772
Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • jefferson83
    Vol4

- Fő cél, hogy a világot tisztává tegyék, hogy minden lakóját megtisztítsák, olyan világot teremtsenek amelyben nincs háború, bűnözés és elmebetegség, olyan világot melyben tökéletes a szellemi szabadság (tiszta Equilibrium a szerk.:D ). Fokozni szeretnék az inteligenciát és a különböző képességeket, hogy ezáltal tudatot és halhatatlanságot teremtsenek. Minden hívő tiszta szeretne lenni, aki totális szabadságban él nagy emlékezőtehetséggel és 135-öt meghaladó IQ-val.

- A tisztasághoz vivő út 7 stádiumon vezet át, amelyhez meglehetősen sok tanfolyam szükséges, s melyek közül az egyik drágább, mint a másik. A kezdő a meg nem tisztított ember az út elején áll. Ő még engramokat hord magában.

- 1981 januárjában világszerte 31 939 tiszta ember, megtisztítot volt, azonban egy ember sem állhat meg még ezen a szinten sem , hiszen a következő OT- fokokat (Operathing thetan) kell elérnie. Az OT az test nélkül létezik a fizikai világegyetemen kívül. Ez még plusz 1-8 fok amit el kell érni. Ezt egy különleges tanfolyamrendszer segíti elő. Ez Saint Hill Monorban kb. 47 000 német márkába kerül ( régebbi adat a szerk.).
  • Balumann
    Ha ez a szöveg most naggyából értelmes, akkor ez a leghosszabb értelmes hozzászólásom az SG-n :))
  • Balumann
    Nekem is vannak (személyes) tapasztalataim, történeteim a szcientologiával kapcsolatban. Én először úgy ismerkedtem meg evvel az egésszel, hogy anyukám testvére (elég idősen) 2. agyi infarktussal korházba került. Agyi működést mérővel nem tapasztaltak, állapota kilátástalan (szinte egyértelműen kimondták,hogy semmi esélye a túlélésre).
    Az unokája, akinek már segítettek szcientologusok (lelki probléma), ő ment el a szcientologiára tanulni, mert hallott ilyenről, hogy tudnak rajta segíteni. Keményen tanult, majd alkalmazta az ún. "asszisztokat". Minden nap bement hozzá, tornáztatta,illetve mikor még nem volt magánál akkor nem tudom mit csinált vele, meg különféle kezeléseket alkalmazott (a doktorokkal is sokszor veszekedett asszem). A vége az lett, hogy teljesen felépült, mindenre emlékszik, már ottvan és tud mindent csinálni. Az orvosok nem akarták elhinni.

Na szóval én csak ennyire voltam benne a szcientologiába eleinte, ezt az oldalát ismertem csak. Aztán mivel édesanyámnak nincs állása, ezért az unokája beakarta szervezni anyukámat is.
    Na a problémák innentől kezdődtek. Adnak 3 nap szabadságot fél évre, és lehet dolgozni és tanulni is egyszerre, reggel 6-tól este 9-ig bentkellett volna lennie (és ezért pénzt még nem is kapott volna). A 3 nap se semmi, viszont garantálják, hogy nem lesz beteg aki tanul. Na szóval kegyetlen az egész, ahogy csinálják.
    Rám is kegyetlenül rámszáltak, az első bulin tőlem is elkezdtek kérdezgetni, kitöltettek velem egy papír. Aztán telefonon vagy 20 alkalommal felhívtak, hogy nincs-e kedvem valamikor bemenni hozzájuk, de azthiszme mostmár sikerült leráznom (rájöttek, hogy hidegen hagy mostmár, meg én nekem úgyis teljesen mások a céljaim).

ui: Egyetértek avval, hogy túlzásba visznek nagyon sok mindent, habár én ahogy láttam rengeteget tudnádnak segíteni az emberiségen tudásukkal.
    Könnyedén letudják szoktatni a függőket a drogokról, például rendkívül hatásosan tudnak hatni az elmére (anyukám azt mondta, hogy mikor kérdezték, hogy szeretne-e nálunk dolgozni és mondták a feltételeket, tudta hogy ez sehogy sem jó neki, de szinte nem bírt nem-et mondani, szinte hipnotizálták, meg hát ottvan anyukám testvére is, a kómás állapotban is tudott állítólag segíteni neki).

