90029
  • Sharks
    Köszönöm Mester!
  • MerlinW
    A döntés a tiéd:)
  • Puhos
    Csá!

Az lenne a kérdésem, hogy az 5670-es kártyáról mi a vélemény. Az egyik kollégám akar egy új konfigot, és ezt a kártyát néztem neki. A gépet játékra használná. A proci AMD Athlon II X2 250-es vagy AMD Phenom II 545-ös lenne.
    Ha off volt akkor bocsi!
    Köszönöm a válaszokat!
  • Sharks
    Aham, ettől tartottam... részemről maradok a 9.8-nál. Újabban az a tapasztalatom nem csak a driverekkel, hanem patchekkel is pl., hogy rontanak a helyzeten, ahelyett, hogy javítanának.
  • MerlinW
    Ki lehet, azonban a driver mindenképpen települ, függ tőle az aktuális Control Center.
  • Sharks
    Nekem meg a 9.11-el nem volt semmi gondom... igaz 32-es vistám van...
  • Sharks
    Nekem a 9.12 pl. grafikában talán javított valamit, de összességében mégis rontott, lassított a teljesítményen, ill. bugokat okozott. Akkor tárgyaltuk itt ki, hogy 4xxx-es szériához 9.8-nál újabb driver-t felesleges felrakni. Én csak annyit tudok, hogy visszadobtam a 9.8-at és azóta tök jól működik minden. Mellesleg meg én eddig még nem hallottam ennyi panaszt, mint a 9.12-es driver óta. Persze ez csak egy példa volt, lehet hogy a 10.1-es meg tök jó lesz, de csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem érdemes ész nélkül telepíteni abban a percben, mikor kijön. Érdemes megvárni a reakciókat, tapasztalatokat másoktól. Manuális telepítésnél egyébként ki lehet választani, hogy a drivert ne telepítse, csak azokat a dolgokat, amiket Te is említettél ugye? Én mindig rányomok, hogy csinálja magától, amit jónak lát...
  • MerlinW
    Nekem speciel semmi problémám vele. 9.11 volt gázos, 12-essel minden oké nálam.
  • Dobronski
    9.8-ról úgy vettem észre nem érte meg az embereknek 9.12-re. :/ (csomó panasz volt)
  • MerlinW
    Miért ne lenne, az alkalmazásoptimalizációk miatt pl érdemes, ill az egyéb Catalyst javítások miatt. A driver relatíve valóban lényegtelen már a HD4-eseknek, de a maradék kell.
  • Sharks
    Nem mind1? Neked már úgy sem ajánlott azt telepíteni, ahogy a 9.12-t sem...
  • MerlinW
    11 napon belül:)
  • Apocalipto
    Januári cata mikor jön?
  • IMYke2.0.0.0
    Smiley-k odabafnak rendesen :)))))
  • pxxl

"a cégnek nem a felhasználói élmény a fontos,hanem az, hogy minél több videokártyát értékesítsen"

nem mintha nem függene össze a 2 dolog szvsz...
  • IMYke2.0.0.0
    AMD: az nVidia és a Pisix támogatás...

"Huddy elmondása szerint 2008 folyamán, amikor az Nvidia felvásárolta a PhysX alkotóját, az Aegiát, még elég ütőképes többmagos processzortámogatás tartozott az PhysX technológiához. Mára már olyannyira visszafejlődött a többmagos processzortámogatás, hogy a rendszer általában egy processzormagot használ a fizikai számításokkal kapcsolatos feladatokhoz, a munka oroszlánrészét pedig az NVIDIA GPU-ja végzi el. Hogy az Nvidiának miért áll ez érdekében? Huddy véleménye szerint azért, mert a cégnek nem a felhasználói élmény a fontos,hanem az, hogy minél több videokártyát értékesítsen azáltal, hogy a programkódot úgy módosítsák, hogy a GPU bírjon nagyobb jelentőséggel PhysX technológia használatakor. Huddy szerint az Nvidia egyenesen kivette a többmagos processzorokkal kapcsolatos optimalizációkat a technológiából."

Emlékeztek még a Pisix működési elvére?

