90029
  • shaddoc
    Szia!

Mivel Agp-s a kártyád, ezért neked egy külön úgynevezett "Hotfix" kell, melyet be is linkelnék ide: ATi hotfix
    Innen válaszd ki ezt: "Catalyst 9.12 Hotfix for Windows XP Professional and Home Edition", mivel gondolom 32bit-es az operációs rendszered.
    Ha viszont 64bit-es lenne az Xp-d, akkor ezt válaszd: "Catalyst 9.12 Hotfix for Windows XP Professional x64 Edition".

Ha valami problémád lenne még, akkor csak írd meg ide nyugodtan!
  • IMYke2.0.0.0
  • ibiza87
    Hali!

ha valaki tud segítsen már, (vagy járt ilyen cipőben).
    Sapphire ATI HD 3650 AGP 512 GDDR3-as videokártyám van. újra raktam az Xp-t. A videokártya cd-t nem találom. Felmentem a Sapphire honlapjára s ami driver-t onnan leszedek, az nem jó. Telepítés végén hibaüzenetet ír, hogy a driver-t nem tudta felrakni.
  • shaddoc
    Szia!

Nekem nagyon hasonló problémám volt/van idáig, annyi különbséggel, hogy csak és kizárólag játékok alatt jött elő a hiba (5770-es kártyám van, és kék képernyőnél szintén "atikmdag.sys"). Mindenféle memória tesztet (memtest86), processzor tesztet, és videokártya tesztet (aminél egynémelynél már jelentkezett is hiba, mitn az Unigine Heaven tesztjénél például. Mindez természetesen friss op.rendszeren, - illesztőprogramokkal) futtattam, de egyértelműen mégsem tudtam rámondani, hogy ez kártya hiba lenne. Aztán mivel én nagyon gyanakodtam az alaplap-hibára ezért vettem egy Gigabyte GA-EG41MF-US2H típusút(s775), melyről jókat hallottam (a régi lapom igen elavult volt, ezért terveztem már a lecserélését). A hiba azonban csak nem akart megszűnni. Aztán mivel az alaplapomon van egy integrált kártya (nem egy túl erős darab, x4500-as intel kártya, de tesztelésre kiváló), és azzal hirtelen megszűnt a probléma, ezért több, mint valószínű a kártya-hiba. Most visszavitettem (Garanciafutárral, mivel ip*n-nál vásároltam én is az alkatrészt. Amúgy eddig korrektnek tűnnek számomra.) és várom a fejleményeket.
    Visszatérve a te problémádra, szerintem próbálj meg kérni valakitől kölcsönbe egy vga-t, és hátha nálad is ez lesz a gond. Ha meg nem, akkor talán az alaplapod lesz a ludas. Nekem amúgy ez az első komolyabb Ati kártyám, és a teljesítményével nagyon meg is lennék elégedve, csak hát legyen minden rendben végre. :-) (Gondoltam leírom ezeket, hátha tudok valamicskét segíteni.)

Sok szerencsét kívánok neked a fejlemények tekintetében! :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs.
  • strebacom
    Van már új driver, mert elvileg tegnapra igérték???
  • IMYke2.0.0.0
    Hát ja...
    Majd akinek csak erre "fussa", az majd rinyál a kevés FPS miatt...
    Pedig, egyértelműen a középkategória aljára célozták a kicsikét.
  • arty
    ATI HD5670

viszont ócsó ;)
  • arty
    Igen lécc ;)

Én továbbra is csak az ATI reklámjátékának tesztjét látom, számomra ez nem sokaz árul el a valódi teljesítményről. Az persze világos, hogy jól elkészített kód dx11-en jobban futhat, mint 10.1 alatt. Vajon PONT ilyen lesz minden játék alatt? (majd meglátjuk, ha lesz 3-4 dx11 "nagyobb" játék)

Ha pedig megnézed, hogy a linkeden a 93% vs 100% eredménye (ahol megveri a 4850et) miből adódik az 5750-nek a 4850-el szemben, akkor a következőket fogod találni:
    - battleforge (dx11 demojáték)
    - crysis játszhatatlan beállítások mellett
    - cod5 játszhatatlan beállításokkal
    - riddick játszhatatlan beállitásokkal
    - WIC alatt valóban jobb
    (legalábbis engem nem nagyon érdekel h átlag(!!!) 18 vagy 30 fps esetén melyik jobb, mivel mindkettő sz*r)

a nagyobb tesztben a használhatóbb beállításokkal az 5750 előnye 2-3% ... a demojáték eredményeit is beszámítva

de, lásd, beismerem, ha tévedtem: összességében valóban igencsak hasonló a MOSTANI játékok alatt a két kártya teljesítménye - ez a dx11 elterjedésével persze változhat ;)
  • MaSzKa
    ez kell nekem
  • trident
    Köszönöm.:) Ez is egy szempont. Ha használtan veszem, akkor ugye a garancia is vet fel kérdést. Átgondolom, kitalálom.
    (bár nálam a 4770/4850/4870 és 5750 jöhet szóba, ezek felé tényleg nem mehetek)

Tuti angolok voltak!:D

• Solten
    Ja csak a 4870 az 5770-hez kepest ~27%-al tobbet fogyaszt (idle es load), Te skot :D Mikozben a teljesitmenyuk azonos (DX9/10-ben).

