AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Panzeradler
Twitchre próbáltam még régen és az szörnyű volt, sima felvételt nem néztem, egyedül ez a pont gyűjtés dolog jó benne, szedem ki belőle így 3kulcsot ingyér(Dirt 3at megvettem és eladtam)
Jim Morrison
igen köszi, azt ki is kapcsoltam, majd kipróbálom hogy milyen mikor felvesz, de ha nem lesz jó akkor kb semmire se fogom használni. Ahogy elnéztem most már catalystban is van frissítés gomb, számomra az a fontos ^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Panzeradler
Overlay-ét kapcsold ki, ha nem használod, egy-két játékkal összeakad.
Jim Morrison
Hát ez az AMD Gaming Evolved mióta van? most frissítettem a catalystet és láttam telepítőben, hogy van ilyen. Mondjuk auto update miatt szeretem, geforce kártyákhoz is van ilyen progi (bár ha teljesen őszinte akarok lenni abból a szempontból jobb a másik, hogy az nem akar még ilyen raptr kliens lenni...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

grebber

Next PC upgrade: 2022

broman191
Átlagos hőm. értékek egy ilyen kategóriájú karinál, nincs velük semmi gond, esetleg vissza is vehetsz a ventik fordulatszámából pl. MSI Afterburner/EVGA Precision X segítségével, még 80-85 °C @ load is elfogadható! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

kifli
az nem meleg. Ezekből vond le a szobahőmérsékletet, annyit melegszik a kártya
Ozzyehh
Megnéztem alapjáraton 33-35 fok ha játszom akkor olyan 68-70-75

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Az hogy hozzáérsz és meleg, nem valami pontos hőfokilag.
Aida64, GPU-Z vagy más programmal nézd meg hogy játék közben meddig megy fel a hőmérséklet, aztán eredménytől függően lehet eldönteni hogy mi a helyzet.

Ha nincs vagy ha csak 1 van, érdemes további 1-2 ventillátort beszerelni a gépbe, leginkább előre ami befele szívja a levegőt és hátra ahol pedig kifele fújja.

PS3 Slim 250 PC

Ozzyehh
Sziasztok srácok, van egy r9 270 OC-m nem tudom hol kérdezzem meg így hát felteszem itt a kérdést, eléggé felmelegszik játék közben, nagyon meleg a ház oldala egy idő után, aggódnom kéne e? (bocsánat, ha hülye kérdés) a másik, hogy elég hangos a vidikari ventilátora D: gondolom ez gyárilag ilyen?!

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

JethroHUN
Kösz, ezt pont nem vettem észre a Catalystban.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

arty

0 legyen!

Forza.

JethroHUN
Valaki segítsen nagyon gyorsan. Újra tettem a VGA driver, azt ami eddig is fent volt (14.4 , legújabb nem béta AMD driver) Display Driver unsitallerrel teljesen töröltem az előtte. Fel telepítése után pedig centis baszott csík van MIND a 4 oldalon pedig a felbontás (1920 x 1080 , 1080p) és a frekvencia (60Hz) is jól van beállítva, még a monitor menüjében is ezek az értékek vannak. Mi a franc ez akkor? HELP

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

grebber
broman191
A 270X vs 280 választásban szerintem a leglényegesebb momentum hogy a 280 3 GB textúra memóval rendelkezik, amíg a 270X csak 2-vel. Több évre tervezve a 2 GB könnyen bottleneck lehet, a Watchdogs ugye Ultra textúrákkal már jelenleg is hármat kíván. Más kérdés hogy nem egetrengető az érzékelhető különbség a High opcióhoz képest, ahová elég 2 GB. No de lesz itt az éven GTA V PC-re ha minden igaz és a GTA IV legfrissebb verziója is megkövetelte a 2 GB VRAM-ot ha minden graf opció fel volt tekerve...és 2008 végén jelent meg. Az V. résznél ebből kiindulva csak nagyobb étvágyra számíthatunk, így még egy cím felkerülhet a 3 GB VRAM-ot értékelő listára...amely csak gyarapodni fog az idő múlásával. Egyébként én nem pártolom túlzottan az 'OC' modelleket és ebben a kategóriában lényegében 'alap' azaz 'referencia' karikat sem árulnak általában, a jóféle duplapörgős hűtés alap minden jobb gyártótól. Tuningolni pedig tuningolhatod őket pofonegyszerűen, a non-OC példányok is magasabb órajelekre képesek stabilan mint az alig húzott bolti OC egyedek...és nem fizetsz ki több ezer Ft-ot arra amit te is megtehetsz (inkább még többet is) pár perc alatt. Egy szó mint száz, szerintem a 280-nal lényegesen jobban járnál hosszútávon, vagy akár használt de még pár évig garis HD7950-nel is, mostanában 45-50e Ft környékén meg lehet csípni őket a HardverAprón. Láttam egy DirectCU II TOP-ot is például pár hete és az nem a 'gyengébb alap kari'... 😊

