nem tudod bemelegíteni.a cipő az meg tényleg nagyon fontos,de nem hiszem,h rossz cipőm lenne.
  • hunbasser
    ez a lötyögés jobban igénybe veszi a térdet,mint a rendes futás,ezért sem szeretek kocogni.peidg úgy 10-15 vagy több km-t is le tudnék futni,mert a kocogásban nem fárad el az ember,a térdet viszont kicsinálja,hacsaknem ilyen gumírozott pályán futsz,nagyon jó futócipővel és befáslizott térddel.persze ezt a folyamatos kocogásra értem,nem az alkalmankéntira.

egyébként mit tudtok ajánlani a térdfájásra?meg nekem még az a bajom,h nagyon merevek az izmaim.ya,és úton futok,amiben emelkedők is vannak,igen,tényleg nem túl egészséges,de lehet,h mostmár ki fogok járni a helyi sportpályára
  • Mirk
    csak ha rossz cipőben csinálod és ha nem melegítesz be
  • hunbasser
    pont akartam topikot nyitni neki :)

én esténként szoktam úgy 3 és fél km-t futni,csak az a baj,h amilyen egészséges,ugyanolyan egészségtelen is a futás.térdet,gerincet,bokát gallyra vágja.
  • DaemoonHunter
    Dehogy unalmas! 4-5 téged üldöző kutyával nagyon is izgalmas tud lenni!
  • Mirk
    biztos segít
    minden segít rajta ami fokozottan igénybeveszi, megedzi
  • Ramox
    Hali!

Haverral mi is most terveztük el h lejárunk mostmár lassa nfutkosni esténként. Nekem egyébként is célszerű lenne mert 25%al kissebb tüdőm van az átlagosnál. A lábam bőven bírja a 4ezret de megkell állnom mert a tüdőm már nem. Érdekelne h a futás segít e a tüdőmön, h erősebb illetve nagyobb legyen? Tudom hogy úsznom kéne de az úszást rühellem
  • Forro Napsugar
    én utálok futni ... :)
  • Mirk
    ja pl nem hallod hogy jön a vaddisznó hogy kinyírjon:D
  • Tinman #53
    Dehogy unalmas :) Persze a betondzsungelben elég gáz lehet a betont taposni, de ezért jó a tájfutás. Ott nincs olyan, hogy elmegy melletted egy IFA és megdöglesz, mert nem kapsz levegőt.

Bemész az erdő legsűrűbb részére, "kinyitod" a tüdőd és futsz... számtalanszor láttam már megriadó őzeket, menekülő nyuszikat, vaddisznót stb. Arra azért vigyázni, hogy eszméletlen rikító/fényvisszaverő ruhában fussatok, mert sok a balfax vadász!
    Ja, és erdőben nem célszerű mp3-al futkosni, mert kellemetlen meglepetések érhetnek, ha nem fülelsz ;-)

Néha olyat is szoktam "játszani", mintha üldöznének... eszméletlen jó móka még egyedül is :-D
  • scs17
    mindig tudsz javítani, csak egyre kisebb mértékben :)
  • Tinman #51
    Azért nem jött össze szvsz, mert ilyen eszeveszett tempóban futsz... próbálja meg 3-4-et lefutni, ahogy szoktad, majd állj be egy dinamikus ritmusra. A "lötyögés" a legrosszabb, amit ugye főleg nők szoktak futás címszó alatt művelni /tisztelet a kivételnek./
  • zmeor
    a futásban sosem fáradtam el ugy hogy.. már nem bírja a lábam.. meg ilyesmi

