90029
  • KranaZoli #51878
    Lehet, ha nem diplomás állásban van pl. Ja, most olvastam, hogy Közalkalmazott. Én Köztisztviselő vagyok és beszámolják, hogy már 10 éve dolgozok ennek a magyar államnak. :)

Közalkalmazotti bértáblát annyira nem ismerem, de a 85k reális. Ui. bruttóban okés lehet és vidéki Intézményről van, stb... Mind1. Szerintem annak most majd a 100k-t kellene súrolnia az SZJA csökkenés miatt.

Imi:
    Március után meg Te is felköltözöl ebbe a PiszkosPest-be, aztán ennyi. :) Vidéken lehet élni, de dolgozni azt már sokkal kevésbé.
  • KranaZoli #51877
    Ne zúgolódjatok. Csökkent az SZJA. Imyke, többet kell, hogy kapjál. Az érem másik oldala, hogy minden drágább is lett(lesz). A tanulás akkor is jó "befektetés", bár tényleg egy pöttyet nehéz logikusan elmagyarázni egy tinédzsernek, hogy miért dolgozzon havi 180 órát és fölötte cca. 150ezer nettóért, ha ezt az összeget megkeresi egy 7vge alatt, csak nem mind1, hogy mit ad és vesz. Lányok meg egy óra alatt megkeresnek 15-20ezer pénzt és itt is csak a "pórtéka" más. :)
  • Solten
    Ha diplomas minimalberen vagy hogy a fenebe 85k a nettod?? Mikor ronggya gurcoltem magam 140-150k nettom volt, persze potlekokkal. Potlek nelkul 110k.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerencsére (?), nem fizikai munkát végzek, irodában és emberekkel dolgozom, de nem a szakmámban, nem köztisztviselőként/közalkalmazottként és nem a ledolgozott éveknek megfelelő besorolással, plusz juttatásokkal, hanem egy diplomás minimálbért kapok - pedig már egyetemi évek alatt a szakmámban, és ahhoz közelálló szervezetben dolgoztam!
    Írásom ellenére (még) nem sír a szám, mert március 31-ig van munkám - a szerződésem addig szól... de utána, nem tudom mi lesz.
    Saját, tanult szakmá(i)mban egyszerűen nem lehet elhelyezkedni - az elvárt évek, a szakterületen végzett gyakorlati kutatások és a "vidéki" lét miatt...
  • Solten
    Ehber. En diplomas minimalbert kaptam Magyarorszagon + potlekok + kaja utalvany. Ehber egy civilizalt orszag minimalberehez kepest is.
  • grebber
    Ez sok mindentől függ lehet 40 diplomád is ha csak egy takarító állást kapsz minimálbérért :D A diploma nem minden.

Nekem szimpla érettségim + egy vegyi gépész technikusim van.Egy gyógyszergyárnál vagyok mint alapanyaggyártó (nem igen szeretem mert 3 műszak) de volt amikor 200K fölött kaptam kézhez.Ha a majd 5 év ledolgozott átlagot kéne nézni valahol 130k környékén van.
  • IMYke2.0.0.0
    Szomorú az egészben, hogy 1,5 diplomával is csak 85 ezer pízt kapok kézbe... korábbi melóhelyen sem vittem többet haza 110-nél.
    Nálam semmivel sem többet (inkább többet tapasztalt) exem/kolléganőm/évfolyamtársnőm, most is Madridban dolgozik, és szociálpolitikus diplomával turista utakat szervez, havi 1900 euróért + ruhapíz, jutalék anyámkínja...
    ...nem mindegy.
  • MR ME
    meg bodzázni milliókért...
  • MerlinW
    "8-10x-es kereset"

Legyen az 2-3x-os, de az is csak magyar árakhoz viszonyítva:) Mondjuk úgy, hogy külföldön kényelmesebben, nyugodtabban tudsz élni. Persze ez is munkafüggő, kint is lehet havat lapátolni.
    A másik, hogy itthon is lehet 3-400k-t keresni ha az ember jó helyen dolgozik / okosan míveli az életet:) Albert szavaival élve, "minden relatív":)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha most vennék - már pedig, lassan rá leszek kényszerülve -, akkor már F3-as lenne/lesz.
    Bár, inkább 1.5 TB-osra pályázok.
  • MR ME
    pedig a beragadt készletet nem fogja áron alúl eladni, ezért simán megeshet h egy jobb alkatrész olcsóbb :)
    am énis úgy tudom h az f3 jobb mint az f1, legalábbis terrásban biztosan, énis azt vettem...

szerk.: látom már kitárgyaltátok ti is :)
  • Solten
    Az F3 500: egy db 500 GB-os tanyer. Piszok gyors, halk, es huvos.

#51833 Solt: F3-at vasarolj szvsz. Az 500-as HD502HJ neven fut.

• Solten
  • duracellmumus
    Üdv!

OFF:nekem is F1-es samuk vannak 2db 500-as lassan 2 éve...

eddig ok. kopp,kopp,kopp

:OFF

#51846: betegség. akkora vantage pontszámod lesz hogy beszarsz...ezért érdemes?!

