1945
Futás
 • smith09 #1945
  Sok balesetmentes km t kívánok.
  Én pár hónapja váltottam adidas ultraboost 20 - ra nagyon szeretem, kényelmes.

  Te hány km - t tervezel a cipőben?
 • robicarlos6
  #1944
  Az öreg harcos megérett a cserére. Ma jött meg a leváltója.  (Ez idő alatt ami lett a cipővel az orr része mindkettőnél a nagylábujjnál kilyukadt [ezekszerint debil módon futok és futás közben megfeszíthetem a lábfejem és a nagylábujjam felfelé néz all time mást nem tudok elképzelni] és a sarok részen mindkettőnél a talpbetét részen lett egy kisebb lyuk)

  A mostani egy Nike Zoom Winflo 7 lett mert nem akartam sokat költeni rá. Ezt szállítással 20.200-ért megkaptam. Tegnap rendeltem 20 perce ment el a futár szóval egész gyorsak voltak. Ma már fel is lesz avatva a beiktatott 15km-es távval.
 • smith09 #1943
  A mai sportolásomat követően a polár óráról történő szinkronizálás után a strava alkalmazás, ezt írta ki: Only you can view this activity. It won't appear on segment leaderboards and may not count toward some challenges. Szerintetek mit kell tenni, hogy mindenki számára látható legyen a mai sport. Mindent úgy csináltam mint eddig, nem tudom mitől lehet....
 • repvez
  Szüli
  #1942
  eddig nekem sem volt problémám vele, talán valami a szoftveres környezetben változott meg, mert olyan mintha szétkapcsolná a BT-t kapcsolatot ha nincs adat és ugye ez MP-enként frissiti igy a két adatkozlés között szétkapcsol,majd ujra kapcsolodik, de a folyamat gyorsabb minthogy az adat is átmenjen.

  És nem tudom, hogy hogyan lehetne kideriteni, hogy mi a probléma vele, mert ahogy irtam, nics semmi gomb a pánton. DE elvileg müködnie kellene, mert látja a BT lés kapcsolodik is egy kis ideig és a program is jelzi, hogy kapcsolodott, de valahogy mégsem stabil ez a kapcsolat és nem veszi az adatokat.
  Mozgo alkatrész nincs benne ami esetleg eltörhetett volna vagy megsérülhetne.

  Ha cserélnék, akkor már egy smart ora lenne amibe minden benne van és nem kell a mobilt sem magammal vinnem a zenehallgatáshoz és nem kell pánt sem a HR monitorhoz sem .
  DE egyelöre nem találtam olyat ami minden kritériumot teljesit.

  A starvat feltettem és sikerült is feltoltenem rá az endomondobol az adatokat, de sajnos ahogy irtam, az edzésterv fizetüs hozzá és nincs offline használható része mint ahogy az endomondonak volt, hogy amikor megtervezett egy edzést akkor a HR alapján állitotta a tempot
  Egy olyan app lenen jo, ha futok mondjuk egy teszt távot akkor be tudja állitani az edzetségi szintemnek a tempot és az edzés tervet, hogy hogyan lehet fejlödni anélkül, hogy feleslegesen eröltetném meg magam .
 • smith09 #1941
  Én polar órát használok
  m430 a típusa.
  Össze van kapcsolva a sztrava programmal.
  Eddig nem volt gond vele, gps jelet sem veszti el.
  Bátran ajánlom.
 • hunbalee
  #1940
  Nekem garminom van és ha hr-es mellkaspántos cumoval futok ugyanúgy feltölti stravára. (garmin strava összefonódás van amit garminra feltöltök real time megy stravára is)