(btw: a skotok abszolute nem skotok. Nem tudom mifele agyalagyult talalta ki az effele vicceket. Biztos angol lehetett... :DDD)
  • trident
    elnézést: és van egy realtív jóáras 4870 is. gainward golden sample, tehát szintén nem lenne rossz teljesítmény, hűtés, hang alapján.:)
  • trident
    Mert egy kibaszott skót vagyok.:D
    Tudom, tudom mire gondolsz... Jelenleg egy nagyon jóáras 4770-re csaphatok le, alkudozhatok esetleg 4850 gainward golden sample-ra ami elfogadható áron van és ugye a hűtés/hang problémákat elkerülhetem.

Vagy még hozzáteszek a pénzemhez, de 31-32+szállításért vásárlok egy 5750-et, mert valószínűleg a helyi számtech. kereskedésben most magasak az árak. Hogy konkrét legyek, a használt 4770 duplája egy új 5750-nek.
    A különbséget kurvákra is költhetném.

Nagyon csábító az 5770 minden szempontból. Lehet ez lesz, de ma még alszok reá egyet, valószínűleg holnap lépek vga ügyben, ezért is megy nálam a brainstrorming, hogy egy használt 4850/4870-nek tudok-e lefaragni a fogyasztásából. (Nem halok bele a +20-30 wattba cseppet sem. De nyilván nagyon nem mindegy).:)

re Peeter: itt ugye egy 4890 szerepelt, nyílván legpontosabban majd te tudod tapasztalat és próbálkozás útján belőni a legalacsonyabb feszültségeket és órajeleket. Van rá több mód is.:)
  • PeeTeR
    ezeket a beallitasokat benyomhatom pl az en kartyamhoz is?
  • Solten
    Miert nem vasarolsz 5750-et!? Vagy 5770-et?
  • trident
    Nem tudom mennyire pontos...

Eredetileg 4770-ben gondolkodtam, esetleg 4850-ben. Sokat nem játszok, viszont szeretném, ha feleslegesen sokat nem fogyasztana és nem fűtene a vga kártya.......... A gépidő nagy részét a filmek vásárlása, fórumozás, zenehallgatás fogja meg, jóval kevesebb időt töltök Team fortress 2-vel, netán közeljövőben a bad company-vel. Mást nem játszom. Ráadásul jelenleg 17-es tft-n, esetleg ha lesz keret és nem kell másra, akkor esetleg 21-22' wide (hiszen talán a filmek miatt már nincs értelme a 19-nek és 4:3-as aránynak).

Tehát olyan megoldást fogok keresni, ami a fentieknek elég; bekapcsolt v-sync mellett élvezhető kikapcsolódást nyújt; keveset fogyasszon; ingem-gatyám maradjon rajtam.
  • Solten
  • MR ME
    én néztem :D
  • Solten
    Mert szinte senki sem nezte. Ez kiderult az "okos" kommentekbol... :D Fogyasztas az adott cpu-tol, konfigtol is fugg, tesztekbol meg van egy csomo, allandoan ujak jonnek. De lehet hogy a fogyit meg az erosorrendet ujbol belinkelem.
  • MR ME
    innen jut eszembe, solten miért vetted ki a teszteket a bannerből? csomó minden bennvolt régen, fogyasztás, teljesítmény minden, most meg nincs, pedig néha hasznos lenne :(
  • trident
    Egy 4870-nek mennyit lehetne a fogyasztásából idle állapotban ledolgozni?

Reálisan lehet számolni ebből a logout írásból szintén ~40 wattal?

Köszönöm.:)
  • [HUN]FaTaL
    Vagy semmit nem kapsz és addig nincs géped.
  • kifli
    grebber kolega írta nv topikba, jót nevettem :D

"A CES-es prezentáción (csak) egy olyan grafikon volt, ami az NVIDIA kártyát egy ATI-hoz hasonlítja. Ezen páran nevettek, páran csalódtak, míg a többiek le voltak nyűgözve.
    Nem tudni melyik játékban mérték össze a két kártyát és azt se melyik ati volt ez!"
  • berlinboy6329
    Nah,nem baj kössza a helpet,legalább van alternativ út,ha esetleg a próbakari is rossz lenne.

