199
A rendőrség lelőtte azt a bankrablót, aki a Széna téri bankfiókot akarta kirabolni.
  • SHADOWEYES7
    átmenetileg,szerintem a nagy hanghatásra nem tud összpontositani hirtelen,és ilyenkor történik meg a behatolás!
  • desigo
    átmenetileg vagy véglegesen?
  • guardian hero
    A flashbang vakít + süketít egyszerre.

szerk: látom megelőztek :)
  • Grifidos
    Jó látni, hogy szakértő vagy...ROFL
    Legalább néznél utánna a dolgoknak mielött képpel illusztrált butaságot teszel ki.
    Mellesleg hang és fény gránátot használtak (Ezt hívják Flashbang-nek), zárt helyen csak egy idióta használna füstöt...vagy aki szeretné halomba látni a túszok hulláit.
  • SHADOWEYES7
    mondom,szerintem elborult az agya,és öngyilos akart lenni,vagy drog hatása,vagy stb.......

de AK 47-el nem semmi bevonulni,mert még a rendőrök is féltek ha kijön és elkezd lövöldözni!!
  • desigo
    Mi értelme egy bankba bemenni túszokat ejteni?
    Az csak arra jó,hogy felhívja magára a figyelmet és Ő legyen az egész országban az első számú célpont...
  • Rexor

• SHADOWEYES7
    de van!!

igaz ez nem a katonai változat!!de ezt tudom mutatni!

Biztosíték kirántása. Esetleg egy együttérző "atomtámadás" üvöltés kíséretében szobába erőből beküld, vagy lazán franciaágy alá gurít. Majd gyors visszavonlás. 10 mp múlva fülsíketítő légvédelmi sziréna és autóriasztó keresztezéséből kialakult dobhártyarepesztő hangot hallat. Folyamatosan, amíg vissza nem helyezzük a biztosítékot. A pompás szórakozást biztosító eszközért 9.99 fontot kell kicsengetni.
  • F1re
    sztem sincs olyan van vakito fust meg rendes granat de hang granat:D
  • Palinko
    hát én még nem hallottam mindenesetre. szerintem nincs. vakítógránát és füstgránát robbant báris én azokat láttam
  • Palinko
    katonai pisztoly. tippjeim
    Glock 17

európában használatos jobban

Colt 1911

amerikai hadsereg fegyvere
  • F1re
    "hanggránátot" azmijaz a hanggranat ? :D olyan telleg van ? :D
  • SHADOWEYES7
    igen,és ráadásul ott 2003-ban nem is a túszejtő sérült meg!!!
  • Palinko
    érdekes lenne megjegyezni,hogy csak a mai és a 2003. augusztus 1. esetnél volt sérült.
  • David2
    személyeskedést PÜbe pls
  • SHADOWEYES7
    Tarjányi Péter rendőrségi szakértő az [origo]-nak azt elmondta: a rendőrség azért zárta le villamosokkal a területet, mert a járművekkel lehetett volna védeni a környéket. A villamosok masszív fémteste ugyanis fel tudta volna fogni a katonai fegyver lövéseit, a túszejtő ugyanis egy ilyennel rendelkezett - tette hozzá Tarjányi.

A szakértő szerint a rendőrség legfontosabb feladata egy ilyen szituációban, hogy megértesse a tettessel, hogy a túszejtés már teljesen más szituáció, mint a rablás. Ezért a bűncselekményért ugyanis tényleges életfogytiglanra ítélheti a bíróság. Ha együttműködik, akkor viszont korlátlan mértékben is enyhíthetik az ítéletet. A szakértő szerint fontos, hogy ezt megértse a túszejtő. Tarjányi hozzátette: a rendőrség azért döntött a behatolás mellett, mert olyan lehetett a helyzet, hogy kizártnak láthatták a békés megoldás esélyét.

Németh Zsolt kriminológus az [origo]-nak a rendőrségi akció előtt elmondta: túszejtések már korábban is történtek Magyarországon, de a klasszikus túszejtéssel járó bankrablás még nem fordult elő. A kriminológus szerint a túsztárgyaló legfontosabb feladata, hogy megnyugtassa a rablót.

A túszejtő ugyanis ebben a helyzetben szinte sokkos állapotba kerül, nem érzékeli sem teret, sem az idő múlását. Ahogy telik az idő, úgy fogy azonban a túszejtő ereje és elszántsága. A túsztárgyaló másik fontos feladata, hogy érzékeltesse a túszokkal, hogy dolgoznak értük, hogy az állam mindent megtesz az érdekükben - tette hozzá a kriminológus.

• Palinko
    igaz nem mindennapi hír. de itt van az említett hírtopic, kéretik ide írni. nem is az a baj,hogy most 1 el több topic,hanem az,hogy valszeg nem lesznek ezzel a hírrel kapcsolatban új fejlemények és nem lesz sok hozzászólás... a hírtopicban viszont el lehet beszélgetni,ha valaki hall valami érdekes, vagy szomorú hírt.
  • Brolly28
    ugyan erre gondoltam
  • SHADOWEYES7
    Az elmúlt tizenöt év magyarországi túszejtései

1993. december 10. - Baján, a III. Béla Gimnáziumban egy harmadik osztályos tanuló gépfegyverrel túszul ejtette öt osztálytársát és elbarikádozta magát az iskolában. A túszejtőt, aki azt követelte, hogy nyilatkozatot tehessen a televízióban, a rendőrség különleges szolgálata végül fegyverhasználat nélkül lefegyverezte.

