31
  • haxoror
  • haxoror
    Ez nagyon gyenge volt.
  • babajaga
    Pláne ha lefagy a számítógépe és megbolondul.
  • SimonTheRobot
    Tetszik, hogy más is hisz a gépek gondolkodásában.
    Emiatt építek én is robotokat .....
    Simon v3
  • qwas
    Hát a fene se tudja lehet hogy már öregszem mert én jobban ellenék egy emberi alkalmazottal mint egy robottal. mondjuk egy 19 éves koreai házvezetőnővel. :)
  • haxoror
    A robot praktikusabb, 24 órában rendelkezésre áll, nincsenek rossz napjai, nem lopja a kaját a hűtődből stb hatalmas előnye hogy hiányoznak belőle egy emberi alkalmazott negatív tuladonságai viszont meg vannak a pozitív tulajdonságok, azt kapod amire számítasz.
  • qwas
    "Az autókhoz is kell energia mégis tömegesen használjuk őket már most is"

De csak azért mert a kocsi helyett nem tudsz felbérelni egy bevándorlót hogy kapjon a hátára és vigyen már el Pécsre a hátán. Viszont házi munkában nagyon jól beválnak szerintem. És olcsóbbak mint egy ilyen robot.
    Amúgy a dolog rákfenéje az energia forrás. Amíg az nem megoldott az egész elvetélt ötlet.
  • haxoror
    Az autókhoz is kell energia mégis tömegesen használjuk őket már most is
  • _Atti_
    meg energia is kell neki...szóval tömegével ilyeneket üzemeltetni nem biznisz szerintem, főleg amig nem szabadalmaztatnak végre valami uj energiaforrást
  • BiroAndras
    "de egy ilyen robot még ha valaha forgalomba is kerül, akkor is kib@szottul drága lesz."

Először igen, de gyorsan esni fog az ára, ha beindul a sorozatgyártás. Végülis ez csak egy halom fém, hidraulika, meg egy számítógép (+szoftver).
  • Kryon
    sztem ez 1 tipikus burkolt katonai fejlesztés,"időseket ápoló robot" mégis jobban hangzik közvélemény előtt mint pl. "robot gyalogos katona"....
  • Truck Driver001
    Nekem nagyon tetszik!:D
    Tök aranyos!:)
    Btw:Jól látom hogy egyre több a robotokról szóló cikk?Az USA nagyon rákattant a robot fejlesztésre.20év múlva kosárlabda szemű ari Terminatorok fognak rohangálni mindenfele!:D [tökjó]
  • Munch
    Nem tud valaki valami helyet, ahol be lehet szeretni egy kisebb fajta Johnny 5-öt? Ki akarom tenni vitrinbe. :D
  • haxoror
    Kurva jól néz ki!
  • Tetsuo
    Ez nagyon kezdetleges, olyan mint az első számítógép, az első mobilteló, az első lemezjátszó.. ennél már csak jobb lesz :)
  • PyRex
    most nem azért, de egy ilyen robot még ha valaha forgalomba is kerül, akkor is kib@szottul drága lesz. Kb. annak az összegnek a töredékéért fogadhat az ember ÉLŐ ápolót, stb...
  • Alwares
    Jópofa. Természetesen ismét Asimov jut eszembe...
  • kvp
    "sokak soha nem is vállaltak gyereket."

Ha feltetelezzuk az uj onmagarol gondoskodo emberre epulo allammodelt, akkor akinek nincsennek gyerekei es nincs eleg penze egy apolo megfizetesere az egyszeruen vagy gondoskodik magarol vagy meghal. Mindez vonatkozik a meg nem nyugdijas, de beteg emberekre is. A tarsadalmi szolidaritas felszamolasaval viszont a gazdagabbaknak meg tobb lehetoseguk lesz arra hogy meg gazdagabba valjanak es az allam feleslegesnek itelt szerepeit, mint pl. a tarsadalom fenttartasa meg lehet szuntetni es igy koncentralhat a lenyegesebb dolgokra, mint pl. a biztos befektetoi kornyezet biztositasa tehat a gazdasagi es jogi kornyezet biztositasa tovabba a rendfenttartas es egyeb katonai, tehat ceges szinten nehezen megoldhato feladatok.

A robotok tokeletesek egy olyan tarsadalomban ahol nincsennek olcso bevandorlok akik kepesek elvegezni az alapveto munkakat, tehat pl. japanban (ok inkabb kihalnak de nem akarnak bevandorlokat). Barhol mashol a termeszetes lakossagcsere (kihalas+bevandorlas) lehetove teszi a hagyomanyos emberi ero alkalmazasat.

ps: azert tetszik a kis robot, lathatoan kiserleti allapotu de aranyos lett a kulseje (igen, szerintem is az 5-os robotra hasonlit)
  • Munch
    Tiszta Johhny 5 !!! :D
    Csak ez csúnyább.
  • Penge4
    "Azért képzelem mikor egy idős ember szeretne csak beszélgetni..."

Akkor a robot majd válaszol: "Veszélyesnek ítéltelek! Ellenvetés?"
  • InfectedMann
    "De jó pofa! Kicsit hasonlít az 5-ös számú robotra :)"
    Nekem is pont ez jutott eszembe :D
    Amúgy nem rossz 5let mert van akinek pl. meghalt a gyereke vagy nem lakik túl közel rokona vagy nincs is gyereke stb. stb. stb.
  • Epikurosz
    A Kukkoló c. film jutott eszembe (fősz.: Cristopher Reeves).
  • GVG
    hacsak nem kap az ijedségtől szívinfarktust...
  • assdf
    Azért képzelem mikor egy idős ember szeretne csak beszélgetni...
    meg hogy mit fog gondolni egy robotról..
  • a shot
    ez valami nagyon kezdetleges verzió lehet, mivel a képen is látható,hogy a robot nem képes a helyváltoztatásra.ott van mögötte egy kisebb szekrény méretű doboz, azon lóg...:) vagy bizots azon van valami kerék, vagy lánctalp?:) ha igy van , akkor egy magyar panellakásban ki kell verni pár falat hogy elférjen
  • HUmanEmber41st
    Annak sokkal több értelme lenne, ha egyfajta speciális berendezést építenének be a lakásba. Szenzorokkal, mozgásérzékelőkkel, konyhai automatával, ami kinyitja a konzervet, mikrosütő , meg mosogatógép egyben. A fürdőszobábameg pneumatikus emelőket, kapaszkodókat stb. Ezeknek lenne elég energiája a lakás 220-as hálózatából.. Megfelelően beállítva értesítenék a megfelelő személyeket.
  • norbre
    naja.. pl pelenkacsere adott esetben..
  • WinT
    De ez megint milyen hülye cikk már... nagyon jó dolog, hogy ez a robot ilyen ügyesen tud pakolni, de egy idős ember gondozása kicsit bonyolultabb feladat. És pont arről egy szó nincs a cikkben, hogy mégis ezt hogyan hajtaná végre.
  • bvalek2
    sokak soha nem is vállaltak gyereket.
  • norbre
    sztem szégyen ha az idős szüleiről nem gondoskodik a gyerekük..
  • JZO
    De jó pofa! Kicsit hasonlít az 5-ös számú robotra :)