Dr. Lenkeinek például szerintem is igaza van a jelenlegi egészségüggyel kapcsolatban. "jelenelg nincs egészségügy, csak betegségügy" . Dr. Lenkei honlapja. Akit érdekel, a media-ban lévő dolgokat halgassa/nézze meg (szvsz érdemes). (igaz, ez már nem teljesen kapcsolódik a szcientologiához, de azért érdekes, hogy hogy áll hozzá egy olyan ember ehhez, aki elvégezte az orvosi egyetemet kitűnően, majd a szcientologiát is végigjárta)

Nem vagyok egy tájékozott az egészségügy, és ezek terén, csak próbáltam leírni valahogy a tapasztalataimat, meg a történetemet evvel kapcsolatban. ;)
  • Mirk
    na ez már tiszta űrodüsszeia:D
  • jefferson83
    Az nyugtat, hogy csak másolok Egyébként nem árt erről is tudni valamit még ha semmi értelme sincs :)
  • Davidus
    ne éld ennyire bele magad mert a végén szcientológus leszel
  • jefferson83
    Asszem néhol több j-t használtam a kelleténél
  • jefferson83
    A test amelyben él halandó és nemtom miért, de a szellem csak testben érzi jól magát, ezért amikor a test beadja kulcsot a szellem elhagyja azt és tulajdonképpen az ember születik újjá amibe a szellem beköltözik.

UI: Saját értelmezés, de tényleg fura így egymás mellett :)
  • homeless
    "halhatatlan és újjászületésre képes."
    Ha halhatatlan, akkor hogy születik újjá?
  • jefferson83
    haggyá
  • jefferson83
    Vol 3

- Az alapító különbséget tesz szellem, test és értelem között. Az első egyfajta szellemlény , aki teljes öntudatban van, amely az egész ember ellenőrzése alatt áll, halhatatlan és újjászületésre képes. A tiszta energia segítségével a thetanok teremtik és változtatják meg a fizikai univerzumot, amely rövidítva MEST lesz,ahol az M betű a matéria, az E betű az energia, az S az űr (space) és a T az időt (time) jelöli. A thetanok a sci-fi világára emlékeztetnek.

-Az ember nemzésénél a thetan a testbe kerül, de amikor az ember meghal ez ismét elhagyja. Visszavonul az életközi területre, amíg újra be nem lövell az ember testébe, mielőtt megszületne.

-Az értelem pozitív és negatív aspektusból áll. Az elemző értelem logikusan gondolkodik. 25 képet jegyez fel másodpercenként, amihez 52 észlelésre van szüksége. Az állandó emlékezetbank tárol minden tudatosan észlelt adatot és ismét az elemző értelem rendelkezésére bocsátja, amely az embert arra ösztökéli, hogy normálisan cselekedjen. Ha az embernek csak ez az értelme volna sose lennének hibái és betegségei, amik a visszaható értelem következményei. Sokkhelyzetben a sérülések és fájdalmak kikapcsolják a tudatot, a tudatalatti regisztrál minden kellemetlen képet, benyomást, élményt. A visszaható bankban ezek akkor mint hangszalagon engramok gyanánt tárolódnak. Engram= bevésés. Ha később egy hasonló pillanat adódik akkor az engram restimulál és meghatározza például mint félelem az ember pillanatnyi gondolkodását és magatartását.
    Minden ember 2-300 ilyen engrammal rendelkezik, amelyek a különbözó pszichoszomatikus betegségeket és az abberációt okozzák.
  • haxoror
    Komolyan már fárasztó hogy egyfolytában jön valaki az egyházak "agymanipuláló" dolgaival, most gondolj bele hogy mindaz a sok labilis selejt aki beállt szcientológusnak vajon mit művelt volna egy olyan világban ahol nincsenek egyházak?
    Normális életet élne?
    Hát nem, ha nem a vallás fanatizálná őket akkor egy politikai pártban találnák meg az életük célját stb stb ezeknek az embereknek létszükséglete a másoktól való függés és hogy vki megmondja nekik hogy mi a jó és mi a rossz, ez van, birkának születtek és nem is akarnak tenni ellene...

Az egyházakra az "agymanipulálásukkal" együtt a társadalmaknak szükségük van hogy lekössék az erre hajlamos embereket, a szcientológia viszont nemkívánatos mert bőven túllő ezen a szerepkörön.
  • sharpshooter #77
    Én a mai napig tartom, hogy számomra egy vallástípus, a természet tiszteletére épülő sámánizmus az egyetlen elfogadható "agymanipuláció"...

Persze egy természetimádó szekta soha nem lenne életképes, mivel azt még magzati állapotban folytanák meg az olajhatalmak...

Gondoljatok bele, hogy nem kellene semmilyen pénzt bedobni a közösbe, a templom egy liget lenne, az ima pedig a természetvédelem napi megnyílvánulása...

