39
  • hypno
    #39
    Kivéve Quantanamot.
  • stremix
    #38
    "...az Egyesült Államoknak meg kell védenie az ötleteit és találmányait..."

    Hát igen, a windowst is ők csinálták, amin a legtöbb fájlcserélő fut.
  • arty
    #37
    bush=kuss
  • who am I 7
    #36
    Ja, erre is probáltam célozni... :) Na dehát..látod a RIAA is mit csinál.Kapcsolják le a "gyerekeket" szinte, vérbenforgó szemmel, mert másolt...Könyörgöm ezek a qva zene"iparosok" 0 munkával a művészt kihasználva, marketinggel akarnak meggazdagodni..Esküszöm ezeket KAPCSOLNÁM LE ELŐSZÖR ÉS dobnám BE SITTRE.
    A gyerekek még segítenek a művésznek legalább terjeszteni, igy ha valakinek megtetszik, elmegy a fellépésére/koncertjére stb. és támogatja őt.JA hogy ezek a gyökér kiadók kimaradnak belőle?????MEGisérdemlik, sztem nyugodtam megrohadhatnak.
  • who am I 7
    #35
    Én eléggé benne vagyok a zene iparban egy elég rétegzenében, de kb...az amcsik szinte 0-át tudnak itt felmutatni.Ezenkívül amcsi műgumi"hálivúdi"12éveseknek való filmekért nem vagyok oda.

    Egész egyszerűen már lassan úgy érzik, h övék a világ és bármit megtehetnek, és lassan már gyakorolják a hatalmat :S Mivel ahogy irták előttem is, h azért ők SEM TISZTÁK(meg ez egyértelmű).Ezért nem kellene szövegelniük....Mindenkinek van sara.Miért ne lehetne békében élni, úgyhogy mindenkinek legyen egy kis haszna...
    HOPPPPP itt van a bökkenő.Az önzöség és a "kis haszon" nem ezen a Földön fog megbarátkozni egymással az tuti
  • wanek
    #34
    A zene rossz példa volt, mert az amerikai zene nem valami nagy durranás.
    Ha te csak amerikai filmeket ismersz, az a te bajod. Évente 10-nél több jó filmet nem csinálnak azok sem. A többi szemét, amilyet bárhol tudnak csinálni.
    Azt sem állítanám, hogy minden szoftver ott készül. Inkább az a gyakorlat, hogy ha valaki csinál valami jót, azt vagy ellopják, vagy felvásárolják.
    Szóval nem lenne kár értük.
  • archkoven
    #33
    "élvezetes lenne érezni a föld lágy remegését, amikor a világ másik oldalán mondjuk washingtonban egy hidrogébomba lökéshulláma elsöpri az egész várost, ezeknek az idiótáknak a jelképeivel együtt, szép gombafelhővel kísérve"
    -a baj csak az, hogy ezek után nem lenne mit töltögetned, mert a zenétől kezdve a filmeken át a szoftverekekig minden ezeknél az "idiótáknál" készül, mi csak jogot formálunk rá, hogy amit ők megalkottak azt ingyen használjuk. Ezek után viszont lehetne letölteni a barátok köztet, délamerikai sorozatot vagy európai művészfilmet ill. valamelyik magyar vagy ne adj isten német(!) előadó zseniális muzskáját.
    Azt hiszem ezt te sem akarod, nagyobb büntetés lenne ez nekünk, mint nekik a hidrogénbomba:D
  • Visor
    #32
    Ebben igazad van. A szankciók csak újabb felháborodáshoz, és vitához vezet. Én is ezt tartom kézenfegvőnek, hogy nem kéne az eredeti szoftvereket, filmeket, programokat stb. olyan méregdrágán árulni, és akkor már nincs komoly probléma e téren.
  • UnnameD
    #31
    Hehe, egy újabb fenyegetés, hogyha nem nyalják búsh seggét, akkor még erre a listára is felrakják őket.
  • Grifidos
    #30
    Jujj a NAGYTESTVÉR figyel minket...pfff legfeljebb belehugyozhatnak a konnektorba.
    Újra irják a cocom listát? Ráteszik az egész EU-t? Megszüntetik a kommunikációt, és lelövik az átjátszó műholdakat?
    Az egész csak parasztvakítás. Mióta ilyen látványosan és hangosan verik az asztalt a szerzői jogokról azóta a tizszeresére emelkedtek a nyers cd/dvd eladások.
    Mellesleg hajrá Kanada ők látványosan lexarják az USA ilyen tipusú beszólásait.
  • Sanyix
    #29
    Azér lehet hogy szemétségnek tűnik, de néha belegondolok hogy az ilyen amcsi kijelentések után milyen élvezetes lenne érezni a föld lágy remegését, amikor a világ másik oldalán mondjuk washingtonban egy hidrogébomba lökéshulláma elsöpri az egész várost, ezeknek az idiótáknak a jelképeivel együtt, szép gombafelhővel kísérve... talán akkor összemenne az arcuk kicsit.
  • wanek
    #28
    Mit kell ezzel a nyafogással foglalkozni? Úgy sírnak, ahogy akarnak, ki nem szarja le!
  • Rincewind
    #27
    A szerzoi jogok vedelme valamilyen szintem minden orszagban jelenvan, attol fuggoen, hogy milyen egyezmenyeket irtak ala. A vilag fejlettebb orszagaiban (jo eros tulzassal most soroljuk ide Magyarorszagot is :P), a szerzoi jogoknak alkalmazkodiuk kell a nemzetkozi normakhoz (igy peldaul Magyarorszagon is).

    Nincs ebben a hirben semmi meglepo, teljesen ertelemszeru, hogy az USA probalja megvedeni a sajat termekeit a kalozoktol. Magyarorszag is ugyanezt tenne, ha az o erdekei lennek veszelyben.

    Akit erdekelnek a nemzetkozi szerzi jog az itt olvashat utanna:

    List of parties to international copyright treaties
  • sajoati
    #26
    lol, nekem van amerikai haverom, annyi a kulonbseg kettonk kozott, hogy mig en szivok a torrenttel, addig o masfel ora alatt 8(!) giga anyagot szed(ett) le usenetrol...
  • L3zl13
    #25
    Tegyük hozzá, hogy a másolt filmek/zenék/programok pénzért továbbadását ellenzem. A képen valami ilyesmi látható szerintem. De ebben meg nem hiszem, hogy az élvonalban lennénk.
  • JTBM
    #24
    Amíg nem tudják elkapni a tetteseket vagy megvédeni a tartalmakat, addig halott ügy az egész.

    Az USA-ban is van kalózkodás és filecsere, amíg otthon nincs rend, addig szerintem nem kellene járatni a szájukat, hogy máshol az legyen.

    A technológia jó részét egyébként pont az USA dolgozta ki, ezért oldják is meg ők...
  • 0Speed0
    #23
    Ezt ajánlom a figyelmetekbe.
    A téma több oldalról való megközelítése: user + az őt védő ügyvéd és a jogvédő szervezetek álláspontja

    a warezrol
  • Gerygrey
    #22
    Mi meg vezessünk be szankciókat azon országok ellen ahol a leghülyébbek az emberek. Pl nem engedjük ki a szakképzett embereinket :D Sőt hazahozatjuk őket ;)
    Miért akarod az átlagosnál értelmesebb honfitársainkat büntetni?

    Szerencsére még nem ez a helyzet. Ráírhatják, hogy tilos lemásolni, de ez egyszerűen nem igaz, mert szabad
    Ennyi erővel azt is ráírhatnák egy adott DVD-re, ha két lejátszód van, akkor csak az egyiken nézheted meg. Nehogymár illegális legyen, ha megveszek drága pénzért egy DVD-t, azt csak asztali lejátszón nézhessem meg, és ne legyen szabad mondjuk hordozható lejátszóra/telefonra konvertálás céljából a PC-re másolni, vagy egy audio albumból a 2-3 jó számot lemásolni saját válogatáslemez összeállításához vagy a kocsiban hurcolászásra.
  • Gyúrógép
    #21
    Úgy tudom csak akkor van igazad ha megvan otthon az eredeti is.
    De szoftvernél ha megvan az eredeti akkor is illegális...
  • Polemius
    #20
    nick:

    Arra gondolok, hogy nálunk saját célra másolni, letölteni pl teljesen jogszerű. Sőt, nemrégiben bírósági ítélet szerint a nem haszonszerzési céllal történő hasonló tevékenység - beleértve a fájlcserélést is - sem jogellenes.

    Másrészt meg rá lehet mindenfélét írkálni dolgokra, hogy ez tilos, az tilos, ettől még bármit csinálhatsz vele, amit a hatályos magyar törvények nem tiltanak. Szépen is néznénk ki, ha az szabná meg mi legális és mi illegális, hogy mit írkálnak ki az emberek mindenfelé.
    Szerencsére még nem ez a helyzet. Ráírhatják, hogy tilos lemásolni, de ez egyszerűen nem igaz, mert szabad. Vigyázzunk! Ha elkezdjük elfogadni, hogy azok a törvények, melyeket a cégek hangoztatnak, akkor előbb-utóbb tényleg azok lesznek!
  • Rage47
    #19
    pontosan...
  • nickb
    #18
    Konkrétan mire gondolsz? Az egy dolog hogy saját célra lehet biztonsági másolatot csinálni pl a németeknél (nálunk lehet?) meg hogy nálunk a letöltés saját célra, továbbadás nélkül nem minősül illegálisnak, de ha mindenki csak letöltene akkor nem lenne fájlcsere hiszen ott a feltöltés tart életben mindent. Ha valamire rá van írva hogy tilos másolni akkor meg bármit csinálsz vele az illegális, szerintem ez minden országban így van. Lehet mindenféle dolgok mögé bújkálni de tény hogy évek óta nem vettem már eredeti audio cd-t, szoftvert egész életemben nem vettem, dvd-t is csak azt amit nagyon szeretek és máshogy nem tudom "megszerezni".

    Szerintem alapvetően igaza van az USA-nak, csak míg nálunk az a szemlélet hogy egy cégből minél több adót próbál kisajtolni az állam addig ott próbálják megvédeni a vállalatok érdekeit is, akár globális szinten.
  • nedudu
    #17
    A terroristák listáján az első helyen
  • Polemius
    #16
    A probléma csak az ezzel az egésszel, hogy arról van szó, ami nálunk illegálisnak minősül. Egyszerűen úgy tekintik, hogy az ő törvényeik a világ minden tájára érvényesek. Ezért lesz aztán a valójában jogszerű felhasználó szeriintük jogsértő. Egyszerűen képtelenek megérteni, hogy vannak az USA-n kívül is országok, melyekben más törvények érvényesek. Érdemes megnézni pl a Piratebay-nak küldött leveleket - és a válaszokat.
    Egyébként az itthoni jogvédők is egyre inkább így viselkednek. Nem érdekli őket a hatályos jogszabály, a saját fejükben létezőket tekintik érvényesnek.
  • phalanx
    #15
    "Susan C. Schwab amerikai kereskedelmi megbízott szerint viszont az Egyesült Államoknak meg kell védenie az ötleteit és találmányait a csalókkal és a tolvajokkal szemben."

    azt hiszem ehhez nem kell kommentárt fűzni
  • Sir Quno Jedi
    #14
    Naja, de lelkiismeretfurdalásra azért nincs okunk, ugye! :D
  • BCs design
    #13
    a legtöbb filmet programot pl photoshop amit lenyúlsz azt az amerikai gazdaság termeli ki, mivel hálistenek az ő pénzüket lopjuk ezzel, emiatt rinyálnak annyira és emiatt nem büntetik keményen a listán lévő országokban vagy is a szegényebb országokban a másolósdit
  • L3zl13
    #12
    De azt ugye nem gondolod, hogy az amcsik elfogadják a helyi törvényeket...
  • Inquisitor
    #11
    Lol. A 31-es listán rajta van Kanada is.
    (Blame Canadaaaaaa!)
    Meg ott van Kuwait (ott aztán tényleg állatira csórók élnek.)
    Viszont a legnagyobb Lol, hogy pl. Svédország nincs rajta ..., meg valaki említette Spanyolországot. (Ha egy film dvd rupje kijön, akkor elöször mindíg a spanyol nyelvű az ...)
  • asdasdasd
    #10
    Tudtommal az AllofMP3.com teljesen legálisan működik Oroszországban, fizetik a helyi jogdíjakat. Csak ott kicsit alacsonyabb a jogdíj, és a szabályok is mások mint az USA-ban. De ez elmondható Svédországra és Magyarországra is...
  • L3zl13
    #9
    Ők ezt nem így tudják.
    Mondjuk csak saját magukat nevezték ki, de amerikán kívül úgyis csak kommunisták, terroristák meg barbár hordák léteznek.
  • czky
    #8
    Amerika meg mit képzel magáról? Annyira unalmas, hogy állandóan mindenbe belepofáznak. Ha jól tudom nem lettek kinevezve a világ urának...
  • L3zl13
    #7
    Nem mindegy. Izraelt van okuk támogatni. Minket nincs...

    Köcsög Amcsikat bezzeg nem lehet szankcionálni azért mert másnak kárt okoznak, mert olyan gazdasági fölényük van. Az, hogy ők vezetik a környezetszennyezési statisztikákat az mindegy.
  • L3zl13
    #6
    "Ők a spamelésben vannak az élen."
    Nem igazán abban is az oroszok vezetnek. Igaz amerikai megrendelésre.
  • Teppik Amon
    #5
    "Erre azoknak az államoknak a neve került, ahol szintén jelen vannak az illegális másolatok és amelyekre emiatt nem árt odafigyelni."
    vagyis a 30+12 országon kívül nemlétezik kalózkodás?
    Mi meg vezessünk be szankciókat azon országok ellen ahol a leghülyébbek az emberek. Pl nem engedjük ki a szakképzett embereinket :D Sőt hazahozatjuk őket ;)
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Amíg Izrael előttünk jár kalózkodásban még az USA-s tesóik szerint is, addig nincs mitől tartanunk... :DDD
  • who am I 7
    #3
    amcsiba nics nyomorgás, ott megvesznek mindent eredetiben....szerintem nem szankciókat kellene bevezetni, hanem, alakítsák úgy a kormányok az országot, h az átlag ember megtudja venni az eredeti szoftvert.ennyi.Ettől nem lesz jobb....
  • ProClub
    #2
    Ők a spamelésben vannak az élen. XD
  • Laci54
    #1
    és ők hol vannak?