21
-
#21 Hát,hogy net elől tv elé üljek,valami nagyon ütős műsört kéne kitalálni -
HJPOWER #20 Egyre kevesebben néznek tv-t, és aki néz is, az sem elősorban az ilyen hülye nyerős sza*okat... Kivétel a karosszékben mumifikálódott papik + mamik, + néhány retardált! ;) -
xido #19 nálam így néz ki egy esti "Háttér-tévézés" a munkában...tv2-tények,rtl-vágó,tv2-sváby,film-amelyiken érdekel,vagy kikapcs...és azért váltom ide-oda,mert a 2 "szupersorozattól" kiráz a hideg:) -
#18 "TV2 szintjén is szokatlan bakik tömkelege volt a gond"
Pontosan milyen bakik voltak? -
Kagemusha #17 Aha, statisztika... es ismeritek azt a viccet, ami ugy kezdodik, hogy:
Harom statisztikus elmegy vadaszni...
...valamint csak nekem tunik fel, hogy itt az SG-n az RTL Klub az ISTEN, a TV2 meg a hulladek? Szerintem ugyanis elobbi sokkal inkabb hatasvadasz, mint utobbi... -
waterman #16 a legszebb az, hogy a cikkben nincs benne melyik műsorról is van szó.. -
C4ine #15 Nem is hülyeség... Szerintem amennyit a Sváby bezsebel annyiért simán vállalná bárki, meg az egyszeri alkalmat is :) -
#14 A statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja!!! -
kanduhr #13 Sváby inkább menjen vissza a Naplóhoz, de ha már ennyire ragaszkodnak az idióta műsörvezetőkhöz, akkor rakjanak bele Dundikát és máris megugrik a nézettség. Vagy minden alkalommal egy playmate. -
gabeone #12 "A társadalomtudományi kutatás gyakorlata "
Ennek valóban jó lenne utánaolvasni.
Sajnos statisztikai tudományokban nem vagyok jártas, de statisztikákkal kapcsolatban van egy kevés tapasztalatom. Ami egyelőre nem fedi a leírtakat. A jövőben reméljük mindannyian okosabbak leszünk a témában. -
#11 Az igazán pipec műsorok amúgy is mindig rétegműsorok. Hiszen a pleb számos, így az ízlés is defektes. Sajnos a statisztikák ezért helytállóak, mert úgyis a szar nyel el mindent. -
winnie #10 "Ez egy vicces megalapozás, amit nem lehet megmagyarázni"
?? olvass el egy stat könyvet és megérted. ha belemersz egy levesbe, akkor mindenből jut neked, ha megfelelő a merőkanalad. (a stat lényege nem a nagysága és a sokaság nagysága, hanem az, hogy a minta reprezentatív legyen. hibahatárral számolva az már nem osztana és szorozna, ha nem 20e, hanem 200e embert kérdeznének meg.)
(hmm, vajon mekkora minta kéne) -
#9 Engem érdekel a téma, utána nézek, köszi. -
Proart #8 Javaslom olvassa el mindenki Earl Babbie: A társadalomtudományi kutatás gyakorlata című könyvet. A szerző nagyon olvasmányosan, érdekesen, rengeteg példát felhozva mutatja be a közvéleménykutatás folyamatát, menetét. Utána meg fogjátok érteni, miért elég egy 800-1000 fős minta a lakosság nézői szokásainak megállapítására. -
gabeone #7 Több millió fős nézettséget határoznak meg 800 tv-ből. Oké, rendben!
Ez egy vicces megalapozás, amit nem lehet megmagyarázni. Vagyis, ha megpróbálják, akkor valószínű órákba telik, ha egyáltalán meg lehet magyarázni. -
Csaba42 #6 Sváby bukta. Nagyon rosszul vezeti a műsort, s emiatt a műsor összképe látja a kárát. Egy profi műsorvezető még a legrosszabb műsort is érdekessé tudná varázsolni, de Sváby nagyon rossz, unalmas. Nem azért nézek TV-t, hogy aludjak. -
winnie #5 "Ha jól tudom 800(?) tv-n van olyan készülék ami figyeli"
jaja. nálunk még mindig jobb az arány, mint usabana és még ez is több embert ejelnt, mint a lrgtöbb közvéleménykutatásnál, ahol 1-2000-es mintát vizsgálva hoznak ki meglehetősen pontos értékeket. -
winnie #4 miből másból? ez színtiszta statisztika. ha a statisztika tudományelmélete helyes, a számok jók, ha nem, akkor nem. (amúgy meg az utóbbi időben a legtöbb műsor tök papírforma eredményt hoz, így nincs ok kétségbe vonni a szémokat:)
de igazából lényegtelen, hogy a jók-e a számok. a csatornáknak a mérőműszererek által mért értékeket kell feltornázni. ha ez nem sikerül, akkor az csakis a cstorna hibája, nem a mérésé, hiszen a csatornának kell tudni (a sok elemzésből), hogy mi mozgatja a nézőket. -
#3 Miért szerinted a legtöbb közvéleménykutatásnál megkérdezik mind a 9akárhány millió embert?
Ha jól tudom 800(?) tv-n van olyan készülék ami figyeli, hogy mit néznek éppen rajta, és ebből következtetnek az összlakosságra, különféle bonyolult számítások után. Az arányokat kell figyelembe venni nem feltétlen a konkrét mennyiséget. -
gabeone #2 Mindezt a közönségi arányt, abból a párszár tv-ből következtetik le, ahol tudják ki, melyik csatornát nézi?
-
zero977 #1 American Idol USA : profin összevágott, felvételről 60 perc = kasszasiker
Megasztár : elhúzott, élő, 3 órás adás (10 számra ! ez max. 30 perc) = bukta
1 a 100 ellen USA : heti 1 adás, profin összevágott, felvételről = siker
1 a 100 ellen HUN : heti 5 adás, elhúzódó, széteső, üresjáratok, bakik, igénytelen műsorvezető = bukta
Nem tudok még egy olyan vállalatot / céget mondani ahol ennyi dillettáns megmaradna a munkájában és nem rúgnák ki ... valószínűleg még így is profitot termel a TV2, azért nem tisztogat a külföldi tulajdonos ....