Ez asszem működésképtelen ötlet:(

• Mirk
    jó de egykis realitást ide nekem már lécci:D hogy fizette ki a világkörüli utazását?(najó ázsiai utazását) mit evett? hol alutt?
    vagy xéna vigyázott rá? illetve xenu:)
  • jefferson83
    Mozart? Kalandozni még mindig könnyebb :P
  • jefferson83
    Én is csak úgy tudom elképzelni, mint gyermeki érdeklődést semmi mást és nem azt, hogy doktorit írt a helyi vallásokról :) Ez legyen a legkevesebb én ezen még nem akadok ki :P
  • homeless
    Elolvastam ezta blogot. Hát én a srác helyébe agyonverném az összeset akiknek közük volt a csaj "elrablásához". És kúrvára nem érdekelne, hogy nő e az illető vagy férfi.

Ja és én simán el tudom képzelni, hogy értelmes embereket is be lehet szervezni. Pl akiknek nem számít a pénz, szociális munkát akarnak végezni, stb... Ezekbe a központokba gondolom olyan dolgokat ígérnek nekik amik különösen csábítóak lehetnek. Ami a következő évekbe jön az nyilván azt szolgálja, hogy a végén még azt a mesét is bevegye xenu-ról és a hidrogénbombáiról. Mert ezt a mesét nem kapod meg rögtön csak x év és sokmillió forint kifizetése után, amikor már annyira agymosott vagy, hogy bármit elhiszel nekik.

Egyszerűen förtelmes. Kiráz a hideg az ilyen szektáktól.
  • jefferson83
    Vol 2.

- Miután a brit parlament megtiltja a beutazást az alapító egy flottára helyezi át a központját, amely állandóan a tengeren cirkál.

- Vallásának kulcsfogalma a Dianetics (görög diából= által, és núszból= érzék, értelem összevonva). Azt mondja a szellemi egészség tudományává kell vállnia. Minden betegség és társadalmi zavar okát az engrammokban látja és egyúttal az auditing technikáját ajánlja az ok megszüntetésére.

- Az embereket e tan szerint aktivitásuk tekintetében nyolcféle dinamikával lehet meghatározni, mégpedig ön-, szex-, csoport-, emberiség-, állat-, egyetemes, spirituális és végtelenség-dinamikával.
    Ez a nyolcféle dinamika szimbolizálja a scientology-keresztet, amely két különböző egymás fölé fektetett keresztből áll és összesen 8 gerendavége van.
  • Calver
    amikor ő világutazó kalandor volt, a pápa épp hitlerjugendes, naésaztán?
  • Mirk
    nade világutazó kalandor?? 14 évesen??
  • haxoror
    A haditengerészetek soha nem arról voltak híresek hogy engedték volna a matrózaiknak hogy a családjukat is a fedélzetre vigyék, btw tökmindegy mert 14-18 között a gyerek tanulnak és nem pedig tanulmányoznak, pláne nem idegen vallásokat (kíváncsi lennék hogy hány nyelvet beszélt az öreg 14 évesen, és még az is érdekelne hogy arrafelé egyáltalán ki állt le vallásügyben beszélgetni egy amcsi gyerekkel...)
  • jefferson83
    Hozzáteszem, hogy a "tanulmányozza vallást" helyett lehet: ismerkedik vele, érdeklődik iránta és így már nem elképzelhetetlen még ilyen fiatalon se.
  • Dynamic
    "1951- ben második felesége válókeresetet nyújt be azzal az indokkal, hogy férje gyógyíthatatlan elmebajos"

Stimmel:)Persze a többi barom szektás ezt is azzal magyarázná, hogy Galileit és hülyének nézték annak idején.
  • jefferson83
    Apja haditengerészetnél szolgáló matróz, gondolom ő vitte magával.

Egyébként a forrás: A világ legnagyobb szektái című könyv.
  • Mirk
    1951- ben második felesége válókeresetet nyújt be azzal az indokkal, hogy férje gyógyíthatatlan elmebajos.

ezt meg teljesen megértem:)
  • Mirk
    hát igen ez egy érdekes momentum
  • haxoror
    14 és 18 éves kora között, mint világutazó, kalandor járja a világot (Kelet-Ázsia, Észak-Kína, India, Polinézia)--> Tanulmányozza a helyi vallásokat.

Aha...
  • jefferson83
    Egy-két adatot még felvetnék csak az érdekesség kevéért:

-A Scientology Church az egyesült államokbeli Lafayette Ronald Hubbard (1911-86) által alapított és hivatalosan 1954-ben Kaliforniában bejegyzett scientology-mozgalom elnevezése.

- kb. 20 millió scientológus van. Mozgalmi világközpontja és főhadiszálása Saint Hill Manorban van (Sussex,Anglia). több leányszervezete is működik.