  A te gondod szerintem nem a weboldallal van hanem a lidl-s kütyüvel szerintem...sajnos ezekben a filléres dolgokban nem igen lehet megbízni
 • repvez
  Szüli
  #1939
  Csak a stravával az a gond, hogy az edzés része fizetős. és kiprobáltam, de az is eldobja a HR senzort. Nem tudom, hogy a programokkal a BT-al vagy magával a HR pánttal lehet a gond, de kiirja, hogy konnected majd pár mp után eldobja és szétkapcsol majd megint kapcsolodik, de adatot nem látok a kijelzőn.
  A HR szenzor egy Mediasana márkáju Lidl-s , nincs rajta semmilyen gomb sem, hogy resetelni vagy ujrainditani lehessen vagy ujra párositani.
  Elvileg automatikusan kapcsolodik és hallanni is egy nagyon halk pittyegést amikor fennt van és aktiválodik.
  Elemet egy hete cseréltem benne, az nem lehet a gondja elvileg.
  Csak nem tudom, hogy tudnám stabilan ujrapárositani a telefonnal és az alkalmazásokkal.
  már 4 éve megvan, eddig tette a dolgát.
  A telefon egy xiaomi MIX2s. ezzel a telefonnal is használtam már 2 évet.
 • Tikal #1938
  Elvileg Endomondo már be van szántva

  strava import
 • hunbalee
  #1937
  Talán strava-ra át tudod vinni..ezt találtam. De ha beírod googleba endomondo to strava biztos többet is kiad  I thought you had found how to do it. If it wasn't the case, here it is :

  1) In your feed, click on the activity you want to export

  2) On the left there is a button to edit the activity and another one that says "Actions" (the spanner). Click this one and export to gpx

  3) Save the file on your computer

  4) On the Endomondo website click on "Add workout" at the top of the screen

  5) Then import from file and browse your pc to find the gpx file that comes from Strava

  That's all !
 • repvez
  Szüli
  #1936
  nos senkinek nincs ötlete mivel lehet kiváltani az endomondot ? Még mindig tudom használni, de valamiért már nem veszi a jeleket a HR senzortol, kiirja, hogy kapcsolodva van , de nem jön adat , és már nem mondja az app be az adatokat sem km-ként ahogy szokta.

  Tudom, hogy az endomondo megszunt, ezért lenne valami jó helyette, és ha át tudnám vinni az adataimat .
  De a lényeg, hogy az uj appal tudjak HR alapján futni és a automatikusan generált edzés terv alapján tudjak futni.
 • Tikal #1935
  A Zoom nevű cipőikben van hasonló
 • vizpart90
  #1934
  Annak mi a neve?
 • Tikal #1933
  Ámen!
 • HerrWolf
  #1932
  Fussatok bolondok!
 • Tikal #1931
  Biztos jó, de a Nike hasonló "boost" cipői jobbak.
 • vizpart90
  #1930
  Mi a véleményetek erről a cipőröl? Heti 3 futás, 5-8 km városi környezet. Előző cipőm mondjuk nem Adidas volt, de nem a márka a fontos :)

  https://iconic.hu/product/adidas-futocipo-ultraboost-21-ferfi/FY0377

 • grebber
  #1929
  Kezdek szimbiózisba kerülni ezzel az 5:20 körüli idővel...

 • Csabesz6
  #1928
  Hétvégén megvolt a 3. "minimarathon" (13,5km).
  2018-ban 1:09:xx-el kezdtem, 2019-ben 1:01:xx (korosztály 3.hely, juhu), és idén 1:04:xx lett a vége. Szerettem volna 1 óra alá bemenni, de nem volt nagyon realitása, lévén alig van időm mostanában futni. Szóval ezzel együtt nem rossz ez, élveztem. Az az érdekes, hogy egyáltalán nem éreztem magam "hullának" a végén. Ez nyilván egyrészt jó dolog, mert nem hajtom halálra magam, másrészt meg bosszantó, mert jobb koncentrációval sokkal jobb időm lehetett volna. Majd jövőre, addigra a picilányunk is nagyobb lesz már:)
 • grebber
  #1927
  Sajnos a mai sok km elmaradt a villanyszerelő miatt, de gondoltam akkor tolok egy 10-est első 5-öt meghúztam basszus ha 3km-nél nem lassulok picit majd vissza a gyors 5 k miatt meglett volna a 2016os rekordom
  20:14 a mindenkor best 5km-em most ez 20:23 lett.... Szóval megérte ez a sok lassú 20km a testemnek
 • repvez
  Szüli
  #1926
  tud valaki mostanába jo appot androidra ami ingyenes és heart rate alapján csinál edzés tervet? az lenne a jó ha esetleg kompatibilis lenne az endomondoval .Ha nem akkor tudjon tracket venni GPS-el és BT fülesre tudjon zenét is lejátszani.
  BT mellkaspánthoz tudjon csatlakozni .
  5k hoz kellene alap ujrakezdéshez. 5- 5:30as pace lenne a cél első körbe csak, sztem most olyan 6:30-7 es szinten vagyok .
 • grebber
  #1925
  Mai adag is letudva

 • smith09 #1924
  egy ideje stravat használok, szerencsére az működik.

  remélem helyre jön a garmin!!
 • grebber
  #1923
  Garmin nagyon gatya 4 napja halott...

