11
-
TunerX #11 Én hallottam olyasmiról is, hogy a császár azért csináltatta a sok agyagszobrot, hogy az ellenséget elrettentsék (felsorakoztatták egy jól belátható terepen, látótávon belűl, de olyan messze, hogy az ellenség ne tudja megkülönböztetni valós katonáktól). -
obe #10 az agyaghadsereg az e világon szerezett ellenségek ellen lett kitalálva, hogy a túlvilágon is védelmezzék az uralkodót -
#9 Lehet rosszul rémlik, de úgy emlékszem abban hittek, hogy így az uralkodónak a túlvilágon is lesz hadserege.
Bár szebben is meg lehetett volna kérdezni -
crisztof #8 ezt nem értem "báriummal megfestett üveg, mellyel a jádét igyekeztek imitálni" a jáde zöld és lila festékről írnak a cikkben
bár lehet hogy igaz és igy elég rosszul imitálták a jádét -
citkar #7 Minek csinálták? szerinted ma mindennek van értelme, amit az emberek csinálnak? hozzátartozott a kultúrájukhoz,hitükhöz h csinálják.
Miért fontos ez? lehet h ma a festék semmit se jelent az embereknek,de nem volt ez midnig így,ráadásul 2000 éves,nem tegnap készítették,ahogy kiveszem nem is egyszerű módszerrel,hanem különlegesen festették meg,szóval nem voltak hülye emberek ez a lényeg, és az h nem ellopták a techniát,hanem ők maguk fejlesztették ki. Pl szerinted az őseink 2000 éve mit csináltak,tudtak iylen és ennyi szobrot csinálni,így megfesteni? hát nem hiszem... -
Bohun #6 Három van... de akkor mi a harmadik? -
daneewan #5 Aztahűha!
Ez tényleg fontos volt! -
#4 Ittál? -
archkoven #3 Vajon mi a fasznak csinálták ezt a kurvasok agyagszobrot?
Rohadjak el, ezek dugták őket! A sárgáktól kitelik.
-
#2 Csak annyira, hogy régen is voltak okos emberek, meg ma is vannak buták :D -
dawinD #1 és most ez mégis .. jó nekünk vmire ?