1945
Futás
  • gameplusz
    Az igen... :P
  • Z
    Meseret Defar a női 5000m-en 14:16-tal új világcsúcsot futott!

3 percen belüli utolsó 1000...
  • Z
    Golden League verseny megy az Eurosport-on. Oslo, Norvégia.

Női 1500m nagyon izgalmas volt.

Gerelyhajítás mezőnye iszonyatosan jó! ;)

További érdekes számok: női/férfi 100m, női 400m, férfi 1500m, női rúgugrás, férfi hármasugrás.

Aki szereti az atlétikát, szerintem nézze, elég jó eredmények születnek!
  • gameplusz
    Az jó, kár, hogy nem járok futóversenyekre :) Nem érzem fontosságát, amúgy sem vagyok egy nagy szám, csak akaraterőm fejlesztésére használom :)

Egyébként köszi, döglődni fogok, becsszó
  • Z
    Nyilván nem ugyanaz, de akkor is nagyon nagy szó.

A tempó érzékeltetése végett írtam be.

A mi csapatunk most pl 3:40-es átlagezrekkel lett 5. a K&H-n (összetettben 8. a 950-ből). És azért a 3:40-es ezrekhez (ott fejenként csak 7km-t kell futni) is keményen kell edzeni. :)

Jobbulást kívánok!
  • gameplusz
    Na jó, de a maraton az nem 8km (vagy én értem félre)... Egyébként rengeteg olyan embert ismerek, aki bőven megver futásban, szóval nem nagy szám ez, hidd el...
    Egyébként ma futottam utoljára a héten, majd hétfőn újra próbálkozom, amúgy is le vagyok gyengülve, 4 napos rókamóka, láz, meg hasonló jók után vagyok épp...
  • Z
    Ehh, úgy ne nagyon erőltesd. Használj flector/diclofenac/voltaren/fastum, stb kenőcsöt. Azok gyulladáscsökkentők.

Azért a 27-28 perces 8 kili az minden, csak nem lassú. A 27:20-as 8km az 3:25-ös átlagezreket jelent. Ami 2:24:11-s maratoni idő. Itthon pl ilyen idővel jó néhányszor meg lehetett nyerni a legnagyobb magyar maratont.
  • gameplusz
    Az érdekes lehet :D

Én közben már a 8km-eket futom, igaz nem elvetemült tempóban, szép lassú 27-28 percekben, de jóez egyenlőre... persze ha a lábam is bírná a reggeli-esti tréninget :S Ugyanis begyulladt mindkét bokaszalagom...
  • Dorricaa
    Nemtom én atléta vok és ha hosszút futunk akkor megvan egy tempó onnan nem lassitunk nem gyorsitunk aki nem birja annak is futni kell mert otthagyjuk az erdőbe!!Egy futópálya meg 400 méter hosszú!A fedett meg 200!!A tesitanárokról meg annyit pl az enyém az olyan h mi számoljuk magunknak és van olyan h 3 szor lekörözünk vkit és a végén mégis ő futott jobbat!!
  • Mirk
    én nem voltam
  • Z
    Jó volt a hétvégi K&H maraton váltó!

Ha érdekel valakit, akkor képeket, meg eredményeket találhat a futaneten.
  • Z
    ezt írd be a keresőbe: nike run commercial, vagy nike run ad
  • gameplusz
    Nikerunning-on nem talaltam, jutubon meg nemtom hogy keressek ra...
  • Z
    jutub? vagy nikerunning.com?
  • gameplusz
    Esetleg nem tudja valaki, hogy interneten hol érhető el a Nike új "futós" reklámja?

Kösz előre is.
  • jefferson83
    Nagyon nem vagyok járatos benne, csak az olimpiai atlétika közvetítések által :) Mi sokszor kiserdőben futottunk az 800m - es volt, ez inkább megmaradt bennem :P

Ui: a buszparkoló biztos fontosabb
  • Z
    200m-es a fedett, 400m-es a szabadtéri, 600-as nem tudom, hogy van-e még...régen a Népstadionnál volt egy. De sajna levágták, mert buszparkolót csináltak az egyik végéhez. :(

De általában a rekortán pályák, a focipályák körüliek azok 400 méteresek.
  • Mirk
    az utcánkban:)
  • dotkom
    merre fele szokott futni?
  • gyuri12
    jeeee
  • hunbasser
    pfa! :D
  • Mirk
  • gyuri12
    hejj azért megvan,hogy legalább mennyit kell futni! elsőbe,és 2. egy kör volt,aztán már 1,5 aztán 4-be,már 2 és még most is 2...amúgy ha megerőltetném magam,akkor simán lefutnék 3 kört is... csak inkább azt majd a javítókúperen,ami asszem ma lesz:D
  • gyuri12
    nem,nem érted:) első én elején futottunk pl 1600 métert,akkor 1 évvégén,már többet kell,2 év elején mégtöbbet,aztán így tovább...
  • Rise Against
    akkor ez faszság. első évben lépek kettőt, másodikban hármat, harmadikban négyet... és javítottam mindig, 5-ös :p
  • gameplusz
  • gameplusz
    3,5km sztem, de ki tudja, majd lemérem :)
  • Ch_Slater
    én még pár éve vettem egy timex-et, ami méri a távot is.
  • Mirk
    nem a tanár számolja, hanem a gyerek ezért lehet csalni:)
  • jefferson83
    Vannak spiclik, mi két csoportban futottunk és mindenkinek volt egy számoló párja. Tanár csak felügyelt.

Mellesleg olyan is volt, hogy első korben be a bokorba futópálya mellett 5 körrel később meg ki :D
  • jefferson83
    De. :)
  • CattiBrie
    És, ha 20 gyerek fut, akkor hogy számolja a tanár egyedül, hogy ki hanyadik körénél tart? :)
  • jefferson83
    Persze, változó 400, 600m ...stb Mielőtt még belémkötnek :P
  • Mirk
    nem 400 méteres a pálya véletlen?
  • Mirk
    gondolom tudja tesitanár hogy hány méteres a pálya és méri hogy Vég Béla 12 perc alatt 15 kört futott akkor az 2es szint. Kovács Géza 23 kört futott ami jó ezért 5öst kap
    bizton van vmi követelményrendszer
  • jefferson83
    Egy tisztességes futópálya 800 méter, a maradék meg sac per kb.
    Számolják a köröket.
  • CattiBrie
    Azt hogy méritek, hogy hány métert futottatok?
  • Mirk
    hát ésszel kell futni, meg kell találnod azt a tempót amit tudsz tartani 10en akárhány perig is. többre mész vele mintha kétszer olyan gyorsan kezdesz rohanni
  • jefferson83
    Akkor ne legyetek hülyék és az elsőt sétáljátok végig :) Onnan már csak javítani lehet.
  • LPKENJI
    ti mnnyit futtok cooperen?