90029
  • Solten
    HIS Radeon HD5770 / HIS HD4890: Teszt

• pxxl
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kis off

ismerős kérdi hogy mennyit ér a konfig, mert tv-t akarnak nézni rajta majd és kellene egy gép hozzá:

amd athlon x64 3,1Ghz
    3Gb ram (nemtom milyen)
    250Gb HDD (nemtom milyen)
    DVD író (nemtom milyen)
    kisfloppy (tyűha...)
    ATI RAdeon ("valami egyszerűbb, nem láttam még a pontos típusát, de 256MB ram van rajta" -> tyűűha...)
    midi torony
    tápegység (nemtom milyen)

na most erre adjak árat. hmmm...
  • pxxl
    hűűűű veszek egy fermit. jah hogy még nincs...
  • Solten
    Par jateknal (4-5?) a GPU...
  • pxxl
    de az nv meg lebukott nemrég hogy a pisiksz nagy részét a cpu számolja
  • Solten
    kul :)
  • arty
    sehol nem irták, h az a fizix a gpus verzio lesz-e, azaz nem feltétlen lesz ATI-s hátrány... (kivéve, ha cpu-s fizix mellé ATI-n direkt lassabbnak is kell lennie a pénzestasi miatt, lásd még NFS:SHIFT)
  • [HUN]FaTaL
    X-Plane borzadvány :D

A drivernek viszont külön örülök, bár jelenleg nincs Ubuntum csak VirtualPCben, de attól még pozitív, lehet felrakom a notebookra megint mert az új buildben már működik a hálózati kártyám is. :)
  • pxxl
    hátőőő :D
  • MerlinW
    Azzal nem fogsz:) Az meg hogy fizetős másik dolog. Egyik hogy 3-4000 Ft-ról beszélünk, másik, hogy abból is van warez, harmadik, hogy némi szakértelemmel megkerülhető Cedega is:)

Egyébként van natív atrenatíva is: flightgear, x-plane

x-plane

flightgear:

No de a lényeg nem is ez volt, mert ez off, hanem az, hogy a 8.12-es Linuxos Ati driver kafa lett nagyon.
  • arty
    és tényleg, igazad van :)
  • [HUN]FaTaL
    Azért Flight Simulatorozni még mindig nem fogok Linuxon, még winen is izzad. :D

Arról nem beszélve, hogy a cedega fizetős.
  • belapeter
    Na senki?
  • gurubefree
    Sziasztok

Megleptem magam egy videoval az ujevre valo tekintettel hogy oregbitsem a HD4890 toretlen hirnevet es sikeret :) Viccet felreteve .... jo moka , szuper csapat es a HD4890 ( 1920x1200 amit talaltam az mind full-on van )

Boldog Ujevet minden ATI kartyat hasznalonak
  • MerlinW
    Nem annyira bohóckodás már. Nálam Trackmania, Oblivion, Bioshock 1 kattintással indul, 1680-ban max grafikai beállításokkal gyönyörűen futnak.

Wine az utóbbi évben piszok gyorsan fejlődik. 2008 végén még élvezhetetlen volt pl a Trackmania. Most meg lassan jobban fut mint Win alatt:)
  • MerlinW
    A legfrissebb Cedega (módosított winex frontend) már az alábbi játékokat is futtatja. Ráadásul igen jó teljesítménnyel.

The Sims 3
    EVE Online
    F.E.A.R. 2 Project Origin
    Prince of Persia (2008)
    Command & Conquer: Red Alert 3
    Left 4 Dead
    World of Warcraft: Wrath of the Lich King
    SPORE Creature Creator
    SPORE
    Call of Duty IV: Modern Warfare
  • [HUN]FaTaL
    Natív játékra gondoltam nem emulátoros bohóckodásra. :)

Meg gondolom emulátorral futtatva minden lassabb, nekem még a CS is borzalmas volt az előző gépemen, bár dícséretes hogy egyáltalán elindult a steam. :)
  • MerlinW
    Hogyne lenne:) Trackmania-tól a Left4Dead-ig, Obliviontól a WoW-ig, Stalker-től a Bioshock-ig, mindenféle. Kb 2000 Windows-os játék fut wine, crossover, playonlinux és cedega-val.

