428
miért van rasszizmus?
  • Pheel
    #428
    Na ennek itt most vége. Ne nyissatok újat belőle, mert repül, aki megteszi vagy beleír.
    Ok: nem fér össze az oldal álláspontjával.
  • havercsotány
    #427
    nekem azokkal sincs bajom akik nem dolgoznak csak nállam ne dolgozzon olyan aki nem dolgozik,mondjuk ugyis kirugjuk ugyhogy nincs gond.szabad világ mindenki azt csinál amit szeret kivéve az ilyen öldöklös raszista baromságot azt ne csináálja senki
  • Totya15
    #426
    menjenek vissza indiába és akkor nem elsz probléma bazz..
  • bardocz
    #425
    aki dolgozik rendese azzal nekem sincsen semmi bajom sőt,arra még csak azt se mondom hogy cigány,az ingyenélőkkel van bajom meg a legtöbb embernek,az olyanokat mind gyűlölöm
  • hunbasser
    #424
    aki dolgozik rendesen,és nem árt a másiknak,én azt ugyanolyan embertársamnak veszem mint pl téged,vagy bárki mást az utcán.
    szóval,nem a cigányokat nem szeretem,hanem a lusta,ingyenélő,rabló,csaló,gyarló,hazug embert.
  • bardocz
    #423
    "a cigányokkal egy a baj:lusta nép.tisztelet a kivételnek.ha kicsivel szorgosabbak lennének,és nem ártanának senkinek sem,nem érezhetnék magukat kirekesztve."

    ez itt a baj,és sajnos csak kis kivételük nem lusta munkanélküli akia segélyeket várja,ha nem ez lenne nem lenne velük semmi baj
  • hunbasser
    #422
    na,végigolvastam a topikot.

    vki leírta a rasszizmus fogalmát.most akkor miről is beszélünk?a topikot nyugodtan át lehetne nevezni "Miért van fajgyűlölet?"-re.

    nos,a fajgyűlölet egy általánosítás.aki lop,csal,hazudik és rossz a társadalomnak,az eleve nem jó.aki szándékosan árt a másiknak,aki csak magára gondol,azt eleve nem szeretem.legyen az magyar,cigány,arab,zsidó,néger,román,vagy akár francia,amcsi,angol és még sorolhatnék etnikumokat és nemzeteket.

    apropó nemzetek:említettétek a románozást.ők nem külön népcsoport(remélem értitek h mondom),ő náluk csak az a helyzet,h sok a cigány.

    ez a topik is átment cigányozásba,de van pár értelmes komment is.

    mielőtt még elkezdenénk utálni egy népcsoportot,meg kéne nézni,h kiket is utálunk(vagy utáltok).

    cigányok

    zsidók

    arabok

    a négerekről nem találtam,de róluk mindenki tudja,h rabszolgák voltak,és mikor felszabadultak,akkor is utálták őket,üldözték is őket,és a 20.században Martin "Luther" King volt az,aki a négerek egyenjogúságáért harcolt.

    nos,nézzük csak:sokan általánosítanak,ezért fajgyűlölők,pedig ha belegondolnánk a helyzetükbe magunkat akár 5 percre...

    és mi értelme van annak,h gyűlöljük a másikat,csak azért mert más a vallása vagy a bőrszíne?cigányokból azokat nem szeretem,akik ingyenélők,lopnak,csalnak,hazudnak,pofátlanok.arabokból a robbantgatós és a repülőeltérítős terroristákat nem szeretem,zsidőkból azokat nem szeretem,akik pl tervezték a gázkamrákat a náci koncentrációs táborokba,akik csak a pénzt nézik,és akiknek csak a pénz és a hatalom fontos.de ha egy fehér ember ugyanezen tulajdonságok egyikét is tartalmazza,már nem szeretem azt sem.

    tehát én leszarom,h ki milyen vallású,népcsoportú,az a lényeg,h árt-e vkinek,vagy sem.

    egyébként a cigányok itthon kis hazánkban az "usabeli" négerekre akarnak hasonlítani,ezért van ez a nagy keménykedés náluk.

    egyébként a törvény is hibás azért,amik itthon mennek.régen a cigányok meghúzták magukat,ha balhéztak,akkor mindig ők húzták a rövidebbet.a diszkóba is úgy kellett bekéredzkedniük,és örültek,ha bejöhettek.

