90029
-
#50550 Csak érdekességként - nem vitakeltés:
[A kisebb érték a gyorsabb!]
Így azért teljesebb a kép:
"While multitasking, Windows 7 proved to be almost twice as slow as Mac OS X. The same was true when it came to shutting down, which leaves Microsoft's 30% lag on boot time seem like a good result.
Some of the results are surprising though: 42.7 seconds to boot to the desktop? We did our own tests a little while back, and on an entry-level machine, we managed a boot time of 33 seconds, and just 26 seconds on a more powerful computer. And while CNET found that the battery lasted almost 30% longer on Mac OS X than on Windows 7, that also surprised us: we found that Windows 7 was relatively energy efficient.
On the other hand, they found that Windows 7 did better with games.
Let's take these results for what they actually show: Windows 7 is slower than Mac OS X on an Apple computer. There's nothing else to conclude …"
-
#50549 Ez is régi hír... nekem új:
Az nVidia megszakítja kapcsolatát az XFX-szel
"Kyle Bennett, the founder of HardOCP has recently claimed that NVIDIA has decided to terminate its partnership with XFX and we’ll hear the official announcement pretty soon.
This sounds to be a little surprising, as XFX has been considered as one of the important partners of NVIDIA, even though it announced collaboration with AMD at the end of 2008 and started to sell products based on GPUs offered by both companies since then.
Perhaps the endless waiting for Fermi makes XFX lose patience? Or NVIDIA thinks XFX is not inadequate any more for the job? Anyway, if XFX does exist the green camp, we’ll be seeing some major changes in the GPU world.
Additionally, Bennett expects to see “two or three major brands fall by the wayside when it comes to NVIDIA and AMD GPUs”.
Neither party has commented on the story yet."
-
#50548 2millió vs kb 3 a tízből :D nocomment -
#50547 csak nekem minduntalan ez a kép ugrik be ha mac-ről van szó, és igaz is...
-
#50546 2010.01.07-i hír: A 2 milliomodik DX11-es chip is elkészült!
"Fifteen weeks ago we introduced the ATI Radeon HD 5800 series graphics cards to the world, the first to support DirectX 11 and powerful capabilities like ATI Eyefinity multi-display technology, with support for Direct Compute 11. Over the course of the last few months, we've shipped tens of thousands of DirectX 11-capable graphics processors a week to technology partners who in turn put them into consumers' hands. With this week's introduction of the DirectX 11-capable notebook counterparts to our desktop family in the ATI Mobility Radeon HD 5000 series, an even larger base of users will enjoy the best visual computing experience available today,” said Rick Bergman, senior vice president and general manager of products group at AMD.
-
#50545 Főleg,hogy mostmár Intel procikkal szerelik őket és igí semmi különbség a Mac és a PC közt.Igaz kialakításra nagyon szép a MAC.Ja és a Monitorjai verhetetlenek!!! -
#50544 sunyi módon hogy tologatják a fermit egyre odébb :D nemrég még halál biztos volt az év végi megjelenés karácsonyfa alá, sőt jóval év vége elöttre ígérték, most meg már feb-márc :D talán nyárra lesz valami?? kellene egy 5850 szval hajrá nvidia! -
#50543 nemtom ha nekem annyi pénzem lenne hogy pont nem érdekel mi mennyibe kerül sztem akkor sem vennék mac-et. valamiért idegen tőlem az apple pc-je.
de tudom mit vennék helyette...#50533 -
#50542 Fermi to Become Available “in Low Quantities” in March
January 12th, 2010 by Sue Graphics - Forrás
The seemingly endless waiting for Fermi has almost sapped our patience, and just a sneak peek can never satisfy us. Fortunately, some details regarding its production and availability have surfaced.
According to the information that TomsHardware has learned from an NVIDIA partner, Fermi will go into production starting in the third week of February, and become available “in low quantities” starting in mid March.
According to the source, Fermi’s yield rate will be low, but expected to higher than Radeon HD 5800 yields, which hover around 4 percent. 4 Percent yield? It sounds crazy – last week AMD claimed it had already shipped two million of DirectX 11 GPUs.
Most már biztos, hogy nem fognak tavasz közepéig lemenni az 5xxx-es VGA-k árai!
-
#50541 Úristen!
Ejh, ha lenne fél millám egy alapgépre!
-
#50540 jó azért mikor megvette a cég ahol dolgoztam a legbrutálabb G5-öt, (elötte jelnetek meg nem sokkal) akkor azért néztünk nagyokat hogy milyen sebességre képes...a pc-ket simán alázta számításban.
4 gigás postscriptből írtunk pdf-et pc-n és G5-ön egyszerre. hát a g5 már rég végzett mikor a pc még kb a felénél járt :) -
#50539 Call of Duty 4-ben 87,1 FPS-t pumpál a Core i7 + HD4850, egy iMAC 27"-en! [2560-as felbontáson]
-
#50538 Irigyellek - azért én bevállalnék egy [URL=http://www.macworld.com/article/143970/2009/11/core15_imac.html]iMAC 27"[/URL]-et.