  Kiütötte a Garmint egy zsarolóvírus

  (Órám régi 7 nap után memoriát resetel..ezért lementettem gépre a .fit-et mert nem tudom feltölteni az utolsó futást. 5:20-as 20km-ekre elég jól beálltam mostanában. Most egy 30-as jön majd ha sikerül időd szakítanom rá)
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.07.26. 08:09:27
 • grebber
  #1922
  #1894 Ennél jóval lassabb és kevésbé fárasztóbb..bár ezzel a tempóval az a gáz hogy nem ez az "átlagos" tempóm az kb 4:50 és sokszor úgy érzem sokkal gyorsabban futok erre csipog az óra hogy lassabb a tempó mint 5:20 lol.Fura így futni hogy figyelni kell a sebességre. Eddig nem néztem így soha ,kimentem azt futottam ami jól esik ez mindig olyan 4:50es volt átlagban..
  Erre a hónapra még van 3db 20-am és egy 30-asat is bevállalok majd. Többet nem tudok mert elkezdődtek az edzések edzőmecsek
 • smith09 #1921
  Sokáig tudd még ezt a lassú tempót futni!! :-)

  gratula, ügyes vagy.
 • grebber
  #1920
  Az elmúlt 1 hónapban 20-asokat nyomok. Szoktatom magam a lassú 5:20-as tempóhoz egy "nagyobb cél" érdekében

 • grebber
  #1919
  Ragasztó hamar leázik, van egy másik felsőm az rövid ami nem dörzsöl,de azt nem akarom hordani mert beépített pulzusmérős és ha mosom az nem igen tesz jót neki
 • smith09 #1918
  Értem, az akkor látvány volt az biztos, meg fáj is utána nekem, csak kidörzsölte, de fájt mindenem.
  és ha leragasztod neucoplasztal?
 • grebber
  #1917
  Nem a méret a baj hanem nem simul a testhez és "mozog" = dörzsöl
  A téli felsővel az a jó hogy kb 2 perc után mint a moslék úgy izzadok benne és rámfeszül mint az állat és nem dörzsöli a mellemet.

  Egyszer mentem futni egy műszálas fehérbe már javában vérezhetett a bimbóm mire elkezdtem érezni valami csíp lenéztem és full véres volt az egész és az izzadtság meg levitte teljesen a nadrágomig. Na azokat a fejeket kellett volna kamerázni akik néztek .Gondolták ki ez a barom futás közbe mindjárt elvérzik
 • smith09 #1916
  Én akkor jártam így régebben mikor kicsi volt a felső és mondjuk 10 - 15 km után nagyon kellemetlen volt, utána fájt is meg minden.
  Versenyen láttam olyat hogy mindkettő mellénél a palinak véres volt a ruha, ez azért elég kellemetlen, sőt fájdalmas tud lenni.
  Kalenji felsőm nekem is volt, picit nagyobb méretet vettem, abban futottam le a maratont is, igazából baj nem volt vele.
  Az mondjuk igaz, hogy mikor megszáradt az izzadtság miatt full keménnyé vált az anyaga, nem tudom miből készült egyáltalán.
  Szerintem ha veszel egy technikai felsőt ami picit nagyobb méret azzal nem hiszem hogy baj lesz.
 • Csabesz6
  #1915
  Engem nem dörzsöl semmi, viszont a jobb vádlimat pihire tettem. Szerintem meghúztam/akármiztem, fáj mint a nyavaja. Pedig bemelegítettem rendesen, ahogy szoktam, ésszel kezdtem a tempót is. Kenem "sport krémmel", plusz pihi. Remélem legkésőbb jövő hét elején már mehet a menet.
 • grebber
  #1914
  Nekem valami rövid felső kéne ami nem cseszteti véresre a melleimet.Nyáron a 36 fokba elég vicces és égő futni fekete téli aláöltözetben.Pedig sajnos ez az egyetlen ami nem dörzsöl. Van már Kalenji felsőm vagy 6 féle mind fos :( Hiába ugyanaz az anyaga mint a télinek dörzsölnek,nem tudom miért
 • smith09 #1913
  Én fejlesztettem vettem hétvégén egy kalenji nadrágot a decathlonba. :D

  Hátul van rajta egy pici zseb abba beletudom tenni a telefonom, amin strava alkalmazás fut.
  Az okosóra lehet egyszerűbb lenne de 40-50 E ft ot nem szeretnék kiadni egy óráért.
 • kamionosjoe
  #1912
  Ebben az évben másodszor voltam futni most hétvégén, a régi megszokott 6km-t, simán lefutottam. Tüdőm, szívem, lépem is jól bírta, a végén azért éreztem a lábaim kezdenek fáradni. Ja és a comjaim közötti rész kicsit kidörzsölődött, kicsit piros lett, de szerencsére egy nap után már nem is látszik.
 • grebber
  #1911
  Miket ki nem találnak már fülben pulzusmérős füles...

  Xiaomi Amazfit PowerBuds sportfülhallgató teszt


  "A szenzor pontosságának megállapítására azt találtam ki, hogy nyugalmi helyzetben összevetem a Stratos 2 saját szenzorával, majd egy mellkaspánttal kombinálva is. Érdekes módon az óra-fülhallgató párosnál elég nagy volt a szórás, 4-5 ütésnyi különbséget is tapasztaltam, a mellkaspánt-fülhallgató viszont szépen együtt mozgott 1-2 ütés eltéréssel, és az eséseket/emelkedéseket is lekövették. Mivel a mellkaspántok EKG alapon mérnek – ez a pontosabb technológia -, ezért ezek szerint jobb közelítő eredményeket ad a fülben mérés, mint csuklós megoldás. Nyilván sosem lesz olyan jó, mint az elektrokardiogramm, de azért egyáltalán nem rossz."

  Ja csak a hibája a kicsi méret miatt kell hozzá mobil ami meg futásnál nálam offos..
 • grebber
  #1910
  Na végre, nem kerekítve, nem kb,12 perc 3k...  Ilyenkor rájövök ,hogy az életem legjobb 20:16-os 5km-e soha nem lesz megdöntve... De a 43:46-os 10k se igen lesz lejjebb tornászva.Ahhoz rendes erre irányuló "szakedzés" kellene hogy ne pusztuljak bele a gyors futásba. Ez a 12 perc 3k is elvileg lóhúgy,de ha még kellett volna 1km-ert így futni ottmaradtam volna

  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.06.02. 20:21:46
 • Csabesz6
  #1909
  Ez szép!
  Én a ma reggeli adagot letudtam tegnap délelőtt. Az első ~5km szörnyű volt, tekintve hogy kb 2-3 órával előtte reggeliztem. Nekem minimum 4-5 óra pihi kell kaja után, ezt már sokadszor tapasztalom. Többek között ezért is futok reggelente, még kaja előtt. Kövi etap csütörtökön, ha a kislányunk is úgy akarja:))
 • smith09 #1908
  Jót mentél, ügyes vagy!

  Én sokat voltam futni az elmúlt napokban, ma szünetet tartok,

  Utoljára szerkesztette: smith09, 2020.05.31. 07:34:22
 • grebber
  #1907
  Sima futást akartam, aztán a legjobb 10k lett belőle
  Meglepő módon nem is fáradtam el annyira mint a korábbi 30 másodperccel több 10k-n... Van még bennem. Még majd tolok ilyeneket kíváncsi vagyok magamra meddig tudok lemenni  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.29. 19:28:50
 • smith09 #1906
  hallo,

  fut még valaki? :)

  tegnapi edzés jól sikerült, főleg hogy rendesen lenyújtottam.
  Este kinéztem magamnak egy sportórát, végre rászántam magam hogy vegyek egyet.