21
  • barnie1990
    #21
    Hát,hogy net elől tv elé üljek,valami nagyon ütős műsört kéne kitalálni
  • HJPOWER
    #20
    Egyre kevesebben néznek tv-t, és aki néz is, az sem elősorban az ilyen hülye nyerős sza*okat... Kivétel a karosszékben mumifikálódott papik + mamik, + néhány retardált! ;)
  • xido
    #19
    nálam így néz ki egy esti "Háttér-tévézés" a munkában...tv2-tények,rtl-vágó,tv2-sváby,film-amelyiken érdekel,vagy kikapcs...és azért váltom ide-oda,mert a 2 "szupersorozattól" kiráz a hideg:)
  • TeszteloPontHu
    #18
    "TV2 szintjén is szokatlan bakik tömkelege volt a gond"

    Pontosan milyen bakik voltak?
  • Kagemusha
    #17
    Aha, statisztika... es ismeritek azt a viccet, ami ugy kezdodik, hogy:
    Harom statisztikus elmegy vadaszni...

    ...valamint csak nekem tunik fel, hogy itt az SG-n az RTL Klub az ISTEN, a TV2 meg a hulladek? Szerintem ugyanis elobbi sokkal inkabb hatasvadasz, mint utobbi...
  • waterman
    #16
    a legszebb az, hogy a cikkben nincs benne melyik műsorról is van szó..
  • C4ine
    #15
    Nem is hülyeség... Szerintem amennyit a Sváby bezsebel annyiért simán vállalná bárki, meg az egyszeri alkalmat is :)
  • immovable
    #14
    A statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja!!!
  • kanduhr
    #13
    Sváby inkább menjen vissza a Naplóhoz, de ha már ennyire ragaszkodnak az idióta műsörvezetőkhöz, akkor rakjanak bele Dundikát és máris megugrik a nézettség. Vagy minden alkalommal egy playmate.
  • gabeone
    #12
    "A társadalomtudományi kutatás gyakorlata "

    Ennek valóban jó lenne utánaolvasni.

    Sajnos statisztikai tudományokban nem vagyok jártas, de statisztikákkal kapcsolatban van egy kevés tapasztalatom. Ami egyelőre nem fedi a leírtakat. A jövőben reméljük mindannyian okosabbak leszünk a témában.
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Az igazán pipec műsorok amúgy is mindig rétegműsorok. Hiszen a pleb számos, így az ízlés is defektes. Sajnos a statisztikák ezért helytállóak, mert úgyis a szar nyel el mindent.
  • winnie
    #10
    "Ez egy vicces megalapozás, amit nem lehet megmagyarázni"

    ?? olvass el egy stat könyvet és megérted. ha belemersz egy levesbe, akkor mindenből jut neked, ha megfelelő a merőkanalad. (a stat lényege nem a nagysága és a sokaság nagysága, hanem az, hogy a minta reprezentatív legyen. hibahatárral számolva az már nem osztana és szorozna, ha nem 20e, hanem 200e embert kérdeznének meg.)

    (hmm, vajon mekkora minta kéne)
  • Iwant2Belive
    #9
    Engem érdekel a téma, utána nézek, köszi.
  • Proart
    #8
    Javaslom olvassa el mindenki Earl Babbie: A társadalomtudományi kutatás gyakorlata című könyvet. A szerző nagyon olvasmányosan, érdekesen, rengeteg példát felhozva mutatja be a közvéleménykutatás folyamatát, menetét. Utána meg fogjátok érteni, miért elég egy 800-1000 fős minta a lakosság nézői szokásainak megállapítására.
  • gabeone
    #7
    Több millió fős nézettséget határoznak meg 800 tv-ből. Oké, rendben!

    Ez egy vicces megalapozás, amit nem lehet megmagyarázni. Vagyis, ha megpróbálják, akkor valószínű órákba telik, ha egyáltalán meg lehet magyarázni.
  • Csaba42
    #6
    Sváby bukta. Nagyon rosszul vezeti a műsort, s emiatt a műsor összképe látja a kárát. Egy profi műsorvezető még a legrosszabb műsort is érdekessé tudná varázsolni, de Sváby nagyon rossz, unalmas. Nem azért nézek TV-t, hogy aludjak.
  • winnie
    #5
    "Ha jól tudom 800(?) tv-n van olyan készülék ami figyeli"

    jaja. nálunk még mindig jobb az arány, mint usabana és még ez is több embert ejelnt, mint a lrgtöbb közvéleménykutatásnál, ahol 1-2000-es mintát vizsgálva hoznak ki meglehetősen pontos értékeket.
  • winnie
    #4
    miből másból? ez színtiszta statisztika. ha a statisztika tudományelmélete helyes, a számok jók, ha nem, akkor nem. (amúgy meg az utóbbi időben a legtöbb műsor tök papírforma eredményt hoz, így nincs ok kétségbe vonni a szémokat:)

    de igazából lényegtelen, hogy a jók-e a számok. a csatornáknak a mérőműszererek által mért értékeket kell feltornázni. ha ez nem sikerül, akkor az csakis a cstorna hibája, nem a mérésé, hiszen a csatornának kell tudni (a sok elemzésből), hogy mi mozgatja a nézőket.
  • Iwant2Belive
    #3
    Miért szerinted a legtöbb közvéleménykutatásnál megkérdezik mind a 9akárhány millió embert?
    Ha jól tudom 800(?) tv-n van olyan készülék ami figyeli, hogy mit néznek éppen rajta, és ebből következtetnek az összlakosságra, különféle bonyolult számítások után. Az arányokat kell figyelembe venni nem feltétlen a konkrét mennyiséget.
  • gabeone
    #2
    Mindezt a közönségi arányt, abból a párszár tv-ből következtetik le, ahol tudják ki, melyik csatornát nézi?

  • zero977
    #1
    American Idol USA : profin összevágott, felvételről 60 perc = kasszasiker
    Megasztár : elhúzott, élő, 3 órás adás (10 számra ! ez max. 30 perc) = bukta

    1 a 100 ellen USA : heti 1 adás, profin összevágott, felvételről = siker
    1 a 100 ellen HUN : heti 5 adás, elhúzódó, széteső, üresjáratok, bakik, igénytelen műsorvezető = bukta

    Nem tudok még egy olyan vállalatot / céget mondani ahol ennyi dillettáns megmaradna a munkájában és nem rúgnák ki ... valószínűleg még így is profitot termel a TV2, azért nem tisztogat a külföldi tulajdonos ....