    a fajgyűlölethez persze 2 fél kell mindig,de a fajgyűlölet az ember egyik legnagyobb hülyesége.egyébként a cigányok utálnak minket magyarokat,pedig mi tartjuk el őket,akik minket utálnak,azokkal én miért legyek rendes,én miért ne utáljam őket?én nem a cigányokat utálom,hanem azokat a cigányokat,akik utálnak minket,és ártanak nekünk,meg akiket úgy kell eltartani.MONDOM,UGYANEZ A HELYZET EGY FEHÉR EMBERNÉL IS.

    négereket meg kifejezetten komálom,jó zenét játszanak,jók a sportban,vannak jó néger színészek és jó a humorérzékük.náluk más a helyzet mint a magyarországi cigányoknál.ugyanis ők nem tehetnek arról,h annak idején a törzsfőnök pár üveg páleszért eladta őket,és rabszolgák lettek.persze,mostmár azért nincsenek annyira kirekesztve,de az ellenszenv még mindig sokukban ott van,főleg a szegényebb fajtában.

    a cigányokról még annyit,h az USÁban is vannak,mégis elférnek,nomeg ott van Spanyolország...sztem az országuk fele cigány,de mégsincs probléma.Dél-Spanyolországban rengeteg cigány van,gondoljunk csak a nagyszerű spanyol gitárosokra,vagy a táncosokra.

    a cigányokkal egy a baj:lusta nép.tisztelet a kivételnek.ha kicsivel szorgosabbak lennének,és nem ártanának senkinek sem,nem érezhetnék magukat kirekesztve.
  • Ramox
    #421
    Szeva te állat :) Keresztapám az építésvezető szal megoldható :) Holnap úgyis jössz. Majd megdumáljuk :D
  • havercsotány
    #420
    vagy inkább játszótér vagy esetleg vidámpark
  • bardocz
    #419
    nem kell túlreagálni amúgy meg cementet kéne beleönteni és lehetne még sima parkoló
  • havercsotány
    #418
    és ugy gondoltat hogy apukát anyukát szépen sorban lökjük bele és nyomassuk rá a földet és nem lenne baj ha utánna kapnánk egy durva embargót meg légi csapást meg hágát meg trianont meg mittomén
  • The FlashBack
    #417
    a többi nép nevelhető? De ez? Gusztustalan. Abban a városban, ahol koleszos vagyok, épp építik az új buszpályaudvart. Kibaszott mélyre leástak, mert mélygarázs lesz alatta vagy mifaszom, és valamelyik nap épp azon gondolkoztam milyen faxa tömegsírt lehetne csinálni.
  • havercsotány
    #416
    én meg a mongolakat irtanám ki a többiekkel nincs bajom....vagy inkább az észteket nem is tudom majd kisorsolom fej vagy irással
  • The FlashBack
    #415
    rasszizmust én csak a cigányokra értem. Más emberekkel nincs bajom.
  • Zóanagyvarázsló
    #414
    Hmm, valami rémlik...
  • havercsotány
    #413
    ja és az egyik áldozatnak kifolyt a fél szeme
  • Zóanagyvarázsló
    #412
    Pesten ugyanez a Blaha mellett történt egy hónapja (a 24-es villamosnál, ami megy ki a gettóba). Tehát míg bizonyos szempontból Románia beér minket, addig más téren mi is őket...
  • havercsotány
    #411
    az semmi itt minálunk egy szemüveges fickó több száz embert veretett rommá tavaly összel a föváros kellös közepén
  • Zóanagyvarázsló
    #410
    Csak kissé más lesz a kép, ha megnézi az ember a korfájukat, míg a magyarok lassan már mind nyugdíjasok lesznek, addig az iskoláskorú gyermekek között már nagyon sok a kisebbségi.
  • Sephirot T
    #409
    Az semmi,itt romaniaban 2 hete tortent meg az az eset hogy egy foteren 4 cigany elkapott egy 17 ev koruli sracot es elloptak tole a mobiljat,penzet,taskajat es egyeb szemelyes cuccot.Ezek utan mar nappal sem vagyunk biztonsagban
  • Dragooon #408
    az persze, csak nehogymá aszonyuk h alig maradtak magyarok az országban :OO
  • TS Zolly
    #407
    sok
  • Dragooon #406
    a lakosság 5%-a cigány.
  • Zóanagyvarázsló
    #405
    Ja, kissé zavaros :)