Nem írtam mert még nem volt erről szó 😊 Tehát ott tartok hogy elküldtem a kártyát és folyik a kivizsgálás vagy mi... a 280-as csere történet az én agyszüleményem volt hogyha lehetséges akkor meg e érné ráfizetni, van e akkora teljesítmény többlete hogy hosszabb távon jobban járok ha most ráfizetek valamennyit... De közben utána néztem és szerintem kevésbé érné meg, átlagosan 5-10fps-el tud többet.

Gyengébb alap kártyára nem fogom cseréltetni, mindenféle ajánlatot én sem fogadok el.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

broman191
Nem írtad hogy pontosan melyik 280-ra akarnának 20e Ft-ot ráfizettetni veled, de én úgy látom hogy a 270X Toxic átlagos áránál 5-10e Ft-tal többért lehet válogatni több helyről is 280-at, értelmes hűtéssel és 3 év garival. Ha a fenti listából ajánlottak valamit annyiért, akkor mondd meg hogy ne vicceljenek már veled... Az új karinál egyébként a garanciálisan hibás 270X karid vételkori teljes árát akarják figyelembe venni ugye? Mivel ha nem és nagyon makacskodnának akkor visszakérheted a teljes összeget, törvény kötelezi rá őket...persze erről sokan nem tudnak/direkt nem akarnak tudomást venni és szeretnek a vevővel okoskodni, hátha tudatlan és ők járnak jól... 😊

Szerintem ha 2évet kibír akkor többet is kifog, ez egy hibás darab volt... Viszont kérdés, nem e érné meg esetleg ráfizetéssel 280-ra cserélnem? Ahogy nézem kb 20ezret kellene ráfizetnem, viszont teljesítményileg nem tudom mennyire jó döntés.

rvn
Play claw 5, csak trialt lehet leszedni de a célnak megfelel.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

kifli
ha jól emlkszem msi afterburner tud ilyet, de gpu-z is tud logolni a háttérben
VAn e valami program amivel jatek alatt lathatoan ki tudom iratni a VGA homersekletet? Alt+Tab nem jatszik mert ugy nem pontos!

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

arty
viszont 1 év gari minusz... ha 5 évre tervezed a gépet, talán ez is kellene, h számítson 😊

Forza.

Ez mind csak elmélet még, de ő volt említve, elvileg a hűtése jobb és az órajele is magasabb.

arty
arra figyelj, h gondolom ez egy viszonylag tuningos/drága kártya (gondolom?), ne valami alapot kapj cserébe...

Forza.

Igen, ma beszéltem az üzlettel és közölték hogy ezek a 270 hawk kártyák rendszerint hullanak vram hibával, és mondták is hogy másikat nézünk új kártyának.

Ha sokadjára nem megy fel a hivatalos driver, illetve utána ilyen drasztikus anomáliák vannak, akkor az általában vram hiba... 😊

www.smart-bus.hu

MerlinW
Hmm, akkor lehet.

[merlinw.org]

Viszont azt hiszem a következő jelenség vram hibára utal, hűtő tetején van egy kapcsoló (asszem bios-t kapcsol át) átnyomtam majd bejött a windows de ismét kis felbontás mert nem ismerte fel a vga-t. De mivel a driver fent volt ezért egyből magához tért majd újraindítást kért, utána a windows logó után megjelent a kép de sok csíkkal mindenféle színben, majd mikor az asztal jött volna be ismét fekete kép.

MerlinW
Akkor driver nélkül sem kellene mennie. Valami biztos nem okés ott, de nem hiszem hogy VRAM. Akkor lennének képbeli anomáliák, vagy abszolút semmi. Passzolom.

[merlinw.org]

Valószínűleg elhalálozott a vram. Szerintem gariztasd...

www.smart-bus.hu

Nos most kérnék némi segítséget, játék közben egyszer csak elment a kép, majd újraindításnál a windows logo után fekete kép fogadott. Gondoltam összefosta magát a win vagy valami de nemgond mert épp akkor készült el az új gép, áttettem a videokártyát meg a vinyót, leformatáltam majd feltettem a windowst. viszont miután felteszem a vga drivert (bármelyiket) újraindítás után ismét fekete kép fogad. Jelenleg úgy a 3. windowsnál járok és úgy tudok írni hogy nincs fent vga driver.

