18
  • beef
    Én a True Lies remake-et láttam előszőr Schwarzeneggerrel, jónak találtam, de azután elém került az erdeti francia, a La Totale, hát az sokkal jobban bejött.
    A többiről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert nem tudom, hogy láttam-e mindkét verziót.

Az Androméda törzs pedig lehet jó, főleg ha valami új megközelítést választ és nem lemásolja a '71-es filmet semmit sem hozzáadva, csak új technikával.
  • winnie
    "Viszont nem hiszem, hogy a Thing-ből jobb lenne a majdan készülő remake, mint a '80-ban készült film."

általában a remake remake-je azért nem szokott jobb lenni.
  • Wittgen
    Az van, hogy vannak olyan sztorik, amikből csak a mai technikai színvonal mellett készíthető olyan film, ami hű maradhat a könyvben felvázolt látványvilághoz, stb.
    Pl ilyen szerintem az Időgép, vagy ott van a sok P.K.Dick és Asimov novella.

Viszont nem hiszem, hogy a Thing-ből jobb lenne a majdan készülő remake, mint a '80-ban készült film. Még mai szemmel is elég jók az effektjei és a látványvilága, a sztori ugye meg adott.
  • winnie
    "Viszont egy remake mindig is (a legtöbb esetben) kisebb művészeti értékkel bír (számomra legalábbis), mint 1 eredeti sztori és nem igaz, h nem tudnak újat kitalálni!"

hogyne tudnának újat kitalálni. egy évben csak amerikában van 10 remake és 300 eredeti film.. esküszöm jobban örülnék, ha több remake lenne, mert rengeteg olyan film készült jó alapból, amit a rendező cseszett el. na, azokat például helyre lehetne hozni, nem?:)

"de nem számít más, csak a pénz, a pénz és a pénz! "

ezt pedig nem is értem. úgy mondod ezt, mintha a remake-ek sikeresek lennének. általában buknak.
  • winnie
    attól, hogy ökörség, még üthette az eredetit:)
  • Tetsuo
    öö ebből a Légy-gyel 1et értek, a Tégla eredetijét nem láttam.. a többi nagyjából felejtős számomra.. a Sziklák szeme 1 nagy ökörség, (persze szvsz).

A technikai színvonal, a megvalósítás készlete fejlődik.. ami hat a kor emberének igényére, ez tény.
    Kevés olyan film van ami számomra élvezetes és 1950 előtt készült. (Pl az Elfújta a szél, a Hyppolit a lakáj ilyenek.)
    Viszont egy remake mindig is (a legtöbb esetben) kisebb művészeti értékkel bír (számomra legalábbis), mint 1 eredeti sztori és nem igaz, h nem tudnak újat kitalálni! Kalifornia tele van forgatókönyv írókkal.. de nem számít más, csak a pénz, a pénz és a pénz! A kollektív ízlésrombolásra most nem akarok kitérni.. de régen ez nem így volt.
  • Tetsuo
    Persze, nem is vitaképp, csak kiváncsi vok, h Te mit gondolsz jobbnak..
  • Inquisitor
    Az eredeti Andromeda törzsben az volt a jó, hogy az akkoricsúcstechnológia (amit most kiröhöghetünk bátran), az mind felvonult a filmben is. Eelektronmikroszkóp, számítógép elég jó "interface"-el felszerelve, a katonai bunker, fertőtlenítés, stb.
    De tényleg kíváncsi vagyok, mert az ilyen filmek, mint ez vagy a "Kína szindroma" a lassúságukkal nem biztosan piacképesek szerintem se.
  • Inquisitor
    12 majom is? Érdekelne az eredeti ...
  • winnie
    hogyne születnének, rengeteg no pörgés, folyamatos feszültség film van ma is.
  • sgbo
    akkor lehet hogy velem van a baj, de a régi filmeket jobban szeretem (pedig nem is éltem mikor születte).

Androméda-törzs meg egy tipikus "régi" film. Lassú, és a feszültsége folyamatosan teremtődik meg benn, semmi pörgés nincs. Ilyen filmek ma már nem születnek...Ezért halott ötlet.
  • winnie
    pl. az tipikusan az egyik tippem lenne, mert az eredeti elég középszerű volt.
  • Picizöldfül
    mármint helyesen mondtad,csak Tetsuo kommentjére rávágtam:)
  • Picizöldfül
    Hills Have Eyes???? (Sziklák Szeme)
  • winnie
    king kong: szerintem inkább a másodikra fognak többen melékezni.

az, hogy jobban sikerült-e, nyilván ízlése kérdése (én mondok egyet, te azt mondod, hogy nemis, szóval patt.). de a thing, az oscar vagy a true lies tipikusan olyan filmek, amelyeket a többség jobbnak szokott emlegetni. de azért még 1-2 elismert remake: olasz meló, az utolsó emberig, hét mesterlövész, gépállat sc, csontdaráló, betörő az albérlőm, charlie és a csokigyár, sziklák szeme, légy, tégla, álmatlanság, 12 majom,

(ráadásul, ha mutatsz a kor gyermekéne egy mai verziót és egy 70-es évekbelit, akkot az esetek zömében a mai nyerne, szerintem)

(persze ezek mozis cuccok. a tévéadaptáció megint más kérdés)
  • Tetsuo
    Tudsz mondani példát a jobban sikerült remake-ekre? De most ne a King Konggal gyere, mer ott csak a technika volt jobb, semmi más.
    A technika pedig mindig jobb lesz, 200év múlva már az agyunkban fog ugrálni a majom és senki nem fog emlékezni a Peter Jackson (asszem ő, de mind1) féle remake-re, viszont az elsőre igen.
  • winnie
    sosem? jó pár remake van, ami üti az eredeti filmet, tudtommal. ráadásul miért hiszi mindenki azt, hogy minden forgatókönyvet elsőre sikerül a legjobban megfilmesíteni. szerintem sokkal logikusabb, hogy 10-20-100.-ra, nem? (plusz egy minisorozatban nem kell annyira összecsapéni a könyvet, mint ahogy a régi filmben tették)
  • sgbo
    nem kéne...remake sosem jó ötlet...