• arty
    ok :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony, pixxel kolléga jól megvilágította a dolgot :)
  • pxxl
    mert ha azt mondom hogy az a ződhályogos akinek villája van már mindenki tudja kiről van szó :D és így sokkal viccesebb :)
  • arty
    mér nem mondjátok ki TirexiHD nevét?
  • IMYke2.0.0.0
    Hopp, és jelzi is, hogy videó készülhet belőle...
    Felcsigázott :))))
  • IMYke2.0.0.0
    TirexiHD - avagy, akinek sosem mondjuk ki a nevét - gyorsan leWRZ-olta a Dark Void Repack-ot :)))))
    Futtatja majd a pisixet?
    []
  • KranaZoli #51130
    Volt már. Van 8.70-es verzió számú "Béta" is.
  • Sharks
    Van ám nagyker is a világon és csak csak Hungarisztánban vagyunk, szóval tudod, hogy ez a lehetőségek hazája.
  • MerlinW
    Mire az 5870 50k lesz, addigra a 6870 fogunk gyűjteni:) 4870 árcsökkenésre is majd' másfél évet kellett várni, úgy hogy akkor még volt konkurencia:)
  • Sharks
    Azt tudom, azért is tartom feleslegesnek most beújítani ilyesmit, mert úgy sem lehet még kihasználni. Ez a DX11 dolog még nem teljesen kiforrott, de nagyon jó lesz, az már látszik.
  • Solten
    Egyetertek MerlinW-vel (#51118).
  • MerlinW
    Mindegy, mindkettőhöz elégnek kell lenniük egyelőre. Aztán majd meglátjuk. Jelenleg játék nincs ami "kihajtaná" őket:)
  • Sharks
    Csak úgy kíváncsiságból kérdem. Nagyon távlati terv még egy 5870-es (majd ha kb. 50-ért be tudom szerezni), de azért jó képben lenni kicsit.
  • Solten
    O tenyleg. Hova is tettem a Cavintonom?? :)
  • MerlinW
    Van már egy éve, egész jó. Múltkor linkeltem képet is CCC-ről:)
    Tök jól mennek a játékok vele. Oblivion, Prey, Trackmania 1680-ban minden postproc szirszarral:)
  • Solten
    Szvsz a DX11 alatt nem kell majd nekik hudeeros CPU. Elegge le fogja terhelni a VGA-kat.
  • Sharks
    Azt úgy melyikre írtad, 5870 v. 5970?
  • Solten
    Ahh, Ubuntu support. Ezt is megertuk...
  • MerlinW
    Fene tudja... Talán Core i5 és AMD Phenom II X4
  • Sharks
    Hogy valami értelmesről is beszélgessünk: mi a legkisebb proci, ami még kihajt egy 5870-et? És 5970-et? Inteles és AMD-s oldal is érdekelne...
  • MerlinW
    Szappanopera ingyen van és pihentet. A fiziksz drága és kinevetnek miatta
  • Sharks
    Na látod.... Bár jó lenne tudni, hogy szerintetek mivel jobb akármelyik másik játék, mint ez... Azért biztos nem a 10 leghozzáértetlenebb ember ítélte az év játékának, de végül is az ő véleményük sem számít. Pl. a szappanopera is egy nehéz műfaj és kevesen értik a lényegét.
  • MerlinW
    Nemtom volt-e már:

Catalyst 10.1 (driver ver.: 8.69) beta:

* CrossFire X profiles per application will now be in a separate XML file that it will be possible to update independently of the driver itself
    * ATI CrossFire X with PowerPlay for the Radeon 5×00s: reduced energy consumption of additional cards
    * AMD Dual Graphics: Possibility of combining performances of the IGP of the RS880 with the forthcoming entry level GPUs from the Cedar and Park ranges.
    * 3D Stereoscopics: Update of the D3D driver so as to allow third party firms such as IZ3D to use their 3D solution with 120 Hz screens. Support for Bit Cauldron glasses.
    * Eyefinity: Bezel Management
    * Better GPU acceleration in Windows 7 Video Converter
    * Support for DisplayPort Audio (already in the 9.12 hotfix)
    * If laptop manufacturers allow it, possibility of installing the Catalysts on a laptop in Vista and 7
    * Improvement of 2D performance in Linux
    * Support for Ubuntu 9.10 and OpenSUSE 11.2

Engem az utolsó ponton kívül nem értint egyik sem:)

A béta driver-t az MSI tette közzé. Akinek kell guru3d-ről töltheti.
  • Solten
    Semmi gond sincs ezzel hogy igy gondolod. Pl. a szappanoperaknak is van rajongotabora amellett hogy ertelmuk kb zero ;)