1995. január 1. - Miskolcon egy férfi fejenként 80 ezer forintot követelt három salgótarjáni lány szüleitől, hogy fogva tartott gyermekeiket szabadon engedje. Rendőri közbelépés után a lányokat szabadon engedték.

2002. június 27. - A debreceni Tócós-kerti lakótelep egyik lakásában többszörösen körözött bűnözőt akartak őrizetbe venni a rendőrök. A férfi a családtagok közül három nőt túszul ejtett és elbarikádozta magát, és egyikük megölésével fenyegetőzött. A túszokat kommandósok szabadították ki.

2003. augusztus 1. - Győrben, a sétáló utcában egy férfi túszul ejtett egy fiatal nőt, akire kést és pisztolyt fogott. A rendőrség a túszt kiszabadította, de az akció közben a megyei főkapitány-helyettes mellkasi sérülést szenvedett.

2006. február 2. - Budapesten, a XIV. kerületi családsegítő szolgálatnál egy fiatalember tíz embert tartott sakkban fegyverrel. Később öt fogva tartottat kiengedett, a bent maradókat a rendőrök sértetlenül kiszabadították, a férfit elfogták.
  • desigo
    Jah jellemzi az IQ szintjét...
  • SHADOWEYES7
    :ASD
  • tigeroo
    aláírásod odabasz..
  • tigeroo
    mostmár mindegy hogy ittvan-e a topik, legközelebb csaknemfognak túszejtegetni
  • SHADOWEYES7

dehát akkor hol beszéli ki az ember???
  • David2
    valljuk be, ez nem egy mindennapi hír
  • akyyy
    ezért van hírtopik. zt hittem először a sirrongálásról fog tpik nyílni.
  • Palinko
    hát valahogy szerintem nem kellett volna ennek a hírnek külön topicot nyitni. nem az a baj,hogy kibeszéljük a híreket,de mi lenne,ha minden híreknek nyitnánk topicot?
  • desigo
    Szerencse,hogy a Jack Bauer időben kilőtte a túszejtőt...
  • SHADOWEYES7
    be is volt rugva,lehet igy akarta kinyíratni magát!!
  • EmThor
    lehet!
  • SHADOWEYES7
    öngyilkosság???
  • akyyy
    hírtopik?
  • EmThor
    counter terrorists win :D na jó nem vicces, de hála égnek nem lett senkinek semmi baja, a fegyveres rabló pedig a belépéskor megpecsételte sorsát...
  • SHADOWEYES7
    vélemény???
  • SHADOWEYES7
    Egy fegyveres férfi sétált be péntek délután 4 óra előtt a Széna téri OTP-bankfiókba. A férfi egy AK-47-est rántott elő, azzal a falba lőtt, és elvette a biztonsági őr fegyverét. Így már két fegyverrel tartotta sakkban az alkalmazottakat és nyolc-tíz ügyfelet.

Az ügyfeleket elengedte
    A bankrabló a biztonsági őrt lábon lövéssel fenyegette, mert csak a kézi kassza tartalmát akarták átadni neki, és követelte, hogy ürítsék ki a páncélszekrényt. Azt is közölte, ha értesítik a rendőrséget, először az őrt, majd a pénztárfőnököt lövi agyon.

A főként idős ügyfeleknek mindvégig azt mondta, hogy őket nem akarja bántani, ne féljenek.

Időközben megérkezett egy rendőrjárőr, az ügyfelek a földön hasra fekve próbálták menteni magukat. A rendőrök megpróbáltak tárgyalni a rablóval, aki ezután az ügyfeleket kiengedte. A túszejtő fogságában két banki alkalmazott volt.

Kordon a villamosokból
    Hamarosan Végh József túsztárgyaló érkezett a helyszínre, aki kétszer is bent járt. A kommandósok közben két oldalról sorakoztak fel a bankfiók bejáratánál, illetve hátulról is megközelítették a fiókot.

A rendőrök ultimátumot adtak a túszejtőnek, hogy perceken belül tegye le a fegyvert. A férfi nem adta meg magát. A kommandósok fél 6 után rohamozták meg a Gyurcsány Ferenc irodájának közvetlen közelében lévő bankfiókot, miután négy hanggránátot lőttek ki. A túszejtőt a kommandósok lelőtték, az akciónak két sérültje is volt.

A rendőrök autók tucatjaival zárták le a környéket, a 4-es és 6-os villamost leállították, sőt néhány szerelvényt kordonként állítottak a bankfiók elé, buszokkal a Hattyú utcát torlaszolták el.

A Széna tér teljesen le volt zárva a bankrablás miatt, ezért a téren és környékén megállt a forgalom. Minden, a térre vezető útról elterelte a forgalmat a rendőrség.

• tigeroo
    valaki nagyon unatkozott
  • David2
    úgy kellett neki
  • SHADOWEYES7
    Agyonlőtték a túszejtőt

A rendőrség lelőtte azt a bankrablót, aki a Széna téri bankfiókot akarta kirabolni, és csaknem két órán keresztül ejtette túszul az alkalmazottakat. A fiók megrohamozásának két sérültje is van.