Ha ingyen adnák.
Szívesen babusgatnám az asztalomon.
-
#50537 egészségükre :D -
#50536 jah hát jah, de akkor ne nevezzük komoly kiegészítőnek, mert nem az ma már. de persze eppöl mértékkel az. mind1, mindig is utáltam a mac-eket. volt alkalmam használni G3-tól G5ig. még manapság is a kezem ügyébe kerül egy G4-es. absz nem fogott meg. :/ -
#50535 Pontosan. Eleve hullajelölt az egész.
De, garantálom, hogy a megjelenését követően lesznek, tucatszám olyan zöldhályogos idióták, akik rohannak 120 Hz-es Samsungokat vásárolni, az SLI és az x-ezer forintos szemüveg mellé.
S akkor loboghat 3D-ben az a bizonyos... [ide bármit lehet képzelni]
-
#50534 Nem az iMAC védelmére mondom: Macintosh (OSX) oprendszer és felhasználói környezetben egy HD4850-es brutális. Idegennyelvű oldalakon is olvasni, hogy egyszerűen több mint elég, még a legrobosztusabb grafikai- és videomunkákhoz is.
Ne feledjük, még szoftverfejlesztéshez sincs szükség DirectX 11-es VGA-ra. A fejlesztés során magát a technológiát implantálják, amint a Tester Group-ok ellenőriznek, és a visszajelzések szerint a fejlesztők újrakorrigálnak ---> ezért a sok bug a játékokban.
-
#50533 aham. vehetek 2db fermit sli-ben (ha lenne fermi...sli-ről meg tudjuk hogy elszarja az istenkirály pisixet), plusz 3 db 120Hz-es monitort, plusz a 3D szemüveget...
inkább veszek egy autót ennyiért -
#50532 "Ilyen processzor mellé már komoly kiegészítőket illik pakolni" -> Ati Radeon 4850-es HD.
és mi az hogy 4850-es HD? max Ati Radeon HD4850-es -
#50531 nVidia 3D Vision - 3D megjelenítés 3 monitoron...
Eleve halott. Miért is?
1. Fermi, vagy más, erős GeForce SLI-ben!!!
Részlet a cikkből:
"Mivel az NVIDIA chipes grafikus kártyák nem tudnak három kijelzőt meghajtani (ellentétben az ATI EyeFinity-kompatibilis termékeivel), így 3D Vision Surroundhoz két kártya használata szükséges, SLI módban."
2. 120 Hz-es monitorok
3. 3D Vision Eyeglass
Részlet a cikkből:
"A szemüveg nem egy hagyományos, különböző színekre beállított polarizáló lencsepáros, hanem aktív eszköz, mely az LCD-panelekben használthoz hasonló folyadékkristályt alkalmaz. Ennek segítésével a szemüveg felváltva takarja el az egyik szemet, majd a másikat, a kijelzőn pedig ennek az ütemnek megfelelően jelenik meg az egyik, vagy másik szemnek szánt kép, ezzel háromdimenziós hatást keltve. A technika előnye a passzív színszűrős változatokkal szemben, hogy nagyobb felbontást kapunk, és nem jelentkezik szellemkép, cserébe viszont 40 óránként tölteni kell a szemüveg akkumulátorát."
De legalább a "ződek" rajongói talicskával vihetik a pénzt a kasszákhoz...
-
#50530 ati tray tools -
#50529 Erre #50524 tudna nekem valaki válaszolni??? -
#50528 Sírjunk, mert az iMAC Core i7 már túl nagy nekünk...
"A tesztgépben egy 2,8 gigahertes, négymagos példány dolgozott, amit a HyperThreadingnek hála nyolcmagosnak lát a rendszer. Ilyen processzor mellé már komoly kiegészítőket illik pakolni, ez magyarázza az iMacben található 8 gigabájt memóriát, egy terabájt merevlemezt és Ati Radeon 4850-es HD-t. Impozáns menüsor, ami megint csak tökéletesen felesleges egy átlagos otthoni felhasználónak, remekül jön azonban egy profinak."
"Vegye? Ne vegye?
Nyilván most összegzést vár az olvasó. Tippet arra, hogy megvegye-e a gépet, vagy sem. Eddig simán magamévá tudtam tenni a minél újabb, minél nagyobb, annál jobb elvet, de ennek most részemről vége szakadt. Hétköznapi használatra szerintem teljesen felesleges egy ekkora batár, sem a kijelző mérete, sem a hardver ereje nem indokolja a 600 ezer forintos kiadást, még akkor sem, ha ár-érték-arányban egyébként teljesen rendben van a gép. A többségnek, ha már mindenképp iMacet akar, valószínűleg minden szempontból elég lehet a 330 ezer forintos alapgép, ami most az all-in-one-ok piacán amúgy is az egyik legjobb ajánlatnak számít."