Szerintem!!!! a jelenlegi kártyád a max ami kihajtják egymást... Én most veszek egy komplett új pc-t, gépház, cpu hűtő stb....csak vinyó+vga-t nem veszek és 160ból most újabb 5évre megleszek (legalábbis remélem) egy erős i5-el (4690k).

Gubberx
Köszi! Ettõl tartottam én is, akkor valószínû valami gyengébb kártyát keresek mellé :/

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Ugyanilyen procim van, 4870ről váltottam egy R9 270x-re és a javulás brutális volt, viszont a proci az kidöglik hamar, mostani játékok alatt 100%on megy az összes mag, cpu limites minden játék (watch dogs, battlefield 3, battlefield hardline beta, ac black flag....ezeket próbáltam).

Gubberx
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni a következõ videó kártyámhoz, jelenleg egy Asus 6850-es van a gépben amit lecserélnék,a gép többi része: Phenom II x4 965 proci, és 8 GB ram, valami olyasmit keresnék ami ezekkel még rendesen meghajtható viszont árban nincs nagyon elszállva 😊 A tanácsokat tippeket, elõre is köszönöm.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Panzeradler
Hogyan tudom beállítani, hogy a képet ne nyújtsa ki hanem fekete keretet adjon ha kisebb felbontásom játszom mint a natívom?
Ezt KMPlayerrel oldottam meg, a TV ugyebár a 2ik asztal oda átdobom alejátszót a kívánt filmmel és ott szól, a gépen meg lehet böngészgetni, játszani stb, anélkül hogy bekavarna a tv-n játszot anyagnak.

arty
És ez miért nem teljesül úgy, ahogy írtam?

Forza.

Blekk Síp
De én azt akarnám, hogy a gépröl a tv-re kuldott film hangja a tv-n szoljon, de ha közben játszok is akkor az már a gépre kötött hangfalon szoljon.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

arty
Hangszorokat ne pcre, hanem a tvre kosd.

Forza.

BooMiller
Nekem ez akkor mûködik ha frissen felrakom a hangkártya drivert, aztán egy váltásnál meg nem mûködik😄DDDD

Blekk Síp
Tud vki nekem abban segíteni, hogy tudnám megoldani azt, hogy HDMI-n keresztul a gépre kötött TV-n szolaljanak meg a filmek, de közben ha pl. játszok akkor egy idöben a hangfalon keresztül szoljon a játék?
Jelenleg csak ugy müködik, ha vagy csak egyik, vagy csak másik szol, ha az egyiket letiltom. Azért is itt kérdezem, mert nemtudom, hogy a Catalyst Control Centerben kell e ezt egyáltalán állítani?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Röstellem, de én azt bírom... Az elsõ rész óta játszók vele, kötelezõ darab! 😊)

@arty: Olyat többet nem teszek, max akkor, ha a fórumokon áradoznak róla... Én mégegyszer nem leszek béta teszter! 😄

www.smart-bus.hu

arty
de azt is day1 vedd, hogy reális legyen az összevetés 😄

készülök!

Forza.

Her Laca
Na most esett le. Nem mondod,hogy meglett fejeddel amin már õsz hajszálak szaporodnak GTA val akarsz idõt múlatni? <#csodalk><#wilting>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
A 780 ad mindig is probléma mentes volt 😊
No de majd jön a radeon és 😊)))) Tudod ,ha nincs semmi problémája az embernek akkor csinál magának.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Az mondjuk tény, hogy a 780-m most már teljesen probléma mentes, de az is igaz, hogy közel sem játszom annyit, és annyi féle játékkal mint régebben. A mantle miatt biztos a következõ vga-m Radeon lesz. Fõleg, ha a GTA V tényleg normális támogatást kap.

Aztán meglátjuk, hogy az nv milyen dx12-s vga-t produkál, no meg milyen címek jönnek rá.

www.smart-bus.hu

Her Laca
Isten ments ,hogy a kedvemért😊 Aztán hallgatnám ,hogy miattam megszaporodtak a problémáid. Én eldöntöttem,hogy soha a büdös életben többet nem variálok. Most úgy néz ki,hogy az elkövetkezendõ 10 évben rep szim nem nagyon fog megjelenni ,így most veszek egy 780 at ami bõven sok ezekhez ,és azzal életem végéig elleszek. Procit se cserélek ez a 2500K bõven elég.

No, ebben 1000% egyetértünk... 😊 A 780 topikot már töröltem, az túlmegy minden határon! 😄

Ha jön új Radeon, akkor a kedvedért veszek egyet! 😊))

www.smart-bus.hu