Emellett a 2008-as adatbázis szerint van 70.000 kisebb-nagyobb Linuxos játék. Prey, Quake, Unreal Tournament pl natívan is fut, rajta van a CD/DVD-n a Linuxos verza. A legtöbb 2006-2007-ig megjelent (max DX9-es) játék életre kelthető.

Többek között a "fiziksz"-es, MSVCR8-as, nem mennek még, az Unreal 3 motorral felszerelt csodák, illetve pár elvetemült kóddal rendelkező játék:)

[URL=http://appdb.winehq.org/]Futtatható Win játékok listája #1[/URL]
    [URL=hhttp://www.cedega.com/gamesdb/]Futtatható Win játékok listája #2[/URL]

[URL=http://freegamer.blogspot.com/]Linux játékok listája #1[/URL]
    [URL=http://www.happypenguin.org/]Linux játékok listája #2[/URL]
  • [HUN]FaTaL
    Jéé, egész jó. :)

Mondjuk érdekelne mire rak élsimit, mert játék az nincs. :D
  • MerlinW
    Fejlődünk Linuxon is végre:)

• belapeter
    Sziasztok.
    Tegnap észrevettem,hogy az ATI CCC progi eltűnt az asztalra való jobb klikk ablakából az ATI felirat.
    A legújabb driver volt fent. Ma frissítettem a driver-t,vagyis rátelepítettem,de most az a baj,hogy meg sem nyitja a CCC-t.Na erre valami ötlet?
  • kifli
    és akk veszel egy 22"-os monitort melli 85-ért :D
  • pxxl
    17,3", fullhd... sok értelme van

#49963: fakk...kb 100 ilyet vágtam ki a kukába nemrég :S
  • MR ME
    :DDDDDDDDD
    mégse vesz az ember noname szart
  • Blum
    ÓÓÓÓ,Isten,segíts!
  • Solten
    Na ez se rossz: 3D nVidia GeForce 3D Szemüveg Papír (link)

2,688 Ft (!!!)

Garancia: 2 év!
  • MR ME
    egyszer úgyis elfogy a pénzük...
  • kifli
    ez miaszar? :D
    egy fokkal jobb mint a legutóbbi physx játék (zombie driver XD)
  • Solten
    Na az Nvidia megint tejelt egy fejlesztocsapatnak... Az nem gaz ha ilyen bena jatekoknal teszik. Csak igy tovabb Nvidia! Elore a leejton.
  • Sharks
    Szerencsére túl fogjuk élni Gothic nélkül is...
  • Solten
    Komoly gepezet.
  • berczely
    Új Gothic rész Physix támogatással, DX11 nélkül!

"....(Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha lenne az nVidiá-nak DX11-et támogató VGA-ja, akkor is így lenne-e a dolog, de ez csak magánvélemény)...."
  • barmi
    Tiéd a pont!

• barmi
    asus laptop mobility radeon hd 5870 nel

1645 $ (extrák nélkül)

• Dobronski
    Ezt láttam. Álom.
  • KranaZoli #49953
    ASUS laptop Mobility Radeon HD 5870-nel

• Solten
  • Solten
    Azt irtad hogy a 9600 GT-n 3x tobb shader van tehat 3x gyorsabb. En meg erre irtam hogy csak a shaderek alapjan ezt igy nem lehet kijelenteni. 8600 GT-nel ketszer gyorsabb lenne az 5770? Lehetseges, ezt nem is kerdojeleztem meg...
  • Jancsee
    Udv mindenkinek! A lenyegre terek van ket hd 3870-em az egyik His a masik sapphire bekotottem oket, megy a crossfire de keveslem a pontszamomat 3dmark 2006-ba. Mennyinek kellene lenni kb? Mert a teszteknek en nem nagyon hiszek! A taptol fugg ez az egesz? 420 as tapom van. meg az egyik karinak a tapkbelen ami ugye 6 pines az egyikbol hianyzik egy vezetek szamit ez? A masikba megvan mind a 6. Vagy vegyek 4 magos procit nem tom mit csinaljak. na elore is koszonom remelem van itt valaki aki tudja az okat!
  • Blum
    Nem kizárt