- Gyakran az ifjúsági vallások közé sorolják.

Ron Hubbard az alapító:

- 1911. márc. 13-án született Tildenben (Nevada, USA) Apja haditengerészetnél szolgált.
    - 14 és 18 éves kora között, mint világutazó, kalandor járja a világot (Kelet-Ázsia, Észak-Kína, India, Polinézia)--> Tanulmányozza a helyi vallásokat.
    - Visszatérvae haza a George Washington egyetem mérnöki karán tanul magfizikát és matematikát.
    - 30 évesen sci-fi regényeket ír!
    - 2.vh-ban tengerésztisztként szolgál
    - 1942-ben megsebesül a háborúban. Sebesülése következtében 45-ben megbénul és megvakul.
    - Két év sem telik el és az általa felfedezett Dianetics segítségével meggyógyítja önmagát. Ebben az időben válik el feleségétől, aki két gyereket szült neki.
    - 1950-ben kiadja pszichoterapeuta főművét Dianetics: The Modern Science of Menthal Healt címmel. Ez bestseller lesz az USA-ban.
    - Megnyitja az Institutes of Dianeticset.
    - 1951- ben második felesége válókeresetet nyújt be azzal az indokkal, hogy férje gyógyíthatatlan elmebajos.
    - A hivatalos orvostudomány képviselői elérik, hogy a tudománytalanul dolgozó Institutes of Dianeticset-et bezárják.
    - Ekkor kereszteli át az intézményt egyházzá és rohamosan terjedésnek is indul.
    - 1958-ban repül át Angliába és alakítja ki főhadiszállását egy kastélyban.
    - Itt 1966. márc 1-én megalapítja A Guardian Office-t (biztonsági iroda), amely világi és szociálreformista hadseregét alkotja. Ez kizárólag az alapítónak és 3. feleségének tartozott felelőséggel.
    - 1966 szept. 1 óta már nem vesz részt hivatalosan a vezetőség munkájában, mert a kutatásainak akarja szentelni az idejét.
    - A 3. felesége és lánya jut jelentősebb szerephez a társaságban.

UI: Bocsi a helyesírási hibákért,de most gépeltem be gyorsan, majd folytatom ha van rá igény.

A következő rész onnan indul, hogy Nagy-Britannia (brit parlament) 1968-ban megtíltja a beutazást az alapító és az összes scientológus számára az országukba.
  • Mirk
    hátaz vicces lenne:)
  • ProGabe #60
    az lesz a szép,ha majd valaki emiatt a topik miatt kattan rá erre a szarra :)

nézegeti a linkeket,csak a pénz szót látja,jó sokszor,megtetszik neki a xanu vagy mi a rák név is,ráadásul már 1000x látta a missön impószíblét is és beáll szcientológusnak

ne feledd Wolfsnack,ez a te lelkeden fog száradni :P
  • Mirk
    52 érzékszerv:DD
    hát ezen felröhögtem
  • AranyKéz

Egyébként a többi vallás is ugyanilyen szekta, csak ott nem ennyire feltűnően nyomatják a dolgot; meg a nép már hozzászokott, és fel se tűnik nekik hogy mennyire fasszopó egy dolog a vallás
  • Calver
    kétségtelenül, csak amelyik sokszáz éve csinál hülyét az emberekből és eteti meg őket egy félelem alapú erkölcsi kódexel (vagy ha nem engedelmeskednek alájuk gyújt), azt már az emberek jobban megszokják, mint a friss és modern "egyházakat".
  • Calver
    ismer is valaki szcientológusokat, mármint így baráti/haveri körben? nekem van egy ilyen komám, persze én is elég szépen gyaláztam a szcientológiát, és emlegettem h mennyi pénzt vernek el rá, mire a gyerek megemlítette, hogy nem kell félni, ez bőven visszajön, az olyan gyakorlatokkal ami pl mind az 52 érzékszerved maximumra állítja vissza. nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek...
  • Calver
    a lényeget kifelejtetted: egy sci-fi író is volt egyben...
  • HURRICAN
    szvsz azok meg is érdemlik
  • DjDano
    Szerintem minden egyház káros mert minden egyház mozgatórugója/célja a pénz
  • sz4bolcs
    Nem csak agymosott, hanem igen csak függő.
    Minden értelemben, kezdve az anyagiaktól..
  • Marki
    hát ja, csak aki régóta az egyház tagja, az elég agymosott állapotban van, és nem gondol ilyesmire.
  • Mirk
    ilyen zsarolásos meg hasonló szemét helyzetekben meg az illetőnek tényleg be kéne menni közéjuk aztán szétcsapni vmi hosszu fémtárggyal