S hogy mit tud a gép? A rövid teszt összefoglalja - grafikonok árulkodnak.
-
#50527 Köszi!!! -
#50526 Trendy elnevezése a VGA fedélzeti videómemóriának.
-
#50525 mi az a memcsi? -
#50524 Sziasztok az ATI Owerdriv-ot hol találom???És melyik progival lehet plussz voltot adni a GPU-nak és a memcsiknek??? -
#50523 NA, ETTŐL A NAPTÓL JÓ IDEIG NEM SZABAD TÉMA LEGYEN A TÁPKÉRDÉS... "Mire elég 400 watt?"
"Tehát akkor egy jó minőségű 400 wattos táp elég mindenhez? Lényegében igen, bár a teljesen korrekt válasz az, hogy majdnem mindenhez. Ha valaki nem használ abszolút csúcskategóriás GPU-t, akkor még komoly négymagos processzorral ellátott gépbe sem kell 400 wattnál nagyobb táp. A Chieftec modellje megmutatta, hogy az ágak elosztásában viszont probléma lehet már olyan grafikus kártyáknál is, melyek teljesítménye jelenleg a felső-középkategóriába sorolható. Ha ilyen esetbe futunk bele – játék közben lekapcsol a gép – akkor tápcsere előtt érdemes átvariálni a csatlakozókat. Nem vizsgáltuk meg azt a viszonylag gyakori esetet, amikor több merevlemez kapcsolódik a géphez. Nem, mert a mai winchestereknek a számítógép bekapcsolásakor jelentkező pillanatnyi maximális fogyasztása 10 watt körüli, amikor pedig már felpörögtek, ennél lényegesen kevesebb az igényük.
A fentiek alapján összes tesztalanyunk ajánlott minősítést érdemel, de azért vannak köztük különbségek. Az FSP a maga 7-8000 forint körüli árával a legolcsóbb, nagyon tartós a belseje (105 fokos TEAPO kondenzátorok mindenhol), de csak két év garanciát kapunk hozzá, hatásfoka pedig a legalacsonyabb, és elég kevés csatlakozója van. A felső-középkategóriás konfigoknál nyugalmi állapotban 20, csúcsra járatva akár 90-100 wattal is többet fogyaszt a többieknél. Mert nekünk bizony a konnektorból felvett energiát kell megfizetnünk. A Cooler Master és az Enermax árban (13-14 000 forint), garanciában (három év), és csatlakozókban is nagyon hasonlóak. Az eXtreme Power terhelve valamivel halkabb és hatásfoka is egy picivel jobb. Hasonló tudásszintet képvisel a Chieftec is, melyet szintén 13 000 Ft környékén adnak, de öt év garanciával. Hátránya, hogy hangos és csak két SATA csatlakozója van.
Corsair CX400 - a 400 wattos kategória legjobbja
Van egy 400 wattos táp, amivel korábban futottunk össze, és sok tekintetben többet tud mai négyesünknél. A Corsair CX400-ról van szó, mely 13-14 000 forintba kerül három éves garanciával. Kábelei teljes mértékben harisnyázottak, hat-hat négytűs és SATA csatlakozója van, ventilátora nagyon halk, hatásfoka 80% fölötti, 12 voltos részlegét pedig egyben hagyták, és 360 watt leadására képes. Egyelőre ezt a tápot tartjuk a kategória legjobbjának."
-
#50522 Köszi! -
#50521 Udv. IceQ-mnal igy mukodott anno:
E6700-el:
-
#50520 mijeza gumibaba, gta4-be szerintem 1000x jobb az ember esésközbeni fizikája... -
#50519 Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani hogy a HD 3850 mennyit eszik és hogy 2D-ben vissza veszi-e az órajeleit? -
#50518 Hi Jah, jo reg... -
EK1TEP #50517 nVidia GD100 (Fermi) Techdemó videó
PH! hír! -
#50516 jó lenne ha magától világítana -
Blum #50515 0 tuning,0 turkálás a driverben...Nem viszem gariba,kutyát dobálni jó lesz. :DDD -
#50514 sziasztok!
Szia solten tesó!
Rég jártam erre :D
Látom zajlik az élet!!! -
#50513 "játék közben villan 1-et és szevasz!!..kilép."
Tuningból vegyél vissza. Ha nincs tuning, gari. -
Blum #50512 Nagyon felbaszta az ATi ma az agyam. Feltettem a 9.5-9.6-9.7-9.8-9.9 Katalint,de akármit csinálok,ez a rohadt bu..() játék közben villan 1-et és szevasz!!..kilép. Raktam egy Pistát újra,ugyanaz,felraktam 2 féle (!!) winfos 7-et,de még mindig csinálja a faszságait. Még az is kicsúszott a számon,hogy "bassza meg az ATi,veszek zenvidiát"...hihetetlen,hogy mi a tökért csinálja ezt. Hát a kurva anyjukat!! -
#50511 Driver nélkül nem.