    Egyébként fényes nappal, normális környéken is történnek támadások sajnos, nem kell ehhez éjfélkor sikátorokban sétálni.
  • Ramox
    #404
    Megkérdezhetem h innen hányan láttak az Amerikai História X-et? Én kb. 13-14 szer néztem meg de a véleményem nem változott a rasszizmusról és a gyűlöletről, így azthiszem aki hozzám hasonlóan gondolkodik és a film megnézése után is ezt mondja ő rasszista. Ajánlom mindnekinek a filmet, nagyon tanúlságos de oylan mint a romper stomper és túl nyílt a felkérés h ne legyél rasszista és szeresd a másikat. Mégis a kedvenc filmeim
  • Brolly28
    #403
    az ország neve Magyarország de lessan át lehetne nevezni Romaországra mert többen vannak mint a Magyarok...
    ezt nem értem, mennyenek vissza Indiába
  • havercsotány
    #402
    hát igen ...én pl olyan emberek közt lakom akik csaknem kuplungszkán:) tagok is lehetnének ugyis neveltek hogyha ez nem csinálom aztnem csinálom akkor a cigány ember elvisz meg ilyenek dehát a cigányok mega nemcigány laza életü egyének többen vannak mint mi (mármint a világba) a feladat adott ugy kell szépen élnünk hogy ök meglopnak minket meg ilyesmi nehogymár a sültgalamb a szánkba repüljön egy kis rizikó mindig van nem kell nyugisan sétálgatni itcszaka nem szentirás fel kell készülni a legrosszabbra ez nem egy szanatorium ez a vad való világ ugyis ide jutunk kicsi ez a föld nekünk .(na ennyi baromságot régen írtam)
  • Zóanagyvarázsló
    #401
    Sajnos a világ igazságtalan, de nekik is meg kell érteniük, hogy ez a gyűlölet nem nekik szól, hanem azoknak, akik például az én volt iskolámban lopkodtak, illetve zsebelnek az aluljárókban és bizonyos környékeken, vagy fényes nappal vernek bandákban embereket. Az átlagembert pedig nem hatja meg pár rendes cigányember, ha esetleg olyan környéken lakik, hogy mindennap félve kell közlekednie, vagy elengednie a gyerekét. Egy jó ember gyakran kevesebbet segíthet, mint amennyit egy rossz árthat. Én is tudnék mesélni pro és kontra történeteket (az egyikből sajnos sokkal több van, mint a másikból) - ha valaki tényleg tisztességes, annak át kell tudni törni az előítéleteken, tapasztalataim szerint ez igenis lehetséges. Persze nem ez a legkönnyebb út.
  • Dragooon #400
    ték
  • Zóanagyvarázsló
    #399
    Mellesleg, ha feltételezzük ez a 99%-os dolog, itt a monitor mögül a 99% hangot is adott ebbéli véleményének.
  • havercsotány
    #398
    bocsesz nem ezt a képet akartam berakni a francba a vágolapon maradt egy aranyos hepi romaképet akartam volna beszurni EZER BOCS
  • havercsotány
    #397
    hát igen én például azért tudom hogy a ci...romák jofejek mert nekem kb 10 osztálytársam volt és kiráz a a hideg ha gyülöletet hallok feléjük Söt igaz ahol dolgozok van két cigótestvér és mindenki négereknek szolítja öket csak velem álnak le dumálni meg ilyesmi és én erre büszke vok szeretem öket meg mindenkit HEPI wonderfull béke mindanyijunkra
  • Zóanagyvarázsló
    #396
    Én ennyire nem féltem - és talán nem is sajnálom - a politikusokat. A jelenlegi "reformok" némelyike is hathat kedvezőleg (pl. TB)is ez ügyben, hacsak nem kivételeznek velük. Szerintem inkább poltikailag tartják kényesnek a témát, de ha más kérdésben lehet határozottan lépni, akkor ebben is kell. Sok reményt én sem fűzök vezetőink belátásához, de én csak ezt tudnám nekik tanácsolni.
  • bigfoot
    #395
    hát igen,fél mindeki!!
    hogy kezdődik egy cigány vicc mesélése,körültekintéssel...
  • homeless
    #394
    A politikusok is féltik az életüket. Szerintem ha valamelyik politikus pl csökkentené a segélyeiket, esetleg anyagi helyzet alapján szabályozná, hogy hány gyereket szülhetnek, vagy hány után kaphatnak segélyt, akkor ez a politikus pár nap után már nem élne és a családja egész életében szenvedne emiatt, ha Magyarországon maradnának. Szvsz nincs megoldás... Főleg most, hogy beléptünk az unióba és olyanok akarják nekünk megmondani, hogy mit csináljunk akik még fényképről se láttak cigányt.

    Amúgy szerintem a magyarok 99%-a utálja a cigányokat, de mindenki vagy fórumon vagy csak olyan emberek társaságában mer beszélni róla akikben megbízik.
  • Zóanagyvarázsló
    #393
    Meglehet (lásd szlovákiai cigánylázadás), nem véletlenül írtam a bűnüldözés megerősítéséről, illetve a büntetőjogi tételek és a jogalkalmazás szigorításáról.
  • Zóanagyvarázsló
    #392
    Ez a "társadalmi nézet" elsősorban nem csak a többségi társadalom hibája. A cigányság mevál(toz)ásához elkerülhetetlenül szükséges egy értelmiségi réteg, csak az a probléma, ha valakinek lehetősége van a felemelkedésre, vagy megtagadja származását, vagy lenézi a többit a kasztrendszer miatt, vagy betagozódik az aktuális hierarchiába változtatás helyett, esetleg valamely cigány önkormányzat tagja lesz, és ezúton kap fizetést segély helyett. Biztos, hogy van ez alól is kivétel, de nem látszik, pedig szükség lenne olyan roma vezetőkre, akik nem csak megélhetésből vannak ott (mintha nekünk is lennének "ilyenjeink"...), és nem a rasszistáznának, hanem valódi megoldást kerenének. Persze a mi képmutatásunk (vezetőkre célzok) sem erre sarkallja őket, így nehéz egyről a kettőre haladni. Egy szó mint száz: én a magyar többség bűnét nem a kisember esetleges (nem szép, de sajnos gyakran megérthető, ha nem is helyeselhető) cigánygyűlöletében látom, hanem, hogy a politikai és médiaelitünk teszi lehetővé ennek a helyzetnek a fennmaradását, súlyosbodását. Ők ugyanis felelősek ezekért az "eredményekért", az egyszerű kisember négy fal közötti gyűlölete/viszolygása, kevesebb problémát okoz, és pont a várva várt eredmények építhetnék le ezt az ellenérzést.
  • Zóanagyvarázsló
    #391
    Teljesen más a kultúrájuk, így szocializálódtak az évszázadok alatt, ezért is kellett idehaza, illetve más országokban is a falvak, városok szélén lakniuk, guberálniuk. Mára azonban beköltöztek a nagyvárosokba (is), részesülnek a szociális háló vívmányaiból, ahol az évszázados vándorkultúrájukkal nem tudnak érvényesülni. Rá kell kényszeríteni őket, hogy az ő többségük is alkalmazkodjon a többségi társadalom normáihoz, így válhatnak a társadalom hasznos tagjaivá. Ez csak több generáción átívelő programmal megvalósítható, persze Magyarországon mindenki rövidlátó ez ügyben, pedig igencsak a 24. órában vagyunk - márpedig ez az egyik, ha nem a legsúlyosabb társadalmi problémánk, mely magától nem fog/tud megoldódni.
  • bardocz
    #390
    nemzeti ünnep lenne az a nap amikor mind kihalna :D

    100 év múlva az lenne a tv-ben hogy és már századik éve él békében a magyar! :D
  • bardocz
    #389
    ha nem kapnának anyi segélyt akkor lehet még többet bűnöznének,de akkor meg rendesen kéne fellépni ellenük a rendőrségnek legalább anyira szigorúan mint a magyarok ellen,mert kb leszarják hogy mit csinált egy cigó.