Akkor se adnak másikat,ha nincs nekik?Mert néztem 3870x2t mennyire ment le az ára,de nem találtam az árlistán.
  • Met
    Azt se adnak másikat :)
  • berlinboy6329
    Jaaaaj,elfelejtettem megkérdezni,h nem adnak másik alaplapot?Mert ha tényleg az Abit IP35 romlott el,és adnak egy másikat,akkor megint BIOSt kell frissíteni,h támogassa az E8200at,megint el kell vinni vkihez,akinek Core2je vanE8xxx alatt,ott biost frissíteni,összeszerelni a gépet blabla..:C
  • berlinboy6329
    K,thx...Azt viszont nem tok kérni,mert az nem egyszerű,h kikapom a gépből elviszem 10 percre és kész,vizsgaidőszakban nem szivesen ugrál az ember sokat,inkább tanul.
  • Met
    Próbáld ki másik vga-val de szerintem meg az alappal van valami. Azt meg nem nagyon lehet tesztelni.

• berlinboy6329
    Akkor mi legyen?A karit nézessük emg v a lapot?Mert vmi rossz az biztos..Holnap után tudok egy 4830ast szerezni,megnézem azzal megyen-e,ha igen akkor csak a kari a rossz,ha nem akkor mi a szentség lehet?Csak az alaplap akkor.
  • Met
    Bios frissítés nem jár gar vesztéssel.

De az alap is megy máshol, szerintem egyszerűen inkompatibilítás volt.
  • berlinboy6329
    Szóval azt mondod alaplap?Arra viszont már nincs gari,mert bios-frissités kellet,mert nem támogatta az E8200at...Alaplapot nem lehet tesztelni vhogy?
  • Met
    Nem adnak cserekártyát és legalább 1 hét.

Nem akarlak elkeseríteni de. 90%- hogy a kártyának semmi baja.

Nekem is volt ilyen, Giga lap, 4830, ugyan ezek a hibák, win, driver cserebere semmi.
    Visszavittem a vga-t, tesztelték semmi baja, visszavittem az alaplapot semmi baja.

A vga gari idejére kaptam kölcsön egy másik kártyát, azzal jó volt egy darabig de aztán azzal se (ekkor vittem vissza az alaplapot), erre az időre kaptam kölcsön egy Asus lapot, azzal hiba nélkül megy a gép még mai is.
  • berlinboy6329
    Még egy kérdés:Az fasság,hogy azt mondom rossz a kari( és tényleg az),és került 80Kba,most meg 60körül van,és ráfizetek 30k-t és adnak 5870et egy másik 3870x2 helyett?
  • berlinboy6329
    iponban vettem.
  • Solten
    Magyarisztan? Attol fugg hol vetted, altalaban 1 honapig elpocsolnek vele, kapsz egy netezesre alkalmas cserekartyat. Masik (ritkabb) eset hogy azonnal kicserelik (ha pl hulyeazertnemvagyokban vasaroltal).
  • Blum
    Ez bolttól függ. Ha a boltban épp ráérnek,akkor talán megcsinálják. De nem hiszem,hogy még aznap kapsz másik kártyát. Min. másnapra de még valószínűbb,hogy 2-3 nap lesz az.
  • berlinboy6329
    Ez a gari hogy működik?nem szeretnék napokat gép nélkül lenni,mig ők leellenőrzik,nézegetik a karit,h lehet megcsinálni.Visszaviszem,adnak egyből máskat,v ott helyben gyorsan belepakolják,h mi van vele?
  • Blum
    Pfijj,ezt vidd vissza gariba szerintem.
  • berlinboy6329
    Na új fejlemények a karival..

Felraktauk a Win7 Professionalt...TElepiti,nézi a videókártya teljesitményét,v milyét fogalmam sincs milyét és ott kékhalál egyből..Aztán restart,megy tovább az instal DE VAN FENN DRIVER ÉS BEBOOTOL...Na mondom :O

Aztán elkezdem felrakni a cuccokat,és egyszercsak sötét képernyő(1680*1050ban vagyok),aztán VISSZAJÖTT A KÉP és azt írta,h végzetes hiba után állt helyre az illesztőprogram...Ezt a hibát,akkor de CSAKAKKOR csinálta,mikor feljött volna az ablak,ahol a Win7 biztonsági rendszere megkérdezi,h engedélyezem-e h xy program végrehajtson egy két dolgot a gépemen.ELŐTTE.Aztán kép el,majd vissza,hibaüzi,aztán bejön az engedélykérő kép..De ezt ÁLLANDÓAN..Aztán modnom felugrok,megkérdezem ez mitől lehet,tényleg haldoklik-e a kari,feljön a Flash player,megint engedéllyel,természetesen megint elmegy a kép(kb 4-5jére),majd viszajön,és teljesen váratlanul,rá 20mpre kb,semmit sem csináltam,jött az ATIKMDAG.SYS kékhalál...Tényleg a kari haldoklik?