csak légzés meg ilyen biológiai dolgokban.... azon múlik az egész
  • B0B0
    :D
  • blackgamer
    Szégyen a futás, de hasznos!
  • gameplusz
    Hat nekem nem megy... Anno 3-akat futottam, aztan 6-ra valtottam mert ugy gondoltam menni fog... Hat eleinte menni is alig tudtam, aztan vhogy... De ennel tobbet barmikor probaltam, sose jott ossze... Egyszeruen ennyi futas utan elfogyok.-
  • Mirk
    szerintem a fizikai határt soha sem érheti el az ember
    mert ha folyamatosan edzel folyamatosan javulsz és nem hiszem, hogy egyszercsak nemtudsz javítani az idődön. vagy nemtudom:)
  • B0B0
    Dehogynem, pár hónap után
  • B0B0
    Egyetértek, a futás a céltalansága miatt unalmas
  • gameplusz
    Velem meg az a gond, hogy 7-et az életbe nem birnék ki :D
  • B0B0
    Minden nap futok 7 kilométert egyhuzamban, de épp elég időt elvesz az életemből úgy, hogy a környéken teszem, nemhogy még elmásszak másova...
  • B0B0
    Jópárat (és nem próbáltam, hanem csináltam)
  • gameplusz
    Jo az is, en mar nagyon reg ota csinalom, minel tobbet futsz, annal jobb leszel... Persze egy ido utan elered a fizikai hatart, ahonnan mar nincs tovabb :) De attol mindenki messze van meg :)
  • motyodlee
    kb :D
  • Mirk
    én 2km-et futok 9, 10 perc alatt:D
  • Ch_Slater
  • gameplusz
    Szoktam igen, neha eljarok erre-arra, szep eredmennyel...
    Egyebkent a 20 perc kb volt, a legjobb idom eddig 20:42 volt, de akkor mar majdnem mentot hivtam...
    Egyebkent hozza tartozik a dologhoz, hogy 5 eves korom ota sportolok, es szep nagy labaim vannak...

3 kilometernel meg 9:10 volt a legjobb.
  • Tinman #35
    Ha te 20 perc alatt 6km-te lefutsz, akkor a futásból kellene élned... -> 6 éves terep/tájfutó múlttal mondom ezt.
    10000 futóból 1-2 képes ilyen teljesítményre... mert ugye az ember ha elég edzett sprintközeli állapotban lefut 2 max 3km-t, de akkor már a jobbak, is behúzzák a kéziféket és egy normális ritmusra kapcsolnak.

Szívesen mégnéznélek, jársz versenyekre?
  • motyodlee
    20 percnyi sprint az nem semmi.... én is szoktam sprintelgetni csak azt biciklin :P és akkor 53mmal megyek :DDD
  • gameplusz
    Hat, majdnem sprintbe... Persze utana meghalok feeling, de nembaj.

3km meg olyan 9-10 perc max.
  • motyodlee
    lol közel 20 km/h-s sebességgel futosgálsz? :DD az szép
  • Mirk
    20 perc alatt 6km az egész jó idő
  • Mirk
    és lehetőleg előtted fusson, feszülős gatyában:P
  • gameplusz
    En is mp3-mal futok, minden heten mas utvonalat valasztva. Napi 6km megvan, olyan 20 perc alatt kb. Persze ha van ra idom, es elotte nem tortent semmi mas sportbaleset.

Egyebkent +fav.
  • GregSB
    Unalom ellen két megoldás: mp3 lejátszó és mindíg más helyszín, vagy csajt kell elhívni futni :P
  • GregSB
    "amúgy tényleg nem kell hozzá sok, csak egy jó cipő..."

Nemtom, nekem az eddző ismerősöm annyit ajánlott még ezek mellé (főleg ha aszfalton futok, de egyébként is) hogy melegítsek be előtte legalább fél órán keresztül, és egyek zöld kagylót (porcképzőt) mert hosszú távon nem túl kedvező a porcoknak meg izületeknek.

Egyébként én is már régóta punnyadok, de most júniusban újra el akarom kezdeni :)
  • Marcell
    Nekem dog unalmas es monoton a futas magaban, en csak labda utan tudok/szeretek futni, meg olyankor allando versenyhelyzetek vannak. FOCI az igazi. Bar edzeseken kell csak ugy is futni, de az sose megy olyan erovel, hajtassal, akarassal es kitartassal, mint amikor a 93. percben is meg kell nyernem a versenyfutast az ellenfel jatekosaval szemben.
  • Dragooon #25
    sulimban szokott lenni egy "nagy durranás" nevű dolog. ilyenkor a gyerekek elmennek biciklizni vagy futni (ez utóbbi már kevésbé olyan népszerű).
    asszem volt valami olyasmi, hogy Magyarországot váltófutásban (más bicajjal) megkerülték :D

egyébként én utálok futni, főleg körbe-körbe olyan mint a nascar mindig ugyan azt látod semmi új nem történik benne
  • Ch_Slater
    én 3 éve kezdtem el elöször májusban. akkor alig ment 1 km. aztán őszre már 7.5 körül tudtam futni. aztán persze összel abbahagytam és utána már soha nem sikerült annyit lenyomni. utána csak néhány fellángolás volt, max. 3-4 km-rel.
    amúgy Szegeden a körtöltésen futottam mindig. (kivéve az elején, amikor még Londonban az Alexandra parkban)
    amúgy tényleg nem kell hozzá sok, csak egy jó cipő...