#51849: tök jó cucc, csak kéne még hozzá 8 pci-e sáv a lapnak.
    olyan gyorsan betöltenek a játékok, hogy mire megjön a kép már lelőttek:)

• Klemice
    Elmondom őszintén, hogy az 5. évad "lezárása" az évadnyitó, szóval nem is fogható fel évadnyitónak :) Jobban tetted, így 5 órás élvezet vár :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, a csávesz elmegy Józsefvárosba, és vesz magának akár egy agrármérnökit is... bagóért :)
  • IMYke2.0.0.0
    Á, értem :))
    Kedvenc szereplőm: Sawyer és Juliet.

[Az ötödik évad három utolsó részét direkt nem néztem még meg, hogy a 6. évad első néhány részével együtt tekintsem meg... belepusztulnék, ha nem folytathattam volna az 5. vége után...]

• Klemice
    De amúgy meg úgysem használja ki az ember az ilyen gépet...
    Minden a számokról és a pontokról szól, amit rühellek.
  • gameplusz
    Maga az érettségi ténye is lol. Főleg, hogy ez a cucc van vagy 5 kiló.

- Apucciii, hallottad, hogy jön az új hatmagos processzor?
    - Kisfiam maradj kussba, most kaptál fél milliós gépet!
    - De apaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
    - Na jólvan, megelőlegezem a jövő havi zsebpénzed!
  • Klemice
    Locke a Lostból :D mindenki elbassza és lock-nak írja hát a LOK menőbb már akkor :)
  • Klemice
    még korai ilyenkor készülni arra az érettségire.. :D
    mi lesz később? csak nyáron publikál mert vizsgák és zh-k?
  • IMYke2.0.0.0
    Látszik, mennyire idióta, tini... írásmódtól hányok.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, nem értem: "LOK"?
  • gameplusz
    "ezzel a teszttel egy időre visszavonulok, mert a rendelkezésre álló idő kevés,és fel kell készülnöm az érettségimre"

:D
  • Klemice
    LOK
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, ezzel a konfiggal nézzen végig mondjuk egy "Lost"-hétvégét :))))
  • IMYke2.0.0.0
    - Hát igen, és akkor sírna a szám, amikor egyre "belassulna" a szektorvédelem miatt...
    A jó öreg HDD-ket egy ideig nem nélkülözik a PC-k, az biztos.
  • Inquisitor
    Nem tud valaki segíteni nekem a Theater mód előcsalásában W7/x64 alatt???
  • Jim Morrison
    Szerintem jó ideje spórolhatott rá, már lassan omladozik a fal és az asztal is összeesik :D
  • Inquisitor
    OCZ extrém SSD-vel (8x PCIE!) kevesebb mint 2s, de messze van az is a megadott értéktől, és kb. 2-3 fullos csúcskonfigot kapsz az árán. :)
  • Klemice
    öö ez perpillanat magyar
    http://logout.hu/cikk/xtreme_conditions/teljes.html
  • gameplusz
    Egy szó, mely mindent megváltoztat: külföld. 8-10x-es kereset, olcsóbb hardverek.
  • Klemice

édes istenem 5970 és két 5870
  • gameplusz
    SSD RAID 0. Bár még az is messze van tőle :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, valószínűleg gyorsabb (ha mi is hiszünk ugye a növekvő szériaszámozásnak), de a hétköznapi életben - nekem legalábbis - édes-mindegy, hogy egy 2 GB-os fájlt 142 mp alatt tesz át egyik HDD-ről, a másikra, vagy 122 mp alatt...
    ...nekem akkor lenne gyors, ha az egész művelet 0,0001 mp alatt lezajlana...
  • arty
    ezt "mi" nem tudjuk megítélni :) nincsenek hírek szériahibáról, de mivel samubol adnak el legtöbbet, arra fognak a forumokon is legtöbbet panaszkodni - ezután se fogok WD-t venni, minek fizessek érte többet, ha ugyan ugy tönkremehet és nem gyorsabb?

(halt már be samum és wd-m is, maxtorom és quantumom, seagatem és conner-em :D najo, nem mind saját volt, hanem cégnél használt)

a tesztek szerint gyorsabb az F3 és szvsz csak ez számít, minden más hitvita
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. Ennek köszönhetjük, hogy az emberek a verziószámokra és az árcédulákra "gerjednek", és nem a mögöttes tartalomra - hiába magyarázod egy emberkének, hogy az HD 5870 erősebb a GF 6600-nál, mert azt hiszi, a "hatezerhatszázas" erősebb az "ötezernyolcszáz-hetvenesnél"...
  • arty
    és szerintem működik, különben nem lenne bevett gyakorlat már vagy 15 éve :(
  • IMYke2.0.0.0
    Hát nem tudom, de hittem, hogy Te tudod...
    Nekem még nincs 1 éves a 2. Samsungom [320 GB + 1000 GB], így nem tudok erről nyilatkozni.
  • IMYke2.0.0.0
    Korrigálok (személyeskedés nélkül): persze, az "idióta", hozzá-nem-értőket mindig sikerül átverniük az okos kereskedőknek.
    Íme: